Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-31, 22:47   #2011
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Jak czytałam opisy porodów na wizazu mam (chyba) styczniowych czy innego miesiąca już nie pamiętam, to własnie każda tam pisała, że najgorsze było dla niej szycie i mimo znieczulenia jakiegoś tam bardzo je bolało. I dlatego tak się boję.
A mój maż też będzie chodził za lekarzami i pilnował dzidzi, zeby czasem mi nie podmienili hehe
tylko go tak nei wkręć jak ja swojego, biedny jak do szpitala jechał to nawet aparatu nei wzioł
a na sali byłam jedyna rodzącą więc ciezko byłoby chyba pozamieniac maluchy, no a pozatym był chyba największy na oddziale
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:48   #2012
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

a czemu nie mogą byc tylko rozpuszczalne? moja mama rodzila 25lat temu i byly rozpuszczalne... i teraz jak niedawno miala jakas operacje to tez tylko takie...
kuźwa przerazacie mnie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:50   #2013
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
taaa juz slyszalam ze nie chcą wypisywać tabsów itd itp, mogliby w takim razie zmienić zawod bo mnie szlak trafia!
Poza tym na wychowanie dziecka trzeba miec tez pieniadze a nasz kraj warunkow co do tego nie daje

moja mama jak byla jakis czas temu w szpitalu na ginekologicznym oddziale to musial jej tata wszystko kupic w aptece łącznie z płynem do lewatywy... to jest śmieszne..

W ogole to np moja tesciowa pierwszy porod miala okropny... a drugi bardzo lajtowy hehe i przy pierwszym miala jakies zapalnie piersi i jej dwie połozne uciskaly piersi zeby to mleko się wydostalo to podobno ryczała z bólu
Moja opinia jest taka, że takich lekarzy powinno się odrazu zwalniać z pracy albo jak chca to niech zakładają własne kliniki i tam dyktują reguły. Oni składali przysięgę, że będą robić wszystko dla ratowania ludzkiego życia. Każdy ma prawo wierzyć w co chce, ale praca to jest praca. To tak samo jak ja jestem przeciwniczką palenia i pracuje w sklepie, podpiszę deklaracje, że nie będę sprzedawała papierosów bo one zabijają? Nie róbmy jaj.

A co do wyposażenia to wiem, że w każdym szpitalu jest trochę inaczej i najlepiej za wczasu się dowiedzieć co i jak. Wiele osób zabiera ze soba np swoje sztućce, bo nie lubią jeść tymi co używało juz milion innych ludzi. Ja wiem, że mój szpital co nieco zapewnia ale pewnie szczegółów się dowiem na szkole rodzenia

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:52   #2014
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja opinia jest taka, że takich lekarzy powinno się odrazu zwalniać z pracy albo jak chca to niech zakładają własne kliniki i tam dyktują reguły. Oni składali przysięgę, że będą robić wszystko dla ratowania ludzkiego życia. Każdy ma prawo wierzyć w co chce, ale praca to jest praca. To tak samo jak ja jestem przeciwniczką palenia i pracuje w sklepie, podpiszę deklaracje, że nie będę sprzedawała papierosów bo one zabijają? Nie róbmy jaj.

A co do wyposażenia to wiem, że w każdym szpitalu jest trochę inaczej i najlepiej za wczasu się dowiedzieć co i jak. Wiele osób zabiera ze soba np swoje sztućce, bo nie lubią jeść tymi co używało juz milion innych ludzi. Ja wiem, że mój szpital co nieco zapewnia ale pewnie szczegółów się dowiem na szkole rodzenia
no zgadzam się
a co do szpitala ja to jeszcze nie wiem gdzie będę rodzic

nie ogarniam nic lalallalallallalala

Stary 2014-05-31, 22:52   #2015
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
taaa juz slyszalam ze nie chcą wypisywać tabsów itd itp, mogliby w takim razie zmienić zawod bo mnie szlak trafia!
Poza tym na wychowanie dziecka trzeba miec tez pieniadze a nasz kraj warunkow co do tego nie daje

moja mama jak byla jakis czas temu w szpitalu na ginekologicznym oddziale to musial jej tata wszystko kupic w aptece łącznie z płynem do lewatywy... to jest śmieszne..

W ogole to np moja tesciowa pierwszy porod miala okropny... a drugi bardzo lajtowy hehe i przy pierwszym miala jakies zapalnie piersi i jej dwie połozne uciskaly piersi zeby to mleko się wydostalo to podobno ryczała z bólu
Dlatego najlpiej się dowiedzieć w szpitalu. Tż mówił, że porody to najlepsze dla nfztu, bo jest dużo nawet i tak naprawdę nie jest to wizyta, którą trzeba zaplanować wcześniej i czekać w kolejce, dlatego nie powinni kasy żałować. Być może z ciężarnymi jest inaczej niż z kobietami z problemami ginekologicznymi ja się jeszcze wybieram sama na dokładny rekonesans, już sobie założyłam teczkę jakie badania musze mieć, grupa krwi, toxo(tyle wiem od gin tylko) muszą być w dniu przyjęcia a gdzie tu jeszcze dalej?
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:53   #2016
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Małza dzisiaj czytał mi jakiegoś demota w którym nasmiewaja się z tej deklaracji wiary. Był obrazek z podpisem, że strażacy nie będą gasic pożarów wywołanych uderzeniem pioruna bo Bóg tak chciał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:57   #2017
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
popieram w 100%
wg tych lekarzy to moje pierwsze dziecko nie miałoby prawa żyć, bo jest z in vitro. Może to podłe co powiem, ale życzę takim "madrym" moralistom, by sami stanęli przed problemem niepłodności, tam też chyba podpisywali sie studenci medycyny, nigdy nie wiadomo, czy jak zechcą założyć rodziny to sie okaże, że nie mają problemów z płodnoscią. I co wtedy? Też będą takimi przeciwnikami in vitro?

a co do tabletek antykoncepcyjnych to one są też używane jako leki, brałam je będąc jeszcze dziewicą i bez zamiaru (bo żadnego partnera na widoku ) uprawiania seksu. Po prostu moje schorzenie tego wymagało. Bez tego robiły mi się torbiele, niektóre takie duże, że groziło ich pęknięcie a w tym momencie groźba zapalenia otrzewnej i stół operacyjny. Wiec jak usłyszałam jak ten pseudo lekarz Piecha rzucił zdanie, że jeszcze nikt od nieprzepisania tabletek anty nie umarł, to normalnie ciśnienie miałam mega

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-31, 23:01   #2018
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hehe to teraz będziesz śmigać po 10 minutach
Po porodzie dobrze się czułam, ale najpierw były ze dwie godziny leżenia na sali poporodowej, a potem pierwsze wstawanie z położną. Mimo, że dobrze się czułam szła ze mną do kibelka. Takie procedury. I kilka razy przypominały, że jak będę szła pod prysznic to ktoś ma ze mną iść.

Po porodzie będziesz w takim szoku, euforii, radości i nie wiem czym jeszcze, że zszywanie będzie Ci wisieć.
Szwy wewnętrzne dają rozpuszczalne, a zewnętrzne już normalne i trzeba je ściągnąć. Mi ściągała położna jak była na pierwszej wizycie u maluszka.
mam nadzieję

Cytat:
Małza dzisiaj czytał mi jakiegoś demota w którym nasmiewaja się z tej deklaracji wiary. Był obrazek z podpisem, że strażacy nie będą gasic pożarów wywołanych uderzeniem pioruna bo Bóg tak chciał

hahaha Dobre

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-31, 23:01   #2019
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

ejj a ja w ogóle to w loterie z porodem grać będę
bo nei wiem jeszcze czy zdąza ze spzitalem i w sumei nei wiem gdzie będe rodzić

dziewczyny wszystkiego naj, naj z okazji dnia dziecka
mala_rzecz_a_cieszy_wszystkiego_najlepszego_z_okazji_dnia_dziecka_0.jpg
Stary 2014-05-31, 23:03   #2020
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
popieram w 100%
wg tych lekarzy to moje pierwsze dziecko nie miałoby prawa żyć, bo jest z in vitro. Może to podłe co powiem, ale życzę takim "madrym" moralistom, by sami stanęli przed problemem niepłodności, tam też chyba podpisywali sie studenci medycyny, nigdy nie wiadomo, czy jak zechcą założyć rodziny to sie okaże, że nie mają problemów z płodnoscią. I co wtedy? Też będą takimi przeciwnikami in vitro?

a co do tabletek antykoncepcyjnych to one są też używane jako leki, brałam je będąc jeszcze dziewicą i bez zamiaru (bo żadnego partnera na widoku ) uprawiania seksu. Po prostu moje schorzenie tego wymagało. Bez tego robiły mi się torbiele, niektóre takie duże, że groziło ich pęknięcie a w tym momencie groźba zapalenia otrzewnej i stół operacyjny. Wiec jak usłyszałam jak ten pseudo lekarz Piecha rzucił zdanie, że jeszcze nikt od nieprzepisania tabletek anty nie umarł, to normalnie ciśnienie miałam mega

Nic dodać nic ująć.
Ja wierzę, że karma wraca... Oby nie w tak opłakanych skutkach jak oni teraz "życzą" niektórym ludziom.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-31, 23:05   #2021
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

Załącznik 5698397

Wzajemnie Asieńko
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 23:06   #2022
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 5698397
Roksanka z brzuszka dziękuje

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-31, 23:09   #2023
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5698397
Jak by co to zapraszam do nas a jak się u Was wyrobia to będziesz rodzic na nowej i pewnie wupasnej porodowce.

A obrazka oczywiście na komórce nie widzę. Może kiedys poprawia coś w wizazowej aplikacji i wszystkie będzie widoczne.

Stary 2014-05-31, 23:14   #2024
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Jak by co to zapraszam do nas a jak się u Was wyrobia to będziesz rodzic na nowej i pewnie wupasnej porodowce.

A obrazka oczywiście na komórce nie widzę. Może kiedys poprawia coś w wizazowej aplikacji i wszystkie będzie widoczne.

noo musze pomyslec nad wyjściem awaryjnym
ysle ze za jakiś czas pogadam z moja lekarkąi ustalimy co i jak
Stary 2014-06-01, 02:25   #2025
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
tżtowi pokazałam
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość

Ogólnie coraz ciężej mi się prowadzi samochód , chętnie już bym z pasów zrezygnowała ale się boję , do tego mała się kreci jak jade i mnie dekoncentruje i twardnieje mi macica i siku mi się chce po chwili
pomijając inne dolegliwości, jak masz możliwość pieniężną, kup sobie adapter do pasów. ja sobie bardzo chwalę, pas mi trzyma uda(tylko ja mam tą droższą wersję) i jeździ mi się super
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Hehe ja już też planuje z tyłu się rozkładać Podobno zalecają siadać kobietom z tyłu,żeby sobie nóżki rozłożyć i mieć wygodniej niż na przednim siedzeniu
nie tyle nóżki rozprostować, co w razie wypadku i wystrzelenia poduszki powietrznej, która potrafi złamać nos, wyobraź sobie co się dzieje z dzieciatkiem w brzuszku na miejscu pasażera jeśli trzeba dużo jeździć, to zalecają wyłączenie poduszki. to samo z dziećmi w fotelikach-jeśli musi być wożone na przednim siedzeniu-wyłączyć poduszkę. nie wiem czy się da w każdym aucie a no i to moja wiedza z warsztatów właśnie-na temat fotelików jak facio opowiadał, że jest przepis, że nie wolno wozić dzziecka na przednim siedzeniu jeśli jest działająca poduszka(prawo UE cz jakieś tam ogólne) albo nie wolno wozić jeśli jest poduszka(prawo polskie) i jak jakiś czepialski policjant będzie, to moze wlepić mandat nawet jeśli poduszka jest wyłączona. pewnie chaotycznie to napisałam, mogę spróbować jeszcze raz potem jakby któraś chciała
Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Byłam z tżtem rano w Lidlu, nie uwierzycie, o 8 otwierają, punkt 8 podjechaliśmy pod sklep a tam taaaaaaaaaka kolejka przed wejściem. Otwarli wszyscy weszli, porosto za wszystkim poszliśmy pod koszyki by kupić Crocksy za 75 zł ( normalnie kosztują 150 zł) i co jak doszliśmy to kosze już były puste !!! tak się ludzie rzucili, brali po kilka par. Także o 8:03 już ich nie było. Do nas podszedł taki dziadeczek i dał nam 2 pary bo te mu nie pasowy. Potem wszyscy wymieniali się między sobą rozmiarami. Dla mnie udało się zdobyć rozmiar, dla męża niestety nie Także jeśli któraś planowała jechać po nie do Lidla, to nie ma po co. Masakra, zawsze jak jest coś ciekawego i nie drogiego w Lidlu to jest dużo ludzi i można już nie dostać swojego rozmiaru lub koloru ale żeby po 3 min. dwa głębokie kosze były puste:p ala:
no właśnie już widziałam nizej, że zdaje się do tego filmiku to był link-jak się ludzie rzucili na jakieś laczki. ja oglądałam w szoku, tż też... kurde co to było, że się tak rzucili? do teraz nie wiem co to za klapki nie guglam, bo idę spać

byłam na spotkaniu 10 lat po skończeniu gimnazjum. wszystkie 3 klasy zostały powiadomione, byli ludzie głównie z klas a i b, ja byłam z c, w ogóle podstawówkę i gimnazjum wspominam kiepsko(byłam nielubiana i cichutka) i miałam powtórkę z rozrywki: dwie godziny siedziałam słuchając salw śmiechu i opowieści praktycznie obcych mi ludzi, sama wypowiadając może 10 słów oni mają jakiś tam kontakt ze sobą, więc im lepiej. porobiłam im kilka zdjęć i pojechałam do domu. oni wszyscy przy piwie, zeszli się trochę wcześniej, po mnie weszły 3 osoby, ale z tych bardziej wygadanych. no nie miałam tam co robić

kupiłam sobie popcorn w biedronce chciało mi się go od wizyty w kinie i wreszcie mam. zjadłam ponad pół paczki i ciekawi mnie czy będę nadążać łapać kołdrę w powietrzu jak już będzie tak mocno podskakiwać od szeptów

dobranocek
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-01, 02:52   #2026
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Co za beznadzieja... Od godziny łażę i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Już druga noc z rzędu kiedy spać w nocy nie mogę a Mały tak wariuje że nawet gdyby mnie zmogło tonie zasnę. Na dworzu jasno, cicho, słońce wstaje, a ja siedzę z herbatką na balkonie i oglądam co się dzieje na osiedlu... Jakby ktoś to zobaczył to by pomyślał wariatka
Mina i spojrzenie mojego psa jak przechodziłam obok niej mówiła sama za siebie: " no tą to chyba poje**ło o tej porze "
Muszę wymyślić sobie jakieś zajęcie na nocki bo normalnie świra dostanę z tej nudy. Teraz wybieram kolor farby do przedpokoju i drzwi do salonu A salon mam obecnie zawalony kartonami z szafą, biurkiem no i zmywarka też w salonie stoi I jeszcze mój tato pyta czy nie chcemy wymienić lodówki i kuchenki bo ich są lepsze i srebrne a nasze białe kiedyś były Tylko on lodówkę miał w starej zabudowie a my nie mamy zabudowy do lodówki i zobaczymy co z tego wyjdzie. No i jego kuchenka jest taka że góra w blat wchodzi jakby płyta z palnikami jest otoczona blatem. I tak blat wymieniamy i teraz jest myślówa. Bo jeżeli z lodówką damy radę to i kuchenkę zabieramy Normalnie jak Tż nic nie robił tak teraz wszystko na raz idzie pełną parą
Kończę bo z nudy będę Wam pisać przez następne 3 godziny dopóki któraś nie wstanie

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 05:10   #2027
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam

Noc do

Czuje się jakbym to ja popila a nie tz
Na grillu było wporzadku pomijając fakt że nie przepadam za tymi ludźmi
Pojadlam trochę, ale ciągle kiełbasa siedzi mi w gardle i ani myśli się strawić
Tz się ululal tak, że jak wróciliśmy do domu przebral się w ciepły polar straży i poszedł spac - w nocy go ściągał
Amy sobie lezymy. Mały się też przebudzil, bo w nocy też śpi jak mama

Wogóle krąży teoria że jak maluch w brzuszku śpi w nocy to tak ma potem po urodzeniu, a jak baraszkuje i spac nie daje - to tak samo będzie po porodzie
Kuzynce tz ta ta teoria się sprawdziła i mała śpi całą noc z jedną przerwą na karmienie

Dziś mam spotkanie z polozna - muszę zadzwonić o 9 tej i spytać czy możemy przyjechać bo jeśli ma rodząca to przekladamy termin

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 07:42   #2028
nmartyna
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie

Wczoraj bardzo aktywny dzień był, a miało być tak spokojnie
W końcu kupiłam strój kąpielowy Co prawda, swoje kosztował, ale jestem bardzo zadowolona
Tak mi wczoraj smaka narobiłyście na grilla, że cały dzień o tym myślałam No i jak wróciliśmy z zakupów, ok godziny 20, Tżcik rozpalił grilla i usmażył kiełbaski Jeszcze z tekstem do mnie: "Coś mi się wydaje, że masz ochotę na grilla" Chyba zaczynam się go bać

Lecia gdzie byłaś jak Cię nie było? Tęskniłyśmy

No i chciałam coś jeszcze napisać i nie pamiętam co
Aaa! Nie straszcie tak tym połogiem U nas wszystko przebiegnie pięknie, gładko i w miarę czysto
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 07:44   #2029
Mo_onika_ika
Rozeznanie

No z tą aktywnością w brzuszku to wielu się sprawdziło..... Mój Mały szaleje najbardziej od 22-24 i od 3-5 rano .......... No i jak szaleje to matka siedzi i myśli co zrobić żeby spać.. No i o 5 zjadłam śniadanie i poszłam spać dalej

Mój kalendarz ciąży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-01, 07:59   #2030
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Mamusie

Wczoraj bardzo aktywny dzień był, a miało być tak spokojnie
W końcu kupiłam strój kąpielowy Co prawda, swoje kosztował, ale jestem bardzo zadowolona
Tak mi wczoraj smaka narobiłyście na grilla, że cały dzień o tym myślałam No i jak wróciliśmy z zakupów, ok godziny 20, Tżcik rozpalił grilla i usmażył kiełbaski Jeszcze z tekstem do mnie: "Coś mi się wydaje, że masz ochotę na grilla" Chyba zaczynam się go bać

Lecia gdzie byłaś jak Cię nie było? Tęskniłyśmy

Aaa! Nie straszcie tak tym połogiem U nas wszystko przebiegnie pięknie, gładko i w miarę czysto
Jaki strój ?

Poka

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
No z tą aktywnością w brzuszku to wielu się sprawdziło..... Mój Mały szaleje najbardziej od 22-24 i od 3-5 rano .......... No i jak szaleje to matka siedzi i myśli co zrobić żeby spać.. No i o 5 zjadłam śniadanie i poszłam spać dalej

Hihi to u mnie spokój, spac idziemy o 22-23 zalezy jak ja się kładę i śpimy do 6-7
Tylko w dzień rozrabia

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-01, 08:05   #2031
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ja się czuję jak zombi dzisiaj...coś czuję że będę miała niezłego rozrabiake jeszcze nad ranem bez rogala spalam i tak mnie łydki bolą że umrę dzisiaj.

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-06-01, 08:06   #2032
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej mała dała dzisiaj pospać do 8.30

Najlepszego dla Dzieciaczków

Cytat:
To nie jest straszenie, zresztą nie dostrzegłam nic takiego warto mniej więcej wiedzieć co dzieje się z ciałem kobiety po porodzie. Nie mówię, że trzeba szukać najdrastyczniejszych szczegółów czy zdjęć na necie ale uważam że warto posiadać ogólną wiedzę.

Stary 2014-06-01, 08:07   #2033
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
byłam na spotkaniu 10 lat po skończeniu gimnazjum. wszystkie 3 klasy zostały powiadomione, byli ludzie głównie z klas a i b, ja byłam z c, w ogóle podstawówkę i gimnazjum wspominam kiepsko(byłam nielubiana i cichutka) i miałam powtórkę z rozrywki: dwie godziny siedziałam słuchając salw śmiechu i opowieści praktycznie obcych mi ludzi, sama wypowiadając może 10 słów oni mają jakiś tam kontakt ze sobą, więc im lepiej. porobiłam im kilka zdjęć i pojechałam do domu. oni wszyscy przy piwie, zeszli się trochę wcześniej, po mnie weszły 3 osoby, ale z tych bardziej wygadanych. no nie miałam tam co robić :hahaha
byłam kilka razy na spotkaniu mojej klasy z liceum. Potem już mi się nie chciało chodzić. Ja miałam 3 bliskie koleżanki (z jedną do dziś się przyjaźnie, jestem matką chrzestną jej synka, a ona będzie matką chrzestną mojej córeczki), a tak to byłam raczej niezauważalna, było kilka dziewczyn z bogatszych domów, które były zawsze ładne,zgrabne, modnie ubrane i one przyciągały wszystkich ludzi. Nie mogę powiedzieć, by były jakieś niesympatyczne, bo miłe dla mnie były, ale równie dobrze mogłam nie chodzić do klasy, niewiele osób by to zauważyło. Zdecydowanie bardziej wolę okres studiów, tam poznałam dużo świetnych osób.
Dlatego mnie nudzą spotkania po latach licealne, bo nie mam wspólnych wspomnień z tymi ludźmi i też nawet mi nie żal tego

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Wogóle krąży teoria że jak maluch w brzuszku śpi w nocy to tak ma potem po urodzeniu, a jak baraszkuje i spac nie daje - to tak samo będzie po porodzie
Kuzynce tz ta ta teoria się sprawdziła i mała śpi całą noc z jedną przerwą na karmienie
u wielu ta teoria sę sprawdziła a moja znajoma mamusia z innego wątku ma już dwójkę dzieci, pierwszy chłopczyk szalał jej w brzuszku, był bardzo aktywny i do dziś (ma ponad 3 latka) jest bardzo żywiołowym chłopcem, trudno nadążyć za nim a potem urodziła drugiego chłopca. Młodszy w brzuszku był spokojny, mniej aktywny no i widać to też było od razu po urodzeniu, spokojniejszy w porównaniu do pierwszego, więcej śpi, jak się obudzi to nie płacze tylko sobie leży spokojnie itp. Matka w szoku, bo przyzwyczajona do czegoś innego, teraz przy tym drugim to wręcz odpoczywa moja też była w brzuszku spokojna i nadal jest spokojnym dzieckiem

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 08:10   #2034
NATALUSIA14
Rozeznanie

Hej, też słyszałam że aktywność w brzuszku lub jej brak przekłada się na życiu już na świecie.
I to u wielu moich znajomych się potwierdziło.
Ja wraz z córcia i mężem oczywiście śpię od 22,23 do 8 W ciągu dnia mała też nie szaleje, delikatnie mnie stuka bądź łaskocze.
Mam cichą nadzieję że wrodzi się do tatusia i będzie bardzo spokojna

Monika współczuję tej bezsenności może to chwilowe i nie długo przejdzie.
aa2 w imieniu córuni i swoim dziękuję i wzajemnie.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 08:26   #2035
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Jaki strój ?

Poka

Hihi to u mnie spokój, spac idziemy o 22-23 zalezy jak ja się kładę i śpimy do 6-7
Tylko w dzień rozrabia

Jak znajdę jakieś foto stroju, to wrzucę
Szukałam już od dobrego mięsiąca stroju, który będzie ładny i będzie na mnie pasował. Nie mogę mieć stroju wiązanego na szyi, bo po 5 minutach boli mnie kark, a tak znalazłam strój na grubszych ramiączkach, i co najważniejsze ma regulowany obwód. Kupiłam w Calzedonii... Trochę zaszalałam z ceną, ale według mnie jest tego wart

Moja Mała też zasypia po 23, ale czasami ma takie dni, że buszuje w brzuchu o 4-5 rano... Zazwyczaj, jak ja wstaję na siku, to Mała wstaje ze mna...

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Hej mała dała dzisiaj pospać do 8.30

Najlepszego dla Dzieciaczków

To nie jest straszenie, zresztą nie dostrzegłam nic takiego warto mniej więcej wiedzieć co dzieje się z ciałem kobiety po porodzie. Nie mówię, że trzeba szukać najdrastyczniejszych szczegółów czy zdjęć na necie ale uważam że warto posiadać ogólną wiedzę.

Z tym straszeniem to żartowałam
Zdaję sobie sprawę z tego, że po porodzie będzie się wszystko oczyszczało.
No i każda kobieta przechodzi to inaczej... Więc mam tylko nadzieję, że u nas, po porodzie, nic nie będzie się paprało i połóg przebiegnie gładko
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 08:45   #2036
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Jak znajdę jakieś foto stroju, to wrzucę
Szukałam już od dobrego mięsiąca stroju, który będzie ładny i będzie na mnie pasował. Nie mogę mieć stroju wiązanego na szyi, bo po 5 minutach boli mnie kark, a tak znalazłam strój na grubszych ramiączkach, i co najważniejsze ma regulowany obwód. Kupiłam w Calzedonii... Trochę zaszalałam z ceną, ale według mnie jest tego wart

Moja Mała też zasypia po 23, ale czasami ma takie dni, że buszuje w brzuchu o 4-5 rano... Zazwyczaj, jak ja wstaję na siku, to Mała wstaje ze mna...

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Z tym straszeniem to żartowałam
Zdaję sobie sprawę z tego, że po porodzie będzie się wszystko oczyszczało.
No i każda kobieta przechodzi to inaczej... Więc mam tylko nadzieję, że u nas, po porodzie, nic nie będzie się paprało i połóg przebiegnie gładko
a to dwu czesciowy kupiłaś ? ale z takim topikiem gora czy sam stanik ?
Też cos szukam na swoje gabaryty co prawda góra od starego stroju jest dobra ale majtki hm.. rozgladałam się za strojem z takim własnie topikiem i szorcikami, centy tez ładne po 30-40 eu albo i wiecej, i tak się miotam troche
Albo taki jednoczesciowy strój jest, ale od biustu jest taka sukieneczka, że wyglada na to jakby sie miało tunikę na sobie a nie strój jednoczesciowy który jest pod spodem
Musiałabym w koncu pomierzyć coś

Ubieram sie i jedziemy na pierwsze spotkanie położnej i ogladanie porodówki, bo własnie tam nas przyjmie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-01, 08:59   #2037
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No to szkoda ze babcia uwierzyla w cos takiego ale to tylko o niej troszke zle swiadczy a przejżą jeszcze na oczy i cie przeprosza . powiedz twojemu Tż i niech on sie nimi zajmie
Ojj Tż to już powiedział,że jej nogi z dupy pourywa za to,że w ogóle płakałam... A co tam,nie będę go powstrzymywać

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
jest po prostu zwyczajnie zazdrosna. Zwykle takie rzeczy gadają ludzie, którzy wiele mają na sumieniu. Szkoda, że babcia jej uwierzyła. Nie martw się kochana, bo nie warto tracić nerwów na takich ludzi, nie są tego warci. Żal mi tylko dziecka tej laski. Ale niektóre laski mają trociny zamiast mózgu w głowie.
Dokładnie... Tak to jest jak w główce tylko malowidła i chłopaczki..

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ok... Nadrobilam kilka stron ostatnich a od poniedziałku juz bede na bierzaco bo jutro wracamy do De mama tz dostaje zawału, ze jeszcze jednak ja przyjadę do Pl na koniec czerwca... a musze bo zamówiliśmy obrączki i beda dopiero wtedy no i od razu bede tu miała juz USG trzeciego trymestru jak zapytałam lekarza o jazdę autem to był zdziwiony pytaniem to mu mowię, ze teściowa mi sieje panikę a on do mnie "to co ona chce? Żeby pani biegała za autem?" i powiedział, ze tylko niektóre linie lotnicze zabraniaja latania po 32tyg ciazy

Co do tematu rodziny i plotek to u mnie tez sa rożne rzeczy bo jedna ciotka sieje zamęt chyba z zazdrości no a ze dziadkowie sa w nia zapatrzeni to nawet nie dostałam od nich smsa w urodziny a moja kuzynka czyli córka owej ciotki bierze ślub 15 sierpnia ale nie bede w nim uczestniczyć bo termin mam na 5 września i nie bede jechać z De na slub w tym czasie i cieszy mnie to bardzo poza tym z tz jestem ponad 9 lat i wszyscy go znają i mieszkamy razem i jestem w ciazy no i teraz weźmiemy slub cywilny a ja dostałam zaproszenie ze swoim imieniem i nazwiskiem z dopiskiem "wraz z osoba towarzysząca" no kurde dziwnie tak ze tz został pozbawiony imienia i nazwiska

Dasz radę z podróżą Wiele kobiet podróżuje nawet w miesiąc przed porodem i to na większe dystanse niż Pl-De Trzeba zachować wiele rozsądku w czasie jazdy i nic się nie stanie U mnie z rodzinką to samo, z tym,że córka moich dziadków nie odzywała się do nich przez 10 lat a teraz się wielce odzywa i sieje zamęt,bo kasa,kasa,kasa... No trochę dziwnie u was z tym zaproszeniem,szczególnie, że nie jest to żaden chłopak czy przyjaciel ale narzeczony z którym niebawem bierzesz ślub...

Cytat:

a swoja drogą po co płacę na NFZ jak wszystko do szpitala trzeba mieć własne przeciez teraz to juz sztućcy nie dają
Co szpital to obyczaj Mi siostra mówiła,że u nas w szpitalu kobieta musi mieć tylko koszule i majtki a dla dziecka tylko rzeczy na wyjście a tak to wszystko w każdej sali leży i można brać ile się chce,łącznie z pampersami Więc to jest w tym wszystkim dobre,że nie trzeba brać walizki na porodówkę

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
nie tyle nóżki rozprostować, co w razie wypadku i wystrzelenia poduszki powietrznej, która potrafi złamać nos, wyobraź sobie co się dzieje z dzieciatkiem w brzuszku na miejscu pasażera jeśli trzeba dużo jeździć, to zalecają wyłączenie poduszki. to samo z dziećmi w fotelikach-jeśli musi być wożone na przednim siedzeniu-wyłączyć poduszkę. nie wiem czy się da w każdym aucie a no i to moja wiedza z warsztatów właśnie-na temat fotelików jak facio opowiadał, że jest przepis, że nie wolno wozić dzziecka na przednim siedzeniu jeśli jest działająca poduszka(prawo UE cz jakieś tam ogólne) albo nie wolno wozić jeśli jest poduszka(prawo polskie) i jak jakiś czepialski policjant będzie, to moze wlepić mandat nawet jeśli poduszka jest wyłączona. pewnie chaotycznie to napisałam, mogę spróbować jeszcze raz potem jakby któraś chciała
A no to też tak z tą poduszką jest. Przerażająco to brzmi i chyba faktycznie przesiąde się na tylnie siedzenie Ale zrozumiałam o co chodzi z tymi przepisami
Cytat:
Witam

Noc do

Czuje się jakbym to ja popila a nie tz
Na grillu było wporzadku pomijając fakt że nie przepadam za tymi ludźmi
Pojadlam trochę, ale ciągle kiełbasa siedzi mi w gardle i ani myśli się strawić
Tz się ululal tak, że jak wróciliśmy do domu przebral się w ciepły polar straży i poszedł spac - w nocy go ściągał
Amy sobie lezymy. Mały się też przebudzil, bo w nocy też śpi jak mama

Oj tam ,że nie przepadasz za nimi,ważne,że napełniłaś brzuszek za dziesięciu
To u mnie dzieciak będzie w nocy mega aktywny,z rana też i za dnia troche mniej... Wrrr... Mam nadzieję,że to tylko teoria,bo nie zniosę pobudki o 4 rano

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia
Już wczoraj nie płakałam,bo doszłam do wniosku,że równie dobrze z nerwów mogę zapalić ale po co ? Żeby dziecku tylko zaszkodzić?I to samo z płaczem. Nie warto

Za to rozbolały mnie plecy wczoraj na wieczór,mimo,że tylko chwilkę stałam jak myłam naczynia(raptem 2 talerze i 2 kubki...)a krzyz aż mnie rwał i był u nas kolega i robił mi z Tż kolację i to jeszcze sam powiedział,że Tż ma mi zrobić jak proszę a nie się opierać aż się zdziwiłam bo to kolega,któremu wiecznie w głowie też imprezy i on ani myśli o założeniu rodziny chyba a tu takie miłe zaskoczenie
No i jeszcze bardziej odpowiadał mi fakt,że pili kawę a nie piwo i to w godzinach mocno wieczornych i dostałam pochwałę od kolegi,że zrobiłam najlepszą kawę a potem jak robił sobie sam to już mu taka nie wyszła

I się chociaż pośmiałam z nimi i poprawiłam sobie humor

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-01, 09:02   #2038
małaPaulina
Wtajemniczenie

strój kąpielowy?? zazdroszczę
ja nie założe kostiumu przez conajmniej rok slabo mi się robi na samą myśl

Witam z rana wiecie co? spałabym i spała

Stary 2014-06-01, 09:03   #2039
agnes 20
Zadomowienie

Witam się dziśMiałam jakąś kiepską noc, nie mogłam zasnąć chyba do godz. 2

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Jesteś w końcuJak tam po glukozie?U mnie wyszła poniżej normy i już mam stresa co lekarz mi powie.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 09:06   #2040
małaPaulina
Wtajemniczenie

a i drugi dzien z rzedu mam z rana skurcze lewej łydki,ale to jest ból

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości