|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U niektórych dzidzie w brzuszkach, reszta nadal działa w łóżkach - cz.II
nono
polamania dlugopisu
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba mam cos z główką już od tego starania
|
|
|
|
#1143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do mieszkania to my mamy swoje 44 mkw i zero kredytu ![]() kupilismy sami - taki mój mąż oszczedny ![]() na szczescie mój maz ma jeszcze jedno mieszkanie ale mieszka w nim babcia wiec kiedys sprzedamy te dwa mieszkania i kupimy sobie większe. narazie takie nam w zupełności wystarcza. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Była kiedyś rozmowa o szkodliwości usg to wam wrzucam do poczytania
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/us...rodkow-2013-10 |
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Koliberku, cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku, czekamy aż się pochwalisz zdjęciem ![]() Ja sobie tyyyyle rzeczy zaplanowałam na okres ciąży, narazie moje samopoczucie mi uniemożliwia zrobienie czegokolwiek Mam nadzieję, że nie zleci ta ciążą zbyt szybko ![]() Co do domu, to ja za leniwa jestem żeby mieć swój. Moi rodzice mają od niedawna i wiecznie coś robią wokoło domu. Ja od urodzenia w bloku i to mi pasuje. Nati - mocno trzymam ![]() Dorotko, obyś dowiedziała się kto w Tobie mieszka Ja też liczę że 16 czerwca się dowiem, chociaż to dopiero 13tc będzie No ale mojej przyjaciółce powiedział ten lekarz na tym samym etapie.Ja już dzisiaj u lekarza z małym byłam. Ucho mu spuchło tak w nocy, że szok Ma taki balon odstający Okazało się, że najprawdopodobniej jakaś meszka go ugryzła, dostał maść i poszedł do przedszkola. Po południu ma występy z okazji dnia Mamy i Taty (zawsze robią razem )---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Są też badania, które mówią że szczepienia są szkodliwe. No i wszyscy się szczepią, więcej z tego korzyści niż problemów. Myślę że podobnie jest z usg. To oczywiście nie piszę do Ciebie Ewuniu ( nie atakuje Cię), tylko tak ogólnie moje zdanie na temat artykułu i tematu.
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
własnie przeczytałam ostatni wywiad z Justyną Kowalczyk...
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- wydawało by sie że kobieta szczęśliwa - osiagnęła taki sukces, a jednak prawda jest inna smutne
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
moim skromnym zdaniem to nie powinna była tego mówić co było rok temu. Wiele osób przeżywa traumy i załamania a z tego tematu teraz bardzo głośno się zrobiło i każdy komentuje.
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce oceniać powodów dlateczego zdecydowała się własnie teraz o tym opowiedzieć...
sam fakt co przeszła i co przezywa wzbudza współczucie
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa zapomniałam
Koliberek super, że nadal jesteś z nami nie przemęczaj się tak i korzystaj bo później Ci się skończy dobre ![]() no i oczywiście pokaż nam swój okazały brzuszek
|
|
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
Siemaneczko
Chyba w koncu ladna pogoda sie szykuje Karolka oby dzialania przyniosly zamierzony skutek Co do tego usg... hmmm... ja slyszalam, ze za czesto robic nie mozna, bo te fale sa szkodliwe, ale... no wlasnie, co w sytuacji gdy cos nie tak sie dzieje? Przeciez lekarz musi zrobuc usg i zobaczyc, a ze gdy cos jest nie tak, to chodzi sie co tydz np na badanie. Chyba lekarz wie, co robi i co wolno a czego nie... Jak jak przeczytalam pierwszy artykul o tym wpisie na fejsie Justyny i ze okazalo sie skadstam, ze to chodzilo o psa, to mnie taka zlosc ogarnela na nia, ze tak zagrala na uczuciach... ale skoro to prawda, to smutne bardzo tylko powinna wyjasnic to od razu, po co taka burze wywolywac? I zdziwilo mnie, ze napisala, ze pojechala na ten oboz treningowy wiedzac, ze jest w ciazy. No ale moze sportowcy to inaczej "reaguja"...Ale teraz bedziemy czekac na wiadomosci o tym, czy sa ogonki czy zniknely to imprezy bedziemy robic, ze hoho
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
no może lepiej jak Justa nie wystawi tych butów na parapet bo juz zapowiadają upały na sobote - ona sie rozpłynie w tej sukni..
a ja tez ide na wesele ![]() była może którać z Dworku Skawińskim??
|
#1152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
nie ma sensu się nad nim rozwodzić Ostatnio wszystko sie okazuje szkodliwe a z tym usg cos w tym jednak jest, w większości krajów eu nie robi sie tak wielu usg, a wiekoszosc które sie robi u nas jest bez sensu i nieuzasadniona ale ciezko postępować inaczej kiedy jest taka mozliwosc.
|
||
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
LepszaPolowa widzę ze sledzisz co sie u nas dzieje
![]() jak tam Twoje sprawy z TŻ?
|
#1154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie zauważyłam ![]() LepszaPolowa co tam? Edytowane przez Meliska86 Czas edycji: 2014-06-05 o 10:40 |
|
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie przyznam szczerze ze mnie to ruszylo troche
ale kurcze chec zobaczenia dziecka i upewnienia sie ze wszystko jest dobrze jest tak silna ![]() to nawet nie chodzi o ta plec bo juz sie nastawilam ze pod koniec miesiaca. A moj dzisiaj wystrzelil ze lepiej sprawdzic bo miesiac to kupa czasu i wogole a przy cukrzycy wieksze ryzyko poronienia.Ja myslalam zeby isc 20go i pozniej ewentualnie przed wylotem sprawdzic czy wszystko oki .Sama juz niewiem niechce szkodzic dziecku ale tez niechce czegos zaniedbac i pozniej pluc sobie w brode
|
|
#1156 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież brzuch Cię nie boli prawda? Nie plamisz? Na pewno wszystko dobrze z Twoją dzidzią
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- a jak z praca?
|
#1159 |
|
BAN stały
|
Moj ma ta sama od siedmiu lat, ostatnio szef/znajomy zachowal sie jak palant(Ale on tak czesto).W koncu zrozumial ze nie ma tam sensu siedziec.Pracowal po 8 czasem 10 godzin.Zdarzalo sie tez ze nawet weekendy mial zawalone, a wynagrodzenie...ehh szkoda gadac.
Dzisiaj jade do siebie bo sesja mnie czeka, jutro tez jestem umowiona na rozmowe o prace. Mamy dwie opcje.Albo przeprowadzamy sie do mnie, albo za granice |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
no nie, nie plamie pomimo odstawienia dupka i brzuch nie boli wyglada ze wszystko jest oki tylko moj sie tak zestresowal
chyba wyposrodkuje ten termin na 20go bo planuje leciec 16go lipca to akurat by bylo teraz 3 tyg i od kolejnej 3 tyg i bym poszla przed wylotem samym aaa pierwsza ciaza czlowiek takiego schiza ma lekkiego
|
#1162 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na sesji. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
oddaj troche
|
|
#1164 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Do konca miesiaca chcemy sie wyprowadzic. Dziekuje Gdyby kilka lat temu nie zachcialo mi sie boba to pewnie mialabym do kostek ;/
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
LepszaPolowa powodzenia
oby Wam sie dobrze wiodlo ![]() Jaaaa... przyszedl sezon na takie zuczki latajace, ktore strasznie sie czepiaja tzn maja nozki przyczepne... i lata ich mnostwo, siedza w brzozie ktora za domem rosnie... brrr wczoraj 3 z wlosow wygrzebywalam, teraz pranie poszlam powiesic na dworze i znow ![]() A mialam zapytac ![]() Czy luteina jest na uregulowanie cyklu? Bo czytalam sobie o tym i zrozumialam, ze tak, ale jak nie wie sie kiedy jest owu, to mozna sobie ja zatrzymac. Wiecie moze cos na ten temat? Bede wdzieczna za info
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mówili, że plaga kleszczy. A najwięcej zarażonych boreliozą podobno w okolicach Szczecina ( tak podawali w TV). A ja mam coś na nodze taką jakby rozdrapaną czarna kropkę i nie wiem czy to był komar czy kleszcz. Wczoraj było lekko czerwone w koło a dzisiaj widzę ze coraz większa obwódka się robi. |
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syn miał kleszcza... a po czym poznać że był zarażony boreliozą? Pieś rodziców, to co wyjdzie na dwór to wraca z kleszczem. Psy mogą mieć boreliozę? Bo to taki fajny piesek, shih tzu, taki jak na zdjęciu (zdjęcie z internetu, ale jest bardzo podobna )
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale są takie fajne obroże bayera dla psów co działają 8 miesięcy, a ani nie smierdzi ani nic. 70 zł kosztuje. Ja kupiłam. Od czasu do czasu mu się wbije jak idziemy w jakiś haszczach ale zaraz sam pada zanim zdarzy się napompować. Ostatnio to dotkełam i sam odpadł bo był zdechięty. ale to mówie odkąd ma obroże to miał tylko dwa. A takto jak nie miał obroży to raz w marcu po spacerze miał ich 8 naraz !!!! |
|
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem dokładnie jak to jest u ludzi i czym to się objawia
u mojego psa najpierw to była aptatyczność, brak apetytu, później nogi mu się rozjezdzaly, przerwacał się. Chyba coś z błednikiem. A na samym końcu to leżał i strasznie skomlał ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
chyba gdzieś z tym pojadę. Tylko nie wiem czy to był kleszcz. Ale zawsze lepiej chuchać na zimne.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

polamania dlugopisu

i tak sie wystraszyl ze powiedzial ze nie bedziemy czekac caly miesiac na wizyte tylko pojdziemy w nastepny pt niema co kasy zalowac tylko trzeba sprawdzic
Mam nadzieję, że nie zleci ta ciążą zbyt szybko 
No ale mojej przyjaciółce powiedział ten lekarz na tym samym etapie.