Znajomość interentowa przeniesiona do reaul - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 19:59   #1
Kira_lol
Przyczajenie

Znajomość interentowa przeniesiona do reala

Dziewczyny liczę na waszą pomoc bo mam mały a może nieco większy dylemat.
Od 4 miesięcy znam się z M. Poznaliśmy się na jednym z portali gdzie można zamieszczać różne ogłoszenia w tym towarzyskie. Przez 3 miesiące korespondowaliśmy ze sobą przez internet, pisaliśmy, smsy i dzwoniliśmy do siebie. W końcu nieco ponad miesiąc temu spotkaliśmy się pierwszy raz. Z mojej strony może nie było jakiegoś wielkiego hurra jeżeli chodzi o wygląd M, ale nadrabia on bardzo, ale to bardzo charakterem i osobowością. (Teraz są już te motyle w brzuchu)Wszystko potoczyło się dość szybko. Po dwóch tygodniach pocałowaliśmy się pierwszy raz i teraz z każdym kolejnym spotkaniem a spotykamy się przynajmniej 3 razy w tygodniu przechodzimy dalej. Najpierw były głębokie pocałunki, mizianie, dotykanie przez ubranie aż ostatnio M zrobił mi palcówkę a ja zabawiłam się z jego "przyjacielem" robiąc mu dobrze ręką.
Jest miło, nie przeszkadza mi ta forma dotyku i sprawiania sobie przyjemności, ale trochę się boję że jeszcze 2, 3 spotkania i M będzie chciał iść na całość. Zaznaczę że raczej nie chodzi mu tylko o seks ponieważ już poznałam jego rodziców, rodzeństwo i mają mnie już za swoją to samo jest z jego znajomymi. Wszyscy powtarzają że trafiłam idealnie, że M do dobry chłopak. Martwi mnie tylko to czy nie idzie to wszystko za szybko. Dodam że jestem dziewicą a mam już 27 wiosen. Mój stan dziewictwa jest skutkiem moich wcześniejszych poglądów(chciałam to zrobić po ślubie ale od 2 lat zmieniłam zdanie, jednak nie trafiłam wtedy na tego odpowiedniego) Mam wrażenie że M to facet dla mnie, boję się jak zareaguję na to że jeszcze nie uprawiałam seksu. Dodam że on jest 2 lata starszy ode mnie.

Nie wiem co dalej robić, porozmawiać z nim, czekać jak rozwinie się sytuacja, iść na żywioł?

Proszę o jakieś spostrzeżenia z waszej strony

Edytowane przez Kira_lol
Czas edycji: 2014-06-06 o 20:00
Kira_lol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 20:06   #2
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07
Konto usunięte

Dot.: Znajomość interentowa przeniesiona do reala

Porozmawiać. Jeśli mu na tobie zależy to zrozumie i zrobi wszystko, żeby ten pierwszy raz był dla ciebie idealny
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 20:35   #3
Lady Antebellum
Raczkowanie

Dot.: Znajomość interentowa przeniesiona do reaul

Dziewictwo to nie powód do wstydu Obecnie coraz rzadziej decydujemy się na wstrzemięźliwość seksualną i uważam, że osoba, która się na to zdecydowała absolutnie nie zasługuje na wyśmianie (owszem, są pewnie takie przypadki ale świadczy to tylko i wyłącznie o kulturze, a właściwie jej braku).

Poza tym to pewnego rodzaju zaszczyt być tym "pierwszym", więc głowa do góry !

Barcelona, Lloret de Mar, Tossa del Mar, Girona, Madrid, León, Salamanca, Cadiz, Sevilla, Chiclana, La Linea, San Fernando, Pueblos blancos ... cdn
Lady Antebellum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 20:35   #4
ana909
Erudycja

skoro juz tyle czekalas i czujesz ze to ten jedyny, to moze warto poczekac jeszcze trochę? Zalezy jaki to facet, ja, mimo ze dziewica nie bylam, to z moim Tżtem zaczynałam od zera. I zaluje, ze nie poczekalam, bo w sumie i tak dopiero z nm wszystkiego sie nauczylam. A jemu to nie przeszkadzalo, ze jestem niedoswiadczona. Jak to kiedys ujął, mogl mnie wszystkiego nauczyc po swojemu a bylam pojętną uczennicą po wielu latach razem jestesmy juz super dopasowani ale i tak dalej wciaz uczymy się siebie nawzajem.
Stary 2014-06-06, 20:50   #5
roseblue
wasza koleżanka

Porozmawiaj z nim, musiałby być burakiem by nie zrozumieć, że dziewica niekoniecznie chce iść na całość po kilku randkach. Jeżeli podobają ci się pieszczoty z nim to niech wszystko idzie łagodnie w jednym kierunku bez presji .
Stary 2014-06-06, 20:53   #6
201604181004
Konto usunięte

szczerze mówiąc jak 27 letnia dziewica mówi że wszystko dzieje się zbyt szybko bo po dwóch tygodniach doszło do pocałunku to...

no po prostu, nie przesadzaj.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 20:59   #7
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kira_lol Pokaż wiadomość
Martwi mnie tylko to czy nie idzie to wszystko za szybko.
Według mnie, nie. Według osób o innym światopoglądzie czy temperamencie - tak, bo są ludzie, którzy tylko po ślubie nie tylko uprawiają seks ale i całują się namiętnie bo inaczej to grzech. Do czego zmierzam: każdy ma swoje tempo i to czy idzie za szybko czy nie, powinnaś ocenić Ty sama i nikt inny. Jeśli dobrze się z nim czujesz w sytuacjach intymnych, po co się sztucznie hamować? To, że jesteś dziewicą wyjdzie przecież prędzej czy później i jeżeli to jest Twoja główna obawa, to po prostu z nim otwarcie porozmawiaj.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 21:02   #8
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc jak 27 letnia dziewica mówi że wszystko dzieje się zbyt szybko bo po dwóch tygodniach doszło do pocałunku to...

no po prostu, nie przesadzaj.
Ale Autorce chyba nie chodzi o same pocałunki, a o całokształt tego co robią po nieco ponad miesiącu spotkań.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 21:07   #9
201604181004
Konto usunięte

no ale to nie jest gimnazjum, to już są dorośli ludzie i mówienie że po dwóch tygodniach randek pocałunek jest szybko, a że do stosunku dochodzi po miesacu... poznali się w nienaturalnych warunkach. w internecie. tak naprawdę spotykając się pierwszy raz znali się pewnie pięć razy lepiej niż gdyby byli po kilku randkach. taka specyfika związków z sieci, to nie jest kolega z klasy by zakochać się w nim przed maturą i pójść do łóżka po pół roku, jeśli jej to przeszkadza to powinna mu to zakomunikować ale według mnie nic tu sie nie dzieje szybko.
Stary 2014-06-06, 23:35   #10
jutynaaaaa80
Raczkowanie

Porozmawiaj z nim, i nie rob nic pod niego czy ze strachu, bo to się jeszcze gorzej skończy.Tylko to na co masz ochotę, jak jemu zależy na czymś poważnym to poczeka.
jutynaaaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 23:58   #11
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny liczę na waszą pomoc bo mam mały a może nieco większy dylemat.
Od 4 miesięcy znam się z M. Poznaliśmy się na jednym z portali gdzie można zamieszczać różne ogłoszenia w tym towarzyskie. Przez 3 miesiące korespondowaliśmy ze sobą przez internet, pisaliśmy, smsy i dzwoniliśmy do siebie. W końcu nieco ponad miesiąc temu spotkaliśmy się pierwszy raz. Z mojej strony może nie było jakiegoś wielkiego hurra jeżeli chodzi o wygląd M, ale nadrabia on bardzo, ale to bardzo charakterem i osobowością. (Teraz są już te motyle w brzuchu)Wszystko potoczyło się dość szybko. Po dwóch tygodniach pocałowaliśmy się pierwszy raz i teraz z każdym kolejnym spotkaniem a spotykamy się przynajmniej 3 razy w tygodniu przechodzimy dalej. Najpierw były głębokie pocałunki, mizianie, dotykanie przez ubranie aż ostatnio M zrobił mi palcówkę a ja zabawiłam się z jego "przyjacielem" robiąc mu dobrze ręką.
Jest miło, nie przeszkadza mi ta forma dotyku i sprawiania sobie przyjemności, ale trochę się boję że jeszcze 2, 3 spotkania i M będzie chciał iść na całość. Zaznaczę że raczej nie chodzi mu tylko o seks ponieważ już poznałam jego rodziców, rodzeństwo i mają mnie już za swoją to samo jest z jego znajomymi. Wszyscy powtarzają że trafiłam idealnie, że M do dobry chłopak. Martwi mnie tylko to czy nie idzie to wszystko za szybko. Dodam że jestem dziewicą a mam już 27 wiosen. Mój stan dziewictwa jest skutkiem moich wcześniejszych poglądów(chciałam to zrobić po ślubie ale od 2 lat zmieniłam zdanie, jednak nie trafiłam wtedy na tego odpowiedniego) Mam wrażenie że M to facet dla mnie, boję się jak zareaguję na to że jeszcze nie uprawiałam seksu. Dodam że on jest 2 lata starszy ode mnie.

Nie wiem co dalej robić, porozmawiać z nim, czekać jak rozwinie się sytuacja, iść na żywioł?

Proszę o jakieś spostrzeżenia z waszej strony
Warto chyba porozmawiać i uświadomić trochę faceta, że dla Ciebie to będzie pierwszy raz. Na jego miejscu wolałabym wiedzieć bo pewnie nieco delikatniej bym postępowała niż w innym przypadku. A prawdopodobnie sam się nie domyśla
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 01:33   #12
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
no ale to nie jest gimnazjum, to już są dorośli ludzie i mówienie że po dwóch tygodniach randek pocałunek jest szybko, a że do stosunku dochodzi po miesacu... poznali się w nienaturalnych warunkach. w internecie. tak naprawdę spotykając się pierwszy raz znali się pewnie pięć razy lepiej niż gdyby byli po kilku randkach. taka specyfika związków z sieci, to nie jest kolega z klasy by zakochać się w nim przed maturą i pójść do łóżka po pół roku, jeśli jej to przeszkadza to powinna mu to zakomunikować ale według mnie nic tu sie nie dzieje szybko.
Myślę, że mogę się całkowicie zgodzić z pogrubionym. Taka magia związków przeniesionych z internetu do niewirtualnej rzeczywistości. Człowiek poznaje człowieka dużo szybciej. Najpewniej z tego powodu, że jest się śmielszym przez internet, gdyż ma się poczucie, że można to urwać w każdej chwili i druga osoba nigdy Cię nie pozna w rzeczywistości. A tu figa z makiem

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 08:58   #13
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Myślę, że mogę się całkowicie zgodzić z pogrubionym. Taka magia związków przeniesionych z internetu do niewirtualnej rzeczywistości. Człowiek poznaje człowieka dużo szybciej. Najpewniej z tego powodu, że jest się śmielszym przez internet, gdyż ma się poczucie, że można to urwać w każdej chwili i druga osoba nigdy Cię nie pozna w rzeczywistości. A tu figa z makiem
Zgadzam się, swojego chłopaka tak poznałam i wszystko potoczyło się bardzo szybko (przynajmniej jak na mnie). No ale autorka ma wątpliwości.
Stary 2014-06-07, 09:11   #14
Kira_lol
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Ale Autorce chyba nie chodzi o same pocałunki, a o całokształt tego co robią po nieco ponad miesiącu spotkań.

Asji ma racje, tu nie chodzi mi o same pocałunki ale raczej o to że od pierwszego pocałunku przeszliśmy tak szybko to tej zaawansowanej formy pieszczot

Nie jestem znów jakaś święta dziewica(choć naturalnie wciąż dziewica) ale macie rację muszę mu powiedzieć prawdę bo on napewno nie zdaje sobie sprawy że seks u mnie = zero doświadczenia
Stary 2014-06-07, 09:17   #15
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

a myślisz,że przy palcówce nie zauważył,że za ciasna jesteś?
Stary 2014-06-07, 09:21   #16
Kira_lol
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maszToCoChcesz Pokaż wiadomość

Nie wiem, możliwe że zauważył, w sumie przez chwilę miał problem by się tam dostać. Nie skomentował tego powiedział tylko ze jest ze mną bardzo szczęśliwy
Stary 2014-06-07, 09:21   #17
roseblue
wasza koleżanka

Ej, przez 3 miesiące pisania nie zahaczyliście o temat twojego dziewictwa?
Stary 2014-06-07, 09:21   #18
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maszToCoChcesz Pokaż wiadomość

A co to ma do rzeczy?
Ciasna = dziewica? Bzdura.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 09:29   #19
Kira_lol
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
Ej, przez 3 miesiące pisania nie zahaczyliście o temat twojego dziewictwa?
Nie rozmawialiśmy ogólnie o swoich doświadczeniach seksualnych, czym szczerze ale mi zaimponował bo gdy pisałam jeszcze z kilkoma zanim uznałam że M to ten właściwy każdy jeden poruszał prędzej czy później ten temat. On nigdy nie spytał ilu miałam wcześniej facetów ,w ilu byłam związkach powiedział że to jest nie ważne bo liczy się teraźniejszość nie przeszłość.

Miałam raz ochotę mu powiedzieć ale stchórzyłam, ale teraz wiem że ten temat muszę podjąć najprędzej jak to możliwe
Stary 2014-06-07, 09:33   #20
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Nie rozmawialiśmy ogólnie o swoich doświadczeniach seksualnych, czym szczerze ale mi zaimponował bo gdy pisałam jeszcze z kilkoma zanim uznałam że M to ten właściwy każdy jeden poruszał prędzej czy później ten temat. On nigdy nie spytał ilu miałam wcześniej facetów ,w ilu byłam związkach powiedział że to jest nie ważne bo liczy się teraźniejszość nie przeszłość.

Miałam raz ochotę mu powiedzieć ale stchórzyłam, ale teraz wiem że ten temat muszę podjąć najprędzej jak to możliwe
Po prostu mu powiedz, będzie dobrze .
Stary 2014-06-09, 12:56   #21
Kira_lol
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
Po prostu mu powiedz, będzie dobrze .
Przemogłam się, powiedziałam i ulżyło mi. M powiedział się że się cieszy że jestem dziewicą. Obiecał mnie przeprowadzić przez wszystko a w nagrodę za moją odwagę w wyjawieniu prawdy zrobił mi minetkę po której miałam ochotę na więcej ale będziemy stosować metodę małych kroczków

Dzięki dziewczyny za pomoc
Stary 2014-06-09, 14:25   #22
201604181004
Konto usunięte

Dafuq
Stary 2014-06-09, 15:23   #23
eelmirka
Zadomowienie

yyy małych kroczków? a to jakaś wielka różnica czy wsadzi Ci palec, język czy penisa? tu już za późno na małe kroczki jak tak będziesz to odwlekać to będziesz mocno zawiedziona, nie wiem czego się spodziewasz, jak już miałaś orgazm to nie spotka Cię nic nowego, ewentualnie ze stresu może być nawet gorzej. Nie wiem skąd to całe celebrowanie pierwszego razu, jak jest dobrze to nie ma co czekać tylko się bzykać trzeba
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 16:21   #24
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Przemogłam się, powiedziałam i ulżyło mi. M powiedział się że się cieszy że jestem dziewicą. Obiecał mnie przeprowadzić przez wszystko a w nagrodę za moją odwagę w wyjawieniu prawdy zrobił mi minetkę po której miałam ochotę na więcej ale będziemy stosować metodę małych kroczków

co ja czytam
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 19:31   #25
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez eelmirka Pokaż wiadomość
a to jakaś wielka różnica czy wsadzi Ci palec, język czy penisa?
Eee no dla dziewicy to pewnie jest różnica dość znacząca ...tak myślę ...

z resztą na taką Nagrodę ,jak mniemam dość sporą ,Autorka musi sobie zasłużyć
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 21:01   #26
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

[/COLOR]
Cytat:

Oral to już chyba odważny krok? Więc jakie małe kroczki chcesz jeszcze stosować? Bo już chyba żadnych się nie da.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości