|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czy to ciąża ?
Witam, mam mały problem. Nie ukrywam, ze zaczynam się bardzo denerwować z powodu braku okresu, który powinien wystąpić 5-6 czerwca..Kochałam sie z chłopakiem 25 maja, oczywiście z zabezpieczeniem a następnie 3 czerwca. Proszę powiedzcie czy może to być ciąża czy może nie mam się czego obawiać ?
Mój chłopak miał na sb prezerwatywę, po stosunku sprawdzaliśmy czy nie jest pęknieta i nie była. Nigdy nie dochodził we mnie. Bardzo proszę o odpowiedź. Strasznie się denerwuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy to ciąża ?
Spokojnie, jeśli się zabezpieczałaś + nie kończył w Tobie to szanse na zajście w ciąże w takim przypadku są równe 0. Spóźnienie miesiączki 2-3 jak w Twoim przypadku to nie jest żadne spóźnienie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zabezpieczyłaś się, w ciąży nie jesteś. Być może okres spóźnia Ci się ze stresu. Poczekaj jeszcze tydzień, dwa. Jak nie dostaniesz to udaj się do ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się, ciąża w takim przypadku nie jest możliwa. Jeśli nie ufacie do końca prezerwatywom, to może stosujcie jakieś dodatkowe zabezpieczenie? Moze to być żel plemnikobójczy np contragel
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.