|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Agrafka jestem nie w temacie, za co dostał?
|
#2672 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
dla tz, super, że udało Ci się obkupić[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46796325] A ja dzisiaj na spacerze tak się wkurrrrr... że szkoda gadać. Idziemy z wózkiem, wychodzimy zza bloku (cały czas po chodniku), a z boku na rowerze jakaś laska i tępa dzida wjechała nam w wózek!!!! Na szczęście Tako to czołg i nic się nie stało, zatrzymała się na kolanie TŻa, a poza tym jechała wolno, ale wolę nie myśleć, co by było, gdyby jechała szybciej lub gdybyśmy wzięli Bomiko :/ Zjech(b)ałam ją tam, wprawdzie nic się nie stało, ona sama była bardziej wystraszona od Artka, ale ja się nie umiałam pół spaceru uspokoić.[/QUOTE] pewnie się zagapiła, też bym się wkurzyła na twoim miejscu Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Agrafka86;46797180 Zaczęliśmy dzień o 4:00 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] o matko Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas pobudka dzisiaj o 7 więc kulturalnie w nocy dwa razy się obudził o 3 i o 4,30. Teraz chłopaki śpią. Podoba mi się jedna drzemka 2,5 h małego mąż rosół ugotował, umył łazienkę, ja podłogi i robię drugie danie tylko dla siebie bo on nie chce a dla małego jest łosoś z wczoraj. Potem do teściów idziemy. Ukrop u nas straszny
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u Was sklepy pozamykane? ![]() ROCKY za egzaminySTOKROTKA u nas też bardzo ciepło.. chłopaki Twoje fajne ![]() My się wybieramy na ranczo ze zwierzakami z Igim jak się obudzi :d U nas na obiad kaczka była i pieczone ziemniaczki
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
My juz w domku.Obiad z wczoraj. Dzwonil Tz.Chwalilam Laure ze taka grzeczna w szkole byla
Bylam tez na chwile na rynku.Wokol same rodziny z dziecmi.....smutno mi sie zrobilo ![]() I wiecie co? Smialam sie z lemurkowej mewy a niedawno ptak mi do domu wlecial!!!! Czarny i skrzeczacy.Jakos go kocem wygonilam do drzwi wyjsciowych Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
ROCKY ogromne brawa za zaliczenia! Zdolna babka jesteś!
Co do mew i plaży,to jak byliśmy nad zatoka to same wrony latały:p My cały dzien na dworze. Igor płacze jak wracamy. Ciągle by w piaskownicy siedział albo spacerował w pobliżu bloku. Coraz więcej chce chodzić. Mało spal w dzien wiec mam nadzieje ze teraz szybko zasnie. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Nacytowałam i wywaliło ;/
Z tego co pamietam Rocky brawa za zaliczenia Agrafka przytylam mocno Dzoan fajnie że ci mąż zrobił śniadanie do łóżka My caly dzien na wsi u babci tż. Zjechalo sie troche rodzinki. Był grill i cała masa żarcia. Spaliłam sie w cieniu na raka, ale wymyśliłam że wezme piotrka krem na odparzenia by złagodzić mojego raczka. Padam zmeczona i chyba zarAz spać bede isc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
Moja Ola bardzo dziękuje wizażowym ciociom za życzenia-od dzisiaj mam już dorosłą córę !!!
Za dużo wrażeń było dzisiaj,głowa mi pęka(od stukania mewy pewnie )Wiem,że niektóre z Was były już z dziećmi na basenie-mogę poprosić o przypomnienie,co jest niezbędne w przypadku takiej wyprawy? A co do mew jeszcze-moi rodzice mieszkają na drugim końcu miasta,i przedwczoraj nie spali do drugiej w nocy,bo trwała walka mew z kotami na podwórku-hałas nieziemski. Rocky - za zaliczenia.A ten ptak to pewnie kawka,teraz też się wściekają. Żałuję,że mi baterie padły w aparacie,zrobiłabym zdjęcie kuchennej szyby. |
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy płaczącą nockę. Maksiu płakał od 23-ej. Około 1 juz była taka akcja, że nawet nasze lóżko nie pomogło- nadal płakał i strasznie się wiercił. Podaliśmy paracetamol, próbowałam utulić na rękach ale co odkładałam do łóżeczka to płakał więc wzięłam go do łóżka. Po płaczkach zasnął i obudził się po 5 znów płacząc. Bidulek mój.
Dzisiaj też był płaczliwy i bardzo niespokojny ale nie możemy wypatrzeć który ząbek idzie. Na noc dałam mu czopka viburcol i zasnął. Mama nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza. Ja od jutra mam tydzien wolnego a więc będę znów spędzała z małym więcej czasu. Otworzyli nam w końcu plac zabaw i jak byliśmy wczoraj pod wieczór to Maksiu nie chciał zejść z huśtawki- tak bardzo mu się podobało. Potem poraczkował sobie po sztucznej trawie. Był przeszczęśliwy. Dobrze, że tata przyjechał po nas samochodem bo przyszła wielka burza z gradobiciem i musieliśmy czekać w samochodzie pod domem bo nie dało się wyjść. Pierwsza Maksiowa burza. AGRAFKA co sie u was dzieje? to tż tak komentuje Twoje podejście do Misia? ROCKY ![]() LEMURKU sto lat dla Twojej dorosłej córuni Jak mieszkałam we Wrocku to miałam też przygodę z mewą. Byłam w kuchni i patrzę kątem oka, że coś się rusza w pokoju- patrzę a to mewa- weszła sobie przez otwarte drzwi balkonowe. Przeszła przez cały pokój, poszła do łazienki- normalnie jakby stałym bywalcem u mnie była. Zastanawiałam się jak ją wykurzyć, bałam sie, że jak ją wystraszę to mi demolkę w chałupie zrobi i w końcu jak była w łazience zarzuciłam na nią duży ręcznik i tak ją złapałam. I jeszcze mi nas.rała- chyba ze strachu
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś taka piękna pogoda, że nikogo nie ma
![]() DZOAN jak imprezka? MISZKA czy podałaś już Maksiowi surowe owoce? ELAIN niestety ciężkie czasy nadchodzą trzeba będzie gonić za Igim ![]() LEMURKU ja za dużo nie brałam ze sobą: pampers basenowy pampers zwykły na przebranie kremik do ciała ręcznik dla Igora osobny Zawsze jechaliśmy po obiedzie więc Igi był pojedzony. Po basenie dawałam mu deserek owocowy (wcześniej grzałam w domku i zawijałam w pieluchę, żeby trzymał temperaturę) i chrupki kukurydziane. Na sam basen polecam jakąś piłkę albo coś pływającego do wody ![]() M. zabronił mi kupować tych dmuchanych kółek dla dzieci do pływania bo twierdził, że dziecko złych nawyków nabierze nie znam się ale nadal mam ochotę kupić.My byliśmy dziś na ranczo i w sumie tylko konie były prawie podeszliśmy do jednego to zrobił to "i ha ha" (Mela nie mam pojęcia jak się nazywa ten odgłos ) i Igor się wystraszył ale nie płakał i potem nawet chciał go dotknąć Pojechaliśmy około 16 ale i tak było strasznie gorąco. Przyjechaliśmy przed 18 i posiedzieliśmy jeszcze w ogródku. Pojedliśmy truskawek i potem poszliśmy do domu. Igor padł jak mucha...
|
|
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny: )
Za zaproszeniem Persephone chciałabym się przyłączyć do Waszego wątku.Jestem mamą 10,5-miesięcznej dziewczynki. Mała jest bardzo chorowita wiec bardzo często zagladam na forum szukając pomocy. Mam też duzo zmartwień dotyczacych odżywiania bo córka nie chce jeść. Pomimo tego rozwija sie dobrze, już chodzi,reaguje na konkretne słowa, jest cudowna. Mam nadzieję, że będę mogła wymieniać sie z Wami swoimi wątpliwościami i radościami i że dobrze mnie przyjmiecie: ).Miło Was poznac. mama Róży |
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
MISZKA współczuję nocki. Mam nadzieję, że Maksiowi szybko wyjdzie sprawca. Fajnie macie z tym placem zabaw... ja mam u siebie huśtawkę bo u nas nic nie ma.. wiocha
|
|
|
|
#2683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, podałam, a dokładnie mama podała. Podjada gruszkę, jabłko, banana póki co teraz kupię nektaryny to też spróbujemy![]() A dlaczego nie można kółek do pływania? o jakie nawyki chodzi? z konia padłam ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
zapraszamy u nas bogactwo informacji a i Twoje doświadczenia i porady na pewno nam się przydadzą
|
||
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za zyczenia
![]() U nas dzien udany..jedzonko chyba calkiem niezle wyszlo.. Olus wybawiony, pol dnia na dworze..na kocyku.. Nawet ladna drzemke sobie zrobil w wozku ![]() Humor dopisywal..nawet piwko jedno wypilam..oj uderzylo do glowy :P po tak dlugiej przerwie znowu jestem ekonomiczna ..po polowie juz wiry w bance ![]() Perse tak to Olka sloneczko ostatnio obudzilo ![]() Rocky brawo za zaliczenia ![]() Agrafka przytulam.. co sie dzieje? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też małe miesteczko i nic nie było. Teraz wybudowali ten kompleks gdzie chodzimy na tańce i gdzie będzie siłownia i obok jest plac zabaw i przedszkole dla małych dzieciaczków z osobnym placem zabaw. Załuję tylko, że nie ma tam piaskownicy- no ale już nie marudzę bo jeszcze rok temu nic nie było...
|
|
|
|
#2687 |
|
Rozeznanie
|
ROCKY
za 5 - czkę. Odważna kobieto świetnie poradziłaś sobie z tym ptaszyskiem.MISZKA wspolczuje nocki, oby dziś było spokojniej. Z mewą się uśmiałam ale wierze, że musiałaś mieć niezłego stracha. LEMURKU fajnie mieć juz tak dorosłą córę, jeszcze raz sto lat dla Niej. My na basen bierzemy: oczywiście pampki do wody, kółko z siedziskiem w środku, ręcznik, mydełko, krem do pupki i ciała, pampers, no i coś do picia i jedzenia. FIAZO toś się biedna spiekła ! My dziś na ogrodzie, Julek z kuzynką szalał w basenie. Nie wyobrażam sobie dnia bez ogródka, po prostu mały tam szaleje strasznie. Ma trawkę, piaskownicę, basen no i mały zamek dmuchany. Jest w siódmym niebie. Jutro mamy wizytę u neurologa, zobaczymy czy Julek prawidłowo się rozwija !? Po cichu proszę o kciuki. |
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI nie karmisz i nadal nie masz @?? szcześciaro!!! Ja dostałam jak jeszcze mleczarnia pracowała na pełnych obrotach. A może szykujesz się właśnie do @
chyba, ze chcesz fasolki to życzę z całego serducha![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- MERA kciuki! Tak piszecie, ze dzieciaczki lubią siedzieć w piaskownicy, że chyba namówię męża żeby kupić taką małą przed dom. Warto? Faktycznie bawią się w niej? |
|
|
|
|
#2689 | |
|
Rozeznanie
|
MAMASZKRABKA a o co chodzi z tym kółkiem ? Nic na ten temat nie słyszałam i zakupiłam takowe, Julek w nim pływa ale tylko chwilkę ?
MAMASIERPNIOWA Witamy się i my. Róża, ładne imię .MISZKA z tym placem zabaw fajnie , nie zazdroszczę natomiast gradobicia. Maksiu nie płakał ?---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
.MISZKA pozamykane bo święto : Zielone Świątki ! Dla mnie to mało znane święto dlatego przegapiłam tą informację o sklepach. Julek lubi piaskownicę ale już nie tak bardzo jak na początku, a piach nadal jada Dobranoc dziewczyny, spokojnej nocki życzę. |
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN super, że imprezka się udała
i dla synusia, że dał mamie poimprezować![]() MERA siedział mi na kolanach i chyba się nie bał choć waliło w samochód, ze sama miałam dość tego odgłosu. Myślę, ze może gdyby trwało to dłużej to może i by się bał a tak to się tylko wkurzał, że tak siedzimy bezczynnie. |
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszamy do rozmowy. Cytat:
Mam nadzieję, że rewelacji brzuszkowych nie było ![]() Laski nie mam pojęcia o co mu chodziło z tym kółkiem ale powiedział, że kategorycznie nie. Ma zboczenie na punkcie pływania. Dziecko ma się uczyć pływać bez tych dodatków... ja się nie wypowiadam bo się nie znam. spacja mi wyleciała... Te piaskownice fajne tylko trzeba przykrywać jak się nie korzysta bo wtedy koty i inne zwierzaki sikają do tego. Dlatego ja zaufania do zwykłych,na placach zabaw nie mam. Kiedyś widziałam jak do jednej sikał pijany facet pospolicie zwany "żulem". DZOAN super, że imprezka udana
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-06-08 o 22:57 |
||
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie było żadnych rewolucji brzuszkowych- wszystko zostało przyjęte Odpukać, dotychczas nie mieliśmy problemów brzuszkowych.Teraz za to wali po 3-4 wielkie kupy ale myślę, że to od zębów. I jadamy już dorosłą kaszę jęczmienną dość często - też pięknie wchodzi ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- A piaskownicę to właśnie chciałabym taką wielką "miskę" i koniecznie zamykaną ze względu m.in. na deszcze. Musze poczytać o co chodzi z tymi "gadżetami" do pływania. W sumie to większość dzieciaków od tego zaczyna ![]() Uciekam spać, męża muszę udobruchać bo się popsztykaliśmy;/ spokojnej nocy dla wszystkich ![]() dobranoc! ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- SZKRABKOWA a jeszcze mi się przypomniało: to mężu będzie szukał jakiegoś zajęcia na miejscu czy na wyjazd się nastawia? jak babcia? dają z nią radę w szpitalu? ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- MELA a jak Twój tata? Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2014-06-08 o 22:59 |
|
|
|
|
#2693 |
|
Konto usunięte
|
Hejo!
Mamosierpniowa witaj Pisz u nas do woli! My dzisiaj byliśmy na zjeździe rycerstwa, spotkałam tam koleżankę z LO, było bardzo fajnie. Ale za to Artek spał do 20! I dopiero o 22.30 mi usnął na noc... |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Mamosierpniowa witaj. Pisz do woli. Czemu Roza chorowita?
Z tata niby lepiej, ale wtedy tez tak bylo wiecsiedze cicho i modle sie o poprawe. Piaskownice sa super. Ala jeszcze sie w niej nie bawila, ale Malgos owszem czesto juz ktorys rok z rzedu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.U nas pobudka o 5.30
Udało sie jeszcze godzinke dokimac.Za to poszlam spac o 20.30 bo padlam. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine-super ze tyle czasu jestescie na dworze. My tez sie staramy
![]() Lemurku-spoznione wszystkiego najlepszego dla Oli Mama sierpniowa-witaj. Napisz cos wiecej o was no i zapraszamy do dyskusji ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Miszkaa-wspolczuje nocki.Oby sie zabek szybko przebil Fiazo-grunt zeby skora ci nie schodzila ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam wyjca od rana. Widzi nas a siedzi i wyje. Poszłam teraz do wc a ten siedzi pod lazienka i wyje na ojca nie zwraca uwagi ze go woła
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Perse-nalezycie do jakiegos bractwa?
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Mela-dalej zaciskam kciuki za tate. Fiazo-wspolczuje wyjca.Jak juz u mnie z rana tak sie zaczyna to caly dzien humorzasty Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Ciekawe jak Dzoan ![]() Laura bawi sie w kuchni. Zaraz jej mleko zrobie.Za tydzień egzaminy wiec jade od dzis ostro z nauką w miare możliwości. Caly tydzień sie musze przemeczyc.Drzemka Laury zawsze byla tez lezeniem i kimaniem dla mnie a teraz sie ucze w tej porze i ciezko mi bez niej bo jednak jestem sama caly czas na obrotach a organizm z kurczaczkiem w brzuszku potrzebuje odpoczynku.Wieczorem mam super warunki ale mocy brak.Ale to tylko tydzień. ....musze to ogarnąć Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjec sie skończył, ale chodzi jak cień. W nocy byłam tak zmeczona że nie dałam rady wstac do niego i mąż wstawał. Sudokrem ładnie poradzil sobie z moim oparzeniem bo z przodu lekko zeszło tylkp cały tył czerwony Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

) ale dziś miał lepszy dzień
.Na szczęście udało mi się na kusić. na oba ciuszki
dla tz, super, że udało Ci się obkupić

cuda sie zdarzają. Laura spi a jak wstanie to mykam jeszcze kuzynke w pracy odwiedzic bo biedna pamiątki sprzedaje.
ja je kojarzyłam z samymi dobrymi rzeczami - morze, plaża, słońce, piwko ... i mewy 

chyba, ze chcesz fasolki to życzę z całego serducha