![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Musi urodzić nieuleczalnie chore dziecko-klauzula sumienia
To nie jest wiedza tajemna. W stolicy nie ma z tym problemu. Wystarczy uruchomić neta albo zadzwonić w kilka miejsc, podjechać.
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dokladnie! To jest to co ja nazywam proba robienia sobie aureoli na czyjejs tragedii. Skrajna podlosc. Brzydza mnie ci swietoszkowaci hipokryci i bardzo wspolczuje kobiecie. Teraz musi przezywac koszmar, nie urodzi silami natury, bo wodoglowie. Bedzie musiala miec cesarke i jesli bedzie chciala dalej walczyc o posiadanie dziecka to bedzie musiala czekac na zagojenie sie macicy. I w jej wieku kazdy miesiac sie liczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To, ze nie ma mózgu było dementowane. A kobieta, ktora tyle lat sie starała o dziecko moze powinna wykazac wiecej uczuc w jego stronę niz rozczeniowe-chcę aborcję? (nie oceniam, zastanawiam się). Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-06-23 o 14:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W drugim linku jest opisana procedura aborcji, przestan pisac o wyciaganiu po kawalkach dziecka prosze bo to klamstwo. Jesli wywoluje sie sztucznie porod, to dziecko/plod z powodu niedojrzalosci umiera poza organizmem matki. Ale z powodu niedojrzalosci i braku polaczen mozgowych nie odczuwa bolu. Lepsze chyba to niz np urodzenie dziecka z wada powiedzmy braku ploc (bo i takie sie zdarzaja), ktore odczuwa bol i po urodzeniu wiadomo ze umrze przez uduszenie? Przestan pisac maipulacyjnymi wypowiedziami bez podawania faktow. Cytat:
A lekarza wyklinam, poniewaz postapil wbrew prawu i w bardzo ciezkiej sytuacji dla kogos poglebil tylko traume i stres tej kobiety. I moja opinia o nim bylaby inna gdyby wskazal tej kobiecie lekarza, ktory przeprowadzilby aborcje i gdyby nie przeciagal badan. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2014-06-23 o 14:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A reszty nie komentuję bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, być może piszę zbyt nieczytelnie dla Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coz jesli jedyny komentarz na ktory Cie stac na pytania o fakty to ze nie umiem czytac ze zrozumieniem, to moze faktyczmnie nie powinnas brac udzialu w dyskusji. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2014-06-23 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszesz jakby chodziło on niczego nieświadome dziecko a nie dorosłą 38 letnią kobietę wystarczy wejść na wątek wizażowy, i tam jakoś wszystkie dziewczyny zdają sobie sprawę z terminu do ktorego należy wykonać aborcje, są wiadome w kórych szpiatal obędzie się to bez problemow itp
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Konto usunięte
|
Nie, ona myślała, że czas się cofa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ile czasu zgodnie z prawem potrzebuje lekarz żeby podjąć się takiego zabiegu, ale podejrzewam że jeśli by poszla z kompletem dokumentów/badań do np szpitala bielańskiego w nawet pod koniec ostatniego dozwolonego tygodnia to by załatwiła sobie aborcję Czy fakt, że 2,5 tyg to za malo wg ciebie to jest to powód dla ktore on niezgodnie ze swoim przekonaniem powinien się podjąc, bo ona dopiero w 22 tyg sie dowiedziala? Taka niby wyczekana ciąża a badania dopiero w 22tc sobie zrobiła, dziwne. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- jako taka wlasnie mi sie tutaj jawi
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Wystawy prolajfowcow są mocno nieauktualne, nie przeprowadza się aborcji wyciągając rozkawalkowany płód.
Mnie się wydaje, ze ta kobieta była do końca terminu zwodzona przez lekarza, myślała ze dokona aborcji w tym szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | ||
Zakorzenienie
|
Ja zawsze myślałam że go się wysysa, ale chyba nie chce oglądać
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
to by tłumaczyło sytuację, bo inaczej to pozosatje tylko fakt, że nie do konca byla przekonana czy chce ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
tak, on jeśli nie powiedział gdzie moze dokonać aborcji to złamał prawo ale on nie miał obowiązku chodzi po lekarzach i szukać zastępstwa dla siebie, ustawa mówi tylko "że ma obowiązek wskazać realne możliwości uzyskania tego świadczenia u innego lekarza lub w innym zakładzie opieki zdrowotne"
![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- W przypadku terminacji na tym etapie nic się nie wysysa ani nie rozkawałkowuje,kobieta rodzi po prostu. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Jestem przeciwna klazuli sumienia. Uważam,że ginekolog -położnik podejmując się takiej pracy musi mieć świadomość,że w zakresie jego obowiązków będzie również przerywanie ciąży w takich przypadkach. Weterynarz nie tylko leczy śliczne zwierzątka ale również usypia jeśli trzeba. Taki zawód,takie obowiązki. Jesli jednak klazula obowiązuje,powinno się wg mnie informować o tym np. na drzwiach gabinetu + klazula w prywatnym gabinecie. Jeśli ktoś pobiera wynagrodzenie z pieniędzy podatnika powinien wypełniać swoje obowiązki zgodnie z obowiązującym prawem.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2014-06-23 o 18:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałam o aborcji w wcześniejszych tygodniach od likwidacji klauzuli sumienia już tylko krok do tego, że ginekolog będzie zobowiązany za publiczne pieniądze przeprowadzać aborcje na życzenie Poza tym fakt, że coś jest zgodne z prawem nie sprawia że muszą się tego szpitale publiczne podejmować.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2014-06-23 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szpitale, ktore sa utrzymywane ze skarbu panstwa maja obowiazek przestrzegac prawa w Polsce. Zeszta nie tylko szpitale panstwowe, w koncu istnieje ustawa o opiece zdrowotnej, ktora naklada obowiazki na wszelkie placowki lecznictwa. I tak aby szpital np. mogl wpsac ze ma oddzial ginekologiczny i mogl dostawac pieniadze za zabiegi z NFZ musi spelnic pewne kryteria, nalozone przez prawo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47007579]Wskaż, gdzie to napisane? Bo ja wszędzie słyszę, że wówczas DOWIEDZIAŁA się o chorobie, a nie - że pierwsze badania zrobiła. Nie wprowadzaj w błąd - ale to taka celowa zagrywka prolajfowców - szerzyć bzdury.[/QUOTE]
To dlaczego nie dowiedziała się wcześniej skoro się badała? Nie jestem prolajf, jestem nawet za legalizacją aborcji na życzenie, nie interesuję mnie co inna kobieta robi ze swoim życiem, nie uzurpuje sobie prawa żeby oceniać czyjeś postępowanie w tym temacie, tylko uważam, ze nie powinna być dokonywana za publiczne pieniądze, i uważam że ginekolodzy nie powinni być zmuszani do jej przeprowadzania. Cytat:
Chodzi mi o fakt, że jeśli coś jest legalne jak np. zabieg powiększenia biustu to nie oznacza że musi być przeprowadzany w państwowych szpitalach za publiczne pieniądze. Tak wiem, że jeśli prawo nałoży pewne obowiązki na szpital to musi się on z nich wywiązać.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
tysiące innych kobiet, które chca zabic dziecko nielegalnie ( bo wpadły) maja siły i czas aby znalesc sposób aby dokonac aborcji nie legalnie. I one także łamia prawo. Dlaczego o tym sie nie mówi? i je sie rozgrzesza?
a jak lekarz zdaniem niektórych postapił nie zgodnie z prawem to juz zły? Kobieta pokazała swoja nature rozpętająć medialna burzę. dalej uważam iz jakby chciała to dokonac to by to zrobiła tak jak tysiace kobiet w polsce wykonuja aborcje NIElegalnie. i wtedy jakos sie wszystko zrobic da. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Równiez uważam że aborcja powinna byc pełnopłatna, gdyz nie chce aby moje podatki szły na takie cele. Szpital jest od ratowania i leczenia ludzi a nie od zabijania. druga sprawa to co jest ustanowione w prawie nie zawsze oznacza że jest to dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Konto usunięte
|
Koleżanka urodziła dziecko z ZD. W trakcie ciąży miała wykonywane 3 razy usg, wszystko - zdaniem lekarza - było w porządku.
Dlaczego nie dowiedziała się wcześniej, skoro się badała, co? Powiesz mi może? Cytat:
Dlaczego w tym przypadku miała szukać nielegalnej możliwości, skoro polskie prawo zapewnia jej możliwość legalnej terminacji ciąży? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chcę,zeby moje podatki szły na kosciół i naukę religii . I co z tego?
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2014-06-23 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawo łamie tylko lekarz/osoba jej dokonująca. Ale fakt lekarzy którzy łamią prawo dokonując aborcji nielegalnej nikt nie ściga, a tego który złamał prawo tylko nieudzielając informacji zaraz wszyscy zjedzą. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47007995]Koleżanka urodziła dziecko z ZD. W trakcie ciąży miała wykonywane 3 razy usg, wszystko - zdaniem lekarza - było w porządku. [/QUOTE] Chyba wada u dziecka opisywanej kobiety miała zupełnie inny charakter, więc po co to porównywać.
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
sciga się jednego i drugiego,jesli ktoś zgłosi przestępstwo
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
nie o to mi chodzi, tylko o to że o tym pierwszym nie będzie kilku artykułów w poczytnych gazetach oraz dyskusji na forum
![]()
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w 100% rozumiem,ze ktoś moze nie chcieć swoimi rękami dokonywać aborcji,jednak przyzwoitość (nie tylko prawo) nakazuje pozostawić w takiej sytuacji osobie decyzyjnej (matce) możliwość wyboru i nie ograniczac jej wolności z powodu własnych poglądów. On ma prawo do swoich przekonań,ona do swojego wyboru. Nie można wartościować co jest ważniejsze.Jego wolność kończy sie tam,gdzie zaczyna się wolność pacjentki.
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego nie odwrotnie? ![]() Ja generalnie nie rozumiem dlaczego ona nie poszla gdzieś indziej, jesli była przekonana do swojej decyzji, przecież nie zamknął jej pod kluczem.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2014-06-23 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I zebys potem nie pisala ze raptem ta kobieta sie dowiedziala o wadzie plodu w 22 tyg. No wlasnie sie w 22 tygodniu dowiedziala i tyle! Nie doszukuj sie jej zlej woli, bo ona jest w tej sytuacji ofiara. Dlatego ze w relacji lekarz - pacjent to lekarz ma przewage, znajomosc przepisow i autorytet oraz wiedze, a pacjent jest tylko albo az uslugobiorca. W dodatku skoro jest pacjentem, to oznacza ze ma problem zdrowotny, wiec tym bardziej powinien byc chroniony. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2014-06-23 o 19:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj ile jadu w kierunku do osoby, która raz złamała prawo poprzez nieprzekazanie informacji, aż zabawne
![]() |
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Lekarza tylko nie udzielił informacji,prawda?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.