|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z wyborem kierunku studiów.
Jak zostało wspomniane w tytule mam problem z wyborem kierunku studiów i to po raz drugi. W obecnie kończącym się roku akademickim rozpoczęłam studia na UAM - kierunek filologia rosyjska z filologią angielską, jednak po dwóch miesiącach stwierdziłam, że to nie moja bajka i zrezygnowałam. Wróciłam do rodzinnego miasta, rozpoczęłam pracę i ponowne przygotowania do matury. Zdecydowałam się na totalne przekwalifikowanie się, gdyż w liceum uczęszczałam do klasy humanistycznej, a podchodząc ponownie do matury pisałam matematykę rozszerzoną i geografię. Do niedawna byłam zdecydowana, że pójdę na Uniwersytet Ekonomiczny na zarządzanie, ale teraz nie jestem już tego taka pewna.. Wpadł mi do głowy pomysł żeby wybrać się na Politechnikę i tu nasuwa się pytanie czy dziewczyna z humana poradzi sobie na studiach wyższych z matematyką i fizyką ? Mam nadzieję, że znajdą się tu jacyś studenci Politechniki, którzy pomogą mi określić poziom trudności i czy dam sobie z nim radę, ale oczywiście o opinię proszę wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z wyborem kierunku studiów.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dasz radę. Moja mama nienawidziła matmy i nie była z niej dobra a skończyła ekonomię na Politechnice Warszawskiej.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
ale CO konkretnie chciałabyś studiować na tej politechnice? budownictwo, informatykę, inżynierię chemiczną, automatykę i robotykę? na każdym z tych kierunków poziom matematyki jest trochę inny, na inne działy z fizyki kładzie się nacisk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ash nazg durbatulûk
|
Witaj w klubie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Jesli lubisz i humanistykę , i matematykę, gorąco ci polecam Uniwersytet Ekonomiczny lub kierunki tego typu w innych szkołach ( bo są i prywatne). Ja jestem podobna i żałuję , że rozpatrywałam tylko czarne lub białe, kulturoznawstwo lub politechnikę, ekonomika nie biorąc w ogóle pod uwagę. Teraz jestem po zarządzaniu i rachunkowości i widzę, jak bardzo humanistyczne są to przedmioty ( w zestawieniach są to przecież NAUKI SPOŁECZNE) a jednocześnie matma i liczenie przydaje się do analiz , zestawień, przewidywań i tak dalej. Bardzo polecam ci przejrzenie nie tylko wydziałów, nie tylko kierunków studiów, ale ich SPECJALNOŚCI I SPECJALIZACJI. Problem tylko w tym, że zapisujesz się na kierunek, a jaka specjalizacja się uruchamia, okazuje się dopiero później, czesto po półtora roku na licencjacie i po pół roku na mgr.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
To czy zdałam rozszerzoną matematykę okaże się w piątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Ash nazg durbatulûk
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
tę specjalność raczej otwierają ale przygotuj się na 1,5 roku uczenia się pierdół o zarządzaniu, nauce o organizacji i marketingach - ja bym chyba oszalała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Czyli, że większym problemem na tych kierunkach jest matematyka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ash nazg durbatulûk
|
To zależy od wykładowców. Moi znajomi z PG mówili, że tam gorzej jest z fizyką niż z matematyką, ale mi chodziło o to, że te przedmioty (jeżeli chodzi o transport) są tylko na I. semestrze. Pewnie, że te dziedziny nauki nadal będą się pojawiać na studiach, ale już w innych postaciach
![]() Masz tu przykładowo siatkę godzin z transportu na PG ![]() http://ects.pg.gda.pl/index.php?PHPS...=-2&l=pl&snr=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.