Problemy skórne- wątek ogólny - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-28, 16:36   #721
waniliowyjogurt
Przyczajenie

Dot.: Plamy na szyi, dekolcie i brzuchu..

Dziękuję za rady i pomoc.. w następnym tygodniu udam się do alergologa jeśli będzie to możliwe, mam nadzieję, że on rozwiąże tą zagadkę.. Wczoraj wieczorem wypiłam wapno i zjadłam tabletkę, którą poleciła mi farmaceutka (jakaś na leczenie alergicznego zapalenia błony śluzowej nosa i przewlekłej pokrzywki idiopatycznej, mimo że to nie to), zaczerwienienie się powiększyło na inne obszary ciała, ale rano z czasem zaczęło maleć i teraz ani śladu.
waniliowyjogurt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 18:01   #722
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Dziwna skóra na bokach twarzy

Wygląda na rumień po trądziku. Ale przeszłabym się do dermatologa. Niektóre grzybice skóry gładkiej wyglądają podobnie.
Polecam jak najszybszą wizytę u dermatologa bo niezależnie od tego, co to jest wygląda na poważny stan i chyba na własną rękę tego nie załagodzisz.
A jeżeli nie daj Boże to grzybek to samo na pewno nie przejdzie a częste mycie i smarowanie twarzy jeszcze spowoduje nasilenie i dalszy rozsiew.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Sama miałam grzybicę skóry gładkiej, ale na przedramieniu i w 1 fazie rozwoju był rumień krwistoczerwony jak u Ciebie, dlatego szybciutko do dermatologa radzę.
Stary 2014-06-28, 23:29   #723
grubella
BAN stały

Dot.: Plamy na szyi, dekolcie i brzuchu..

Cytat:
Napisane przez waniliowyjogurt Pokaż wiadomość
A nie wiesz, czy Twoja znajoma stosuje na to jakieś maści czy po prostu czeka aż samo przejdzie?
Stosowała różności , na recepty i bez , konwencjonalne i leki homeopatyczne , kąpiele w ziołach, maści, kremy, oleje, tran...
Po niczym nie zauważała poprawy.

Też jej sugerowano, że to może być ze stresu.
No ale jak się nie stresować gdy życie jest jakie jest.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 00:22   #724
Claudia19999
Przyczajenie

Exclamation Dziewczyny pomóżcie !!

Cześć Dziewczyny.
Mam straszny problem, w sobote rano po przebudzeniu na twarzy wyszła mi dziwna wysypka, najpierw byly to takie male pecherzyki, i nic więcej. Teraz mam zaczerwieniona twarz sączy mi sie ropa z tego i strasznie swedzi i puchnie. Stosowałam mydlo i olejek z wawrzynu przez dwa tyg, i właśnie w tych miejscach mam te zmiany skórne. Nie wiecie co to moze być? Wapno nie pomaga, bylam w dwoch przychodniach, ktore przyjmuja w weekend ale lekarze nie potrafili powiedziec co to jest... mam to na policzkach i brodzie.
Claudia19999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 14:24   #725
Lidia456
Przyczajenie

Dot.: Dziewczyny pomóżcie !!

Ciężko określić, może to być jakaś reakcja uczuleniowa. Najlepiej zrobisz jak po prostu pójdziesz do lekarza. Da Ci najbardziej kompetentną odpowiedź
Lidia456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 14:42   #726
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Jeśli olejek z wawrzynu, to to samo co olej laurowy, to miałam dokładnie tą samą historię. To jest poparzenie skóry oduczuleniowe. Smarowałam twarz maścią Alantanplus, do tego przyjmowałam krople antyhistaminowe na receptę (Fenistil) i piłam wapń. Zeszło po dwóch tygodniach.
Korah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 17:38   #727
ann1697
Przyczajenie

porada w sprawie kremu do twarzy

Witam, poszukuję od dawna dobrego kremu do twarzy który pomógłby mi zniwelować jej wady. Jestem 17-latką więc moje środki są trochę ograniczone, dobrze by było gdyby krem nie przekraczał 60zł.
Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej. Jej wady to:
* zatkane pory na policzkach
* wągry na nosie
* nie posiadam trądziku, ale mam problem z wyskakującymi pryszczami na czole, nosie i jego okolicach.
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
ann1697 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 18:49   #728
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usunięte

Dot.: Wielki, ale to MEGA problem...

Mam kolczyk w jezyku od sześciu lat i teraz jak za każdym razem włożę z powrotem kolczyk do języka bo mój chłopak go nie lubi to po dwóch dniach wokół dziurki mam opuchliznę i mnie ona boli. Nosze kolczyk że stali chirurgicznej. Nigdy wczesniej nie mialam takiej sytuacji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 19:20   #729
Fantasmagory
Przyczajenie

Dot.: porada w sprawie kremu do twarzy

Na zatkane pory dobre są kremy peelingujące. Możesz też zrobić je sama, biorą np. jakiś zwykły tłusty krem i zmieszać go sodą oczyszczoną, po rozprowadzeniu zmyć. Skóra będzie nawilżona i odblokowana przez sodę.

Drugim sposobem i w miarę tanim jest: krem siarkowa moc z BARWA, w Rossmannie kosztuje ok. 18zł, czasami jest tańszy w innych sklepach. Krem jest do cery tłustej, jest antybakteryjny, matujący. Polecam go!
Fantasmagory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 12:57   #730
Claudia19999
Przyczajenie

bylam u lekarza powiedział ze to gronkowiec zlocisty sie wdał tak podrażnilam twarz tym mydłem aleppo i olejkiem ze takie cholerstwo wyszlo, też mi dał leki antyhistaminowe i masci mowil ze zejdzie w ciagu paru dni. Nie kupujcie tego świństwa ( mydla aleppo i olejku z wawrzynu )!!!!
Claudia19999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 13:13   #731
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Claudia19999 Pokaż wiadomość
bylam u lekarza powiedział ze to gronkowiec zlocisty sie wdał tak podrażnilam twarz tym mydłem aleppo i olejkiem ze takie cholerstwo wyszlo, też mi dał leki antyhistaminowe i masci mowil ze zejdzie w ciagu paru dni. Nie kupujcie tego świństwa ( mydla aleppo i olejku z wawrzynu )!!!!
Gronkowca nie da się wykryć po obejrzeniu skóry, więc nie chcę tu psioczyć na lekarza, ale wielu jest takich, co lubią sobie dopowiedzieć od tak po prostu, aby podkreślić dramatyzm sytuacji, albo inaczej mówiąc taki malutki żarcik odwinąć pacjentowi Więc na Twoim miejscu włożyłabym te słowa między bajki a dla pewności zrobiła badania na obecność gronkowca czy innych bakterii. Co do olejku z wawrzynu mogę się tylko zgodzić, odradzam nakładanie go bezpośrednio na twarz.
Stary 2014-07-04, 18:46   #732
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01

mydło aleppo jest b.dobre,jednak używane z głową i umiarem....więc nie negujmy jego działania tak od razu

wizażowo&pazurkowo
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 23:09   #733
pejkola
Raczkowanie

Dot.: Oczyszczenie twarzy przed treningiem, czy jest ono konieczne?

Zgadzam się z moją przedmówczynią, jeżeli nosisz makijaż (w co wątpie ) to należy przed treningiem umyć twarz, a jeżeli nie to jest to zbędne. Nieraz niestety też się zapomne i pójde biegać w makijażu, a jak wiadomo makijaż+wysiłek fizyczny=tragedia.
A pozatym twarzy nie powinno się myć za często bo to pogarsza trądzik - max 2 razy dziennie. Ale po treningu obowiązkowo
Stary 2014-07-05, 00:48   #734
NooControl
Przyczajenie

Reakcja alergiczna (?)

Witam kolezanki.
Ostatecznie co do oparzen to dalej skora jest naciagnieta ale tylko w jednym miejscu(tam gdzie drapalem w sumie najbardziej)ale nie o tym chcialem.

Dzisiaj w pracy tak okolo 15:00 poczulem lekkie pieczenie na kostkach, oczywiscie trwalo tylko chwilke wiec olalem i poszedlem dalej pracowac. Teraz wchodzac do wanny zauwazylem ze mam czerwone plamy powyzej kostek. Skora zaczerwienila sie tuz nad skarpetkami. Watpie ze to wina skarpet pobiewaz 3 miesiace temu temu kupilem sobie 20 par tych samych skarpet i nie bylo tego wczesniej. Przez chwile myslalem ze to przez moja nadpotliwosc, ale jednak by tez to wczesniej bylo. Ogolnie rzecz biorac wygladam jakbym sie wpierdzielil w pokrzywy tak to nbiej wiecej wyglada na obu nogach

Co to moze byc za cholerstwo ?
Pozdrawiam, Piotr

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Zapomnialem dodac. Skora w tym miejscu rowniez byla spalona od slonca.

NooControl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-05, 13:32   #735
pstrag_w_pomaranczach
Raczkowanie

Zapalenie meszka włosowego a 10 cm rumień! Help!!

Krótki opis:

wtorek wieczór depilacja nóg woskiem u kosmetyczki. Środa rano pojawiła się mała ropna krostka wokół niewielkie zaczerwienienie. Wycisnęłam. W czwartek wciąż była, i wycisnęłam. Od piątku rano masakra... Rumień rósł i rósł, mam mniej więcej 10cm śrendnicy opuchliznę, zaczerwienienie. Ciężko mi chodzić, bo to nisko na łydce i spuchła mi kostka.

Wczoraj lekarka przepisała mi Mupirox. Rumień się nie powiększa, ale wciąż jest duży, bolący, spuchnięty

Nie wiem co mam robić. Smaruję od wczoraj wieczorem, przzemywam wodą, zmieniam bandaże. Czy jechać do szpitala?

Czy któraś z Was tak miała? Iść zrobić aferę u kosmetyczki, czy to raczej moja wina?
pstrag_w_pomaranczach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-05, 15:19   #736
Antymionka
Asystent Administratora

Dot.: Zapalenie meszka włosowego a 10 cm rumień! Help!!

Cytat:
Napisane przez pstrag_w_pomaranczach Pokaż wiadomość
Krótki opis:

wtorek wieczór depilacja nóg woskiem u kosmetyczki. Środa rano pojawiła się mała ropna krostka wokół niewielkie zaczerwienienie. Wycisnęłam. W czwartek wciąż była, i wycisnęłam. Od piątku rano masakra... Rumień rósł i rósł, mam mniej więcej 10cm śrendnicy opuchliznę, zaczerwienienie. Ciężko mi chodzić, bo to nisko na łydce i spuchła mi kostka.

Wczoraj lekarka przepisała mi Mupirox. Rumień się nie powiększa, ale wciąż jest duży, bolący, spuchnięty

Nie wiem co mam robić. Smaruję od wczoraj wieczorem, przzemywam wodą, zmieniam bandaże. Czy jechać do szpitala?

Czy któraś z Was tak miała? Iść zrobić aferę u kosmetyczki, czy to raczej moja wina?
Myślę że nie potrzebnie to wyciskałaś. Bierz to co przepisał Ci lekarz i czekaj, jeśli w ciągu kilku dni nie przejdzie to idź znów do lekarza. Musisz też wiedzieć, że ślad po tym może zostać przez długi czas.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-05, 20:24   #737
pstrag_w_pomaranczach
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Myślę że nie potrzebnie to wyciskałaś. Bierz to co przepisał Ci lekarz i czekaj, jeśli w ciągu kilku dni nie przejdzie to idź znów do lekarza. Musisz też wiedzieć, że ślad po tym może zostać przez długi czas.
domyślam się, że będzie blizna myślicie że powinnam jechać na sor do szpitala czy przesadzam?
pstrag_w_pomaranczach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-05, 20:46   #738
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstrag_w_pomaranczach Pokaż wiadomość
domyślam się, że będzie blizna myślicie że powinnam jechać na sor do szpitala czy przesadzam?
Ja bym pojechała :P jestem panikarą ale myślę,że warto sprawdzić takie rzeczy bo w sumie od wyciskania nie powinno się robić nic tak poważnego.

Stary 2014-07-05, 22:53   #739
NooControl
Przyczajenie

Dot.: wysypka na szyi, twarzy,policzkach, drobne krosteczki,pomocy

Tak wlasnie myslalem. Jak trafi do oglnego to kazdy zleje.DZIEKI ADMINIE !!!!!!

Stary 2014-07-05, 23:16   #740
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NooControl Pokaż wiadomość
Tak wlasnie myslalem. Jak trafi do oglnego to kazdy zleje.DZIEKI ADMINIE !!!!!!

Nie pomyślałeś,że możemy nie wiedzieć co to jest?
Do lekarza w poniedziałek i może się dowiesz

Stary 2014-07-06, 00:00   #741
NooControl
Przyczajenie

Trzeba miec czas na lekarza. Dlatego tutaj zapytalem.

Stary 2014-07-06, 00:27   #742
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Dot.: Reakcja alergiczna (?)

Cytat:
Napisane przez NooControl Pokaż wiadomość
Witam kolezanki.
Ostatecznie co do oparzen to dalej skora jest naciagnieta ale tylko w jednym miejscu(tam gdzie drapalem w sumie najbardziej)ale nie o tym chcialem.

Dzisiaj w pracy tak okolo 15:00 poczulem lekkie pieczenie na kostkach, oczywiscie trwalo tylko chwilke wiec olalem i poszedlem dalej pracowac. Teraz wchodzac do wanny zauwazylem ze mam czerwone plamy powyzej kostek. Skora zaczerwienila sie tuz nad skarpetkami. Watpie ze to wina skarpet pobiewaz 3 miesiace temu temu kupilem sobie 20 par tych samych skarpet i nie bylo tego wczesniej. Przez chwile myslalem ze to przez moja nadpotliwosc, ale jednak by tez to wczesniej bylo. Ogolnie rzecz biorac wygladam jakbym sie wpierdzielil w pokrzywy tak to nbiej wiecej wyglada na obu nogach

Co to moze byc za cholerstwo ?
Pozdrawiam, Piotr

Zapomnialem dodac. Skora w tym miejscu rowniez byla spalona od slonca.

Od słońca może być, ale to może być też np róża, bardzo groźna choroba. Trudno gdybać, nie jesteśmy lekarzami. Jeśli będzie się pogarszać, to do lekarza.

Wysłane z szajsunga.
Stary 2014-07-15, 18:40   #743
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose
Wypryski u niemowlaka

Mój 8 m-czny synek od tyg ma niepokojąco wygladajace wypryski na skorze dekoltu, szyji a także na wierzchniej stronie jednego nadgarstka i gdzieniegdzie na całym ciele (nozki, plecki, brzuszek). Nadgarstek to nawet rozdrapal do krwi i w ogole drapie się non stop. Od kilku tyg ma katar i trochę kaszle ale bez goraczki. Mieszkam w UK, tu wizyta u ogolnego lekarza naprawdę zazwyczaj konczy się porada typu "podac paracetamol". Podawalam dziecku paracetamol i ibuprofen dla niemowląt, wydawalo mi się, ze ten wyprysk może mieć cos wspólnego ze składnikami zawartymi w leku (Calpol i Calprofen), barwnikami i dodatkami smakowymi. Niestety nie podaje tego już dluzszy czas a wysypka się utrzymuje. Maly od 3 m-ca ma klasyczne objawy skazy białkowej, od jakiś 10 tyg jest na butelce i brytyjskim odpowiedniku Bebilon Pepti - Aptamil Pepti. Bardzo uważam na jego diete i wlasciwie nic nowego mu w ostanim czasie nie podawalam, ale z alergiami u dzieci nigdy nic nie wiadomo. Decyzje o specjalnej mieszance dla alergikow w sumie podjelam sama, po probach i prowokacji ze zwykla mieszanka mleczna. Tutaj lekarze niestety ignoruja temat i odsylaja ze sterydami i z opnia \"egzema dziecieca\". W końcu jednal przyznali mi racje i dostaje recepty. Pisze na forum, ponieważ wstyd się przyznać, ale zwyczajnie boje się ryzykować i radzic się tutejszych lekarzy, tyle razy podejmowali zle decyzje, ze kompletnie im nie ufam. Nawet co do potwierdzenia mojej \"diagnozy\" nt skazy białkowej nie mam tak naoprawde pewności :/ Proszę o porade, może ktoś z Was miał dziecko z podobnymi objawami, może to kolejny wyprysk alergiczny a może po porstu jakiś objaw choroby zakaznej? A może po prostu AZS...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT1953.jpg (77,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT1958.jpg (97,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT1952.jpg (104,4 KB, 18 załadowań)
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 08:48   #744
EdytaBiokram
Przyczajenie

Dot.: Wypryski u niemowlaka

Mi to wygląda na jakiś trądzik dziecięcy, ale nie jestem lekarzem. Powiem Ci że mieliśmy bardzo duży problem ze skóra naszego dziecka ( tez ma 8 miesięcy) ma stwierdzoną alergię i też miewał takie stany zapalne. Powiem co my zastosowaliśmy- przeszliśmy całkowicie na kosmetyki ekologiczne, mogą być naturalne byle nie miały w składzie całej tej szkodliwej chemii,na groźnie wyglądające zmiany niestety musieliśmy stosować pimafucort natomiast doustnie podajemy dwa razy dziennie ketotifen. Od miesiąca skóra jest gładziutka, bez plamek, bez żadnych zmian. Wszystko to było robione pod nadzorem lekarza, więc nie twierdzę że i wam pomoże, bo wiadomo że może to być zupełnie inna przyczyna. Dzielę się tylko swoimi doświadczeniami w tym temacie, i radzę skonsultować się z dobrym alergologiem w Polsce. Dysponujesz zdjęciami może ktoś się zgodzi abyś podesłała i chociaż zerknie na ten problem
EdytaBiokram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 20:53   #745
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Dot.: Wypryski u niemowlaka

Jedyne co możesz zrobić bez pomocy lekarza to smarować te miejsca maścią odpowiednikiem polskiego Alantanu Plus (20% alantoiny i 50% dpantenolu w składzie) lub jakąś inną maścią leczniczą, aczkolwiek ja polecam tą, bo inne uczulały mojego syna, albo nie robiły nic, uczulił go też Sudocrem, jeśli go używacie to radzę zwrócić na niego baczniejszą uwagę. Czy wysypka jest też w okolicy pieluszkowej? Jeśli nie, może to świadczyć o uczuleniu na proszek do prania, w którym pierzesz ciuszki, albo słabo wypłukujesz ciuszki z proszku lub za dużo proszku używasz. Zauważ, że zmiany są w miejscach gdzie ubranka lubią ciasno przywierać do skóry i ją obcierać (np sciągacze koszul i bodziaków). Jeśli nic nie ma na pupie to jest to prawdopodobna przyczyna, bo pieluszka chroni przed kontaktem z ubraniem. Poza tym, jeśli jest ciepło to polecam przemywać skórę wodą i wietrzyć, bo to też się mogło zrobić z potówek, po prostu się mogły zwykłe potówki nadkazić.
Stary 2014-07-24, 09:00   #746
Ode_do
Przyczajenie

Dot.: Problemy skórne- wątek ogólny

Witam witam.

Słuchajcie, mam pewien problem z malutkim syfem na twarzy, mianowicie, trzyma się skubany już chyba ponad miesiąc. Nie ma białej główki, jednak jak przejade po nim np. wykałaczką to widać tak jakby falującą, miękką skóre w tym miejscu. Mam wrażenie, że jakbym to w jakiś sposób zdarł (np. igłą) to by się to zagoiło i spokój. Problem w tym, że przy izoteku za bardzo nie można grzebać w twarzy. Dlatego moje pytanie jest takie, czy to samo po sobie zniknie czy trzeba w mechaniczny sposób pomóc?
Ode_do jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 16:33   #747
ModnaNatalia
Przyczajenie

potrzebuje pomocy :/

Witajcie, mam na okolicy pośladka ( mozna to juz nazwać początkiem uda) zmiany skórne, nie swędza mnie one ale przeszkadzają mi :/ zacząłem zdjęcie i prosze o jakaś pomoc :/image.jpg
ModnaNatalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 17:46   #748
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Dot.: potrzebuje pomocy :/

Pólpasiec.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 00:38   #749
monkeyss
Przyczajenie

Dot.: mocno widoczne cebulki włosów na nogach

Chciałabym "odświeżyć" post. Prawie 3 miesiące temu pokazywałam zdjęcie mojej nogi, na której wyrażnie było widać cebulki. Po przeczytaniu rad zastosowałam się do niktórych. I tak oto wyglądają moje nogi po tych 3 miesiącach (zdj). Jeśli chcecie wiedzieć co konkretnie robiłam to:
szorowanie gąbką nóg(w trakcie mycia płynem) ew. peeling; oczywiście troche "wymoczyłam" nogi
poptem je goliłam (super)maszynką gillette venus proskin sensitive przy użyciu lub nie pianki(obojętnie jakiej)
i tak oto dzięki Wam moje nogi wyglądają o niebo lepiej ! dziękuje <3 napisałam to z myślą o tych którzy mają podobny lub taki sam problem, żeby zobaczyli że maszynka(w większości to jej zasługa!!!!) czyni cuda
POLECAM
monkeyss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 01:24   #750
oceanicc
Przyczajenie

niepokojąca wysypka

Jakoś od miesiąca [mozliwe ze troche mniej] pojawiły sie u mnie dziwne zmiany na skórze [brzuch,uda,dekolt,plecy] Jako iż przebywałam w tym okresie często na dworze, myslałam ze sa to jakieś reakcje skórne po ukąszeniu przez owady [obstawiałam mrówki]. W aptece skorzystałam z porady farmaceutki która poleciła mi hydrocortisonum oceanic lecz nic sie nie zmieniło, prócz tego ze tej 'cudownej' wysypki jest coraz więcej i zaczyna swędzieć! Szukałam czegoś podobnego w internecie lecz nie moge porównac swoich objawów do niczego. Nie chciałabym biegać po lekarzach z byle powodu,jezeli udałoby mi sie znalezc odpowiedz na to co dzieje sie z moim organizmem ale tez nie ukrywam ze zaczynam sie niepokoić gdyż tych plamek ciagle przybywa! czy ktoś wie co to moze byc i jak mogłabym sie z tym uporać? bede niezmiernie wdzieczna za kazdą rade bo nie mam pojecia co z tym zrobic
oceanicc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości