|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
![]() Cytat:
tylko mnie tak straszyć będzie
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
A co planujesz znow ciaze? Trzeba czekac rok. Skad ta pewnosc ze to dni plodne? Ja tez mam wrazenie, ze lada moment dostane @ Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Maniu- zobacze pozniej ciuszki - teraz z kom mi ciezko. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
i te bodyyy Na początku jest ciężko, ale trzeba wytrwać i zrobić wszystko aby się nie poddać. Wtedy ruszy odpowiednio
|
||
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
podoba mi się twoje nastawienie... ja nie miałam swojego laktatora, od drugiej doby pożyczałam szpitalny, który po kilku godzinach zepsuł się I potem odciągałam ręcznie. Malutko, bo po 5-10 ml, ale czwartej doby było już 20- 30 ml, a w domu to młody ssał i ssał ![]() Zresztą, położne Ci pomogą... |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Jull i reszta mamuś
![]() jak z ubrankami, jak kompletowałyście wyprawkę to potem już nic nie dokupowałyście, brakowało Wam czegoś? Ja to się boję że albo nakupię za dużo albo za mało i nie nadążę z praniem
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam duzo ubranek kupionych i duzo dostalam od znajomej. Niektiorych rzeczy nie zalozyl ani razu typu: welurowe spodnie czy pajace z 'misia', o spodenkach jeansowych to nie wsponne, ze bardzo niewygodne. Tak wiec musialam dokupic po porodzie body z dl. rekawem bo tego mi brakowalo na rozm. 56.
Ogolnie stawiam na bawelne i tego sie trzymam - dziecku wygodnie, cieplo a nie goraco, nie ma potowek. Nie kupuj duzo - lepiej stopniowo dokupowac ubranka . Piore co drugi dzien ubranka bo nie mam ich teraz duzo. Ogolnie ciagle piore body i polspiochy - najczesciej to mu zakladam. Zaleznie od pogody bo jak cieplo to rampers+skarpetki, a jak upal to tylko body z kr. rekawem. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-07-01 o 22:44 |
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
Ma.ko, meire, bidulki. Musicie to przetrzymać, choć te mdłości są straszne, psują cały dzień, ale niedługo miną.
Malutka bardzo dobrze 😄 Jest naprawdę grzeczna, ładnie je, dużo śpi, nie płacze bez powodu. Zaczyna mieć większe chwile aktywności, wtedy leży sobie spokojnie i patrzy wkoło. Meire, no właśnie ze starszą córką mam problem, bo jest strasznie zazdrosna. Myślałam, że będzie łatwiej a nie jest. Jest bardzo za siostrą, ale czasem aż za bardzo, ściska ja a ja drze czy nie zrobi jej krzywdy. No i jak ją pouczam to się dasa. Mam nadzieje, ze sytuacja się unormuje, bo dużo jej tłumaczę, ale chwilami nie wyrabiam...
|
#3458 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mieszkamy kilka ulic od siebie![]() Dziękuję, mam nadzieję, że w czw będzie też dobrze ale chyba Ty też masz 3 wizytę?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bardzo lubiłam ubierać małego w body z długim lub krótkim rękawem najlepiej jak były całe zapinane z boku na zatrzaski ale takie trudno dostać i albo skarpetki jak goraco a jak zimno to bawełniany pajac na to bo tych spodni ze stópkami nie lubiałam bo akurat gumka wypada na brzuszku i czasem uciska, a kaftaników to też nie ubierałam bo potem plecy gołe, więc chyba lepsze body. Ale to wszystko wychodzi po czasie Cytat:
pocieszyłaś mnie U Ciebie to już pora Ja urodziłam tydzień przed terminem![]() Cytat:
![]() Miałam już kilka reklamówek schowanych w szafie i jeszcze doszło parę i w sumie mam do wyniesienia do piwnicy 2 wielkie wory i 1 karton... A oczywiście pół piwnicy już zawalone tymi noworodkowymi No masakra! kupowałam więcej bo u mamy miałam dużo, teraz mały często jeździ na działkę to trzeba też trochę tam i powoli jestem przerażona co ja potem z tym zrobię.Czekam chyba az dowiem sie jaka płeć oczywiście jak Bóg pozwoli, że będzie dobrze wszystko i wtedy posprzedaję lepsze i resztę wydam, bo jak tak dalej pójdzie to piwnicy będzie mało ![]() Także lepiej mniej kupować ![]() A dżinsów i tych wszystkich sweterków itd to nie ma sensu Lepiej coś wygodnego, bawełnianego![]() Kurcze... naliczyłam samych bluzek bawełnianych t-shirtów z długim i krótkim 67szt ![]() nie liczyłam koszul, swetrów, bluz i tego co mam u mamy... chyba mam problem Tzn już go nie mam bo przestałam kupować tyle 1/3 ma jeszcze metki![]() A na sam początek to miałam zaledwie kilka na 56, większość na 62-68 ![]() PS. Biustonosze do karmienia można dostać również w h&m na dziale z odzieżą dla kobiet w ciąży.
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-07-02 o 01:16 |
||||||
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko bez nadrabiania. Właśnie wracam, z IP. Po 23 poszłam do WC a tam trochę krwi na papierze. Chwilę później czuje śluz podcieram się a tam żywa ciemna krew brrr no i co pakowanie i do szpitala. Lekarz jak zwykle nie mógł znaleźć szyjki... ja nie wiem mój gin nigdy nie miał problemów. Zrobili mi kto wszystko niby ok tętno w porządku skurczy brak... Szyjka twarda zamknięta oprócz moich wiecznych uplawow i to pewnie znowu przez to... Także jadę do domu odespac stres. Pewnie gdzieś się podraznilam ech ew to czop ale nie wyglądało to tak
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2014-07-02 o 01:51 |
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj syn spi juz 8,5 h - wlasnie musialam isc troche oproznic piersi. Przeszlo mi tez przez mysl, czy go nie obudzic bo martwie sie troche Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 38 tygodniu
donosiłam
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
- brawoooo Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy dokladnie sciagna ci pesar?
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-07-02 o 08:13 |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko. O 4 rano bylam w wc. Czy jak teraz pobiore mocz to bedzie nadawal sie do badania?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek za tydzień
ale teraz to już się niczym nie martwię ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
szkoda, że o 4 rano nie pobrałaś
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Ok no to pojde jutro
nie chcialam wtedy pobierac bo niby powinien byc dostarczony w ciagu dwoch hWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja zwykle pobieram koło 5, a zawożę o 8
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazalam ze conajmniej 4 h od poprzedniego moczu. Wiec chyba dzis pojade
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
chyba nie nadrobię, bo znów jestem zasypana robotą i się nie wyrabiam A w ogóle mam humor z du.py Oczywiście wstałam z bólem głowy i już nie wytrzymałam i wzięłam apap. I do tego mam bóle podbrzusza i wzdęcie i nic mi się nie chce. Ehh,. Ale jeszcze tylko jutro i piątek mam wolny
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha - to teraz tylko czelac [QUOTE=manieczka1;47126265] I co pobralas mocz? Jedziesz? Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jade. Jeszcze dzis obciazenie glukoza mnie czeka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Juliette 1,5l to tak lekko. A poza tym jem prawie codziennie arbuza
![]() manieczka
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elfka ![]() Jul i jak tam mały 8,5 h to nawet ja tyle nie spałąm ciurkiem ![]() a ja sobie leżę w łóżku zaspany mąż biedaczek poszedł do pracy tak mi go szkoda moje głupie wnętrzności ![]() ![]() teraz już jest wszystko ok ale i tak każda wizyta w wc to strach
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ja urodzę w grudniu, to nie wiem ile tego będę potrzebowała, w mieszkaniu mam raczej ciepło zimą więc nie wiem ile cieplejszych kupić w ogóle to korci mnie żeby już zacząć kupowanie nie wiem czy cos od kogos dostanę, raczej nie będzie takiej sposobności, a chętnie bym przyjęła albo i odkupiła taniej ![]() W kwestii prania to też zimą nie wyschnie tak szybciutko jak teraz zielona jestem, często zaczynam myśleć ze chyba tego nie ogarnę, chyba nie mam tzw instynktu wstyd ![]() Cytat:
może potwierdzi płeć ![]() Trzymam kciuki z Ciebie o której masz wizytę?To rzeczywiście nakupowałaś duuużo 67 szt. może się do Ciebie zgłoszę jak będziesz sprzedawała ubranka dla chłopczyka Właśnie- Ty chyba rodziłaś synka późną jesienią albo i zimą - jak go ubierałaś w domu? Takie cienkie bawełniane body z długim rękawem+ spodenki są wystarczające? Czy to za cienko?
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie ![]() ja witam się w 18stym ![]() Cytat:
Pij dużo wody Moje dziecie nie lubi jajek wczoraj po południu zjadłam 3 i przed północą wszystko ostatnio po jajecznicy bylo to samo ![]() Dziś na szczęscie wstalam już bez mdłości, zaliczyłam zakupy spozywcze, zaraz wieszam pranie i biorę się za żurek, potem okno w kuchni i może w pokoju jak dam radę ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Mania powodzenia z tą glukozą
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Czekanie chyba najgorsze
![]() O moje ulubione badanie ![]() Oj tak ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Ja też jutro idę ale z samego rana o 8 już za potwierdzenie płci ![]() może byś tak brzucha pokazała?
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

Lepiej jak będziesz to już miała z głowy, zresztą dzieci urodzone 3 tygodnie przed terminem są bardzo grzeczne 

i te bodyyy 

ale chyba Ty też masz 3 wizytę?

donosiłam 

23.06.2011
szkoda, że o 4 rano nie pobrałaś
to ja zwykle pobieram koło 5, a zawożę o 8 

moje głupie wnętrzności 
wstyd
ostatnio po jajecznicy bylo to samo