|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
on teraz jest na wyprzedazy na oficjalnej stronie mamas&papas za 799 zl. tyle ze to ten nowszy model jak ja mam
wypasniejszy
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
jesli kiedys zapragne miec drugie dziecko to niech ktos mi przypomni dzien 3.07
![]() |
|
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki
czytam Was juz od jakiegos czasu. postanowilam sie dolaczyc ak mozna ![]() od razu mowie,ze bledy interpunkcyjne beda, bo nie mam pl klawiatury a z tel yez czasem pisze i wychodzi jak wychodzi :p mam 28 lat, syncia kacpra 9 mcy, meza i psa ![]() jestem z irlandii, tzn mieszkam w irlandii juz od 8 lat. troche jestem samotna, nie mam zadnej kolezanki z dzieckiem, a fajnie jest czasem z kims pogadac, zapytac o cos, ponarzekac na meza :p takze mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie. kilka dni temu moj synus odmowil cycusia, pewnie dlatego ze jestem w czwartym mcu ciazy, choc do tej pory karmilam bez problemu..poprostu z dnia na dzien doslownie...nie chce i juz...mam przez to troche depreche ![]() plan byl karmic normalnie cala ciaze, a po porodzie miec przy cycusiu dwojke ale chyba nic z tego nie bedzie...mam nadzieje, ze jakos sie tu wkrece do Was, bo milo sie czyta
|
#2344 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zebolki ![]() Cytat:
![]() gratulacje z powodu ciazy |
||
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
rusaka trzymam kciuki, eby rehabilitacja szybko przyniosa efekty!
guuma cze właśnie wróciłam z wyprzedaży, nogi mi do doooopska wczodzą. kocham h&m
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ciąży na kiedy TP ? Boszzze jak mi sie spać chce, a Korn jakoś nie chce.
|
|
#2347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mielismy jechac do tego Doncaster, a tu lipa, maly nam zrobil awanture i sie wracalismy Dziewczyny mam jedna prosbe do jednej z was ktora biegle posluguje sie j. angielskim. Dostalam pewne pismo i potrzebuje tlumaczenia doslownie kilku zdan bo siedze i mysle i nie jestem pewna czy ja to dobrze zrozumialam a jest to dla mnie istotne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2349 |
|
Rozeznanie
|
Byliśmy dziś u lekarza na kontroli i przy okazji spytałam się o fotelik rowerowy. Mówiłam, że kupiliśmy hamax z funkcją spania. Jak dziecko stabilnie siedzi, to można iść na rower.
|
|
|
|
#2350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kacper piękne imię i gratulacje czyli mamy 3 mamusie w ciąży już na wątku
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj Miki jadł schab ze śliwką- smakowało
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one wcale nie są tansze bo chyba jakoś 9 stów (a maclaren xt kosztuje 999zł w niektorych sklepach). ten sam model kilka lat temu był o wiele tanszy z tego co pisza w necie No i na maclarena masz dożywotnią gwarancje wiec ja bym juz nie skąpiła tej stówki w takim przypadku ![]() rusałko, nie martw się! Na pewno rehabilitacją szybko wyrównacie wszystkie problemy u Jasia. Grunt, to że diagnoza jest postawiona i wiadomo co robić, zeby było lepiej ![]() Lulla, jesli jeszcze nikt nie pomogl to przeslij na pw postaram sie przetlumaczyc albo zaangazuje TZ on jest dobry w te klocki ![]() guuma, witaj! Kacper to mój brat Gratuluje kolejnego malenstwa ![]() nena, co zakupiłas? Chwal się ![]() anutka, gratki za kolejne ząbki
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam podobny problem z kp. tez jestem w ciąży, ze względu na bezpieczeństwo fasolki prawie miesiąc temu odstawiłam kp, raczej bez żalu, za chwilę znowu będę karmić
|
|
|
|
|
#2355 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
troszkę juz ochłonęłam i wiem ze trochę pracy przed nami ale wszystko bedzie dobrze ![]() lola ten turnus rehabilitacyjny to była taka luźna uwaga, jak dopytałam to i tak powiedziała że to pewnie w nowym roku byloby miejsce. logoasia poszukam o tym SI co do szczepień mamy za sobą już te do 7m. następne koło roku. Jak nie rozwieję moich wątpliwości napewno będe przeciągac. wczesniej neurolog pisała ze nie ma prziwaskazań ![]() misia pewnie podaj Cytat:
i gratulacje!
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() Kacper super imie gratuluje ciazy
|
|
#2358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rusałko, tak jak dziewczyny piszą - dobrze, że macie postawioną diagnozę
Bajka, mi teściowa też kupiła dziś te szare mam już jedne z lidla i jestem z nich zadowolona biustonosz sportowy też mam ale kupowałam jakoś wcześniej ![]() Little Spark, jak pielęgnuję włosy? Nijak myję szamponem, nakładam odżywkę, spłukuję i już. Od czasu do czasu nałożę jakiś olejek na włosy. Czasem przed prostowaniem nałożę jedwab/serum. Codziennie myję włosy, suszę i prostuję. Jak się spieszę to nastawiam nawet na 220 stopni No i nie farbuję i chyba dlatego są w miarę dobrym stanie. Aaa. Szamponów i odżywek używam bez silikonów. Jestem fanką Alterry z Rossmanna.Co do prezentów to nic mi więcej nie przychodzi do głowy. Angelika też uważam, że ten rowerek to zbędny gadżet wywrotne te rowerki są bardzo.Cytat:
I gratuluję ![]() Cytat:
![]() Kaśka, Ty męczysz bułę o wózek tak jak ja Ja nadal nie kupiłam więc ja chyba bardziej no i teraz zaczynam się zastanawiać czy on jest naprawdę taki niezbędny ![]() Mam "podwójne" napiszcie jak długo woziłyście swoje dzieci w wózkach na spacerach bo przyznam, że ja nie pamiętam
|
||
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja już sraki dostaję na myśl,że tyle kasy, a czy taka spacerówka aż tak potrzebna ![]() no i na spokojnie mam pomyśleć jeszcze nie widziałam na żywo m&p tour więc muszę zamacać http://allegro.pl/mamaspapas-tour-pa...387856697.html ten jasny http://www.sklep-tosia.pl/maclaren-techno-xt_p683# jak ten to czarny
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem na chwile, mąż ma urlop,więc czas spędzamy wspólnie wczoraj bylismy na kontroli u lekarza i wszytko ok Michaś po chorobie zrobił się dziki dziś na placu zabaw na naszym patio bał sie dzieci i trawy ! popołudniu wyszłam z nim jeszcze raz i juz było lepiej muszę go oswoić ,a nigdy ni miał z tym problemu,zawsze zaczepiał i uśmiechał się do dzieci dziś był tez debiut w piaskownicy,piasek bardzo mu się podobał i nawet go nie jadł
|
#2362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
on sie sam odstawil,tzn jeszcze czasm cos pociagnie, tak jak np dzis rano, ale no niewiele. czuje poprostu, ze jego potrzeba cycusia chyba zanika....zamienia to chyba jednak na ciagle noszenie na rekach, ciagle chce zeby go nosic.reke bede miec jak pudzian niedlugo ![]() dziek wszystkim za powitanie
|
|
#2363 | ||
|
Raczkowanie
|
dziecko mi padlo przed kapiela jakos dzisiaj dziwnie spi, zupelnie w innych godzinach niz zwykleguuma witaj i gratulacje ![]() Cytat:
![]() na szczescie jakos tak samo z siebie udalo sie wrocic do wagi sprzed ciazy i zdecydowanie lepiej czulam sie w sukniach z szerszym dolem, w takich dopasowanych mialam wrazenie ze mnie nie bedzie w ogole widac![]() Cytat:
Alterry nigdy nie probowalam wiec odgapie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka ten jasny piękny
Rusałko ogromne kciuki ![]() Guuma witaj
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Amelko super, że Michaś zdrowy już.
Dziewczyny spakujcie mnie
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
na 29 grudzien, ale mam przeczucie ze w styczniu wylezie :p
|
#2367 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale słodzinka Twoja chrześnica ![]() ja sie zastanawiam nad pilotem z FP... a z jakiej aukcji zamawiałaś?? Larysko a Ty chyba jakiś czas temu kupowałaś zabawki z FP w Tesco... co to było?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas podobnie z soczkiem musi być picie, bo samą wodą Hubi pogardzi Cytat:
za zębolkaCytat:
ale mam mega nerwa, młody jest wysypany na brzuszku i się zastanawiałam po czym... i dzisiaj mnie Jakub oświecił że babcia Bakusia dała młodemu dwie łyżeczki wczoraj jak Filipa karmiła... ale do mojej matki to jak grochem o scianę... odkryłam ostatnio że pomimo tego że zawiozłam do niej komplet butelek dla Huberta, to zdaża mu sie pić z jednej butli z Filipem...
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze też mnie wzięło na ten biustonosz sportowy, więc poszłam na spacer z Olą na podbój ale w obu lidlach nie ma już S
także duuuupa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
i smarfona ale tu się nie popisałam bo kupiłam za 42zł a na następny dzień były po 21
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
p
Guuma witaj [/QUOTE]polozna, ktora sie mna "opiekuje" podczas tej ciazy od razu mi powiedziala,ze bedac w ciazy moge, jesli tylko chce karmic pierwsze dziecko, nie ma zadnych przeciwskazan do tego...znam przypadek, ze dziewczyna dowiedziala sie o ciazy karmiac wlasnie i zaraz odstawila "dla bezpieczenstwa dzidziusia" no i stalo sie-poronila ![]() ja nie odstawialam i wszystko jest ok. wiec ja mysle, ze jak masz stracic ciaze, to stracisz, a jak jest ci dane miec drugie dziecko to bedziesz je miec. co do karmienia to podobno zawsze najpierw dzidziusia potem starszaka sie karmi. moj tz stwierdzil, ze prawdopodobnie moj organizm wybral dzidziusia do lepszej opieki i ochrony. moze juz przyszedl moment,ze dwojce na raz nie dalby rady, wiec wybral te bardziej bezbronne.to meza mego teoria.. moj syncio je juz praktycznie wszystko, teraz zaczynam dawac mm raz dziennie rano, w ciagu dnia kaszka na mm i kaszka plynna przed snem, a reszta normalne jedzenie tzn stale ![]() a ja mam sumienie chyba czyste, bo syn sam zadecydowal ![]() ale i tak mi brakuje tego malego lebka wtuloego w cycusia ;(
Nie mogę mieć ani ojca, ani matki, ani jednej rzeczy, którą bym przycisnęła do serca z miłością, dopóki z oblicza ziemi nie zniknę... Edytowane przez guuma Czas edycji: 2014-07-03 o 19:19 |
|
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha ja myślę ze moj będzie wcinał piach do oporu Cytat:
które nie są jakieś wydumane tylko dbasz o podstawową higienę.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

wypasniejszy

za zebolki

jakos codzienne prostowanie nie idzie mi w parze ze zdrowymi wlosami, a dziewczyny tak chwalily Twoje ze ciekawa jestem czy czegos specjalnego uzywasz?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)