|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
grejpfrutowy lubilam przed ciaza i jak zaszlam a jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy napilam sie i stwierdzilam ze jest popsuty, moj M sprobowal i dziwnie popatrzyl twierdzac ze jest normalny sok i to by bylo tyle na temat picia soku
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wyjatkowo slono-pysznetez kupowalam mrozone ale nie wiem czemu najbardziej w nich lubie sol, przed ciaza nie solilam tak duzo Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4562 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Znów nadraniam na rady Wy gaduły ![]() Cytat:
mam koszulke i jestem przykryta kołdrą ![]() to dobrze ![]() Cytat:
ja też, ale boje się, że się wtedy rozleniwię, przestanę wychodzi i bede gruba :P Cytat:
![]() Ja wiem, żę się martwią, ale bez przesady. Cytat:
![]() ja miałam wczoraj klarczek i piersi z grilla ![]() a dziś ziemniaczki, schabowy i fasolka szparagowa ![]() Cytat:
|
|
#4563 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze cfajna na hallowen ![]() Cytat:
oj ja też sie cieszę ![]() uważaj na siebie we wtorek. Wez jakąs wodę ze sobą i szukaj cienia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze, że już dobrze ![]() i ![]() Cytat:
mogłabym jeśc i jeś, dobrze, że do najbliższego mam prawie 30 km Wczoraj troche posiedzieliśmy na działce na grillu. Po 3 godzinach przegonił nas deszcz, ale później jeszcze pojechaliśmy z mężem do moich rodziców. CHłopaki wypili flaszeczke, my z mamą poplotkowałyśmy i było fajnie ![]() Dzis mi sie nic nie chce
|
|
#4564 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
W pracy jem dość często, a w domu obawiam się, że zamieszkałabym w kuchni ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
następnym razem będąc na zakupach poddałam się i zjadłam z takim smaczkiem i tak już zostało
|
||||
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzis jedziemy do galerii i tam jest mc wiec pewnie zachacze![]() zmykam, milego dnia
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-07-06 o 09:20 |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj zaczynam 4. miesiąc czyli już II trymestr z okropnym nastrojem
nuna hej uoyretfatsul ciągle myślę jak sobie poradzimy...i tak jak napisałaś: wariuję... simonee ja uwielbiam od zawsze sok grejpfrutowy ![]() McDonald's często staje mi na drodze, mam wrażenie, że je na szybko budują tam, gdzie przechodzę z Mc najbardziej ostatnio wchodzi mi Mcflurry z lionem i czekoladą ![]() Aaa i zaczęłam oglądać ten serial "Dawno, dawno temu" i wciągnął mnie 4 odcinki wczoraj poooszły za jednym zamachem
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-07-06 o 09:26 |
|
|
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() my wczoraj byliśmy na grillu u moich rodziców zaprosiłam koleżankę z męzem i posiedzieliśmy do 24 nie wiem jak ja tyle wytrzymałam i w końcu jej powiedzieliśmy że jestem w ciąży bo oni 3 lata już się starają i nic ![]() nawet oki zareagowali uff... Cytat:
dobrze że troszkę sobie odlożyliśmy pieniążków bo tak to ja sobie nie wyobrażam żyć z 1 pensji utrzymać całe mieszkanie, nas i jeszcze maluszka ![]() Cytat:
i chyba to będzie lepsze bo mnie nie będzie denerwować
|
|
#4568 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tak zimno w stpy ostatnio że nie do wiary ![]() Cytat:
ale przed ciąża miałam i to jest takie nieprzyjemne że głowa mała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale wszystko już oki tak?Cytat:
wczoraj weszłam o 24 do Was żeby Wam poodpisywać a wy o frytach i MC zamknęłam lapka i próbwałam usunąć bo te fryty są NAJLEPSZE!! ![]() Cytat:
![]() a to nie mój mąż tak pracuje tylko Fashion mój ma stała pracę od 7 lat także jest super ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Simonee, miłego i słonecznego ![]() kochana a mnie też dopiszesz do listy? wysłałam Ci kiedys pw
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2014-07-06 o 10:30 |
||||||
|
|
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
U was też tak gorąco, duszno, parno i wogole masakra z pogoda jak na południu Pl? Nawet mi się z domu nie chce wychodzić a tu do teścia na obiad...synek będzie uswiadamial ojca ze będzie dziadkiem ;-)
Co do spania to najlepiej mi w stroju Ewy bo nic nigdzie nie ciśnie... A mój się przyznał przy okazji koledze z pracy ze będzie tatusiem a ten kazał mu być przy porodzie...ciekawe czy nie zmieni zdania do stycznia bo narazie tylko taka opcje przewiduje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie będziecie rodzic z mężami/chłopakami czy same?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja napewno nie sama.
|
|
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny.
Ja będę rodziła sama.
|
#4575 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny jestem w 12 tygodniu i jestem tu nowa mM nadzieje że mogę sie przyłączyc. Mam do was takie pytanie czy któraś z Was ma bóle żołądka? Ja od czwartku się bardzo męcze byłam nawet u internisty dyżurującego w nocy.. niestety powiedział ze jedyne co mi może dać to nospa forte, niestety nic nie pomaga, pije do tego siemie lniane ale nic nie daje ciagle czuje jak mnie boli co wiecej promieniuje az pod żebra. Wizyte u ginekologa mam jutro czy ktoraś z Was mz cos podobnego? Powiem jeszcze że ani razu nie wymiotowałam, wzdeć też nie mam tylko ten żołądek.. pozdrawiam
|
|
|
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się Was nadrobić.
co do frytek to mam teraz na nie ochotę niesamowitą przez Was ja w Macu najbardziej lubię mcnuggets z sosem słodko kwaśnym. To jest moje uzależnienie. Nie przejdę obok maca bez kurczaczkow. Co do porodu to ze mną na pewno będzie mama bo pracuje na ginekologii i była przy porodach nawet mojej przyjaciółki wiec podejrzewam ze takiego przedstawienia tym bardziej nie odpusci A co do Tza to ja bym chciała żeby on był przy porodzie. Chce żeby był świadomy ze to wszystko nie jest takie łatwe .
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę chciała aby Tz był przy porodzie. Jednak się pomoc przydaje...Nawet do głupiego podania wody w kubku.
No i wzruszająca chwila jak dziecko wyjdzie. .. łzy szczęścia
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Iwuska, mnie też czasem żołądek boli, szczególnie jak coś zjem czego nie powinnam, także musisz patrzeć co jesz tak jak mówią dziewczyny.
Madzikuu, u mnie w Krakowie gorąco jak na Hawajach uff Co do porodu to ja bym chciała z moim mężulkiem ale wiem że on nie da rady wwięc pewnie moja mama będzie albo ciotka pielęgniarka, wolałabym ciotkę bo mama za bardzo panikuje W ogóle otworzyli nam Pepco takie ceny to ja lubię
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
smerfetka wszystkie mamy chyba panikuja
jednak ich dziecko rodzi dziecko wiec mi tez by sie serce krajalo,ze me dziecko cierpi , no, ale taka juz matka natura
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqa, no na pewno bo same rodziły to wiedzą jak to jest ale moja mamuśka panikuje w każdej sytuacji więc to chyba co innego
ni ale zobaczymy jak będę myśleć za pól roku A takie ciuszki kupiliśmy
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4583 | ||
|
Buc
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie, nie chce, robić aż takiego przedstawienia mojemu chłopowi.
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam kochane w to piękne , słoneczne , ciepłe popołudnie Weszłam z rana by Was nadrobić i co ja czytam w te pędy się ubrałam i z koleżanką pojechałyśmy Kobiety mam takie dziwne wrażenie w brzuchu, sama nie wiem jak to nazwać. Trochę się tym przejmuję że chyba za 2 tyg pójdę prywatnie na usg i podejrze.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
|
#4585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
W Smyku są wyprzedaże i można kupić tanio ciuszki i jakoś jest lepsza niż z Pepco a ceny podobne. A wiecie, że mi też się wydaję że czuję już moją córkę. We wtorek idę do ginekologa to zobaczę jaka już duża. Kamieni z nerek jeszcze nie wysikałam, ale antybiotyk skończyłam i póki co jest dobrze.
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Grilowalismy dzisiaj całą rodziną u teściowej, przed chwilą wróciłąm i muszę się trochę przespać... Ale chciałam się trochę wyżalić, wykrzyczeć i spytać na koniec czy tylko ja tak uważam czy Wy też. Spotkaliśmy dzisiaj z rodzicami ich "przyjaciół". Ja i ich córka jesteśmy w tym samym wieku, praktycznie się razem wychowywałyśmy bo rodzice się przyjaźniło, poza tym jedna klasa przez 12 lat apotem jedna szkoła. Od zawsze z ich strony była swego rodzaju rywalizacja między nami - która zdolniejsza,która lepsza, która coś tam "ważniejszego"osiągnęła.. . No taki mieli charakter, nie ważne. Dzisiaj przy spotkaniu okazało sie, że tamta jest w ciąży - bardziej zaawansowanej niż moja. MOżna powiedzieć,że to ukrywali i wręcz moich rodziców unikali - czemu trudno powiedzieć, może uznali,że nie" chcą robić przykrości" nie wiem. I tutaj zaczyna się sytuacja która mnie zdenerwowała i denerwuje. Ja z mężem pobrałam się kilka dni po ukończeniu studiów.( jesteśmy razem ponad 1o lat), nie mieliśmy stałej pracy(on rok nie miał żadnej - miał egzaminy, potem początek aplikacji, który to praktycznie wyklucza ze względów czasowych) ja miałam staż,potem chwile zlecenie, on miał pieniądze z renty po rodzicu. Od razu po ślubie zamieszkaliśmy osobno, w miare dawaliśmy sobie radę bo mieliśmy oszczędności - na większe potrzeby zakupowe) czasem coś rodzice pomogli. Ale ogóle ponad rok sytuacja była niestabilna i dupa. Potem była ciut lepsza finansowo ale bardzo niestabilna (właściwie teraz ciąża pomogła to ciut ustabilizować bo zmobilizowała mojego szefa) Ta koleżanka z mężem pobrali się mając pracę itd (tak wyszło bo poznali się później,później zaręczyli i ogólnie to trwało) No i idędo sedna - usłyszałam dzisiaj jak to tak późno po ślubie jest dipiro dziecko, że pewnie się staraliśmy ale mieliśmy problemy... Nasza decyzja o dziecku była taka - że przez najbliższe ileś lat i tak nie będzie lepszej sytuacji na dzieckoa bardzo chcieliśmy/chcemy je mieć, że zdajemy się na los. NIgdy w życiu nie sądziłam, że uda się nam za pierwszym razem - tyle się słyszy o problemach młodych ludzi teraz z zajściemw ciąże, byłam pewna, że nam chwile zejdzie, stres dieta itd że się odbiją. A tu pach - szczęście. Nasza rodzina na szczęście się w to nie mieszała bo większość wiedziała jaka jest nasza sytuacja i że sami się praktycznie nie widujemy, ale obcy to już kochali komentarze. Nie wiem jak można sie mieszać i w ogóle wyrażać zdanie na temat tego kiedy ktoś ma dziecko Z jednej strony ktoś może bardzo chcieć mieć dziecko, starać się miesiącami, latami - a tu ktoś im dogaduje : " jak to tak tyle lat i bez dziecko/ zza starzy będzie/ brać się za dzieci itp itd. Z drugiej - ktoś tak jak my wychodzi z założenia, że rodzine ŚWIADOMIE powinno się zakładać gdy sytuacja na to jakkolwiek pozwala - czy finansowa, czy mieszkaniowa, czy pracowa itd - a tu nagle słyszy, że na pewno macie problemy ( i chociaż ich nie mieliśmy to zrobiło mi się bardzo źle i bardzo się zdenerowałam - raz, że był to temat dla mnie drażliwy bo chciałam a "nie mogłam" a dwa że nie muszę się nikomu tłumaczyć") Albo tak jak moja kuzynka - ciagle słyszy, że wybrzydzają bo chcą jeszcze "skorzystać" z życia, że ich stać, mają możliwośc a jeszcze chwile dzieci nie chcą mieć - też uważam, że albo tak decydują i mają do tego pełne prawo! albo równie dobrze mogą mieć problemy i nie zamierzają każdemu o tym opowiadać. No nie mogę pojąc jak można się wtrącać w tak intymne kwestie jak ciąża lub jej brak. Poczułam dzisiaj, że po tej rozmowie powinnam byla według nich czuć wstyd bo "ona wygrała- będzie miała chwile szybciej to dziecko".
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie znalazlam ze jednak mozna mieć cesarkę na życzenie w Anglii, od chyba 2012 roku. Wiec chyba tak zrobie.
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- fashionaddicted najgorsze sa takie wlasnie rywalizacje rodzinne. Porazka. Nie przejmuj sie, niech myślą co chcą. |
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

dobranoc
) a potem spanko
niestety 

jednak patrzę na ten czas z USG

wysłałam Ci kiedys pw 

21. 04.2014