Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-06, 07:45   #4561
simonee
Zakorzenienie

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
simonee hehe dzisiaj doprawiłam się sokiem grejpfrutowym dobranoc
grejpfrutowy lubilam przed ciaza i jak zaszlam a jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy napilam sie i stwierdzilam ze jest popsuty, moj M sprobowal i dziwnie popatrzyl twierdzac ze jest normalny sok i to by bylo tyle na temat picia soku

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ale mi miło, że ktoś zapytał Dzięki
Ja byłam w szpitalu 8dni
....

I tak was podczytywałam tyle o ile a teraz głupio się wbić.
nie glupio najwazniejsze ze juz wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Wiesz jakos nie zauwazylam trudności z zakładaniem butow a może nie pamiętam
o! no to fajnie!bo kupilam sobie ostatnio baleriny i kolezanka juz mnie postraszyla puchnieciem stop no ale moze nie bedzie tak zle

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Dobranoc laseczki jadę na kolację do MC ( wieeem, wieeem, to złe, ale muszę ) a potem spanko
tez bym zjadla ale np cheeseburger jest jakis taki bez smaku za to czuc duzo pieprzu

Cytat:
Za mną to chodzą ciągle frytki niestety
wyjatkowo slono-pyszne

Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
Za mna tez, kupuje sobie mrozone
tez kupowalam mrozone ale nie wiem czemu najbardziej w nich lubie sol, przed ciaza nie solilam tak duzo

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ja je uwielbiam i jak rzadko jem tak jakoś dziwnie od 3mscy staje mi MC na drodze i muszę, po prostu muszę zjeść porcyjke
ja tez szukam okazji by zachaczyc o mc

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
To sa jedyne frytki ktore mi smakują. Nie dzierze angielskich grubych frytek. Ale ja ogolnie to zachcianki mam bardziej na tluste rzeczy, dawniej kochałam słodkie a teraz raczej nie, jak juz to polskie zwykle ciasta typu biszkopty z owocami mi podchodzą. Ale czekolada blee!
a ja na nic nie mam zachcianek, slodkiego tez b. malo jem ale ogorki kiszone mmmm
Stary 2014-07-06, 07:56   #4562
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej
Znów nadraniam na rady Wy gaduły

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ja śpię w samych majtkach... w nocy jest mi tak duszno i niedobrze, że od kilku dni, a właściwie nocy zaczęłam praktykować taki minimalizm i sprawdza się fantastycznie
u nas póki co noce cimne, więc zmarzłabym w samych majtkach mam koszulke i jestem przykryta kołdrą

Cytat:
No nic, wstalam z lepszym humorem, z TZtem sie dogadalam
to dobrze

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
hej hej. gdzieś na początku wątku, któraś z Was pisała jakiej firmy farmaceutycznej lepiej kupić suplementy. Pamiętacie jaka to firma? Kończę własnie femibion classic i nie wiem czy kupić to samo, czy coś innego. Co polecacie?
ja biorę vita miner prenatal + dha. W sumie leklarz go polecał.

Cytat:
Ojj... z chęcią bym się troszkę poleniła w domku na L4
ja też, ale boje się, że się wtedy rozleniwię, przestanę wychodzi i bede gruba :P

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
tylko teraz, to już mam przerąbane, już się zaczęło:
"zasłońcie żaluzję, bo ją razi w oczka"
"dajcie kapcie, bo ma zimne stópki"
...
taaa, skąd ja to znam. MOja teściowa wczoraj nawet bochenka chleba nie pozwoliłą mi nieś na grilla. ☠☠☠☠ica mnie bierze. Przecież stołów prze przenosze, tylko pół kilo chleba
Ja wiem, żę się martwią, ale bez przesady.

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Smerfetka ja też tak mówiłam. Na początku mega tesknota za przyjaciółmi. Ale teraz po prawie 7 latach bycia w uk nie wiem czy umiala bym się odnaleźć w pl.z przyjaciolmi kontakt mam nadal bo wieksza część jest też juz w uk nawet jak jestem w pl to po 3 dniach już tęsknię za domem.ale u mnie tez sytuacja inna bo mam tu całą rodzinę
najważniejsze, żę masz tam wszystkich. W takim wypadku tam jest Twój dom pewnie

Cytat:
co macie dzisiaj na obiad?
u mnie risotto pomidorowe
ja miałam wczoraj klarczek i piersi z grilla
a dziś ziemniaczki, schabowy i fasolka szparagowa

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ale mi dziwnie smutno
dzwonił znajomy, że jego żona ma dla mnie pracę no teraz to raczej nic mi po takiej wiadomości, jak szukałam pracy ostatnimi czasy to tylko chodziłam na rozmowy ciągle i nic z tego nie wynikało
czasem tak bywa, ale nie martw się

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 08:07   #4563
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam ze tak ze smakiem.zajadacie obiad . U mnie nic nie przechodzi brak ochoty na wszystko.wlasnie teraz zjadlam buleczke z serem i do tego kubek kakao
os w ogole idzie
dobrze ze c

Cytat:
Dzisiaj ta bluzka mi pocztą przyszła
fajna na hallowen

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
madziku ja tam śpię na golaska, ewentualnie w staniku sportowym żeby mi się cyce nie powyciągały jak u kobit z afrykańskich plemion

Ale dzisiaj duchota była ciesze się że końcówka ciąży będzie zimą
We wtorek mam pogrzeb i ma być 34 stopnie nie wiem jak damy radę z malutkim
hehe
oj ja też sie cieszę
uważaj na siebie we wtorek. Wez jakąs wodę ze sobą i szukaj cienia

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny czy czesto macie zgage? w ktorym miejscu ja odczuwacie? u mnie w odczuciu pojawia sie pieczenie w gardle niz za mostkiem...
ja nie mam mega często, ale jak już mam to tak właśnie w gardle bardziej niz na dole.

Cytat:
wg ostatniej @ zaczynam dzisiaj II Trymestr 13t1d jednak patrzę na ten czas z USG

Cytat:
na szczęscie już w porządku Dziś kończę 14 tydzień
dobrze, że już dobrze
i

Cytat:
Ja je uwielbiam i jak rzadko jem tak jakoś dziwnie od 3mscy staje mi MC na drodze i muszę, po prostu muszę zjeść porcyjke
ja wuielbiam z kfc twistery mogłabym jeśc i jeś, dobrze, że do najbliższego mam prawie 30 km

Wczoraj troche posiedzieliśmy na działce na grillu. Po 3 godzinach przegonił nas deszcz, ale później jeszcze pojechaliśmy z mężem do moich rodziców. CHłopaki wypili flaszeczke, my z mamą poplotkowałyśmy i było fajnie
Dzis mi sie nic nie chce

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 09:01   #4564
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
to nawet nie chodzi o ciepło, tylko o to nadmierne ciepło... teraz wiem, że tego nie powtórzę.

Frytki hmmmm też by się zjadło
I tym oto sposobem dziś do obiadu na pewno będą frytni!

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Wlasnie zrobiliście mi smaka na takie prawdziwe polskie frytki, pokroić ziemniaki i usmażyć na oleju, mniam!
o tak domowe są najlepsze! rumiane, chupiące i czuć w nich ziemniaczka

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

ja też, ale boje się, że się wtedy rozleniwię, przestanę wychodzi i bede gruba :P
Dokładnie! aż nasuwa mi się wizja tej ogromnej kulki siedzącej przed telewizorem W pracy jem dość często, a w domu obawiam się, że zamieszkałabym w kuchni

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
tez kupowalam mrozone ale nie wiem czemu najbardziej w nich lubie sol, przed ciaza nie solilam tak duzo

ja tez szukam okazji by zachaczyc o mc
Ja za mrożonymi nie przepadam, ale ostatnio ogólnie sól wyjątkowo dobrze wszędzie smakuje :P Co do MC, na początku jak zahaczyłyśmy o niego z teściową, nic mi nie smakowało i było mi potem strasznie niedobrze. Nawet powiedziałam TŻtowi, że nigdy więcej... ale następnym razem będąc na zakupach poddałam się i zjadłam z takim smaczkiem i tak już zostało
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 09:17   #4565
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
Ja za mrożonymi nie przepadam, ale ostatnio ogólnie sól wyjątkowo dobrze wszędzie smakuje :P Co do MC, na początku jak zahaczyłyśmy o niego z teściową, nic mi nie smakowało i było mi potem strasznie niedobrze. Nawet powiedziałam TŻtowi, że nigdy więcej... ale następnym razem będąc na zakupach poddałam się i zjadłam z takim smaczkiem i tak już zostało
tez tak mialam ze nigdy wiecej ale dzis jedziemy do galerii i tam jest mc wiec pewnie zachacze

zmykam, milego dnia

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-07-06 o 09:20
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 09:23   #4566
bajlaga
Zadomowienie

A ja dzisiaj zaczynam 4. miesiąc czyli już II trymestr z okropnym nastrojem

nuna hej mam nadzieję, że już wszystko okej!

uoyretfatsul ciągle myślę jak sobie poradzimy...i tak jak napisałaś: wariuję...

simonee ja uwielbiam od zawsze sok grejpfrutowy i na razie mnie nie odrzuca od niego, uff

McDonald's często staje mi na drodze, mam wrażenie, że je na szybko budują tam, gdzie przechodzę z Mc najbardziej ostatnio wchodzi mi Mcflurry z lionem i czekoladą

Aaa i zaczęłam oglądać ten serial "Dawno, dawno temu" i wciągnął mnie 4 odcinki wczoraj poooszły za jednym zamachem

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-07-06 o 09:26
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 10:08   #4567
smerfetka2808
Zakorzenienie

Hej hej
my wczoraj byliśmy na grillu u moich rodziców zaprosiłam koleżankę z męzem i posiedzieliśmy do 24 nie wiem jak ja tyle wytrzymałam
i w końcu jej powiedzieliśmy że jestem w ciąży bo oni 3 lata już się starają i nic
nawet oki zareagowali uff...

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ja tak samo, umowy zlecenia, same śmieciówy pff z mojej strony też ani grosza nie będzie

dzisiaj w ogóle mam jakiś depresyjny dzień, mam ochotę iść spać i obudzić się dopiero jutro w południe
masakra z tymi umowami dobrze że troszkę sobie odlożyliśmy pieniążków bo tak to ja sobie nie wyobrażam żyć z 1 pensji utrzymać całe mieszkanie, nas i jeszcze maluszka

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej ho posprzątałam łazieneczkę i podsypałam tuje korą bo już od 2 miesięcy się zabieram za to

mój był poprzednio i na początku fajnie, ale potem kiedy się darłam to masakra. ciągle panikował chodził do położnej i błagał o cc zamiast mnie wspierać i mówić: dasz radę, to na mój krzyk reagował: no popatrz jak się męczysz, idę prosić o cc. ty tego nie wytrzymasz
no to zapewne u mnie będzie tak samo bądź w ogóle na sale nie wejdzie i chyba to będzie lepsze bo mnie nie będzie denerwować
Stary 2014-07-06, 10:09   #4568
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
madziku ja tam śpię na golaska, ewentualnie w staniku sportowym żeby mi się cyce nie powyciągały jak u kobit z afrykańskich plemion

Ale dzisiaj duchota była ciesze się że końcówka ciąży będzie zimą
We wtorek mam pogrzeb i ma być 34 stopnie nie wiem jak damy radę z malutkim
eee to ja w piżamce krótkiej bo krótkiej ale na nogach mam skarpetki "puszki" mi tak zimno w stpy ostatnio że nie do wiary

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny czy czesto macie zgage? w ktorym miejscu ja odczuwacie? u mnie w odczuciu pojawia sie pieczenie w gardle niz za mostkiem...
co do zgagi to naszczęście jeszcze jej nie mam ale przed ciąża miałam i to jest takie nieprzyjemne że głowa mała

Cytat:
wg ostatniej @ zaczynam dzisiaj II Trymestr 13t1d jednak patrzę na ten czas z USG

Cytat:
byłam z dzieckiem na oddziale zakaźnym. Byłam tam na własne ryzyko, ale dzieck bym nie zostawiła. Miała wirusa, ja też się zaraziłam, ale już ok...
oj bidulko ale wszystko już oki tak?

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Dobranoc laseczki jadę na kolację do MC ( wieeem, wieeem, to złe, ale muszę ) a potem spanko
UDUSZE wczoraj weszłam o 24 do Was żeby Wam poodpisywać a wy o frytach i MC zamknęłam lapka i próbwałam usunąć bo te fryty są NAJLEPSZE!!

Cytat:
nooo dokładnie

a to nie mój mąż tak pracuje tylko Fashion mój ma stała pracę od 7 lat także jest super

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Simonee, miłego i słonecznego
kochana a mnie też dopiszesz do listy? wysłałam Ci kiedys pw

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-07-06 o 10:30
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 10:36   #4569
madzikuu
Raczkowanie

U was też tak gorąco, duszno, parno i wogole masakra z pogoda jak na południu Pl? Nawet mi się z domu nie chce wychodzić a tu do teścia na obiad...synek będzie uswiadamial ojca ze będzie dziadkiem ;-)
Co do spania to najlepiej mi w stroju Ewy bo nic nigdzie nie ciśnie...
A mój się przyznał przy okazji koledze z pracy ze będzie tatusiem a ten kazał mu być przy porodzie...ciekawe czy nie zmieni zdania do stycznia bo narazie tylko taka opcje przewiduje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzikuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 10:46   #4570
dusiolka
Zakorzenienie

Wlasnie będziecie rodzic z mężami/chłopakami czy same?

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 10:57   #4571
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość

My planujemy razem, chociaż dla mojego męża to jakaś abstrakcja Wizja porodu przeraża go chyba bardziej niż mnie, chociaż pewnie i na mój strach przyjdzie czas
Stary 2014-07-06, 10:57   #4572
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja napewno nie sama.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 11:03   #4573
madzikuu
Raczkowanie

Cytat:
Ja napewno nie sama.
Jak mowie, od 2 dni jest wersja ze razem, ale jeszcze tyle czasu ze nie myślę o tym. Ale raczej razem. W końcu na kimś trzeba się wyladowac :-P hehe

Stary 2014-07-06, 11:10   #4574
nuna2
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny.

Ja będę rodziła sama.
Stary 2014-07-06, 11:53   #4575
lwuska55592
Raczkowanie

Witam dziewczyny jestem w 12 tygodniu i jestem tu nowa mM nadzieje że mogę sie przyłączyc. Mam do was takie pytanie czy któraś z Was ma bóle żołądka? Ja od czwartku się bardzo męcze byłam nawet u internisty dyżurującego w nocy.. niestety powiedział ze jedyne co mi może dać to nospa forte, niestety nic nie pomaga, pije do tego siemie lniane ale nic nie daje ciagle czuje jak mnie boli co wiecej promieniuje az pod żebra. Wizyte u ginekologa mam jutro czy ktoraś z Was mz cos podobnego? Powiem jeszcze że ani razu nie wymiotowałam, wzdeć też nie mam tylko ten żołądek.. pozdrawiam
lwuska55592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 12:33   #4576
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lwuska55592 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny jestem w 12 tygodniu i jestem tu nowa mM nadzieje że mogę sie przyłączyc. Mam do was takie pytanie czy któraś z Was ma bóle żołądka? Ja od czwartku się bardzo męcze byłam nawet u internisty dyżurującego w nocy.. niestety powiedział ze jedyne co mi może dać to nospa forte, niestety nic nie pomaga, pije do tego siemie lniane ale nic nie daje ciagle czuje jak mnie boli co wiecej promieniuje az pod żebra. Wizyte u ginekologa mam jutro czy ktoraś z Was mz cos podobnego? Powiem jeszcze że ani razu nie wymiotowałam, wzdeć też nie mam tylko ten żołądek.. pozdrawiam
Nie pij siemienia bo regularne picie powoduje skurcze macicy. Mnie żołądek nie boli ale czytałam ze czesto jest tak w ciazy bo organizm sie zmienia. Możesz tak reagować na pewne pokarmy, musisz probowac metoda prób i błędów. Wiem ze komuś np cebula szkodzila.

Stary 2014-07-06, 12:52   #4577
Myszunia19
Zakorzenienie

Udało mi się Was nadrobić.

co do frytek to mam teraz na nie ochotę niesamowitą przez Was ja w Macu najbardziej lubię mcnuggets z sosem słodko kwaśnym. To jest moje uzależnienie. Nie przejdę obok maca bez kurczaczkow.

Co do porodu to ze mną na pewno będzie mama bo pracuje na ginekologii i była przy porodach nawet mojej przyjaciółki wiec podejrzewam ze takiego przedstawienia tym bardziej nie odpusci A co do Tza to ja bym chciała żeby on był przy porodzie. Chce żeby był świadomy ze to wszystko nie jest takie łatwe .
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:17   #4578
Kinqaa
Zakorzenienie

Ja będę chciała aby Tz był przy porodzie. Jednak się pomoc przydaje...Nawet do głupiego podania wody w kubku.
No i wzruszająca chwila jak dziecko wyjdzie. .. łzy szczęścia i taka euforia.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:39   #4579
smerfetka2808
Zakorzenienie

Iwuska, mnie też czasem żołądek boli, szczególnie jak coś zjem czego nie powinnam, także musisz patrzeć co jesz tak jak mówią dziewczyny.

Madzikuu, u mnie w Krakowie gorąco jak na Hawajach uff

Co do porodu to ja bym chciała z moim mężulkiem ale wiem że on nie da rady wwięc pewnie moja mama będzie albo ciotka pielęgniarka, wolałabym ciotkę bo mama za bardzo panikuje

W ogóle otworzyli nam Pepco byliśmy dziś bo jedziemy do kuzyna co mu się córeczka miesiąc temu urodziła i od dzis jesy to mój ulubiony sklep! kupiliśmy takie piękne sukieneczki za 8 i 10 zl i cudowny komplecik bluza i spodenki z polarku za 15 zł takie ceny to ja lubię
Stary 2014-07-06, 14:01   #4580
Kinqaa
Zakorzenienie

smerfetka wszystkie mamy chyba panikuja jednak ich dziecko rodzi dziecko wiec mi tez by sie serce krajalo,ze me dziecko cierpi , no, ale taka juz matka natura

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 14:13   #4581
smerfetka2808
Zakorzenienie

Kinqa, no na pewno bo same rodziły to wiedzą jak to jest ale moja mamuśka panikuje w każdej sytuacji więc to chyba co innego ni ale zobaczymy jak będę myśleć za pól roku
A takie ciuszki kupiliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140706_140541.jpg (144,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140706_140616.jpg (122,6 KB, 20 załadowań)
Stary 2014-07-06, 14:47   #4582
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Kinqa, no na pewno bo same rodziły to wiedzą jak to jest ale moja mamuśka panikuje w każdej sytuacji więc to chyba co innego ni ale zobaczymy jak będę myśleć za pól roku
A takie ciuszki kupiliśmy
Ubranka dla maluszków są przeurocze
Stary 2014-07-06, 16:07   #4583
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
nie prawda. ja tak nie uważam. jednak uważam że w tym jednym przypadku dr postąpił niewłaściwie. powtarzam - w tym jednym przypadku.
to była (może słaba) ironia.

Cytat:

nie, nie chce, robić aż takiego przedstawienia mojemu chłopowi.
Stary 2014-07-06, 17:49   #4584
Brawurka_29
Zakorzenienie

Cytat:

Ze mną idzie mężu i przyjaciółka . Gdyby jedno padło z wrażenia to zostaje drugie

Witam kochane w to piękne , słoneczne , ciepłe popołudnie

Weszłam z rana by Was nadrobić i co ja czytam frytki z Maca w te pędy się ubrałam i z koleżanką pojechałyśmy

Kobiety mam takie dziwne wrażenie w brzuchu, sama nie wiem jak to nazwać. Trochę się tym przejmuję że chyba za 2 tyg pójdę prywatnie na usg i podejrze.

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 17:50   #4585
madzikuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Iwuska, mnie też czasem żołądek boli, szczególnie jak coś zjem czego nie powinnam, także musisz patrzeć co jesz tak jak mówią dziewczyny.

Madzikuu, u mnie w Krakowie gorąco jak na Hawajach uff

Co do porodu to ja bym chciała z moim mężulkiem ale wiem że on nie da rady wwięc pewnie moja mama będzie albo ciotka pielęgniarka, wolałabym ciotkę bo mama za bardzo panikuje

W ogóle otworzyli nam Pepco byliśmy dziś bo jedziemy do kuzyna co mu się córeczka miesiąc temu urodziła i od dzis jesy to mój ulubiony sklep! kupiliśmy takie piękne sukieneczki za 8 i 10 zl i cudowny komplecik bluza i spodenki z polarku za 15 zł takie ceny to ja lubię
Pepco to jest świetny sklep, zawsze lubiłam tam kupować od ciuchów po jakieś akcesoria kuchenne. Co do ciuszków dziecięcych tez jak najbardziej bede tam się zaopatrywać ze względu na ceny ale też są dobre jakościowo wiec nic tylko tam (narazie) ;-)

Stary 2014-07-06, 18:34   #4586
justynalyp
Zadomowienie

W Smyku są wyprzedaże i można kupić tanio ciuszki i jakoś jest lepsza niż z Pepco a ceny podobne. A wiecie, że mi też się wydaję że czuję już moją córkę. We wtorek idę do ginekologa to zobaczę jaka już duża. Kamieni z nerek jeszcze nie wysikałam, ale antybiotyk skończyłam i póki co jest dobrze.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 18:54   #4587
fashionaddicted
Zakorzenienie

Hej.
Grilowalismy dzisiaj całą rodziną u teściowej, przed chwilą wróciłąm i muszę się trochę przespać...
Ale chciałam się trochę wyżalić, wykrzyczeć i spytać na koniec czy tylko ja tak uważam czy Wy też.

Spotkaliśmy dzisiaj z rodzicami ich "przyjaciół". Ja i ich córka jesteśmy w tym samym wieku, praktycznie się razem wychowywałyśmy bo rodzice się przyjaźniło, poza tym jedna klasa przez 12 lat apotem jedna szkoła. Od zawsze z ich strony była swego rodzaju rywalizacja między nami - która zdolniejsza,która lepsza, która coś tam "ważniejszego"osiągnęła.. . No taki mieli charakter, nie ważne.
Dzisiaj przy spotkaniu okazało sie, że tamta jest w ciąży - bardziej zaawansowanej niż moja. MOżna powiedzieć,że to ukrywali i wręcz moich rodziców unikali - czemu trudno powiedzieć, może uznali,że nie" chcą robić przykrości" nie wiem.
I tutaj zaczyna się sytuacja która mnie zdenerwowała i denerwuje.
Ja z mężem pobrałam się kilka dni po ukończeniu studiów.( jesteśmy razem ponad 1o lat), nie mieliśmy stałej pracy(on rok nie miał żadnej - miał egzaminy, potem początek aplikacji, który to praktycznie wyklucza ze względów czasowych) ja miałam staż,potem chwile zlecenie, on miał pieniądze z renty po rodzicu. Od razu po ślubie zamieszkaliśmy osobno, w miare dawaliśmy sobie radę bo mieliśmy oszczędności - na większe potrzeby zakupowe) czasem coś rodzice pomogli. Ale ogóle ponad rok sytuacja była niestabilna i dupa. Potem była ciut lepsza finansowo ale bardzo niestabilna (właściwie teraz ciąża pomogła to ciut ustabilizować bo zmobilizowała mojego szefa)
Ta koleżanka z mężem pobrali się mając pracę itd (tak wyszło bo poznali się później,później zaręczyli i ogólnie to trwało)
No i idędo sedna - usłyszałam dzisiaj jak to tak późno po ślubie jest dipiro dziecko, że pewnie się staraliśmy ale mieliśmy problemy...
NO szlak mnie trafił.
Nasza decyzja o dziecku była taka - że przez najbliższe ileś lat i tak nie będzie lepszej sytuacji na dzieckoa bardzo chcieliśmy/chcemy je mieć, że zdajemy się na los. NIgdy w życiu nie sądziłam, że uda się nam za pierwszym razem - tyle się słyszy o problemach młodych ludzi teraz z zajściemw ciąże, byłam pewna, że nam chwile zejdzie, stres dieta itd że się odbiją. A tu pach - szczęście. Nasza rodzina na szczęście się w to nie mieszała bo większość wiedziała jaka jest nasza sytuacja i że sami się praktycznie nie widujemy, ale obcy to już kochali komentarze.

Nie wiem jak można sie mieszać i w ogóle wyrażać zdanie na temat tego kiedy ktoś ma dziecko
Z jednej strony ktoś może bardzo chcieć mieć dziecko, starać się miesiącami, latami - a tu ktoś im dogaduje : " jak to tak tyle lat i bez dziecko/ zza starzy będzie/ brać się za dzieci itp itd.
Z drugiej - ktoś tak jak my wychodzi z założenia, że rodzine ŚWIADOMIE powinno się zakładać gdy sytuacja na to jakkolwiek pozwala - czy finansowa, czy mieszkaniowa, czy pracowa itd - a tu nagle słyszy, że na pewno macie problemy ( i chociaż ich nie mieliśmy to zrobiło mi się bardzo źle i bardzo się zdenerowałam - raz, że był to temat dla mnie drażliwy bo chciałam a "nie mogłam" a dwa że nie muszę się nikomu tłumaczyć")
Albo tak jak moja kuzynka - ciagle słyszy, że wybrzydzają bo chcą jeszcze "skorzystać" z życia, że ich stać, mają możliwośc a jeszcze chwile dzieci nie chcą mieć - też uważam, że albo tak decydują i mają do tego pełne prawo! albo równie dobrze mogą mieć problemy i nie zamierzają każdemu o tym opowiadać.

No nie mogę pojąc jak można się wtrącać w tak intymne kwestie jak ciąża lub jej brak.
Poczułam dzisiaj, że po tej rozmowie powinnam byla według nich czuć wstyd bo "ona wygrała- będzie miała chwile szybciej to dziecko".
Stary 2014-07-06, 19:03   #4588
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Bardzo bym chciała z mężem, bardzo mi sie ostatnim razem przydał bo położna byla do niczego (stała i patrzyła),
Ale spora szansa ze bede sama, bo bedzie musiał zostac z synem w domu
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:11   #4589
elvira44
Wtajemniczenie

Wlasnie znalazlam ze jednak mozna mieć cesarkę na życzenie w Anglii, od chyba 2012 roku. Wiec chyba tak zrobie.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

fashionaddicted najgorsze sa takie wlasnie rywalizacje rodzinne. Porazka. Nie przejmuj sie, niech myślą co chcą.

Stary 2014-07-06, 19:20   #4590
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Wlasnie znalazlam ze jednak mozna mieć cesarkę na życzenie w Anglii, od chyba 2012 roku. Wiec chyba tak zrobie.
No wlasnie razem z papierami na pierwsza wizyte przyszly mi jakies papiery, ale ze ja nie chce cc, to sie w nie nie zaglebialam
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości