| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-07-11, 14:35 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 236
				 | historyczne potrawy
			
			Czy wiecie,że szlachta uwielbiała jeść kaczkę z truflami ,skowronki w miodzie,gulasz wieprzowy po węgiersku ukraińskie grzyby Do picia miody i węgrzyn
		
		 | 
|     |   | 
|  2014-07-11, 14:49 | #2 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2012-11 Lokalizacja: Lublin 
					Wiadomości: 5 995
				 | 
				
				
				Dot.: historyczne potrawy
				
			 | 
|     |   | 
|  2014-07-15, 11:46 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 236
				 | 
				
				
				Dot.: historyczne potrawy
				
			 | 
|     |   | 
|  2014-07-18, 09:44 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 
					Wiadomości: 3 555
				 | 
				
				
				Dot.: historyczne potrawy
				
			 
			
			konkretniej dziewczęta konkretniej ! przepisy, zdjęcia, propozycje, tytuły książek   
				__________________ 2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. | 
|     |   | 
|  2014-07-18, 13:36 | #5 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 236
				 | 
				
				
				Dot.: historyczne potrawy
				
			 Cytat: 
 Marja Ślezańska Co dziś na obiad lub http://193.59.172.16/szzz/ImageDownloader.do?id=5597905 | |
|     |   | 
|  2014-07-20, 12:07 | #6 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-07 Lokalizacja: Warszawa 
					Wiadomości: 16
				 | 
				
				
				Dot.: historyczne potrawy
				
			 Cytat: 
  Żart, choć może nie do końca. Mam skany Śleżańskiej, Disslowej, Ćwierczakiewiczowej. Julia Child to też nie jest kuchnia nowoczesna, a opisano w niej piękne, stare, domowe techniki, np. przygotowanie konfitur i galaret mięsnych bez chemicznej żelatyny (np. jagody samoczynnie żelują w 105 stopniach) albo przecierania sosów. Myślę, że to ekoprodukty i właśnie takie techniki gotowania i pieczenia odpowiadają za ten najlepszy, babciny smak. Książki tych autorek bywają często wznawiane i dostępne nawet w Empiku. A z kuchni bardzo historycznej polecam książkę państwa H. i P. Lisów "Kuchnia Słowian". Można się z niej dowiedzieć, że chmielu do piwa jako pierwsi dodali Słowianie, nauczyć się piec podpłomyki, itd. a także, że barszcz u Słowian nie miał nic wspólnego z burakami.   | |
|     |   | 
|  2014-07-21, 11:38 | #7 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-07 
					Wiadomości: 236
				 | 
				
				
				Dot.: historyczne potrawy
				
			 Cytat: 
 Na stronie Słowianie opowiadają o tym ,że to słowianie wymyślili piwo | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 
 
 
 
	| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.
 
                



 
  
 
