|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Poza tym wózek ma fajne amortyzatory. Ja kupiłam na kołach pompowanych a nie na piankach, bo te są lepsze a mieszkam na wsi. No i waga wózka - niby nie jest jakiś bardzo ciężki, ale w sumie to trochę waży i jeśli byś miała go tachać na któreś tam piętro w bloku to raczej radziła bym Ci poszukać czegoś lżejszego. Mi w domu to nie przeszkadza, bo wózeczek jest super stabilny i taki solidny jak to moja mama powiedziała, a za te pieniądze co kosztuje to żal nie brać. Cytat:
Gratki |
||
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Kurcze mam nadzieje ze to zniknie po ciazy bo to wyglada jakbym miala siniaka A tego to ja nie wiem ale wydaje mi sie ze tak |
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Bylismy w ikei, kupiłam synkowi przewijak i obrazek na ścianę co do wózka, muszę czekać do pon.na odzew producenta. Chciałabym, żeby mi wysłali nową gondolę, wtedy ja im tą odeślę. Dzięki temu nie będę się bała opóźnień kolejnych. Ale ogólnie wózek jest boski. Chociaż wielki, śmiejemy się, że to mercedes jestem zachwycona prowadzeniem, tymi wielkimi kołami i jego urokiem prosto z lat 50.
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja swój musiałam wyciągnąć po 25 tyg bo strasznie mi się dziura rozciągnęła, a teraz to dopiero wygląda choć nie mam wypukłego pępka Jeśli chodzi o porody.. Mówię do Tż że już w ten weekend to ewentualnie jedno piwko bo mogę rodzić a on mi na to że " dopiero w poniedziałek bo mistrzostwa świata się kończą"... Faceci
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Patrycja historia chlopca wstrzasajaca, biedaczek. Rodzice chlopaka ktory pociagnal go za bagaznik powinni zaplacic za leczenie.U nas na osiedlu tak bylo-kto zawnil ten nie dosc ze przepraszal to i placil . Co za glupie pomysly na zabawe ciagnac za bagaznik! A teraz biedny chlopiec bedzie sie meczyl
![]() Cytat:
dobrze karmisz Malenka to przybywa jej wagiASIX - Milosz Sara 100 lat i szybkiego latwego porodu Butter i Jagusia gratuluje obrony
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi o samą dziurkę i ogólny wygląd bo u mnie niezaciekawie ![]() A jak mi pępek wywalilo na wierzch to już w ogóle
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Myślałam że masz go do teraz... U mnie też nie wygląda to ciekawie |
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje że po ciąży wróci to do normalnego wyglądu : ![]() Bo jak zostanie mi takie przebarwienie to się zalamie. Mam nadzieje ze w razie co jakiś lekarz cos na to zaradzi
|
|
|
|
#160 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie na taką opinię liczyłam też mam zamiar kupić na pompowanych, bo też mieszkam na wsi to że jest cięższy to nie będzie mi przeszkadzać również bo nie muszę go nigdzie nosić. a jaki kolor masz? Cytat:
![]() Cytat:
heheh musisz powiedzieć swojemu maleństwu, że do poniedziałku ma się nigdzie nie wybierać
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Jagusia i Butter - brawo zdolniachy!
H4linka mi dentystka kazała wyjąć, ale za każdym razem tak gada ;-) jednak Kasia może mieć rację. Ja niestety nie umiem sama wyjąć.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już kiedyś miałam plamy ale te teraz to jakaś masakra po obu stronach twarzy od skroni po kości policzkowe, nieregularne ciemnobrązowe. |
|
|
|
|
#163 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kasia, przykro mi, że drzewko uschło. Chyba bym się popłakała na Twoim miejscu, bo jestem bardzo sentymentalna. Może jednak po porodzie zasadzicie coś jeszcze raz.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Okazało się, ze moja dzisiejsza wizyta u ginki była ostatnią ciążową, bo za 1,5 tygodnia ginka idzie na urlop ![]() Porodu póki co nie widać na horyzoncie a Hania waży wg usg 2940 g od przyszłego tygodnia zaczynam chodzić raz w tygodniu na ktg. GBS pobrany i czekam na wyniki. Żebra mnie bolą, bo Hania ciągle wbija w nie swoją pupkę i nóżki. Znowu zrobiłam domowe wafle i tym razem wyszły pyszne
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana jesteś od dziś moją bohaterką. Własnie po raz pierwszy w ciąży wymiotowałam na poważnie. Okruszek chleba mi rozłaskotał gardło, zaczęłam kasłać i niestety skończyło się rzygiem. Masakra, oszczałam się przy okazji, pękło mi naczynko w nosie, więc leciała mi krew i w ogóle nie nie nie. Ja nie wiem, jak ty kobieto dajesz radę! Ktoś ci medal powinien dać.
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
witam się w nowym wątku.
odebrałam wyniki po południu. Są ok. Nie mam cholestazy. wybaczcie ale nie mam siły na cytowanie nadrobiłam was pobieżnie bo nie mam do tego głowy. Zaginął mój pies. Widzieliśmy go ostatni raz o 17. Nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Był z nami 9 lat. Ta niepewność mnie zabije.
|
#166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama chętnie obejrzę finaly, a mała może podrośnie do 3200 to by było super, nie za duża nie za mala... Może się łatwo urodzi
|
|
|
|
|
#167 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Ja niedawno zrobilam cos podobnego jak Kasia.. no moze nie do konca... nabralam duzo herbaty do ust i chcial przelknac, ale zlapal mnie taki kaszel, ze oplulam cala sciane, szafki w kuchni.....i zrobilam to pod takim cisnieniem, ze sama bylam w szoku!!!
|
||||
|
|
|
#168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie że wyniki dobre a stresu z psem bardzo współczuję i mam nadzieję że się szybko znajdzie. Może napisz na Facebooku i pokaż zdjęcie może ktoś go widział |
|
|
|
|
#169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to yorkshire terrier. Nigdy się nie oddalał od domu, nawet jak wyszedł za bramę to miał dwa miejsca zwiedzania i zaraz wracał NIGDY NIE BYŁO Z TYM PROBLEMU nigdy nam nie uciekł. Jeżeli ktoś go ukradł to on zdechnie z tęsknoty bo jest bardzoooo za moją mamą i za nami wszystkimi. Bardzoooooo ale to bardzo się o niego martwię. Przyszło mi do głowy, że biedny chciał zrobić miejsce dla nowego domownika. Bo widział, że jakieś zmiany w domu zaczęły zachodzić. Łóżeczko, wózek.....
|
|
#170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cały brzuch mam twardy. Nie potrafię o tym nie myśleć i się uspokoić. On nie przetrwa sam nie ma wody, jedzenia....tyle psów bezpańskich się pląta zrobią mu krzywdę mieszkamy koło lasu. Żmije, dziki
|
|
#172 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
3mam kciuki! Odpoczywac na razie Kochana! w koncu nam sie nalezy! Cytat:
Mi tez pociemniala i okropnie swedzi! Cytat:
Dziekuje ![]() Cytat:
Dziekuje ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może jakaś dobra ciocia przyciągnęła go na noc. Ja bym tak zrobiła gdybym zobaczyła małego, ślicznego pieska, a rano szukałabym właścicieli. Miejmy nadzieję że tak właśnie jest i ktoś się nim zaopiekował |
|
|
|
|
#174 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Tz nie ma w domu od 20.00
Co za nieodpowiedzialny facet Jakbym teraz zaczęła rodzić ciekawe co bym zrobiła |
|
|
|
#176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a gdzie on się podziewa? biedulko pocieszę cię, że mojego też nie ma. wraca dopiero w niedzielę pod wieczór.
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powiedział gdzie idzie pewnie wróci pijany by się teraz coś stało to by go nie wpuscili pijanego do szpitala i co ja bym wtedy sama zrobiła? Nie wiem co on sobie myśli ale już nie chce żeby był przy porodzie nie można na nim polegać
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie zachował się okropnie nieodpowiedzialnie. Przecież wydawał się że jest ogarnięty i rozumie, że nie masz nikogo prócz niego, słabo znasz język....a on sobie wychodne urządza w piątkowy wieczór, noooo i był na ost badaniach i widział co się może święcić ... oj oj oj nagrabił sobie. Rozumie, że czasem chłopy muszą wyjść z kolegami, czy to w pracy mają jakąś imprezkę. No ale cholerka jasna mógłby się wstrzymać jeszcze kilka tyg. Ja mam cały twardy brzuch. Nie mogę się uspokoić. Na dodatek moja goldnka drugi piesek dostała rozwolnienia i co godz piszczy, żeby ją wypuścić na dwór i chce z powrotem do domu. No co za paskudny czas. Żeby się moja psinka znalazła.
|
|
#179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale ten czas teraz leci loooo zaraz porody się posypią ![]() za 38 tcKochana wierze ze piesek się znajdzie cały i zdrowy a ty ( wiem ze łatwo napisać bo jakby mój piesio zaginął to bym się za płakała na śmierć ) musisz się uspokoić dla swojej córeczki bo ona tez to odczuwa i w dodatku brzuch twardnieje to nie dobrze. piesio na pewno się znajdzie A co do Tz to już wrocil. ja wiem ze jestem ciezka w ciąży i mam humorki no ale mi też nie jest łatwo .a on czasem jak coś powie to mnie strasznie zaboli i potem nie mogę dojść do siebie kilka dni bo zrobiłam się strasznie wrażliwa i wszystko biorę do siebie wiem ze on tez musi kiedyś odreagować cały stres dlatego poszedł do kolegi - ja to rozumiem. No ale picie mógł sobie darować bo teraz musi być czujny bo w każdej chwili mogę rodzić a wiadomo ze pijanego go nie wpuszcza do szpitala i tym mnie wyprowadził z równowagi ale wiem ze mimo wszystko mam kochanego i odpowiedzialnego męża i ze zawsze mogę na niego liczyć bo wiem ze ja tez święta nie jestem ![]() I oczywiście ze chce żeby był ze mną przy porodzie nie wyobrażam sobie tego bez niego ![]() ---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:48 ---------- Cytat:
Dużą masz krolewnemoja tez uwielbia wbijać się w moje zebra ![]() Mmmmm to wpadam ![]() Cytat:
Cytat:
O ooo Tz powinien mi jakieś spa zafundować za moje cierpienia !!! A medal tez może być
|
|||
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Justa trzymam mocne kciuki za ciebie.
Powiedz mi jakie dostałaś te tabletki? Moze też zapytam o nie swojego lekarza,ja dostałam antyhistaminowe i nie zamierzam ich brac. Na ulotce jak byk pisze zakaz zażywania kobieta w ciąży,osoba prowadzącym pojazdy mechaniczne a dodatkowo przy problemach z watroba. Cale opakowanie leży a lekarka się dziwi dlaczego wole się męczyć i drapać przecież nie zapisała by mi czegoś niedozwolonego. Dzisiejsza noc jest okropna,drapie się i końca nie widać,smarowanie nic nie daje. Mecze się juz od 3.40. Idę pod prysznic,moze coś to pomoże.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

Poza tym wózek ma fajne amortyzatory. Ja kupiłam na kołach pompowanych a nie na piankach, bo te są lepsze a mieszkam na wsi. No i waga wózka - niby nie jest jakiś bardzo ciężki, ale w sumie to trochę waży i jeśli byś miała go tachać na któreś tam piętro w bloku to raczej radziła bym Ci poszukać czegoś lżejszego. Mi w domu to nie przeszkadza, bo wózeczek jest super stabilny i taki solidny jak to moja mama powiedziała, a za te pieniądze co kosztuje to żal nie brać. 

jestem zachwycona prowadzeniem, tymi wielkimi kołami i jego urokiem prosto z lat 50.
dobrze karmisz Malenka to przybywa jej wagi

i to w miejscu, gdzie sama nie dam rady zmienić materiału. Być może będę odsyłać, no chyba, że zostawię wózek z dziurą
jak odeślę, to znów czekanie. A może zażądać zwrotu kasy i kupić na miejscu? Ale mi się słowa cisną na usta... co za pech z tym wózkiem, wszystkie nieszczęścia świata.
ale rozwarcia brak więc według niego zobaczymy się za 2 tygodnie na kolejnej wizycie

piesio na pewno się znajdzie