|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
mogg nie daliśmy zaproszeń rodzicom ze względu że finansują/współfinansują wesele. Trochę żałuję, bo to jednak fajny gest. Oczywiście tekst takiego zaproszenia różni się od tych wręczanych i jest po prostu miłym gestem
![]() Pisaliśmy na zaproszeniu "babcię Kasię" "babcię Alę" |
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Wszystko już u Ciebie gotowe ??
|
|
|
|
|
|
#903 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana, w sobotę - w dniu ślubu jeszcze jeździłam i doglądałam wszystkiego
Do domu przyjechałam o 15:30 a Tż z rodzicami miał być u mnie o 16:00
|
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu czekam na tecenzje !!
|
|
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Sala - Zajazd Pod Różą - REWELACJA - nie mogę nic złego powiedzieć na temat sali. Jedzenie pyszne - dania gorące podawane sprawnie przez kelnerów, nie zdarzyła się sytuacja aby kto otrzymał zimne danie. Talerzyki, sztućce wymieniane na bieżąco. Pomimo tego, że z gorącymi napojami był osobny stół - kelnerzy również proponowali kawę/herbatę i przynosili na miejsce ( w jednym z lokali spotkałam się z sytuacją, że pokazali gdzie można zaparzyć). Mnóstwo przekąsek - nie sposób było wszystkich spróbować.
Pokoje w hotelu - czyste, schludne. Podczas naszego wesela część pokoi zajmowali inni goście, jednak nie było problemów- cały czas ochroniarz stał na straży. Okolica - cicha, spokojna. Goście mieli możliwość wyjśc na zewnątrz, przewietrzyć się. Kontakt z właścicielką bardzo dobry - świetnie doradza na każdym etapie - zarówno na etapie wyboru menu jak i później przy rozmieszczeniu stołów, usadzaniu gości i podczas wesela ![]() Kościół pw.NMP Saletyńskiej na Piaskach - Msza piękna, udzielana przez nowego księdza, dla którego był to pierwszy ślub w tej Parafii. oprawa Mszy - organista oraz schola z Kościoła na Ogrodach -zarówno ja jak i Narzeczony mieliśmy ciarki jak dziewczyny śpiewały pieśni. Jedynym minusem jest siostra zakonna która na wszystko jest nie (nie można sypać płatkami, ryżem, monetami) a rozłożenie dywanu przez nią kosztuje "co łaska" 100 zł. Zespół Szarotka - wokalistka o pięknym głosie. Jednak za dużo własnych utworów śpiewali oraz jak dla mnie oczepiny były za długie - chociaż goście mówią, że za krótko ![]() Fryzjer - Kasia Łata z salonu 2+1 na ul. Sienkiewicza - fryzura idealnie dopasowana do urody i do sukni ślubnej. Wytrzymała od godz. 12 całe wesele oraz poprawiny. Makijaż - p. Ania Nowak z salonu na Jana Pawła II - piękny, trwały makijaż. idealnie dopasowany a moje "nierówne" powieki wyglądały rewelacyjnie. Każdy z gości zwracał uwagę na "duże oczy". Fotograf - codwiegłowy - czekamy na plener i efekty pracy. Kamerzysta - TORG studio z Lublina- na efekty współpracy czekamy, bardzo kreatywni, pomysłowi. Podpowiadali co robić aby ujęcia były ładne. suknia ślubna - salon Mariaż w Radomiu - suknia z kolekcji Sincerity. pomimo wielu wątpliwości nie zamieniłabym na żadną inną. Idealnie dopasowana - skrócona, zwężona. Nawet w dzień odbioru sukni Panie ją zwężały bo schudłam jeszcze. Jak najbardziej polecam. - kwiaciarnia - Es Flores - bukiety warte każdej wydanej złotówki. Mój bukiet z piwonii i frezji nadal stoi w domu. Bukiety na salę wytrwały cały tydzień po weselu. Dodatkowo korzystałam z usług: - wykonanie zaproszeń - Galeria Ślubna w Kielcach - nie polecam. Mimo, że ostatecznie zaproszenia są ładne to stres który kosztowała mnie współpraca z firmą nie był tego wart. - pozostała papeteria ślubna - winietki, menu, tabliczki - deconatka blog - jak najbardziej polecam, kontakt z dziewczyną cały czas, wszystkie sugestie, propozycje bierze do siebie. Efekt przerósł moje wyobrażenie - majlaf.pl - cudowna skrzynka na koperty i pudełeczko na obrączki W razie pytań piszcie W załączniku zdjęcie bukietu, dekoracji stołów i naszego stołu na sali.
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-07-07 o 14:57 |
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję!!
ja te mam nierówne powieki , w którym salonie Pani Ania Nowak maluje bo jana pawła II długa jest Ps. Z fotografa myślę że na 100% będziesz zadowolona znam Marcina
|
|
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
zrobiliśmy dziś wstępne rozeznanie w lokalach weselnych na około 80 osób. Bardzo podobało mi się w Venus, oddają tam do dyspozycji pawilon i jest śliczny, jasny i świetlisty. Ale kusząca była też sala w Restauracji Rudka (dawna przystań), szczególnie ze względu na cenę. Słyszałyście jakieś wiarygodne opinie o tym lokalu?
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak wybieralam to bylam w Venus ale stanelo na pod roza ze wzgledu na bardzo dobre opinie ludzi
ja mam w maju wlasnie slub bo mam ok 120 osob a dom weselny na 200 jest Ania widzialam ze 2 zdjecia na co dwie glowy pieknie wygladalas ! ))
|
|
|
|
|
#909 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ale pod różą przyjmuja zamówienia od min. 110-120 os., a my mamy ok. 70, max do 80
|
|
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Anka1897, śliczny bukiet.
|
|
#911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli będziesz chciała mogę przesłać Ci zdjęcie makijażu z bliska ![]() Aż dwa zdjęcia? ja widziałam jedno na stronie ![]() A Wy kogo wybraliście? Cytat:
W przystani byłam dwa lata temu na komunii -jedzenie bardzo dobre. Pod Różą - poza sezonem (czerwiec -sierpień) robią mniejsze wesela. Lokal jak najbardziej polecam ![]() dziękuję |
||
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy arkadiusza jabłońskiego z alchemii kadru
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nocne alibi i słysze same pochlebne opinie ale my szukaliśmy zespołu nie disco polowego ;D dla mnie są rewelacyjni
ja usłyszałam w ich wykonaniu knocking on the heaven door , i pretty woman nastąpiła 100% i absolutna pewność że to odpowiedni zespół dla nas ![]() Swoją drogą jedyni jakich widzieliśmy na żywo na próbie i od razu się zdecydowaliśmy
|
|
|
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
anka1897 i mogg jesteście kochane
Dziś podpisaliśmy umowę w venus na razie na tę mniejszą salę, ale jak skończą pawilon zewnętrzny to przepiszemy termin na pawilon. Zespół riva band, spotkaliśmy się z nimi w sb, z tego co mówią i nam pokazali to grają przekrojową muzykę, różne style i możemy sobie określić charakter muzyczny wesela jeśli chcemy. Poza tym obiecali, że są w stanie przygotować dla nas każdą piosenkę, jeśli nie znajduje się w ich repertuarze, pod warunkiem, że uprzedzimy ich odpowiednio wcześniej (0.5 roku). Przed nami ostatnia z istotnych spraw w tym okresie, czyli fotograf. Z nikim jeszcze się nie kontaktowaliśmy, nie znamy cen, ale z tego co przeglądałam forum to polecani są:[/LIST]Arek Pękalski (pstryki)
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- marcin - piękne zdjęcia twórczy zdjęcia mają fajny klimat - artut jabłoński - mój fotograf ![]() - norbert schidler - też bardzo fajny , koleżance robił zdjęcia i są o wiele piękniejsze niż na jego stronie ![]() - przemysław kraśko - nie znam - grzegorz lewandowski - prywatnie to mój kolega jak coś to na priv mogę napisać swoją opinię - robeert górczyński - nie znam |
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Umknęło mi - kiedy planujecie ślub? |
|
|
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - mogg, anka1897. Bardzo Wam dziękuję, Wasza pomoc jest naprawdę nieoceniona
Mogg, mój prywatny e-mail: azurek@wp.eu choć z zestawu, który wytypowałyście z anka1897 (na szczęście nominacje się pokrywają ) mamy w kim wybieraćMogg, widziałam, że pytałaś wcześniej o makijaż, ze swojej strony mogę polecić Justyne Syderek - Masłek, malowała w ubiegłym roku moją siostrę. Makijaż oczu był śliczny (jeśli chcesz mogę podesłać Ci jakieś zdjęcia). Tylko już w dzień ślubu wieczorem pojawiło się jej uczulenie na dolnej lini żuchwy. Podejrzewałyśmy, że to wina utrwalacza, ponieważ tydzień wcześniej miała makijaż próbny i żadnych niespodzianek nie było. Dodam jeszcze, że pierwotnie była umówiona na makijaż ślubny do Edyty Parki, niestety tuż przed samym ślubem okazało się, że pani Edyta umówiła sobie na ten dzień bardzo dużą liczbę klientek i makijaż miał trwać krócej niż wynikało to z wcześniejszej umowy. |
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znacie może jakieś makijażystki z okolic Opatowa? Czy lepiej wykonać makijaż w Ostrowcu?
|
|
|
|
|
#921 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny tak was podczytuję i widzę ż, że temat pawilonu w venus się pojawił , wiecie coś więcej na ten temat ? Tzw. Gdzie on sie znajduje czy będzie ulokowany? Na ile osób mniej wiecej ? Jak to logistycznie wygląda bo rozumiem że teraz trzy wesela na raz będą się odbywać?
))w ogóle witam wszystkie ostrowieckie narzeczone
|
|
|
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do lokalizacji, to jak schodzi się schodami na zewnątrz z tej górnej małej salki to wychodzi się w prost na pawilon. Wg właścicielki ma on pomieścić do 100 os. Co do samego pawilonu, to na chwilę obecną jest w nim śliczny podwieszany sufit z dużymi okrągłymi lampionami, są już również łazienki, na podłodze na razie wykładzina, ale docelowo mają być panele. Wewnątrz ma być również oświetlenie led, zmieniające kolory namiotu. Stoliki okrągłe lub tradycyjne, do wyboru. W budowie jest również aneks kuchenny przylegający do pawilonu. Trwają prace związane z zagospodarowaniem terenu: położenie kostki, sadzenie krzewów; za pawilonem ma być plac zabaw dla dzieci. Ogólnie prezentuje się świetnie, ciekawe jaki będzie efekt po zakończeniu wszystkich prac. I rzeczywiście teoretycznie mogą odbywać się trzy wesela jednocześnie, właścicielka twierdzi, że posiada wystarczającą ilość obsługi i nie ma możliwości zakłócania dźwięku podczas wesela. Jak będzie, tego nie wiem. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Ja niestety nie mam takiej wiedzy. Co do Ostrowca, to widziałam że były polecane makijażystki. |
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z okolic Opatowa nie znam, ale Edyta Parka oraz Justyna Senderek-Mysłek dojeżdżają do klientek. Pierwsza w okresie wakacyjnym przy większej liczbie klientek (od 4 osób). |
|
|
|
|
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
anka 1897 Marcin z co dwie głowy ma już zajęty nasz termin:/ szkoda, bo oglądałam zdjęcia i faktycznie śliczne.
Jak na razie jeszcze się nie zdecydowaliśmy, Artur Jabłoński z alchemii kadru jest faktycznie bardzo kontaktowy. Odpisuje na wszystkie moje, z uporem maniaka zadawane pytania. Arkadiusz Pękalski ze pstryków i Norbert Schidler na razie nie odp na moje poniedziałkowe e-maile. Będę dzwonić jeszcze. |
|
|
|
|
#926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
Anka 1897 przyznam szczerze, że nie mam pojęcia, czy sam wykonuje. Ale pisałam na e-mail na stronce co dwie głowy i odp, że zajęte mają, więc nie dopytywałam o szczegóły.
|
|
|
|
|
#928 |
|
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedź odnośnie tego pawilonu. Czyli on juz powiedzmy od września tego roku będzie w użytku, ciekawa jestem jak sie sprawdzi. A jak pogoda nie dopisze tzw. Bededzie padać wytrzyma ten pawilon ?
|
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Tudyka, wydaje mi się, że akurat o przeciekanie nie ma co się martwić. Namiot sprawia wrażenie solidnego - sztywne ściany, gruba folia. Jest na stałe przytwierdzony do gruntu i z założenia ma przetrwać zimę i w ogóle stać cały rok. Zapomniałam dodać, że ma być również założona klimatyzacja.
Anka 1897 zwróciła uwagę na pewne mankamenty jednoczesnego odbywania się trzech wesel. Ja nie myślałam wcześniej w tych kategoriach i teraz się zastanawiam. Ale umowa już podpisana i zaliczka zapłacona, także nie będę płakać nad rozlanym mlekiem. |
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Norbert moim zdaniem jest również godny polecenia :P |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

Do domu przyjechałam o 15:30 a Tż z rodzicami miał być u mnie o 16:00
zrobiliśmy dziś wstępne rozeznanie w lokalach weselnych na około 80 osób. Bardzo podobało mi się w Venus, oddają tam do dyspozycji pawilon i jest śliczny, jasny i świetlisty. Ale kusząca była też sala w Restauracji Rudka (dawna przystań), szczególnie ze względu na cenę. Słyszałyście jakieś wiarygodne opinie o tym lokalu?