|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez po wizycie
. W sumie wiem tyle, ze poki co nic zlego sie nie dzieje. Wymaz z pochwy wg mojego ginekologa tez ok udalo mi sie troche przytyc nawet :p.Pytalam o orgazmy, nie przejmowac sie Doktorka sie smiala i mowila, ze to normalne i ze nic tylko korzystac . Moge sobie po ogrodku pochodzic wiec calkowite lezenie, zniesione . Nast wizyta za 2 tyg .
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4204 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubię ciuszki niemowlęce od nich. Całkiem niezła jakość bawełny, co dziwne już dla starszaków nie jest tak przyjemna. Cytat:
![]() ![]() Ja we wtorek idę do lekarza, dziwne że do tej pory nie mówił nic o mojej szyjce. Muszę dopytać.
|
||
|
|
|
#4205 |
|
Raczkowanie
|
hejj... jakos przeżyłam tą glukozę, cytryna baaaaaardzo mi w tym pomogła... wszystko ok, po godzinie miałam 89 a po 2 60... do tego morfologia nie wyszła mi najlepiej hemoglobina i hematokryt troch za nisko, czas pomyśleć o jakiś witaminach... mój gin zalecił materna DHA plus, któraś z Was bierze?
Oczywiscie dzień bez zakupów dniem straconym... odwiedziłam znów tk maxx ale skromnie dziś tylko 3 bodziaki i kocyk... ale on milutki jeszcze mam w planach kupić taki bawełniany cieniutki... do tego córka zażyczyła sobie taką balową suknie na kole z welonem do ziemii :musiałam kupić bo przecież by dziure zrobiła w brzuchu...![]() Linka... 30tc szok ![]() Co myślicie o tym rożku???
Laura Edytowane przez sofia_the_first Czas edycji: 2014-08-07 o 19:53 |
|
|
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka, Lolcia - gratulacje z powodu udanych wizyt
![]() i waga 700 gramów - idealna wprost ![]() już się nie mogę doczekać poniedziałku ![]() ps. młody kopie jak szalony on chyba nigdy nie śpi
|
|
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
Gratki za wizyty
Misia ile Ty masz tych pajacyków ja najwięcej mam chyba bodziaków, ale właściwie to już sama nie wiem ile czego Sofia przez Ciebie chyba pojadę w weekend do tk maxx, też chce jakiś ładny kocyk! a rożek świetny, jaka to firma?Doloresd moja mała też dzisiaj kopie jak szalona Mam radoche
|
|
|
|
#4208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4209 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilka tak mocno kopie ze ciastka które sobie polozylam na brzuchu podczas czytania to podskakiwaly :p
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
sasia no trochę tego mam
ale to w różnych rozmiarach i myślę, że się przydadzą mnie osobiście bardziej przekonują pajace, ale body też mam sporo
|
|
|
|
#4211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Inka Emilka może chciała Ci dać do zrozumienia, że chce więcej ciastek
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
witam się przy kawie ince
![]() Gratuluję wizyt wczorajszych lolcia i linka ![]() U mnie też ok. Trafił mi się lekarz genetyk więc wyobraźcie sobie, że samo serce na monitorze oglądał ponad 30 min. Fajnie było podejrzeć Malucha, ale przegiął wczoraj :/ byłam na wizycie prawie 2h!! do domu zajechałam po 22 dopiero i już siły jeść nie miałam. Mały waży już 362 g więc chyba nie jest najgorzej. No i mam 20tydzień, a nie 21 z racji moich długich cykli. Ale ja i tak liczę 21tc bo z córką miałam podobnie a wbiła się idealnie w termin wg OM. Mam atak rwy kulszowej od wczoraj jeszcze jak leżałam w niewygodnej pozycji na usg tyle czasu to bóle mnie łapały. Także linka ( o ile masz napady rwy) przybij piątkę.
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ollliwka czasami lepiej dłużej posiedzieć i teraz jesteś spokojna, że wszystko z maleństwem dobrze także tylko się cieszyć Ja muszę czekać 2 tygodnie jeszcze a dziś zaczynam 21 tc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
tak masz rację, ale jakbym napisała Wam ile trwało całe usg to nie wiem czy któraś by mi uwierzyła
jadę zaraz na rehabilitację, a później jak mi rwa pozwoli to do smyka chcę zajrzeć odebrać zamówienie - te pajace z Miki i kupić jakiś drobiazg dla córki znajomej dzisiaj są jakieś wizyty? trzymam
|
#4215 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki ![]() bardzo ładny ![]() Cytat:
![]() kurcze a ja wciąż z zakupami w lesie - mam tylko rzeczy przywiezione od znajomych ale nawet ich specjalnie nie przeglądałam, tylko schowałam. Nie mam zupełnie głowy do tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
30tc woooohooo ależ mi te wasze ciąże szybko lecą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję rwy :galsiu:
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś w domu siedzę bo od rana deszcz u mnie pada. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4217 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć,
Cytat:
Zrobiłam wczoraj spis inwentarza, co już mam (głównie ubranka, kocyki, pieluchy tetrowe i flanelowe) i zgodnie z listą z 1 strony, niektórych rzeczy mam jeszcze za mało. Wolę chyba kupić teraz, póki są jeszcze wyprzedaże. no to zazdroszczę. Ja choruję też między innymi na tarczycę, do endokrynologa muszę chodzić co 3 tygodnie i co 3 tygodnie robić wyniki kontrolne. Za wszystko oczywiście płacę prywatnie. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, na glukozie się siedzi łącznie 2h? |
|||
|
|
|
#4218 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
dziewczyny tak piszecie o tym TK maxx, tam są jeszcze wyprzedaże? Bo u mnie tego sklepu nie ma ale jechałabym do opola jutro do ZOO to bym weszla do tk maxx tzn jechalabym do sklepu specjalnie a przy okazji do zoo, ale wersja przed mezem jest inna Dajcie znac.Ja zauważyłam że mój Nikoś reaguje na mój głos |
|
|
|
#4219 |
|
Rozeznanie
|
Dzieeeń dobry
Ja od kilku dni budze się o 5-6 rano i zastanawiam się ile bede spać jak pojawi się maleństwo w ogóle pewnie nie zasne pierwszej nocy jak będzie już z nami w domu Oliwka 2h, to strasznie długo, ale przynajmniej popatrzyłaś sobie długo na dzidziusia ![]() Wrzucam na maila mnie i mój brzuchol, w końcu w poniedziałek zaczęłam 6 miesiąc
|
|
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
Justysia to wypatruje mój Emilkowy brzusznej w zoo bo jutro tez się tam wybierm z TŻ i znajomymi
Słodkie są wasze dyskusje z Nikosiem
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn ubrania, rzeczy do domu, kosmetyki itd są niby do chyba -70% ale często te ceny mimo tego są wysokie. Po jednym razie można się zniechęcić, szczególnie jak się ma mało czasuI super sobie z Nikosiem rozmowy prowadzisz ja jakoś nie umiem gadać do brzucha
|
|
|
|
|
#4222 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szybko padam ze zmęczenia jak coś robię więcej w ciągu dnia, wtedy też czasem mam napięty brzuch ale to ponoć normalne. Cytat:
Pytanie - kiedy do szpitala bo tego nie wiem tak dokładnie i to właśnie być może będę wiedzieć w kolejnym tygodniu ![]() Cytat:
Ja mam podobne - firma nazywa się Kalamati. Są superfajne =))))) |
|||
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie to też zdecydowanie za drogie, myślę, że aż takich superaśnych nie potrzebuję. Za mój rożek zapłaciłam 25 zł (nowy) i takimi się zadowolimy
|
#4225 |
|
Wtajemniczenie
|
My też wczoraj zainspirowalismy się tozkiem Sofii bo jest śliczny
znalazłam na allegro podobny i TŻ chciał juz zamawiać ale Ja stwierdzilam ze jak dla mnie tez za drogi jest pochodzenia jeszcze po sklepach i poogladam
|
#4226 |
|
Rozeznanie
|
Ja moje dostałam więc nawet nie wiem ile kosztują
![]() przyjaciółka też ma taki, dziecko ma już skończone 8 miesięcy i teraz jest z tego normalny kocyk. Nie widać w ogóle, że taki przechodzony jest, więc pewnie i na kolejną zimę się załapie. Edytowane przez PaprikaDzika Czas edycji: 2014-08-08 o 10:13 |
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuszą te piękne i drogie rzeczy z internetu, ale przy tej ilości wydatków chyba sobie podaruję kwestie estetyczne i skupię się na funkcjonalności, co przychodzi mi z pewnym trudem, ale wszystkiego mieć przecież nie można |
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Miskowa ja chodze panstwoow od juz 11 lat ponad wczesniej do niej chodzila moja mama ciocia dalej chodzi. Prywatnie tez bylam u niej pare razy
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja go nie kupilam jeszcze, kosztowal troche chyba 140 zl, w koncu wczoraj zamowilam tani tez czerwony za 4 dyszki
z tego co pamietam nie uzywalam rozka dlugo przy corce, wlasciwie tylko pierwsze dni.Na pewno kupie mufke do raczki wozka, to jest suuuper na zime
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak tam dziewczyny idzie wam wymyslanie kącików dla maluszkow ?? Bądź pokoikow ?? Mi jakoś żadne olsniewajace pomysły nie chcą przychodzić do głowy :/
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Sofia co kupisz do rączki wózka ???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

udalo mi sie troche przytyc nawet :p.
odwiedziłam znów tk maxx ale skromnie dziś tylko 3 bodziaki i kocyk... ale on milutki
:musiałam kupić bo przecież by dziure zrobiła w brzuchu...

jeszcze jak leżałam w niewygodnej pozycji na usg tyle czasu to bóle mnie łapały. Także linka ( o ile masz napady rwy) przybij piątkę.
Dajcie znac.