Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 19:32   #4201
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Hej :-D
Ja juz po wizycie, mała ma ok 700 gram i położenie póki co pośladkowe. Dostałam skierowanie na krzywą cukrowa, morfologie, toxo itd. Szyjka długa i twarda (4, 4cm), nic się nie sączy i ph dobre. Kolejna wizyta 17 września...to już 30 tc będzie!!!! O matko!!!!!
linka super ze po wizycie zadowolona
Stary 2014-08-07, 19:38   #4202
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja tez po wizycie . W sumie wiem tyle, ze poki co nic zlego sie nie dzieje.
Wymaz z pochwy wg mojego ginekologa tez ok udalo mi sie troche przytyc nawet :p.
Pytalam o orgazmy, nie przejmowac sie Doktorka sie smiala i mowila, ze to normalne i ze nic tylko korzystac . Moge sobie po ogrodku pochodzic wiec calkowite lezenie, zniesione . Nast wizyta za 2 tyg .

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:40   #4203
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Wymaz z pochwy wg mojego ginekologa tez ok udalo mi sie troche przytyc nawet :p.
Pytalam o orgazmy, nie przejmowac sie Doktorka sie smiala i mowila, ze to normalne i ze nic tylko korzystac . Moge sobie po ogrodku pochodzic wiec calkowite lezenie, zniesione . Nast wizyta za 2 tyg .
dobrze ze kolejne dobre wiesci
Stary 2014-08-07, 19:43   #4204
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Kilka ubranek mojego Synka dużo "słodkości" bo lubię takie ubranka dla dzieci
Hihi widzę, że podobnie jak ja obskoczyłaś c&a Lubię ciuszki niemowlęce od nich. Całkiem niezła jakość bawełny, co dziwne już dla starszaków nie jest tak przyjemna.

Cytat:
Ja juz po wizycie, mała ma ok 700 gram i położenie póki co pośladkowe. Dostałam skierowanie na krzywą cukrowa, morfologie, toxo itd. Szyjka długa i twarda (4, 4cm), nic się nie sączy i ph dobre. Kolejna wizyta 17 września...to już 30 tc będzie!!!! O matko!!!!!
Jak ten czas zapierdziela, za przeproszeniem. Mała już nie taka mała Ja we wtorek idę do lekarza, dziwne że do tej pory nie mówił nic o mojej szyjce. Muszę dopytać.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:45   #4205
sofia_the_first
Raczkowanie

hejj... jakos przeżyłam tą glukozę, cytryna baaaaaardzo mi w tym pomogła... wszystko ok, po godzinie miałam 89 a po 2 60... do tego morfologia nie wyszła mi najlepiej hemoglobina i hematokryt troch za nisko, czas pomyśleć o jakiś witaminach... mój gin zalecił materna DHA plus, któraś z Was bierze?

Oczywiscie dzień bez zakupów dniem straconym... odwiedziłam znów tk maxx ale skromnie dziś tylko 3 bodziaki i kocyk... ale on milutki jeszcze mam w planach kupić taki bawełniany cieniutki... do tego córka zażyczyła sobie taką balową suknie na kole z welonem do ziemii :musiałam kupić bo przecież by dziure zrobiła w brzuchu...

Linka... 30tc szok

Co myślicie o tym rożku???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140807_193705.jpg (85,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140807_193730.jpg (130,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rożek-becik-biedronki-czerwony-minky-75x75-na-wstążkę.jpg (49,0 KB, 33 załadowań)

Sara
Laura

Edytowane przez sofia_the_first
Czas edycji: 2014-08-07 o 19:53
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 19:53   #4206
doloresd
Wtajemniczenie

Linka, Lolcia - gratulacje z powodu udanych wizyt

i waga 700 gramów - idealna wprost
już się nie mogę doczekać poniedziałku
ps. młody kopie jak szalony on chyba nigdy nie śpi
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:04   #4207
sasia25
Rozeznanie

Gratki za wizyty

Misia ile Ty masz tych pajacyków ja najwięcej mam chyba bodziaków, ale właściwie to już sama nie wiem ile czego

Sofia przez Ciebie chyba pojadę w weekend do tk maxx, też chce jakiś ładny kocyk! a rożek świetny, jaka to firma?

Doloresd moja mała też dzisiaj kopie jak szalona Mam radoche
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:05   #4208
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
ale to zleciało!
Stary 2014-08-07, 22:09   #4209
19Inka90
Wtajemniczenie

Emilka tak mocno kopie ze ciastka które sobie polozylam na brzuchu podczas czytania to podskakiwaly :p

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 22:52   #4210
Misia89p
Wtajemniczenie

sasia no trochę tego mam ale to w różnych rozmiarach i myślę, że się przydadzą mnie osobiście bardziej przekonują pajace, ale body też mam sporo

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 23:28   #4211
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
sasia no trochę tego mam ale to w różnych rozmiarach i myślę, że się przydadzą mnie osobiście bardziej przekonują pajace, ale body też mam sporo
Pod pajac i tak trzeba chyba założyć body?

Inka Emilka może chciała Ci dać do zrozumienia, że chce więcej ciastek albo przeciwnie
Stary 2014-08-08, 07:48   #4212
Ollliwka
Zakorzenienie

witam się przy kawie ince
Gratuluję wizyt wczorajszych lolcia i linka
U mnie też ok. Trafił mi się lekarz genetyk więc wyobraźcie sobie, że samo serce na monitorze oglądał ponad 30 min.
Fajnie było podejrzeć Malucha, ale przegiął wczoraj :/ byłam na wizycie prawie 2h!! do domu zajechałam po 22 dopiero i już siły jeść nie miałam. Mały waży już 362 g więc chyba nie jest najgorzej. No i mam 20tydzień, a nie 21 z racji moich długich cykli. Ale ja i tak liczę 21tc bo z córką miałam podobnie a wbiła się idealnie w termin wg OM.

Mam atak rwy kulszowej od wczoraj jeszcze jak leżałam w niewygodnej pozycji na usg tyle czasu to bóle mnie łapały. Także linka ( o ile masz napady rwy) przybij piątkę.
Stary 2014-08-08, 08:00   #4213
Suqub
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Ollliwka czasami lepiej dłużej posiedzieć i teraz jesteś spokojna, że wszystko z maleństwem dobrze także tylko się cieszyć
Ja muszę czekać 2 tygodnie jeszcze a dziś zaczynam 21 tc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 08:31   #4214
Ollliwka
Zakorzenienie

tak masz rację, ale jakbym napisała Wam ile trwało całe usg to nie wiem czy któraś by mi uwierzyła

jadę zaraz na rehabilitację, a później jak mi rwa pozwoli to do smyka chcę zajrzeć odebrać zamówienie - te pajace z Miki i kupić jakiś drobiazg dla córki znajomej

dzisiaj są jakieś wizyty? trzymam
Stary 2014-08-08, 08:38   #4215
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
hejj... jakos przeżyłam tą glukozę, cytryna baaaaaardzo mi w tym pomogła... wszystko ok, po godzinie miałam 89 a po 2 60... do tego morfologia nie wyszła mi najlepiej hemoglobina i hematokryt troch za nisko, czas pomyśleć o jakiś witaminach... mój gin zalecił materna DHA plus, któraś z Was bierze?
a miałaś 50g czy 75? za wyniki

Cytat:
bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Tak się chwalicie tymi ciuszkami to w końcu zrobilam zdjęcia moich najnowszych ciuszkow trochę pomiete bo jeszcze nie prasowalam
super ciuszki

kurcze a ja wciąż z zakupami w lesie - mam tylko rzeczy przywiezione od znajomych ale nawet ich specjalnie nie przeglądałam, tylko schowałam. Nie mam zupełnie głowy do tego W październiku obrona, mega dużo nauki, do tego praca i jak wracam do domu to już totalnie nic a nic mi się nie chce. Obawiam się, że obudzę się z ręką w nocniku i w szaleństwie będę robić wszelkie zakupy

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
u nas wszystko ok, dziewczynki rosną, nie wiem ile ważą ale są śliczne na ostatniej wizycie ustawiły się pięknie do zdjęć, jedna z profilu, a druga pokazała trochę więcej buźki
super

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Ja powizycie u endokrynologa z tarczyca ok wyniki w normie ale i tak wieksza dawke lekow dostalam. I moja pani doktor stwierdzila ze za duzo przytylam 9 kg w 6 miesiecy moze i duzo i do mnie z tekstem ze mam mniej jesc jak ja nie jem tak duzo.
dobrze, że wyniki ok

Cytat:
ja po porodzie to bede miala dluga droge do normalnej wagi gdyz poza tym co przybedzie przez 9 miesiecy to jeszcze mam do zrzucenia +10 kg ktorych jest za duzo. Najlepiej sie czulam z waga 68-70 kg a startowalam z waga 80 na poczatku ciazy.
ja też startowałam z nadmiarowymi kg więc później trzeba będzie się ostro zabrać do roboty...

Cytat:
super rzeczy

Cytat:
extra, że wszystko dobrze 30tc woooohooo ależ mi te wasze ciąże szybko lecą

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
to dobrze, że nic złego się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
U mnie też ok. Trafił mi się lekarz genetyk więc wyobraźcie sobie, że samo serce na monitorze oglądał ponad 30 min.
Fajnie było podejrzeć Malucha, ale przegiął wczoraj :/ byłam na wizycie prawie 2h!! do domu zajechałam po 22 dopiero i już siły jeść nie miałam. Mały waży już 362 g więc chyba nie jest najgorzej. No i mam 20tydzień, a nie 21 z racji moich długich cykli. Ale ja i tak liczę 21tc bo z córką miałam podobnie a wbiła się idealnie w termin wg OM.

Mam atak rwy kulszowej od wczoraj jeszcze jak leżałam w niewygodnej pozycji na usg tyle czasu to bóle mnie łapały. Także linka ( o ile masz napady rwy) przybij piątkę.
faktycznie długo to trwało ale przynajmniej masz pewność, że wszystko jest w najlepszym porządku

współczuję rwy :galsiu:

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 08:38   #4216
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
tak masz rację, ale jakbym napisała Wam ile trwało całe usg to nie wiem czy któraś by mi uwierzyła

jadę zaraz na rehabilitację, a później jak mi rwa pozwoli to do smyka chcę zajrzeć odebrać zamówienie - te pajace z Miki i kupić jakiś drobiazg dla córki znajomej

dzisiaj są jakieś wizyty? trzymam
Faktycznie 2h na wizycie to sporo.

Ja dziś w domu siedzę bo od rana deszcz u mnie pada.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 08:39   #4217
miskowa
Zakorzenienie

cześć,

Cytat:
niektóre ze Smyka poznaję, też kupiłam, ale część masz z jakiegoś innego sklepu. Zdradzisz skąd?
Zrobiłam wczoraj spis inwentarza, co już mam (głównie ubranka, kocyki, pieluchy tetrowe i flanelowe) i zgodnie z listą z 1 strony, niektórych rzeczy mam jeszcze za mało. Wolę chyba kupić teraz, póki są jeszcze wyprzedaże.

Cytat:
Oliwka na nfz
no to zazdroszczę. Ja choruję też między innymi na tarczycę, do endokrynologa muszę chodzić co 3 tygodnie i co 3 tygodnie robić wyniki kontrolne. Za wszystko oczywiście płacę prywatnie.

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Hihi widzę, że podobnie jak ja obskoczyłaś c&a Lubię ciuszki niemowlęce od nich. Całkiem niezła jakość bawełny, co dziwne już dla starszaków nie jest tak przyjemna.

Jak ten czas zapierdziela, za przeproszeniem. Mała już nie taka mała Ja we wtorek idę do lekarza, dziwne że do tej pory nie mówił nic o mojej szyjce. Muszę dopytać.
no to już wiem, skąd reszta ciuszków. Czy w każdym c&a są działy dziecięce, czy tylko w wybranych?

Cytat:

Oczywiscie dzień bez zakupów dniem straconym... odwiedziłam znów tk maxx ale skromnie dziś tylko 3 bodziaki i kocyk... ale on milutki jeszcze mam w planach kupić taki bawełniany cieniutki... do tego córka zażyczyła sobie taką balową suknie na kole z welonem do ziemii :musiałam kupić bo przecież by dziure zrobiła w brzuchu...

Linka... 30tc szok

Bardzo fajny ten rożek. Podoba mi się, skąd jest i za ile?

Dziewczyny, na glukozie się siedzi łącznie 2h?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 08:45   #4218
Justyssia87
Rozeznanie

Cześć,
dziewczyny tak piszecie o tym TK maxx, tam są jeszcze wyprzedaże? Bo u mnie tego sklepu nie ma ale jechałabym do opola jutro do ZOO to bym weszla do tk maxx tzn jechalabym do sklepu specjalnie a przy okazji do zoo, ale wersja przed mezem jest inna Dajcie znac.

Ja zauważyłam że mój Nikoś reaguje na mój głos od 3dni jak nie kopie to siadam i zaczynam mowic "nikoś kochanie nikoś" i onzaczyna kopać! potem znow cisza i znow mwoie "nikoś mamusia mowi" a on znow zaczyna kopac i tak w kolko , taka mamy zabawe jak to super wiedziec ze on mnie słyszy i reaguje na mnie !! niesamowite
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 08:45   #4219
sasia25
Rozeznanie

Dzieeeń dobry
Ja od kilku dni budze się o 5-6 rano i zastanawiam się ile bede spać jak pojawi się maleństwo w ogóle pewnie nie zasne pierwszej nocy jak będzie już z nami w domu

Oliwka 2h, to strasznie długo, ale przynajmniej popatrzyłaś sobie długo na dzidziusia

Wrzucam na maila mnie i mój brzuchol, w końcu w poniedziałek zaczęłam 6 miesiąc
Stary 2014-08-08, 08:49   #4220
19Inka90
Wtajemniczenie

Justysia to wypatruje mój Emilkowy brzusznej w zoo bo jutro tez się tam wybierm z TŻ i znajomymi
Słodkie są wasze dyskusje z Nikosiem Ja zauważyłam ze Emilka reaguje na mój śmiech

Emilka
Stary 2014-08-08, 09:31   #4221
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Cześć,
dziewczyny tak piszecie o tym TK maxx, tam są jeszcze wyprzedaże? Bo u mnie tego sklepu nie ma ale jechałabym do opola jutro do ZOO to bym weszla do tk maxx tzn jechalabym do sklepu specjalnie a przy okazji do zoo, ale wersja przed mezem jest inna Dajcie znac.

Ja zauważyłam że mój Nikoś reaguje na mój głos od 3dni jak nie kopie to siadam i zaczynam mowic "nikoś kochanie nikoś" i onzaczyna kopać! potem znow cisza i znow mwoie "nikoś mamusia mowi" a on znow zaczyna kopac i tak w kolko , taka mamy zabawe jak to super wiedziec ze on mnie słyszy i reaguje na mnie !! niesamowite
W tk maxx z założenia cały czas są wyprzedaże tzn ubrania, rzeczy do domu, kosmetyki itd są niby do chyba -70% ale często te ceny mimo tego są wysokie. Po jednym razie można się zniechęcić, szczególnie jak się ma mało czasu

I super sobie z Nikosiem rozmowy prowadzisz ja jakoś nie umiem gadać do brzucha
Stary 2014-08-08, 09:45   #4222
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Paprika jak sie czujesz? Chyba cie sciagamy bo dzis ktoras sie pytala o ciebie
Dzięki, bardzo dobrze Szybko padam ze zmęczenia jak coś robię więcej w ciągu dnia, wtedy też czasem mam napięty brzuch ale to ponoć normalne.

Cytat:

paprika a miałam pisać właśnie kiedy masz konkretniej wyznaczony termin rozwiązania, ale to dopiero się dowiesz na wizycie z tego co piszesz. A kiedy masz wizytę?
Oj Ty to masz dyskotekę w brzuchu
Nie, ja nie mam i nie będę mieć (raczej) wyznaczonego już teraz terminu porodu. Prawdopodobnie skończy się wszystko tak, że wyląduje na obserwacji w szpitalu i tam każdego dnia będą oglądać młode. Jeśli zacznie się co dziać niedobrego - to tniemy, a jeśli nie to czekamy ile wlezie. Tak przynajmniej mówi lekarz…

Pytanie - kiedy do szpitala bo tego nie wiem tak dokładnie i to właśnie być może będę wiedzieć w kolejnym tygodniu

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od fotelika. Ważne żeby miał atest, większość niestety go nie ma, albo ma słaby wynik. Wybierając wózek dopytaj się o fotelik, jaką ocenę dostał podczas testów. Z tego co wiem skala jest od 1 do 5. Mi pani w sklepie tłumaczyła, że większość producentów wychodzi na przeciw rodzicom, którym łatwiej kupić 3w1, bo nie potrzeba adapterów, ale z jakością jest różnie. Często bliżej im do nosidełek niż bezpiecznych fotelików. Choć nie jest to reguła.
Mój znajomy, którego żona również spodziewa się dziecka, zrobił research totalny wśród wszystkich dostępnych fotelików, tych najmniejszych. I wyszło mu, że w tym momencie najlepsze opinie, najwyższe oceny w całej masie różnych testów ma Maxi Cosi Cabrio Fix. Można go montować do większości wózków. My takie będziemy kupować.

Cytat:
Ja mam podobne - firma nazywa się Kalamati. Są superfajne =)))))
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 09:58   #4223
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość

Ja mam podobne - firma nazywa się Kalamati. Są superfajne =)))))
zerknęłam na stronę ale te rożki drogie strasznie
Ja nie mam jeszcze rozeznania, w co warto inwestować a co lepiej kupić tańsze
Stary 2014-08-08, 10:05   #4224
basiabasia989
Rozeznanie

Dla mnie to też zdecydowanie za drogie, myślę, że aż takich superaśnych nie potrzebuję. Za mój rożek zapłaciłam 25 zł (nowy) i takimi się zadowolimy
Stary 2014-08-08, 10:11   #4225
19Inka90
Wtajemniczenie

My też wczoraj zainspirowalismy się tozkiem Sofii bo jest śliczny znalazłam na allegro podobny i TŻ chciał juz zamawiać ale Ja stwierdzilam ze jak dla mnie tez za drogi jest pochodzenia jeszcze po sklepach i poogladam

Emilka
Stary 2014-08-08, 10:11   #4226
PaprikaDzika
Rozeznanie

Ja moje dostałam więc nawet nie wiem ile kosztują

przyjaciółka też ma taki, dziecko ma już skończone 8 miesięcy i teraz jest z tego normalny kocyk. Nie widać w ogóle, że taki przechodzony jest, więc pewnie i na kolejną zimę się załapie.

Edytowane przez PaprikaDzika
Czas edycji: 2014-08-08 o 10:13
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:16   #4227
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Dla mnie to też zdecydowanie za drogie, myślę, że aż takich superaśnych nie potrzebuję. Za mój rożek zapłaciłam 25 zł (nowy) i takimi się zadowolimy
no właśnie ja jeden dostałam, więc chyba wystarczy
kuszą te piękne i drogie rzeczy z internetu, ale przy tej ilości wydatków chyba sobie podaruję kwestie estetyczne i skupię się na funkcjonalności, co przychodzi mi z pewnym trudem, ale wszystkiego mieć przecież nie można
Stary 2014-08-08, 10:22   #4228
alekaz1
Zakorzenienie

Miskowa ja chodze panstwoow od juz 11 lat ponad wczesniej do niej chodzila moja mama ciocia dalej chodzi. Prywatnie tez bylam u niej pare razy
Stary 2014-08-08, 10:26   #4229
sofia_the_first
Raczkowanie

Ale ja go nie kupilam jeszcze, kosztowal troche chyba 140 zl, w koncu wczoraj zamowilam tani tez czerwony za 4 dyszki z tego co pamietam nie uzywalam rozka dlugo przy corce, wlasciwie tylko pierwsze dni.
Na pewno kupie mufke do raczki wozka, to jest suuuper na zime

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 10:29   #4230
19Inka90
Wtajemniczenie

A jak tam dziewczyny idzie wam wymyslanie kącików dla maluszkow ?? Bądź pokoikow ?? Mi jakoś żadne olsniewajace pomysły nie chcą przychodzić do głowy :/

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Sofia co kupisz do rączki wózka ???

Emilka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości