Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-18, 11:49   #631
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Pytanie do dziewczyn, które mają lub będą miały monitor oddechu. Macie z jedną czy dwiema płytkami? Bo różnica w cenie jest spora, a wydaje mi się, że taka jedna płytka wystarczy co? Przecież taki maluszek nie będzie wędrował po łóżeczku.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 11:52   #632
Kiara_kier
Wtajemniczenie

melleczka - w "wizualnie" zawarłam m.in. koszyk :P
ale tak czy siak raczej brałabym Flavio. Jest głebszy, tańszy, stelaż sprawdzony.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 11:55   #633
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
melleczka - w "wizualnie" zawarłam m.in. koszyk :P
ale tak czy siak raczej brałabym Flavio. Jest głebszy, tańszy, stelaż sprawdzony.
Myślisz, że możliwość rozłożenia siedziska spacerówki na płasko nie jest aż tak istotna?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które mają lub będą miały monitor oddechu. Macie z jedną czy dwiema płytkami? Bo różnica w cenie jest spora, a wydaje mi się, że taka jedna płytka wystarczy co? Przecież taki maluszek nie będzie wędrował po łóżeczku.
Ja będę brała z jedną płytką Ponoć drugą zawsze w razie czego można dokupić
Stary 2014-08-18, 12:09   #634
agatus84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
ela pytam bo też miałam ból i była diagnoza: rwa kulszowa a potem się okazał, że to jednak od nerki i infekcji pęcherzowej.
napisz proszę, jak później Ci leczono tą nerkę? Od 3 dni też mam takie pobolewanie, w sobotę chodziłam zgięta ale termofor pomógł, zaczęłam dużo pić i w niedzielę przeszło o 50%, a dziś zostało może 20% z pierwszego bólu. Zastanawiałam się nawet czy nie pojechać gdzieś, ale w sobotę to tylko szpital a nie bolało mnie tak bardzo, to raczej takie ćmienie. Nie miałam też ani skurczy ani krwawienia. I teraz sama nie wiem, skoro przeszło, czy mam się gdzies rejestrować? Może oddam mocz do badania, bo przy nerce to chyba jest wybór- albo pić dużo płynów i przejdzie, albo antybiotyk jeśli to zakażenie wstępujące?

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Silvia w realu ma jeden detal, którego nie widać na zdjęciach, a nie jest zbyt ładny, ale ogólnie mogę powiedzieć, że wizualnie oba mi się podobają, więc teraz tylko o funkcjonalność chodzi
Jaki to detal?

Cytat:
Jaki masz wybrany

Wiem, wiem i nie umiem wybrać mimo to, bo poległam na detalach

1. waga - Flavio jest o 1kg lżejszy;
2. wysokość gondoli - Silvia ma ją montowaną wyżej o 12cm;
3. siedzisko spacerówki - w Flavio jest 4cm głębsze, czyli porównywalne do innych modeli wózków, w Silvii ma tylko 22cm głębokości;
4. kosz na zakupy - Silvia ma fajny, w całości zamykany, co pewnie będzie fajny podczas chlapy;
5. cena - Flavio wychodzi o 250zł taniej;
6. stelaż - Flavio ma ten sam co Nico Plus, więc sprawdzony;
7. oparcie spacerówki - Silvia ma możliwość regulacji w 4 poziomach, w tym prawie zupełnie na płasko, Flavio ma tylko 3 poziomy regulacji i tam to płasko jest już mniej płasko

Chyba tyle tych moich dylematów. Podkreślone są dla mnie najważniejsze, więc jak widać problem jest, bo nie umiem zdecydować, co jest ważniejsze. Wydaje mi się, że zarówno siedzisko spacerówki jak i możliwość rozłożenia na płasko jest ważne. Bo jeszcze kolejną zimę będę musiała małego przewozić w tej spacerówce, więc będzie miał te 1,5 roku, boję się czy on mi się zmieści w tym siedzisku w zimowych kombinezonach. A oparcie rozkładane na płasko też by się przydało, bo pewnie często będzie mi usypiał na spacerach.
Jestem Ci bardzo wdzięczna za to porównanie zastanawiałam się nad Bebetto, a w sumie nie byłam świadoma tych różnicw obu modelach, myślałam że to to samo. To ja chyba wezmę Flavio...
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 12:15   #635
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
Jaki to detal?

Jestem Ci bardzo wdzięczna za to porównanie zastanawiałam się nad Bebetto, a w sumie nie byłam świadoma tych różnicw obu modelach, myślałam że to to samo. To ja chyba wezmę Flavio...
Te duże, okrągłe, plastikowe łączenia ramy w Silvii, w miejscu gdzie się montuje siedziska - one jakoś tak niezbyt fajnie wyglądają. Na zdjęciu tego nie widać, bo nie ma zdjęcia gdzie wózek stoi całkiem przodem. Ale to kwestia gustu Ja to jestem w stanie przełknąć

Brałabym Flavio gdyby nie to oparcie spacerówki
Stary 2014-08-18, 12:37   #636
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
W Będzinie , koleżanka pol roku temu zaopatrywała sie tam w całą wyprawkę , na stronie internetowej maja malutko rzeczy jutro bede w siedzibie to zobaczę co i jak , nazywa sie "dziecięce marzenia".
oo znam ten sklep, byłam tam nawet kiedyś oglądać wózki z resztą tam niedaleko chodzę do mojego gin, na zajezdnię tramwajową, jeśli kojarzysz
bardzo miła obsługa jest w tym sklepie, a nie wiedziałam że można ceny negocjować muszę sprawdzić czy oni mają camarelo, ale właśnie nie kojarzę....

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

moj tz mnie dzis zaskoczyl..zreszta ostatnio czesto mu sie to przytrafia..wstaje rano i mam swieze buleczki na sniadanko..a tak chodzily ya mna takie maslane z dzemem..mniam..a potem patrze na tel i sms od niego..mam zejsc do goscinnego..cos tam jest..i co..koszyk dla Frania..
teraz juz rozumiem dlaczego ostatnio pytal czy bd taki kupowac.ja oczywiscie,ze nie bo szkoda pumpikow.. probowal jeszcze raz podjac temat ale ucielam..a dzis tak glupio mi sie zrobilo.. dzwonilam do niego by podziekowac a on mowi,ze myslal ye nie bd sie cieszyc..jego koledze y pracy w styczniu urodzil sie syn a nie chciyal w tym lezec wiec tz odkupil
ale super ja cały czas czekam aż mój mnie tak zaskoczy, że sam pomyśli by coś kupić małej.....
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 12:43   #637
magdula87
Rozeznanie

My nadal czekamy na auto gdyż mechanik wybył na długi weekend i nic nie powiedział wrrr. Więc już tydzień siedzimy na śląsku u moich rodziców.
Troszkę pozwiedzaliśmy tzn. w czwartek była palmiarnia w Gliwicach, gdzie testowałam swoją nową lustrzankę , w piątek było zoo w Chorzowie, bo mój mąż nigdy nie był, w sobotę odwiedziny u mojej 4 letniej chrześnicy a wczoraj Katowice

Dzisiaj byłam w sh i upolowałam aż trzy kombinezony na wagę + kilka innych rzeczy za 22 zł. Więc z ciuszków została mi zimowa czapka
W lidlu byłam, ale nic nie kupiłam hehe
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 12:44   #638
Zanet84
Zakorzenienie

nie było mnie raptem 3h chyba, a już ponad 2 strony do nadrabiania :P

A więc u mnie to ktg trwało 20 minut (czytałam że powinno min. być 30 minut), położna mówiła, że wygląda że wszystko ok, dzisiaj po południu lekarz zerknie.
Tętno cały czas w okolicach 140-150, sporadycznie 160. Ale raz myślałam, że zejdę jak spadło do 80, potem nagle pokazało 200....nie wiedziałam o co kaman....na wydruku jakieś przerywane kreski nierówne.... no ale przyszła położna i mnie uspokoiła, że pewnie dziecko w tym momencie się odwracało i maszyna musiała ponownie łapać tętno...uuuf, ale oczywiście w tym momencie głowę sobie nabiłam, a ciśnienie pewnie nieźle mi skoczyło....

Mała oczywiście trochę figlowała więc ruchy czułam
Skurczów macicy nie wykazało żadnych
Stary 2014-08-18, 12:45   #639
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
cześć kobietki

Justana
- przyjrzałam się staremu zegarkowi TŻ, jest zniszczony i ma milion lat, wypytałam, dla TŻ nie ma wartości sentymentalnej (pytałam, bo jest stary, radziecki), więc chyba nie będzie zły na wieśc o zmianie, także kupiłam w końcu ten zegarek Do tego pudełeczko ozdobne firmowe i chcę jeszcze dokupić lodowy kufel do piwa
Dziękuję za pomoc.
Kupiłam ten:
oo, cieszę się, że rada się spodobała i oby Twojemu TŻ tez prezent przypadł do gustu Mi osobiście bardzo się zegareczek podoba. Ogólnie nie wiem czemu ale uważam że zegarek i obrączka na palcu faceta wygląda bardzo męsko jak tak patrze na tą moją gnidę hehe podoba mi się jak właśnie zakłada i jedno i drugie, koszule też lubię i jakieś dżiny do tego mmm

Cytat:
Jaki masz wybrany
3. siedzisko spacerówki - w Flavio jest 4cm głębsze, czyli porównywalne do innych modeli wózków, w Silvii ma tylko 22cm głębokości;
4. kosz na zakupy - Silvia ma fajny, w całości zamykany, co pewnie będzie fajny podczas chlapy;
7. oparcie spacerówki - Silvia ma możliwość regulacji w 4 poziomach, w tym prawie zupełnie na płasko, Flavio ma tylko 3 poziomy regulacji i tam to płasko jest już mniej płasko

Chyba tyle tych moich dylematów. Podkreślone są dla mnie najważniejsze, więc jak widać problem jest, bo nie umiem zdecydować, co jest ważniejsze. Wydaje mi się, że zarówno siedzisko spacerówki jak i możliwość rozłożenia na płasko jest ważne. Bo jeszcze kolejną zimę będę musiała małego przewozić w tej spacerówce, więc będzie miał te 1,5 roku, boję się czy on mi się zmieści w tym siedzisku w zimowych kombinezonach. A oparcie rozkładane na płasko też by się przydało, bo pewnie często będzie mi usypiał na spacerach.

Jeszcze wizualnie oba modele:

ja się zdecydowałam na Jedo Fyn Memo, tylko koloru nie ogarnęłam jeszcze
z Twoich dwóch zdecydowałabym sie raczej na ten Flavio, nie macałam ich osobiście ale z Twojego porównania lepiej wypada. Kosz jest chyba mniej waznym detalem no jedynie to siedzisko spacerówki, Jak bardzo się rozkłada? wydaje mi sie że powinno wystarczyć jak jest o jakieś 30 stopni uniesione.
wizualnie silvia ale jak oba Ci sie tak samo podobają a nie myślałaś o bebetto Luca?
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 12:45   #640
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
My nadal czekamy na auto gdyż mechanik wybył na długi weekend i nic nie powiedział wrrr. Więc już tydzień siedzimy na śląsku u moich rodziców.
Troszkę pozwiedzaliśmy tzn. w czwartek była palmiarnia w Gliwicach, gdzie testowałam swoją nową lustrzankę , w piątek było zoo w Chorzowie, bo mój mąż nigdy nie był, w sobotę odwiedziny u mojej 4 letniej chrześnicy a wczoraj Katowice
też byliśmy w piątek w Chorzowie, ale w parku, do zoo nie wchodziliśmy.....a widziałam kolejki były spore
Stary 2014-08-18, 12:48   #641
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłam w sh i upolowałam aż trzy kombinezony na wagę + kilka innych rzeczy za 22 zł. Więc z ciuszków została mi zimowa czapka
W lidlu byłam, ale nic nie kupiłam hehe
a jesli mogę spytać (to juz prawie zboczenie zawodowe;p) jaką lustrzaneczkę sobie sprawiłaś?

ps. Żaneta zapomniałam Ci powiedzieć Mój mąż sprawił mi tło w Twoich ulubionych barwach
super że badanie wyszło oki, nie ma co nadinterpretować sobie od razu wyników ech chyba wszytskie zaczynamy byc powoli przewrażliwione:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wzoN116.jpg (32,6 KB, 17 załadowań)
Lilianna 27.11.2014 r.

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-08-18 o 12:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 12:53   #642
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
z Twoich dwóch zdecydowałabym sie raczej na ten Flavio, nie macałam ich osobiście ale z Twojego porównania lepiej wypada. Kosz jest chyba mniej waznym detalem no jedynie to siedzisko spacerówki, Jak bardzo się rozkłada? wydaje mi sie że powinno wystarczyć jak jest o jakieś 30 stopni uniesione.
wizualnie silvia ale jak oba Ci sie tak samo podobają a nie myślałaś o bebetto Luca?
Raczej nie, bo siedzisko spacerówki ma głębokość pomiędzy tymi dwoma, gondola trochę mniejsza i wizualnie już nie to
Stary 2014-08-18, 12:55   #643
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
ta druga płytka może się przydać do wózka, żeby nie przekładać łóżeczka do wózka, ale nie wiem czy bym brała dwie, nie wiem jeszcze czy będę w ogóle kupować monitor...

mam do Was pytanie, jak Wam się kojarzy/podoba imie Olgierd? i jakie wg Was jest zdrobnienie od tego imienia? chcę się ogólnie zorientować więc się nie krępujecie z krytyką

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 12:55   #644
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Raczej nie, bo siedzisko spacerówki ma głębokość pomiędzy tymi dwoma, gondola trochę mniejsza i wizualnie już nie to
gondola wydawała mi się oki jak ją oglądałam a wizualnie to mnie urzekła, więc widać co kobitka to opinia
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-08-18, 12:56   #645
esti87
Rozeznanie

Cytat:
oo, cieszę się, że rada się spodobała i oby Twojemu TŻ tez prezent przypadł do gustu Mi osobiście bardzo się zegareczek podoba. Ogólnie nie wiem czemu ale uważam że zegarek i obrączka na palcu faceta wygląda bardzo męsko jak tak patrze na tą moją gnidę hehe podoba mi się jak właśnie zakłada i jedno i drugie, koszule też lubię i jakieś dżiny do tego mmm

p oleglam..justana to Twoje podsumowanie tz mnie powalilo..ale tak wlasnie z nimi jest..

zbieram sie powoli..za godz wizyta a moj maly co sie ocknal i na fikolki mu sie zebralo..a od paru dni to leniuch niemozliwy..chyba stres go ogarnal..do potem laseczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 13:01   #646
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ps. Żaneta zapomniałam Ci powiedzieć Mój mąż sprawił mi tło w Twoich ulubionych barwach
super że badanie wyszło oki, nie ma co nadinterpretować sobie od razu wyników ech chyba wszytskie zaczynamy byc powoli przewrażliwione:P

ooo no to super mąż zna się na rzeczy
a ja jednak do pokoju wybrałam kolory - główny oczywiście szarość a dodatki pastelowy róż i mięta/turkus cudne zestawienie
pościel zamawiam w lulinek.blogspot.com super mają tkaniny i pomysły a i ceny nienajgorsze. Mam nadzieję, że i jakość będzie ok
Stary 2014-08-18, 13:01   #647
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
ta druga płytka może się przydać do wózka, żeby nie przekładać łóżeczka do wózka, ale nie wiem czy bym brała dwie, nie wiem jeszcze czy będę w ogóle kupować monitor...

mam do Was pytanie, jak Wam się kojarzy/podoba imie Olgierd? i jakie wg Was jest zdrobnienie od tego imienia? chcę się ogólnie zorientować więc się nie krępujecie z krytyką
benetta wlasnie patrze ze idziemy leb w leba jak tb lekarz wyliczyl tp
Olgierd..hmm..Oldi..Gerd. .ojej ciezko dopatrzyc sie skrotu.. mnie sie nie podoba ale nie ma co sie sugerowac moim zdaniem..kazdy ma inny gust
Stary 2014-08-18, 13:02   #648
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
gondola wydawała mi się oki jak ją oglądałam a wizualnie to mnie urzekła, więc widać co kobitka to opinia
Ja to już nic nie wiem Nie wiem czy mi się podoba ta Luca czy nie, nie wiem co wybrać, jestem sfiksowana i bym chciała już najlepiej żeby mnie ktoś przed faktem dokonanym postawił i przywiózł wózek do domu

Kiedyś to i tak bym chciała kupić coś lżejszego i marzy mi się Baby Jogger City Mini GT, ale jest drogawy
Stary 2014-08-18, 13:09   #649
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Dziewczyny na co zwracać uwagę przy zakupie materaca? Myślałam o gryka-pianka-kokos albo piankowym ale jakimś lepszym a widzę ze piankowy można kupić za 25zł i za 150 zł g-p-k około 40-50zł. Wiem, że w gpk podobno zdarzają się jakieś robaki, ale mnie akurat to nie odstrasza. Szukam materaca do kołyski.
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 13:11   #650
benetta
Zadomowienie

Cytat:
benetta wlasnie patrze ze idziemy leb w leba jak tb lekarz wyliczyl tp
Olgierd..hmm..Oldi..Gerd. .ojej ciezko dopatrzyc sie skrotu.. mnie sie nie podoba ale nie ma co sie sugerowac moim zdaniem..kazdy ma inny gust
w sumie to nie wyliczył a ja nie dopytywałam, z usg wychodzi ok 13.11 i jak w necie liczyłam wychodzi podobnie więc przyjelismy tę datę (jeśli dobrze pamiętam to wychodziło miedzy 12-14.11) a kiedy miałaś ost. miesiączke? ja 6.02

właśnie o szczere odpowiedzi mi chodziło więc dziękuje
(co nie znaczy że przez to nie wybierzemy tego imienia więc spoko )

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:17   #651
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
ela pytam bo też miałam ból i była diagnoza: rwa kulszowa a potem się okazał, że to jednak od nerki i infekcji pęcherzowej.
nie strasz...
ale to mi się zdarza tylko i wyłącznie jak mam pełny pęcherz... czasem jak robię siku to czuję jak to napięcie schodzi i wtedy mnie boli z takim kłuciem, ale pieczenia nie ma, ani nic w okolicach cewki
i ten ból to tak z przodu mam, myślałam, że na nery z tyłu....
kurde.... dałaś mi do myślenia....w przyszłym tyg mam wizytę, muszę się zapytać o to... może jakieś badanie siuśków sobie strzelę.....?

Cytat:
Myślisz, że możliwość rozłożenia siedziska spacerówki na płasko nie jest aż tak istotna?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Ja będę brała z jedną płytką Ponoć drugą zawsze w razie czego można dokupić
ja myślę, że jest istotna, ale nie aż tak bardzo... zależy pod jakim kątem jest ten najniższy, bo jak 45 to za dużo, ale w moim infinity już nie pamiętam, chyba całkiem płasko nie jest, ale ten kąt jest malutki. Jak będziesz przesiadać na spacerówkę, to dzieć będzie miał raczej ogarnięte siedzenie spokojnie, więc już chyba nie musi być idealnie płasko, lekki kąt jest ok, tak żeby było wygodnie się zdrzemnąć...

Cytat:

ja myślę, że wszyscy wołaliby Olek mimo, że to ni Aleksander
mnie się nie podoba....
Stary 2014-08-18, 13:19   #652
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
hmmm Olgierd kojarzy mi się z 4 pancernymi i psem
skrót hmmm Oli? Mi w sumie imię się średnio podoba ale to ma Wam sie podobać
Benetta Najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
p oleglam..justana to Twoje podsumowanie tz mnie powalilo..ale tak wlasnie z nimi jest..
no tak to jest, podsumowanie w jednym słowie "gnida" ale często jeszcze nazywam go pieszczotliwie "łosiem" i bez skojarzeń z rogami:P !!!! hehe po prostu łosiek

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ooo no to super mąż zna się na rzeczy
a ja jednak do pokoju wybrałam kolory - główny oczywiście szarość a dodatki pastelowy róż i mięta/turkus cudne zestawienie
pościel zamawiam w lulinek.blogspot.com super mają tkaniny i pomysły a i ceny nie najgorsze. Mam nadzieję, że i jakość będzie ok
myślę że zestawienie kolorystyczne super!
mężu ma gust i nawet lepszy ode mnie:P ciuchy to on mi najczęściej wybiera jak idziemy razem

Cytat:
Ja to już nic nie wiem Nie wiem czy mi się podoba ta Luca czy nie, nie wiem co wybrać, jestem sfiksowana i bym chciała już najlepiej żeby mnie ktoś przed faktem dokonanym postawił i przywiózł wózek do domu
Kiedyś to i tak bym chciała kupić coś lżejszego i marzy mi się Baby Jogger City Mini GT, ale jest drogawy
przyjdzie moment że będziesz wiedzieć ja tez tak miałam, co wizyta w sklepie lub zaczytanie w necie to zmiana decyzji:P w końcu poszłam, porównałam między tymi które mi się podobały i wybrałam. Miał wszystkie podpunkty które miał mieć i obiecałam sobie że więcej nie czytam nie szukam bo znów zmienię zdanie
Lilianna 27.11.2014 r.

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-08-18 o 13:23
Stary 2014-08-18, 13:19   #653
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
napisz proszę, jak później Ci leczono tą nerkę? Od 3 dni też mam takie pobolewanie, w sobotę chodziłam zgięta ale termofor pomógł, zaczęłam dużo pić i w niedzielę przeszło o 50%, a dziś zostało może 20% z pierwszego bólu. Zastanawiałam się nawet czy nie pojechać gdzieś, ale w sobotę to tylko szpital a nie bolało mnie tak bardzo, to raczej takie ćmienie. Nie miałam też ani skurczy ani krwawienia. I teraz sama nie wiem, skoro przeszło, czy mam się gdzies rejestrować? Może oddam mocz do badania, bo przy nerce to chyba jest wybór- albo pić dużo płynów i przejdzie, albo antybiotyk jeśli to zakażenie wstępujące?
Mnie leczono antybiotykiem w szpitalu tylko, że u mnie już była właśnie gorączka i złe wyniki z moczu i krwi. Właśnie z 3-4 dni bolało mnie po lewej stronie ale tłumaczyłam to rwą potem szczypało przy sikaniu i był to akurat weekend a moja ginka była nie dostępna i nie wiedziałam co robić liczyłam, że będzie jako tako a w poniedziałek pójdę do niej i zrobię badanie moczu no ale nie zdążyłam.. myślę, że możesz sobie zrobić mocz.

A właśnie pytanie ogólnie ile razy przez całą ciąże do teraz miałyście badanie moczu?

Cytat:

Jakiej firmy wybieracie monitory?? Hmm do wózka też się daje nawet nie wiedziałam..i potem z tym odbiornikiem się łazi po sklepie czy na spacerze?

Imię mi się nie podoba bo kojarzy mi się chomikiem od kuzynki tak własnie się nazywał no ale każdy ma jakieś skojarzenia ogólnie lubię oryginalne imiona ale to jakoś mi nie podchodzi bo ani skrótu a całościowo też takie nie wygodne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 13:22   #654
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie leczono antybiotykiem w szpitalu tylko, że u mnie już była właśnie gorączka i złe wyniki z moczu i krwi. Właśnie z 3-4 dni bolało mnie po lewej stronie ale tłumaczyłam to rwą potem szczypało przy sikaniu i był to akurat weekend a moja ginka była nie dostępna i nie wiedziałam co robić liczyłam, że będzie jako tako a w poniedziałek pójdę do niej i zrobię badanie moczu no ale nie zdążyłam.. myślę, że możesz sobie zrobić mocz.

A właśnie pytanie ogólnie ile razy przez całą ciąże do teraz miałyście badanie moczu?

Jakiej firmy wybieracie monitory?? Hmm do wózka też się daje nawet nie wiedziałam..i potem z tym odbiornikiem się łazi po sklepie czy na spacerze?

Imię mi się nie podoba bo kojarzy mi się chomikiem od kuzynki tak własnie się nazywał no ale każdy ma jakieś skojarzenia ogólnie lubię oryginalne imiona ale to jakoś mi nie podchodzi bo ani skrótu a całościowo też takie nie wygodne.
ja miałam 1 raz.... tak samo jak krew, tylko raz..... plus ukłucie z glukometru
Stary 2014-08-18, 13:27   #655
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
oo znam ten sklep, byłam tam nawet kiedyś oglądać wózki z resztą tam niedaleko chodzę do mojego gin, na zajezdnię tramwajową, jeśli kojarzysz
bardzo miła obsługa jest w tym sklepie, a nie wiedziałam że można ceny negocjować muszę sprawdzić czy oni mają camarelo, ale właśnie nie kojarzę....

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

ale super ja cały czas czekam aż mój mnie tak zaskoczy, że sam pomyśli by coś kupić małej.....
No na stronie internetowej napisane, ze można negocjować ceny , w sklepie internetowym maja bardzo mało rzeczy jak masz blisko możesz sie przespacerować a Pan rzeczywiście przez tel, bardzo miły, zobaczymy jak na żywo
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:27   #656
GoniaaaS
Rozeznanie

Zanet84 najważniejsze że skurczów macicy nie wykazało a z tym tetnem niezła jazda, chyba bym na zawał zeszła

Powodzenia dziewczyny na wizytach

a co myślicie o takiej pościeli?

http://guguland.pl/Posciel-My-teddy-Klups-4-czesciowa
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:35   #657
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Odebralam wyniki i morfologie mam dobra tak na moje oko, HGB na poziomie 12.1 , tylko nie wiem czy mocz dobry- bo pisze nablonki plaskie dosc liczne, leukocyty 1-3 w p.w., bakterie nieliczne, pasma sluzu liczne

My idziemy dzisiaj do kosciola na 17 -na msze za tescia , juz minelo 30 dni od smierci..., dzieki temu malz ma wolny wieczor

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

[/COLOR]Zapomniałam Wam powiedzieć, że Siódemka zagubiła moją przesyłkę z apteki wystrzałowej
Apteka wysłała ją na początku zeszłego tygodnia... a Siódemka jej teraz szuka
a co ci z apteki napisali? powinni wyslac jeszcze raz jesli siodemka nie znajdzie
Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
No dziewczyny za studniówki ja aż sie boje zerkać ile zostało

Zarezerwowaliśmy dziś wózek jutro jadę odebrać i już przebierać nóżkami ceny można negocjować ale akurat ten jest w "promocji" i nie da sie nic urwać za to Pan obiecał dorzucić butelkę dr Browna (cpierwsze słyszę o takich" jakaś przytulanka i coś jeszcze . To hurtownia z art. Dzieciecymi wiec pewnie jeszcze coś kupie

A dziś 18:30 wizyta
a przypomnisz jakiw wozek?

ja nie wiem kiedy moj dostane, zamawialam 08.08, teraz w piatek mi sprzedawca odpisal ze zamowienie w toku u producenta, czyli prosto z fabryki dostane i pytalam go czy beda obiecane gratisy , napisal ze tak , ale kiedy wysla nie wiem...

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość

Najgorsze przede mną od jutra remont naszego pokoju, na ten czas muszę się przenieść do mojej mamy nie wiem jak ja to przetrwam psychicznie... ogólnie ona jest kochana ale nie jak z nią za długo przebywasz, nie możesz mieć na żaden temat innego zdania ;/

A perspektywa skończenia malowania w tym pokoju to może sobota, kocham mojego męża ale jemu schoodzi ze wszystkim wieki, a że musi zeskrzybać ścian wygładzić i pomalować to mam nadzieję, że do soboty zdąży. Ryczeć mi się, aż chce. A i jeszcze instalacje od grzejników i grzejniki i elektryke musi wymienić. Narazie podmieszkujemy w domu po mojej babci, chcemy sobie coś małego wybudować ale ten czas jakoś w tym pokoju i kuchni musimy przetrwać, do tej pory dawaliśmy tak radę ale w zime 17 stopni w pokoju to przy Dzidziusiu nie da rady.

No to sobie popisałam i już mi ciut lepiej.
za szybki remont

Cytat:
dobry dzien prawie w samo poludnie ja od rana zabiegana,umylam 2 okna,wstawilam 2 prania,robie obiad dla tz i na 15.00 wizyta jupi..juz sie nie moge doczekac 3 mam kciuki za inne wizytujace

moj tz mnie dzis zaskoczyl..zreszta ostatnio czesto mu sie to przytrafia..wstaje rano i mam swieze buleczki na sniadanko..a tak chodzily ya mna takie maslane z dzemem..mniam..a potem patrze na tel i sms od niego..mam zejsc do goscinnego..cos tam jest..i co..koszyk dla Frania..
teraz juz rozumiem dlaczego ostatnio pytal czy bd taki kupowac.ja oczywiscie,ze nie bo szkoda pumpikow.. probowal jeszcze raz podjac temat ale ucielam..a dzis tak glupio mi sie zrobilo.. dzwonilam do niego by podziekowac a on mowi,ze myslal ye nie bd sie cieszyc..jego koledze y pracy w styczniu urodzil sie syn a nie chciyal w tym lezec wiec tz odkupil
piekna niespodzianka
dla malza

Cytat:
Jaki masz wybrany

Jeszcze wizualnie oba modele:

wizualnie podoba mi sie ten drugi , ale wiecej zalet ma ten 1
Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
A tak odnośnie kupowania to ja marzę, żeby kiedyś jak mi się coś spodoba i powiem o tym Tżtowi on mi wziął i to kupił, a nie jak zwykle "To kup sobie. Nie można płacić kartą? Chcesz gotówkę?" On jakoś nie rozumie że fajnie jest tak dostać coś mimo że to i tak za wspólne pieniądze...
dokladnie jakbym mojego tż slyszala

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:

no ja 2 razy, na poczatku i teraz , pewnie 3 raz bedzie pod koniec

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:36   #658
esti87
Rozeznanie

Cytat:
w sumie to nie wyliczył a ja nie dopytywałam, z usg wychodzi ok 13.11 i jak w necie liczyłam wychodzi podobnie więc przyjelismy tę datę (jeśli dobrze pamiętam to wychodziło miedzy 12-14.11) a kiedy miałaś ost. miesiączke? ja 6.02

właśnie o szczere odpowiedzi mi chodziło więc dziękuje
(co nie znaczy że przez to nie wybierzemy tego imienia więc spoko )
ja mialam OM 12.01 a 6.02 pojawilo sie plamienie i gin twierdzi,ze bylo to tzw.implantacyjne i,ze raczej sie musimy tego 3mac bo ciaza widocznie mlodsza..dzis moze sie czegos szczegolowego dowiem

czekoladka juz 30 dniowa..jak to szybko leci..a kiedz teraz masz wizyte..mysle ye wyniki ok

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-08-18 o 13:40
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:43   #659
ela_86
Wtajemniczenie

czekoladka mocz masz ok
Stary 2014-08-18, 13:43   #660
GoniaaaS
Rozeznanie

sSzukam fajnej fototapety z Misiem za łóżeczko doradzcie wzór:

1. http://www.onozakupy.pl/1277-fototapeta-misie-2.html
2. http://www.onozakupy.pl/1394-fototapeta-misie-14.html
3. http://www.onozakupy.pl/1439-zajaczek.html
4. http://www.onozakupy.pl/1441-misie-023.html
5. http://www.onozakupy.pl/1444-mis-040.html
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości