|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nadbagaż w durnym Ryanairze
Witam,
Potrzebuje porady, informacji....szukam szukam i znalesc nie moge... Mam dwie walizki po 24kg kazda plus bagaz podreczny 10kg... nie mam pojecia jak to dziala w Ryanairze, ciagle znajduje sprzeczne informacje, chcialabym przedewszystkim wiedziec ile moge ze soba zabrac bagazu i ile ewentualnie musialabym doplacac. Lece z Buenos Aires do Madrytu, wiec nie mam zadnej mozlwosci "pozbycia" sie nadbagazu, potem z Madrytu do Krakowa...... inne tanie linie o ile mi wiadomo nie lataja z Hiszpani do PL, a przynajmniej nie z Madrytu, a moze jakis bus?....autokar......moze cie mi cos doradzic?, dac jakies wskazuwoki, namiary?
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nadbagaż w durnym Ryanairze
Cytat:
Ew. warto poszukać linii rejsowych na tej trasie i dowiedzieć się wcześniej, czy jest możliwość nadania samego bagażu - z tym, że niestety to też wymaga sporo czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
http://www.ryanair.com/pl/oplaty/
I w zależności jaki bagaż i czy to jest sezon czy nie, oplaty masz podane. Nie wiem czy nie lepiej zapłacić więcej (i taniej nie wyniesie) jeżeli kupisz sobie bilet w jakimś lot, czy lufthansą, gdzie o ile jest możliwość płacić za jedną nadprogramową walizę.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Może wysłanie kurierem kilku tych nadprogramowych kg będzie lepszą opcją... Sprawdź ceny.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie mam absolutnie zadnej mozliwosci wysylania czgokolwiek kurierem, w Madrycie bede tylko jeden dzien, bilet mam wykupiony na Argentynskie linie lotnicze, Lufthansa jest zdecydowanie za droga, tak samo LOT....maja chore ceny.....
no to mam problem.....moze jakies busy do polski? znacie jakies?
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co wiem to norwegian lata z madrytu do warszawy. popatrz jakie oni mają zasady z nadbagażem. Moim zdaniem przy tak ogromnym bagażu to lata się liniami regularnymi, a nie tanimi, ale jak tam sobie chcesz. Po dopłaceniu za te dwie walizki koszt przelotu tanimi może ci wyjść nawet większy niż regularnymi... A busy z hiszpanii do polski pewnie jakieś są, ale nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ze to są 3 dni drogi. 72 godziny w pozycji siedzącej w autobusie to nie jest fajne doświadczenie.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kazdy lot jest z przesiadka, owszem takie to sa do polski, ale niestety nie stac mnie na nie ![]() Od lat mieszkam z grancia i podrozuje, autokar z hiszpani nie jedzie 72 godziny, z Madrytu do Wroclawia sa to jakies 42 godziny, mieszkalam wiele lat w Italii i wielokrotnie podrozowalam autokarami, to dla mnie zaden problem. a regularnymi liniami z hiszpani do polski nie moge leciec, bo nie mam 3 tys zlotych na 3 godzinny lot ![]() dlatego kombinuje jak moge.
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, kiedy lecisz, ale Norwegian ma całkiem dobre ceny, np. 26.08 - MAD-WAW 302 zł. Pewnie na jakiejś OTA można zejść taniej, ale to trzeba przeszukać multiwyszukiwarki. Poza tym co za problem nadać bagaż kurierem, skoro masz 1 wolny dzień? Wystarczy pewnie nawet kilka godzin + wizyta na mieście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wizażowy Kot Igor
|
Niestety, chyba będziesz musiała zaplacić za nadbagaż. Z Wizzairem jest podobnie- oni nawet każą sobie płacić dodatkowo, jeśli torba nie mieści się gabarytami w ich pojemniku. Urok tanich linii lotniczych. Fajnie, jeśli nie masz dużego bagażu.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wizzairem dawno nie latalam, szukam jakies busika prywatnego, co do polski jedzie, jezdzilam takimi z wloch, widzialam, ze cos tam tez jest i z hiszpanii, no podroz jest bardzo dluga, ale ja niestety nie mam innego wyjscia, pozatym jest taniej....zreszta ja musze to wszystko na konkretny dzien zaplanowac i to dodatkowo mi wszystko komplikuje ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Popatrz też na loty z madrytu do np. Berlina. Z berlina masz polskiego busa, w którym bilety bywają nawet po 1 zł.
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2014-08-15 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czego oczekujesz... przecież ani Ci nie zwiększymy funduszy, ani nie sprawimy, że twój bagaż będzie lżejszy... przecież my tu cudów nie sprawiamy - jak się chce wozić tyle bagażu to niestety kosztuje
i skoro dziewczyny znajdują loty za ~300zł to jakoś mi się nie wydaje, że bus/autobus na tak długiej trasie wyszedł specjalnie mniej
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ja niczego od was nie oczekuje, tylko jakies informacji, bo moze ktos gdzies tam jechal jakis busem, autokarem,liniami,ktorych nie znam i moglby dac mi jakis namiar ,informacje..... loty za 300 zl i mniej sa, a i owszem, tylko z bagazem jest problem w tanich liniach, znam troche Ryanaira i wiem, ze strasznie cwaniakuja, pamietam jak raz kilka lat temu 3 osoby zrezygnowaly z lotu ,bo sie okazalo, ze kazali im walizki wkladac do takiego metalowego stelaza TUZ przed wejsciem do samolotu, nie przy odprawie, walizeczki choc male ,to sie nie zmiescily, wiec cwaniaki kazali na bagaz i placic, a ze ludzie nie mieli pieniedzy, to zrezygnowali....nie chcialabym takich niespodzianek, nie ufam tym linia, dlatego pytam o porade, dawno z nimi nie latalam, wiec nie wiedzialam czy moze cos sie zmienilo. Mam sporo bagazu, wiec nawet nad busem sie zastanawiam, jest tu sporo wizazanek, ktore mieszkaja w hiszpanii, wiec moze podrozowaly tak i maja namiary na jakiegos prywatnego przewoznika. Niestety tanich lotow nie ma wiele, a z duzo iloscia bagazu to jest problematyczne, cudow nie oczekuje, ale moze jakiegos przeblysku geniuszu czy porady ,tyle ![]() Bus jest na 700 zl, dla mnie wporzadku, byleby bez problemow mi moje walizy zabrali ![]() ![]() a potem jeszcze w PL musze do mojego miasta dojechac ![]() moze ktos bedzie mial przeblysk geniuszu ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka juz specyfika tego typu linii i nie ma co sie użalać czy biadolić jakie to te linie sa strasznie niedobre i cwaniakuja... Musza na czyms obnizac koszty. Ja tam nic do Ryanaira nie mam. Ciesze sie ze jest mozliwosc taniego podrozowania. Co prawda jakosc podrozy, ograniczenia bagazowe sa czasem uciazliwe, ale dzieki nim moglam poleciec m.in. na tydzien do Holandii za 68 zl w obie strony (to juz dojazd do Wawy mnie wiecej kosztował!) A tak na marginesie- slaby "interes" zrobilas kupujac bilet do Madrytu, bo do 5 tys to bez problemu kupilabys bilet do Warszawy, z jedna przesiadka. I bez problemu z bagazem ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Kropka_88 Czas edycji: 2014-08-16 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
a już w Argentynie nie możesz nadać paczki do PL?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy Ryanair pozwala na zabranie 1 czy 2 sztuk bagazu? moje walizki maja po 25 kg mniej wiecej, moze cos bym mogla z nimi zrbic, zeby schudly ![]() Wiem, ze sa bilety do Warszawy z przesiadka, ale niestety nie lataja codziennie ![]() ama - dziekuje za informacje, ale 6 wrzesnia mi nie odpowiada, lece w zupelnie innym terminie.
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 5000 za taka trase :0 ? Toz to w zyciu tyle kasy za lot nie widzialam, a swoje sie juz nalatalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze wrocic konkretnego dnia, dlatego niestety nie mialam duzego wyboru ,musialam kupic taki bilet jaki znalazlam tego dnia, zalezalo mi na locie bezposrednim ,wiec wyszlo jak wyszlo. Sa loty znacznie drozsze niz 5 tys. i to na bardzo popularnych trasach, ja lece z Buenos Aires do Madrytu i to wcale nie klasa biznes ![]() takie ceny biletow na trasach interkontynentalnych to norma, nie cos dziwnego ![]() Tak wiec w Ryanair mozna tylko jedna walizke 20kg, BEZ mozliwosci zaplacenia za druga?.... ![]() Chyba nic mi innego nie pozostaje jak autokar ![]()
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2014-08-16 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak chcesz to mogę Ci poszukać lotniczej najtańszej opcji, napisz na PW termin wylotu. Co do lotu - no raczej sporo przepłaciłaś, w tym kierunku za OW spokojnie mogłaś mieć za tę kwotę bilet kupiony na szybko w klasie premium economy, a nie economy bądź nawet business, kupując z odpowiednim wyprzedzeniem w promocji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazlam loty liniami Norwegian za ok. 500 zl do Warszwy z Madrytu , mozna zabrac ze sobia 2 bagaze po 20kg plus bagaz podreczny 10kg, mam troche wiecej, ale jakos sobie poradze. W kazdym razie dziekuje ze chec pomocy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.