|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
166 | 30,35% |
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
381 | 69,65% |
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Do mojej listy zakupow ląduje: Wax ,jedwab (mialam malutka buteleczke z Biosilku ,ale sie skonczyla ![]() ![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Rozeznanie
|
Dziuniaaa cieszę się, ze Tobie tez sluzy moj sposob i ze nic zlego sie nie dzialo a wrecz przeciwnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Rozeznanie
|
A czy podobny efekt nie byłby gdyby podgrzewac goracym powietrzem z suszarki wloski zawiniete w folie? bo ten sposob z prostownica wydaje mi sie zbyt drastyczny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moich włosów nie przetłuszcza, a też mam bardzo przetłuszczające się. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
Tego olejku z Oriflame nie polecam - i tak nie jest to ten kokosowy, prawidłowy tylko chemiczny - na moje włosy były po nim tak beznadziejne:/, już nie chciało mi się glowy myć; strasznie szorstkiwe, zero odżywienia, nie układały się i nie mogłam loków zrobić! Włosy nie skręcały się. Akurat była to duża okazja i musiałam iść w prostych:/. Nigdy więcej tego czegoś.
#1386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie forumowiczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
Idąc za waszymi radami też kupiłam WAX żeby odżywić włosy po prostownicy. Ogrzałam ręcznik żelazkiem i nałożyłam na włosy. Czy tak też może być? Bo latem nie zniosę pół godziny w wannie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bylam dzis aptece i kobietka dala mi ten Wax zielono-pomaranczowo-biale opakowanie,napisane ze maseczka odżywcza..Chcialam ten do suchych i zniszczonych [braozow biale opakowanie]to powiedziala ,ze tylko do ciemnych wlosow ![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
wlasnie 1 raz uzylam wax. ten brazowo-bialy do ciemnych wlosow. troche sie tez balam ze mocno wlosy poleca. a wypadlo mniej niz w czasie nakladania i zmywania zwyklej odzywki
![]()
#1396 |
Zakorzenienie
|
Kurcze byłam wczoraj w dwoch aptekach i w obydwoch powiedzieli ze nie maja wogule tego waxa w saszetkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tej pani trzeba bylo powiedziec ze jestes Wizazanka i wiesz o wlosach i waxach wiecej od niej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Przyczajenie
|
ja używam tej odżywki WAX z cynamonem,chociaż mam włosy rozjaśniane balejażem ale ten WAX do włosów blond bardzo mi je rozjaśniał.Zastanawiam się czy nie kupić szamponu WAX?może któraś z was używała go???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Przyczajenie
|
jest szampon Wax widziałam w jednej aptece,cena już nie pamiętam dokładnie ale coś koło 20zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Przed chwila odkryłam bardzo wazna rzecz
![]() ![]() Pomaranczowy: PRODUKT ZALECANY JEST DO WŁOSÓW: -suchych i trudnych do ułożenia -zniszczonych intensywnymi zabiegami fryzjerskimi, klimatyzacją, chlorowaną lub słoną woda, -łamliwych i pozbawionych blasku zawiera ekstrat z: olejku ze słodkich migdałów, miodu i cynamonu Brazowo-zielony: PRODUKT ZALECANY JEST DO WŁOSÓW: -słabych ze skłonnością do wypadania -suchych i trudnych do ułożenia -zniszczonych intensywnymi zabiegami fryzjerskimi, klimatyzacją, chlorowaną lub słoną wodą -łamliwych i pozbawionych blasku zawiera ekstrat z: olejku ze słodkich migdałów, miodu i aloesu. Czyli oznacza to m.in ze ten brazowy ma dodatkowa funkcje i ma wieksze zastosowanie. A co do róznicy miedzy skladnikami : cynamon jedynie w naturalny sposób chroni włosy przed promieniowaniem UV oraz działaniem wolnych rodników, za to aloes działa kojaco na skore glowy, łagodzi podraznienia, odzywia cebulki, chroni przed wypadaniem, wplywa kozystnie na rozdwojeone koncowki, zmniejsza łamanie (przepisałam z ulotki ) wiec jest lepszy Pozostałe skladniki czyli olejek migdalowy i miod "silnie nawilżaja i odżywiaja przesuszone włosy nadając im piękny połysk(miod), zmiękczają i wygładzają włosy, łagodząc jednocześnie podrażnienia skóry(ojejek migdałowy) czyli własnie tego mi potrzeba, ale sadzicie ze moze byc tak ze w tej masce do zniszczonych jest wiecej tego miodu ktory odzywia i nawilza czy jest po rowno? Myslicie ze ta brązowa odbuduje wlosy, odzywi i nawilzy tak samo jak pomaranczowa? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
Przeglądałam KWC i znalazłam tą maskę http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12544
Opinie ciekawe, co myślicie o niej?
#1405 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam obie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A włosów mi nie przetłuszcza żaden z tych 2 waxów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pytalam tez wczoraj w aptece o olejek rycynowy i nie ma ![]() ![]() Hmm wiecie co ja juz nic nie wiem...jakies brazowo-zielone opakowania albo brazowe...ja na stronce widze tylko zielony czarny i zielono-pomarancz ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja używałam najpierw zwykły WAX,taki cały brązowy,teraz mam brązowo zielony ze względu na to iż wypadające włosy to mój koszmar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.