|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
zazdraszczam, że masz już swojego przystojniaczka przy sobie Cytat:
i nadal w dwupaku![]() miło, że o mnie pomyślałaś Cytat:
![]() też mam kręcone włosy i córci też się zaczynają już zawijać, zwłaszcza końcówki słodko to wygląda ![]() Cytat:
ciuszki już poprałam, wózek, fotelik, łóżeczko i bujaczek odświeżyłam, zakupy w gemini zrobiłam, jeszcze tylko torby do szpitala spakować i mogę rodzićco do imienia, to jeśli nic nam się nie odmieni to zostanie Franuś ![]() jakoś tak przywykliśmy już do tego imienia ![]() u nas nic kiepska, bo mała dała popalić, budziła się co chwilę, aż w końcu mąż skapitulował i poszedł spać z nią na jej łóżku ![]() aczkolwiek o 6 rano i tak przywędrowała do mnie do sypialni ![]() teraz pora na kawkę i ciacho ![]() miłego dnia i czekam na kolejne bobaski
|
||||
|
|
|
#3302 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Meta biedactwo jedź lepiej sprawdzić co i jak
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby wszystko było ok[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47833271]Ja już po drzemce fajnie tak ![]() U nas 14st i delikatnie pada :\ powiem Wam że nie pamietam kiedy była taka pogoda o tej porze. Od kilku lat robiłam urodzinowego grilla dla znajomych na ogródku. W tym roku odpuszczam i zapraszam tylko rodzeństwo i.kuzynke na kawcie i ciacho. Miłego dnia! Pamiętajcie że w niedzielę rodzą się leniuszki [/QUOTE]moja córa jest urodzona w niedzielę i to w dodatku pod znakiem lwa
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Aniu ogromne gratulacje ! Maleństwo prześliczne no sama słodycz ! jak się czujecie ? mówisz że jak na cc to znośnie ? Bardzo mnie ciekawi kwestia wstawania ... Meta dawaj znać oby nic poważnego ! ![]() Aisa kurteczka wymiata ja się czaję na legi dla młodego ale isę tak czaje czaje i chyba mi wykupia hehe a mi wczoraj chyba zaczął schodzić czop :/ |
|
|
|
#3305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i czekamy na wieści![]() Wczoraj wróciliśmy z grilla i byłam tak padnieta, że byłam pewna, ze zasne szybciutko...od 23 do 1 wiercilam się i tak mnie brzuch bolał, ze myślałam, że pojedziemy na ip. Od paru dni często chodzę na 2, więc organizm już się oczyszcza... bardzo bym chciała, aby Mila poczekala do 1 września do naszej wizyty... pierwszy raz dzisiaj w nocy miałam mokrą koszule-mleczarnia niezle pracuje. Wstaje na śniadanie bo już mega głodna jestem. |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bosko! ![]()
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Meta - trzymaj się tam, pewnie to nic poważnego daj znać po ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Metka daj znać co i jak koniecznie.Asiulek cudowne ubranka Ej, co to za odchodzenie zbiorowe czopka? ![]() Miałam być pierwsza, nie kocham już Was ![]() Kasia jak sytułejszyn? Dzieje się coś?Zamówiliśmy wózek, noooooooooooooo wreszcie Potem pokażę zdjecie, idę jeść.
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się chce to nie idzie ![]() Mam nadzieję że za kilka dni coś się zadzieje i nie będę czekać 2 tygodnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mała strasznie mnie wczoraj wieczorem kopała, normalnie ogień w brzuchu. Naczytałam się głupia, że takie ruchy są złe, że dziecko może się owinąć pępowiną albo, że coś mu ejst i sobie nawkręcałam wczoraj
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
ale się wszystkie rozkręcacie z czopami, ze skurczami, jak tak dalej pójdzie, to ja będę gasić światło na wątku
bo u mnie cisza ale i tak nie chcę jeszcze rodzić, dopiero po 1 września![]() Mi minęła szybko cukrzyca jak urodziłam. A najlepsze, że w szpitalu powinnam po porodzie jeszcze mieć dietę dla cukrzyków, a tu na śniadanko białe pieczywo, dżemik i te klimaty ![]() u mojej też się sprawdziło, że zgaga oznacza włosy, teraz też mam zgagę ale jednak mniejszą niż w 1-szej ciąży, więc druga córeczka powinna nie mieć tyle owłosienia co do rozstępów w drugiej ciąży, ja w pierwszej dorobiłam się wianuszka rozstępów na brzuchu, a w tej nie widzę żadnych nowych rozstępów ![]() mąż niedawno pojechał ze swoim bratem do swoich rodziców (jakieś 80 km drogi), Asia dziś wybiera się do moich rodziców, jak co niedzielę, więc mam wolny dzień, tylko dla siebie
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania gratuluję syneczka jest boski
Piękne zakupy i kąciki Dziewczynki trzymac nogi razem bo wy tu juz macie odchodzace czopy a ja nic a termin na 6 wrzesnia![]() Meta trzymam kciuki zeby bylo wszystko oki ![]() Juz nie wiem co miałam komu odpisac, czytam Was cały czas ale jakas ostatnio jestem ospała i wogole nie chce mi sie pisac
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Meta trzymam kciuki za Was
![]() Cytat:
Ja urodziłam dzień przed tp więc jakoś mi się nie spieszy. Najbardziej to mnie ciekawi jak corcia zareaguje na drugie dziecko w domu. Franiu bardzo ladnie. Znam 1,5 rocznego Franka, który jest rozkoszny i bardzo dobrze kojarzy mi się to imię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
ania9106 ogromne gratulacje
carolciuska a ja nie mam ani spiworka ani kombinezonu na zime ![]() mam tylko kilka cieplejszych pajacy na jesien no i dwa rożki Latte88 sliczne lozeczko ![]() Meta ojj Witam się co do mojego czopka to wczoraj widzialam go ze 4razy na papierze i dzis rano tezZa 16 dni mam termin fotelika i wózka brak, lodowka pusta, jeszcze nie moge rodzic czekam na wyplate
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
A to możliwe aby z czopem saczyly się wody
![]() Bo już sama nie wiem, co jakiś czas wkladka wilgotna ![]() Zwariuje i tż ze mną ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3317 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na YT jest mnóstwo filmików, z których można się nauczyć robienia fajnego makijażuCytat:
|
|||||
|
|
|
#3318 |
|
Konto usunięte
|
Aleście się rozpędziły z tymi czopami
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
póki co, to zagląda do wszystkich wózków na dworze i dzidziusie ogląda, ma 2 lalki bobaski i wkłada je do łóżeczka (bo już podnieśliśmy dno) i swoim kocykiem przykrywa, albo wkłada do wózka (bo gondola też już stoi w mieszkaniu) słodko to wygląda ![]() największych scen zazdrości spodziewam się przy karmieniu piersią, bo to pewnie będzie dla niej najtrudniejsze do zaakceptowania no nic, jakoś damy radę
|
|
|
|
|
#3320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aleście się rozpędziły z tymi czopami [/QUOTE]Wszystkim już czopy odchodzą ?Mi jeszcze chyba nic a gapię się za każdym razemDziś nad ranem miałam bóle i skurcze brzucha,do tego baaardzo ciągnęło mnie w pachwinie,normalnie przekręcić na łóżku się nie mogłam.Mały już ma tak ciasno,ze nogi mi zaczął prostować pod moimi żebrami,i weź to wstań.Mdli mnie od dobrych paru dni,ale nic się dalej nie dzieje,a już wszystko gotowe,wczoraj zrobiłam dodatkowo łóżeczko,nałożyłam pokrowiec na przewijak,posprzątałam,pa czkę pieluch rozpakowałam i czekam,czekam....
|
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
I ja dołączam się do gratulacji Aniu!!! Szczerze Ci zazdroszczę Mikołajka już na świecie...
Widzę Latte że mamy pościel bardzo podobną, chyba od tego samego użytkownika z Allegro ![]() Jeszcze miałam coś napisać, ale zapomniałam... Co do różnych bóli to myślałam, że tylko mnie boli krocze, a jak się przekręcam w nocy to cos mi strzyka i wtedy to jest ból... ;(
|
|
#3322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47833271]Ja już po drzemce fajnie tak ![]() U nas 14st i delikatnie pada :\ powiem Wam że nie pamietam kiedy była taka pogoda o tej porze. Od kilku lat robiłam urodzinowego grilla dla znajomych na ogródku. W tym roku odpuszczam i zapraszam tylko rodzeństwo i.kuzynke na kawcie i ciacho. Miłego dnia! Pamiętajcie że w niedzielę rodzą się leniuszki [/QUOTE]Ja w tamtym roku córci robiłam urodziny w formie grilla na działce,a w tym roku,za tydzień zaproszę na kawę i tort do domu |
||||
|
|
|
#3323 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tym razem chyba urodzę blisko terminu, bo nic się u mnie nie dzieje,a szyjka ma 2cm,więc długa i zero rozwarcia. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
Przepakowalam torby i spakowalam też torbę dla Mili na wyjście
niby nic takiego, a brzuch teraz jak głaz... Dzisiaj dzień leniucha bo nie mam kompletnie na nic mocy. Zgaga męczy mnie w nocy i teraz też mnie dopadła. Jeśli Mila będzie łysa to będę w szoku
|
|
|
|
#3325 |
|
Konto usunięte
|
Dzien Dobry
![]() W weekendy jestem bardzo w tyle z forum i cos czytam, odkładam i pózniej nie wiem komu miałam odpisać... Pamietam kącik Latte-ślicznie i sobie nawet wyobrazilam juz tam kwiatka ![]() Meta-jedz sprawdzić dla spokoju co tam sie dzieje Katerina-padlam z tego, ze zwariujesz a chłop z Tobą bo sobie wyobrazilam podróż Wasza na porodówke :p I dziewczyny...no weźcie sie opanujcie z tymi czopami juz dzisiaj mowię do tz, ze ja chyba od czytania forum zwariuje bo wszystkie prawie rodzą a tu głucho nawet nowe ciuszki nie przekonują mojej gwiazdy do wyjścia :p mowię tez do tz "weź umyj gary bo moze ona w ten syf iść nie chce" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam do tej pory nie wiem jak czop wygląda i póki co żadnych oznak porodu u siebie nie widzę, ale z drugiej strony jest jeszcze czas
|
|
|
|
|
#3327 | ||||
|
Rozeznanie
|
witam sie z rana
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3328 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Dziś nam córka dała pospać do 9! No nie wierzę! Zasnęła wczoraj w samochodzie jak wracali ok. 21... Ci wiejskie powietrze robi z miejskimi dziećmi ![]() Cytat:
a są matki które mają cukrzycę niezależnie od ciaży to należy się im coś innego... ![]() Teraz moja kolej z rodzeniem! Czas na dziewczynkę! Proszę się nie wpychać ![]() W środę idę do gina to może mi zrobi maszaż szyjki, proponował (trochę żartując) już w tą środę, ale jeszcze nie chciałam. Aha! Mąż mi powiedział że dziś jeszcze to i tamto trzeba przygotować. On wyszedł z inicjatywą - padłam z wrażenia!!! Cały czas to my kobiety nakręcamy akcję, że coś trzeba przygotować
|
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Witam się w 3 dniu 38 tygodnia. Latte, piękny kącik Meta, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, k0niecznie daj znać! Ale szaruga i zimno Pospałam dziś długo i spokojnie, u mnie żadnych oznak spektakularnych i brak czopa, i dobrze, jeszcze trochę. Tylko mnie nieco brzuch pobolewa, ale delikatnie, a to już chyba raczej całkiem normalne. Widzę, że się rozkręca, czopy, skurcze itp nie próżnujecie Dziewczyny
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuski
![]() Ale wy się tam już szykujecie Czopy, skurcze no no no Ale co się dziwić, do 1 września zostało 7 dni.Widzę, że nowinki podziałały też mobilizująco na niektóre z nas chociażby do spakowania torby ![]() U mnie objawów porodu brak. Brzuch nadal wysoko, skurczy brak, czopa brak, wód sączących się brak. Jedynie przed wczoraj w nocy mnie leciuśko brzuch pobolewał jak na okres, ale to naprawde lekko. Lecia śliczny kącik ![]() Meta czekamy na wieści co tam u ciebie się dzieje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Slicznego masz synka
ciuszki już poprałam, wózek, fotelik, łóżeczko i bujaczek odświeżyłam, zakupy w gemini zrobiłam, jeszcze tylko torby do szpitala spakować i mogę rodzić
kończę śniadanie i jadę. Od 6 tak mnie ciągnie od krzyża w dół,że aż tchu złapać nie mogę i do tego brzuch napierdziela więc jedziemy,bo to już za długo trwa 

Dzieje się coś?

a termin na 6 wrzesnia
fotelika i wózka brak, lodowka pusta, jeszcze nie moge rodzic