Determinacja i wspólna motywacja - odchudzanie, efekt jojo, powrót do diety - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 11:14   #121
wiecznieGruba
Raczkowanie

Dot.: Determinacja i wspólna motywacja - odchudzanie, efekt jojo, powrót do diety

Cytat:
Napisane przez Gusia0312 Pokaż wiadomość
Ja dziś wprowadzam chlebek razowy. No i na wyjeździe z koleżankami ciężko będzie nie zgrzeszyć ale będę się bardzo starać, żeby jak najmniej
Za wczorajsze drineczki należą się .

Ale jak już tak lubicie się żegnać to wybaczamy, szczególna sytuacja

Trzymam kciuki, żeby przede wszystkim wyjazd się udał i był grzeczny pod względem dietkowania Super, że waga Ci spada a chlebek razowy to dodatkowa porcja błonnika

Wracaj do nas szybciutko

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosia 1980 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.
Jeżeli pozwolicie, to też się dołączę.
Od początku wakacji planowałam zgubić parę kilo, ale niestety słaba wola, brak motywacji i lenistwo doprowadziły do tego, że jeszcze bardziej przytyłam. Od wczoraj wzięłam się za siebie.
Mam 167 cm wzrostu i 63 kg. Moją idealną wagą jest 54kg ale wystarczy mi 56 kg.

Twoja waga raczej jest w normie...
Ale skoro chcesz powalczyć to widocznie coś jest nie tak...
W takim razie witamy na pokładzie

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja
Mam teraz przerwę w pracy a potem wyjeżdżam do rodziców na dłuższy weekend :-P wiec wybaczcie jeżeli będę się rzadziej odzywać to wybaczcie ale za bardzo nie będę mieć jak z dietą dziś kiepsko - ciągnę na kanapkach, w domu będę dopiero po 21
Miłego dnia życzę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No za to menu dzisiejsze to nie wiem jaka kara będzie Vhyba dodatkowy spacer

Co do wyjazdu to odpoczywaj i staraj się dietkować Szybko do nas wracaj! Oby Ci się pogoda udała! Miłego odpoczynku

"Zawsze najlepszym momentem na rozpoczęcie odchudzania jest tu i teraz.
Jutro - to tylko kolejny dzień."
wiecznieGruba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 13:41   #122
sunshine16
Zakorzenienie

Dot.: Determinacja i wspólna motywacja - odchudzanie, efekt jojo, powrót do diety

Oj akurat spacer to miałam w pracy niezły bo 7 h na nogach albo stałam albo latałam :-P teraz mi nogi odpadają ;( postaram się wpadać do Was jak najczęściej się uda bo to jednak dodatkową motywacja do trzymania diety! no i faktycznie mam nadzieje ze pogoda dopisze

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 21:46   #123
la'Mbria
Zakorzenienie

hello z wieczora
Ja dziś po basenie
mam obolałą nogę (mały wypadek rowerowy w poniedziałek)ale jakoś daję radę jeździć rowerem od wczoraj, więc stwierdziłam że na basen ten pójdę ...a co, ja nie pójdę?!
Poszlam..no i noga boli dość mocno
Na domiar złego- syn zażyczył sobie po basenie "chińczyka" czyli ryż z kurczakiem i warzywami z patelni...no i na noc najedliśmy się jak bąki tego ryżu- ledwo się zginam
Cytat:
Napisane przez Andziussska Pokaż wiadomość
Też uważam że produkty light są bardziej wskazane niż te 0%, tak samo jak mleko lepiej wypić 1,5% niż 0%
a ja nawet dodam od siebie, że często pełnotłuste produkty są bardziej wartościowe niż light- przykład- twarog.
Jest niby tłusty, półtłusty, chudy i 0%...ale tylko z tego tłustego i półtłustego białko jest trawione i przyswajane przez organizm. To co jest w twarogu chudym i 0%- nie zostanie przyswojone przez człowieka, dlatego, że białko z twarogu (akurat to konkretne) wchłania się tylko w obecności jakichś konkretnych tłuszczów!
Więc jedzenie twarogu chudego, albo 0% to jak jedzenie tektury- nic z tego organizm nie będzie mial, tyle tylko, że zapcha się żołądek na trochę.
Wiele produktów tak ma, szczególnie własnie z białkiem jest taki problem, że aby się wchłonęło potrzebuje jakichś tam aminokwasów czy tłuszczów...więc produkty light odpadają.

Cytat:
. Gorącej pomidorowej bym zjadła w ten ziąb.
Gusia, ale przecież pomidorówka jak każda zupa (o ile nie zabielona litrem tłustej śmietany) to samo zdrowie.
Zupki warto jeść!

Cytat:
Napisane przez dariaa_89 Pokaż wiadomość
Śniadanie 2 kromki chleba razowego z szynę czka i pomidorem i jajkiem plus kawa z mlekiem 2%
2 śniadanie - jogurt z błonnikiem i żurawina
Obiad zupka warzywna i gotowane udo z kurczaka Z.zupki zostalo
Podwieczorek 2 jabłka z marchewka tarte (moja dzidzia tez skorzystała)
Kolacja sałatka jeden mały pomidor trochę cebuli i jeden ogórek
do tego spacer z córa około 5 km i trochę ćwiczeń z mala w domku

malutko jedzenia jak dla mnie, ja bym głodna jak wilk chodziła

Moje dzisiejsze menu(trochę dziwaczne z powodu braków w lodówce):
-śniadanie:
2 jajka na miekko+ kawa (rozpuszczalna z 2% mlekiem bez cukru)+ banan.
-2 śniadanie:
garść pestek z dyni+ brzoskwinia+ 2 udka z kurczaka pieczone bez skóry
-obiad:
udko z kurczaka pieczone bez skóry, jajko na miękko, 250 g borówek amerykańskich
-podwieczorek:
garść orzechów włoskich, 2 garści pestek z dyni, kawa z mlekiem 2% (bez cukru), wafel ryżowy
-kolacja:
ryż duszony z kurczakiem i warzywami na patelnię (duuużo tego było)+ surowka z kapusty kiszonej i szklanka pepsi zero (nie wiem co mnie naszło na tą pepsi fuuuj)

oczywiście do tego standardowo 2 butelki cisowianki 1,5 litra

a wczorajsze menu bylo bardzo podobne, tyle, że na obiad miałam kurczaka z ugotowanym kalafiorem, a na kolację- pełna kultura 100g łososia i sałatka "prawie grecka" czyli bez pomidora

wczoraj -32 km rowerkiem, dziś mniej- 26km i basen

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 23:20   #124
wiecznieGruba
Raczkowanie

Ja dzisiaj troszeczkę zagoniona byłam, ale na szczęście nie zgrzeszyłam w żaden sposób i zdążyłam nawet znaleźć czas na ćwiczenia

Moje dzisiejsze jedzonko:
śniadanie: owsianka z truskawkami
II śniadanie: jogurt naturalny + pomidorki koktajlowe
obiad: kasza gryczana (została z wczoraj) + 2 jajka + sałata lodowa z zielonym ogórkiem i oliwą z oliwek
podwieczorek: sałaa lodowa z pomidorem, ogórkiem, połową zielonej papryki, cebulą i serem feta z dodatkiem octu jabłkowego
kolacja: pół kostki twarogu + marchewa

Aktywność: bieganie (około 7 km - ok. 45 min), rowerek stacjonarny (35 min)

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Oj akurat spacer to miałam w pracy niezły bo 7 h na nogach albo stałam albo latałam :-P teraz mi nogi odpadają ;( postaram się wpadać do Was jak najczęściej się uda bo to jednak dodatkową motywacja do trzymania diety!
No to jak miałaś ciężki dzień w pracy to nadrobiłaś i karać Cię nie będziemy

Zaglądaj do nas jak tylko znajdziesz chwilkę Masz rację, że forumm jednak coś daje... motywacje
Czasami wstyd się przyznać do grzeszków

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
hello z wieczora
Ja dziś po basenie
mam obolałą nogę (mały wypadek rowerowy w poniedziałek)ale jakoś daję radę jeździć rowerem od wczoraj, więc stwierdziłam że na basen ten pójdę ...a co, ja nie pójdę?!
Poszlam..no i noga boli dość mocno
Na domiar złego- syn zażyczył sobie po basenie "chińczyka" czyli ryż z kurczakiem i warzywami z patelni...no i na noc najedliśmy się jak bąki tego ryżu- ledwo się zginam
Oj, żebyś tylko szybko do zdrowia wróciła Może warto chwilę odczekać aż noga się zregeneruje i wrócisz powoli do uprawiania sportu? Żeby nie zrobić sobie krzywdy, bo zdrowie jednak jest najważniejsze i my do niego dążymy! Przemyśl to, proszę

Ryż z kurczakiem i warzywami to fajne danie, ale według mnie na obiad Chciaż lepsze to niż kanapki z białego chleba czy jakaś kiełbacha tłusta, dlatego nie powinnaś mieć wyrzutów żadnych Niech Wam na zdrówko poszło!

Cytat:
a ja nawet dodam od siebie, że często pełnotłuste produkty są bardziej wartościowe niż light- przykład- twarog.
Jest niby tłusty, półtłusty, chudy i 0%...ale tylko z tego tłustego i półtłustego białko jest trawione i przyswajane przez organizm. To co jest w twarogu chudym i 0%- nie zostanie przyswojone przez człowieka, dlatego, że białko z twarogu (akurat to konkretne) wchłania się tylko w obecności jakichś konkretnych tłuszczów!
Więc jedzenie twarogu chudego, albo 0% to jak jedzenie tektury- nic z tego organizm nie będzie mial, tyle tylko, że zapcha się żołądek na trochę.
Wiele produktów tak ma, szczególnie własnie z białkiem jest taki problem, że aby się wchłonęło potrzebuje jakichś tam aminokwasów czy tłuszczów...więc produkty light odpadają.
No i bardzo mądre słowa! W naszej diecie nie powinno być produktów light (bez tłuszczu) czy 0%. Jednak "light" może również oznaczać obniżoną zawartość tłuszczu, np. ja kupuję ser feta light, który ma 8% tłuszczu a nie 20 czy 30 Wtedy uważam to za jak najbardziej odpowiedni wybór Czytajmy etykiety!

Cytat:
Gusia, ale przecież pomidorówka jak każda zupa (o ile nie zabielona litrem tłustej śmietany) to samo zdrowie.
Zupki warto jeść!
Uwielbiam zupki pełne warzyw
Sycą, a zarazem też są dobre dla osób, kóre za mało piją, bo jednak nawadniają poniekąd i zwiększają bilans wodny

Cytat:
-śniadanie:
-2 śniadanie:
-obiad:
udko z kurczaka pieczone bez skóry, jajko na miękko, 250 g borówek amerykańskich
-podwieczorek:
garść orzechów włoskich, 2 garści pestek z dyni, kawa z mlekiem 2% (bez cukru), wafel ryżowy
-kolacja:
ryż duszony z kurczakiem i warzywami na patelnię (duuużo tego było)+ surowka z kapusty kiszonej i szklanka pepsi zero (nie wiem co mnie naszło na tą pepsi fuuuj)

a wczorajsze menu bylo bardzo podobne, tyle, że na obiad miałam kurczaka z ugotowanym kalafiorem, a na kolację- pełna kultura 100g łososia i sałatka "prawie grecka" czyli bez pomidora

Aktywność super Tylko na tą nogę musisz uważać

Menu? No faktycznie ciekawe brzoskwinia z udkami Fajne Ale jak Ci takie smaki podchodzą to czemu nie
Tego Pepsi pasowałoby jednak unikać

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Przepraszam bardzo, a pozostałe nasze dziewczyny dietkujące gdzie są???
Tyle było chętnych, więc mam nadzieję, że się już nie wykruszyłyście?
Miała być codzienna wieczorna spowiedź, a tutaj cisza...
Ciekawe co będzie dalej...

Stary 2014-08-23, 00:14   #125
malenka2504
Raczkowanie

Wink Dot.: Determinacja i wspólna motywacja - odchudzanie, efekt jojo, powrót do diety

Hej!

Ja się zgłaszam jestem!

nie miałam kiedy napisać, ale czytałam Was trochę w pracy ukradkiem

moje menu dzisiejsze:
posiłki I: owsianka+orzechy i rodzynki(tak z garstka w sumie)
II:trochę kapusty kiszonej chyba? albo to było nie długo po owsiance? niepamiętam już
II lub III: 2 gruszki bez łupinki
IV:kapusta kiszona+filety z makreli z puszki z odrobiną oleju+ trochę ryżu jaśminowego
V:serek wiejski
VI: kilka orzechów i rodzynek, a po tym jogurt naturalny

Jadłospis uważam za bardzo udany

Udało mi się dziś nie podjadać niczego!
Wypiłam ponad 3L wody mineralnej (Niegazowanej oczywiscie)

Spadam spać bo mnie dzień zastanie

Aha zapomniałabym, widziałam tabelkę i według mnie jest fajna

Branocki!
24.08---> 57,8kg
29.08---> 57,5kg

5.09--->58,4kg
malenka2504 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-23, 08:54   #126
wiecznieGruba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenka2504 Pokaż wiadomość
moje menu dzisiejsze:
posiłki I: owsianka+orzechy i rodzynki(tak z garstka w sumie)
II:trochę kapusty kiszonej chyba? albo to było nie długo po owsiance? niepamiętam już
II lub III: 2 gruszki bez łupinki
IV:kapusta kiszona+filety z makreli z puszki z odrobiną oleju+ trochę ryżu jaśminowego
V:serek wiejski
VI: kilka orzechów i rodzynek, a po tym jogurt naturalny

Jadłospis uważam za bardzo udany

Udało mi się dziś nie podjadać niczego!
Dzień dobry wszystkim

No proszę za nie podjadanie Się chce się da!

Jadłospis hmm... czy taki bardzo udany? ... Bardzo mało warzyw (tylko kapucha ).
Pytanie: dlaczego łupisz gruszki? Wyrzucasz bardzo cenny błonnik

Ja bym ten jadłospis oceniła na około 1000 kcal Za mało tego jedzenia pełnowartościowego...
Śniadanie ok (zależy ile tych płatków było), do obiadu piszesz "trochę ryżu jaśminowego", więc domyślam się, że to znikoma ilość... Kolacja też taka mało kolacyjna... Dla mnie ubogo, aczkolwiek zdrowe produkty wybierałaś, tylko maaaaało!

Stary 2014-08-23, 09:11   #127
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznieGruba Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj troszeczkę zagoniona byłam, ale na szczęście nie zgrzeszyłam w żaden sposób i zdążyłam nawet znaleźć czas na ćwiczenia

Moje dzisiejsze jedzonko:
śniadanie: owsianka z truskawkami
II śniadanie: jogurt naturalny + pomidorki koktajlowe
obiad: kasza gryczana (została z wczoraj) + 2 jajka + sałata lodowa z zielonym ogórkiem i oliwą z oliwek
podwieczorek: sałaa lodowa z pomidorem, ogórkiem, połową zielonej papryki, cebulą i serem feta z dodatkiem octu jabłkowego
kolacja: pół kostki twarogu + marchewa

Aktywność: bieganie (około 7 km - ok. 45 min), rowerek stacjonarny (35 min)

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

No to jak miałaś ciężki dzień w pracy to nadrobiłaś i karać Cię nie będziemy

Zaglądaj do nas jak tylko znajdziesz chwilkę Masz rację, że forumm jednak coś daje... motywacje
Czasami wstyd się przyznać do grzeszków

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Oj, żebyś tylko szybko do zdrowia wróciła Może warto chwilę odczekać aż noga się zregeneruje i wrócisz powoli do uprawiania sportu? Żeby nie zrobić sobie krzywdy, bo zdrowie jednak jest najważniejsze i my do niego dążymy! Przemyśl to, proszę

Ryż z kurczakiem i warzywami to fajne danie, ale według mnie na obiad Chciaż lepsze to niż kanapki z białego chleba czy jakaś kiełbacha tłusta, dlatego nie powinnaś mieć wyrzutów żadnych Niech Wam na zdrówko poszło!

No i bardzo mądre słowa! W naszej diecie nie powinno być produktów light (bez tłuszczu) czy 0%. Jednak "light" może również oznaczać obniżoną zawartość tłuszczu, np. ja kupuję ser feta light, który ma 8% tłuszczu a nie 20 czy 30 Wtedy uważam to za jak najbardziej odpowiedni wybór Czytajmy etykiety!

Uwielbiam zupki pełne warzyw
Sycą, a zarazem też są dobre dla osób, kóre za mało piją, bo jednak nawadniają poniekąd i zwiększają bilans wodny

Aktywność super Tylko na tą nogę musisz uważać

Menu? No faktycznie ciekawe brzoskwinia z udkami Fajne Ale jak Ci takie smaki podchodzą to czemu nie
Tego Pepsi pasowałoby jednak unikać

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Przepraszam bardzo, a pozostałe nasze dziewczyny dietkujące gdzie są???
Tyle było chętnych, więc mam nadzieję, że się już nie wykruszyłyście?
Miała być codzienna wieczorna spowiedź, a tutaj cisza...
Ciekawe co będzie dalej...
Ja jestem trochę "dziwakiem" smakowym i nie przeszkadza mi jedzenie np. twarogu na plasterku schabu zamiast chleba (samo białko idealne na kolację), albo właśnie owoców z mięsem
A kielbasy nie jem wcale, czasem parowke taka z 97% mięsa jeśli już w lodówce pustkami wieje no i chleba/bulek już od roku nie zjadlam (prawie bo we wrześniu minie rok). Jestem na diecie bezglutenowej i bezpszennej. To w sumie dzięki ograniczeniu glutenu tak dużo schudlam w zeszłym roku no ale masz rację- dziwne połączenia smakowe mi wychodzą

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 09:18   #128
dariaa_89
Przyczajenie

ja wczoraj miałam rewelacje żołądkowo brzuszno wymiotne i nie wiem po czym
zjadłam tylko śniadanie 2 kromki chleba razowego z twarogiem i jedno gotowane jajko i wypiłam 2 zielone herbaty nic więcej nie dałam rady potem przelknąć Bleee
Dzisiaj na razie tylko 3 sucharki i herbatka do tego jakoś nie mam ochoty na nic
dariaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-23, 09:21   #129
wiecznieGruba
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem trochę "dziwakiem" smakowym i nie przeszkadza mi jedzenie np. twarogu na plasterku schabu zamiast chleba (samo białko idealne na kolację), albo właśnie owoców z mięsem
A kielbasy nie jem wcale, czasem parowke taka z 97% mięsa jeśli już w lodówce pustkami wieje no i chleba/bulek już od roku nie zjadlam (prawie bo we wrześniu minie rok). Jestem na diecie bezglutenowej i bezpszennej. To w sumie dzięki ograniczeniu glutenu tak dużo schudlam w zeszłym roku no ale masz rację- dziwne połączenia smakowe mi wychodzą
Z własnego wyboru zrezygnowałaś z glutenu czy to decyzja podjęta w wyniku jakichś nieprawidłowości/ choroby?
Jeśli tak to podziwiu Dieta bezglutenowa jest w sumie "teraz" bardzo modna Coraz to większa dostępność różnego rodzaju produktów, ale jak widze ceny to masakra - są kosmiczne!

Połączenia jak najbardziej zdrowe tylko bardzo ciekawe

Ja nie przepadam za mięsno-owocowymi posiłkami Sałatek z dodatkiem owoców też nie lubię, ale to każdy ma swój gust i swoje smaki...

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
ja wczoraj miałam rewelacje żołądkowo brzuszno wymiotne i nie wiem po czym
zjadłam tylko śniadanie 2 kromki chleba razowego z twarogiem i jedno gotowane jajko i wypiłam 2 zielone herbaty nic więcej nie dałam rady potem przelknąć Bleee
Dzisiaj na razie tylko 3 sucharki i herbatka do tego jakoś nie mam ochoty na nic

Ooo to nieciekawie, biedactwo
Ale jak Twój organizm tak reaguje na zmiany diety - to może głodówkę by przyjął odpowiednio oczywiście żartuje

Musisz jeść... Coś ale musisz, bo będziesz bardzo słaba. Ja bym unikała owoców i warzyw (szczególnie surowych).

Wczorajsze śniadanie z opisu wnioskuje jak najbardziej na tak

Wracaj szybciutko do zdrowia!

Stary 2014-08-23, 09:29   #130
dariaa_89
Przyczajenie

Cytat:

Ja kiedyś też potrafiłam jeść chlebek z nutella i śledzikiem razem albo chlebek z cukrem i ogórkiem kiszonym(i to w ciąży nie byłam jeszcze) teraz raczej bym tego nie przełkneła

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

]

[/COLOR]

Ooo to nieciekawie, biedactwo
Ale jak Twój organizm tak reaguje na zmiany diety - to może głodówkę by przyjął odpowiednio oczywiście żartuje

Musisz jeść... Coś ale musisz, bo będziesz bardzo słaba. Ja bym unikała owoców i warzyw (szczególnie surowych).

Wczorajsze śniadanie z opisu wnioskuje jak najbardziej na tak

Wracaj szybciutko do zdrowia! [/QUOTE]

dzięki
nie wiem może w powietrzu coś jest bo dzisiaj tez nie najlepiej....ale cis zjem bo mnie dzidzia przewróci
Aaa głodówke miałam wczoraj :/
Kurde jak niektórzy. Mogą głodówke przez 3 .4 dni robić paść przecież idzie :/
Stary 2014-08-23, 13:51   #131
wiecznieGruba
Raczkowanie

Cytat:
dzięki
nie wiem może w powietrzu coś jest bo dzisiaj tez nie najlepiej....ale cis zjem bo mnie dzidzia przewróci
Aaa głodówke miałam wczoraj :/
Kurde jak niektórzy. Mogą głodówke przez 3 .4 dni robić paść przecież idzie :/

Może faktycznie jakiś wirus panuje... Będzie dobrze
Najważniejsze żebyś coś zjadła, bo będziesz bardzo słaba i tak jak piszesz dzidzia Cię powali swoją energią

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 15:57   #132
sunshine16
Zakorzenienie

Hej wpadłam na chwile zdać relacje krótka:-P u mnie nie najgorzej ale jestem mega zmęczona. Rano zjechali się goście i wiadomo jak to jest:-P. Z dietą tragedii nie ma ale od wtorku juz Cisne dietę na 100 procent

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-23, 16:07   #133
wiecznieGruba
Raczkowanie

Cytat:
Hej wpadłam na chwile zdać relacje krótka:-P u mnie nie najgorzej ale jestem mega zmęczona. Rano zjechali się goście i wiadomo jak to jest:-P. Z dietą tragedii nie ma ale od wtorku juz Cisne dietę na 100 procent
Trzymaj się na tyle na ile możesz Przecież nie codziennie do rodziców jeździsz Rozgrzeszymy Cię

Co znczaczy, że ciśniesz dietę na 100%? Coś konkretnego? czy po prostu zdrowe i racjonalne odżywianie bez słodyczy, bo się pogubiłam

Stary 2014-08-23, 19:43   #134
wiecznieGruba
Raczkowanie

Ja tam znowu piszę swoją dzisiejszą spowiedź Dzień trochę kijowo zaplanowałam i mój obiad był raczej ubogi i bardziej śniadaniowy, ale pocieszam się tym, że coś zjadłam na szybkiego

Jedzonko:
śniadanie: owsianka z nektarynką
II śniadanie: czerwony grejpfrut
obiad: jogurt naturalny z niesłodzonym musli z suszonymi daktylami i migdałami + jajko + 2 marchwie
podwieczorek: serek wiejski z czerwoną papryką
kolacja: pół kostki twarogu (został z wczoraj, a nie chciałam żeby skisnął) z pomidorem, cebulką i pieprzem

Aktywność: 2x30 minut na rowerku stacjonarnym chociaż na tyle znalazłam czasu

Mam nadzieję, że Wy też się odezwiecie i coś w końcu poczytam
Teraz wybieram się do Zakopanego na dyskotekę, więc troszeczkę kcal też spalę ruszając tyłeczkiem

Jutro przede mną trudny dzień - urodziny taty Zrobiłam pyszny truskawkowy sernik na zimno z bananami chyba sobie na pokuszenie

Stary 2014-08-23, 23:16   #135
malenka2504
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiecznieGruba Pokaż wiadomość
No proszę za nie podjadanie Się chce się da!

Jadłospis hmm... czy taki bardzo udany? ... Bardzo mało warzyw (tylko kapucha ).
Pytanie: dlaczego łupisz gruszki? Wyrzucasz bardzo cenny błonnik

Ja bym ten jadłospis oceniła na około 1000 kcal Za mało tego jedzenia pełnowartościowego...
Śniadanie ok (zależy ile tych płatków było), do obiadu piszesz "trochę ryżu jaśminowego", więc domyślam się, że to znikoma ilość... Kolacja też taka mało kolacyjna... Dla mnie ubogo, aczkolwiek zdrowe produkty wybierałaś, tylko maaaaało!
No moze nie jadlam warzyw, ale chyba to nie szkodzi jesli sie nie je ich codziennie?
Staralam sie zeby bylo dietetycznie przede wszystkim i wlasnie nie za duzo.
Mysle ze dieta 1000kcal przy mojej wadze i chwilowym braku cwiczen jest odpowiednia choc sana dokladnie kcal nie licze. Sprawdzam tylko na etykietach produktow sklad oraz ile kcal jest na 100g danego produktu.

Nie wiem czemu lupie gruszki? Jakos nie przyszlo mi do glowy zeby zjesc je w lupince choc jablka jem ze skorka

Nie mozna miec wszystkiego odrazu :P narazie probuje zeby dietetycznie bylo a co do roznorodnosci i bardziej pelnowartosciowego jedzenia to postaram sie nad tym popracowac cos

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

Czesc laski

Pisze szybko jadlospis i uciekam spac, bo padam na ryjek....

1: owsianka+rodzynki, orzechy i 1 banan
2.jog. Naturalny
3. Mizeria z polowy duzego gruntowego ogorka i jog. Naturalnego (bez przypraw...soli, pieprzu, cukru) + tunczyk rozdrobniony z puszki w wodzie (jakis slony:/ )
4. Malutka porcja warzyw i kurczaka na parze.
5.to co na4 tylko+ maly kotlecik z kurczaka(a'la schabowy) + mala kanapka z szynka+serem zoltym i pomidorem + cienko masmix.

Do tego ok. 2,5l wody niegaz, 1 czarna kawa bez cukru+ 3 herbaty czerwone.

Padam juz... spalam ok
4 dzis i juz mi sie powieki zamykaja...nic nie podjadalam
Slodyczy tez nie.
Kupilam dzis TZ-towi dwa moje i jego ulubione batoniki i zelki...zawsze jedlismy razem, tym razem jadl sam :p
W kuchni leza na wierzchu ciastka i nie tknelam ani jednego
TZ dawal mi zelki, namawial na " chociaz jedna", ale ja podziekowalam i sobie ich odmowilam
walcze o silna wole

24.08---> 57,8kg
29.08---> 57,5kg

5.09--->58,4kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-24, 09:15   #136
wiecznieGruba
Raczkowanie

Cytat:
Mysle ze dieta 1000kcal przy mojej wadze i chwilowym braku cwiczen jest odpowiednia choc sana dokladnie kcal nie licze. Sprawdzam tylko na etykietach produktow sklad oraz ile kcal jest na 100g danego produktu.

walcze o silna wole
za walkę z samą sobą i brak podjadnia szczególnie za słodycze, z którymi zawsze taki problem. Walczysz sama z sobą

Ale za to GŁUPIE myślenie 1000 kcal to jest mało! Bardzo bardzo ciężko wyjść z takiej diety bez efektu jojo, aczkolwiek się da... Nie rób sobie krzywdy, bo nie o to tutaj chodzi. Nie głódź organizmu, bo niedługo zaczną Ci włosy wypadać, paznokcie łąmać i na nic nie będziesz miała siły... Zasatanów się czy warto...

Stary 2014-08-24, 09:38   #137
malenka2504
Raczkowanie

Dzien dobry

Wiecznie gruba znalazlam jeszcze czekolade otwarta w innym pokoju jakas godz temu... wszedzie pulapki i pokusy na mnie czekaja
Oczywiscie nawet jej nie tknelam

Wiesz co nie wiem ile jem kcal bo nie licze. Nie robie tego celowo zeby jesc malo, tylko tak nieraz wychodzi przez brak czasu w pracy. I nie zamierzam tego nadrabiac po pracy np. Jesli w dany dzien malo zjem to trudno, nie zamierzam rozpaczac z tego powodu. Najwazniejsze zebym jadla regularnie (cokolwiek zdrowego), raz sie uda troszke wiecej raz mniej. Raz pelnowartosciowe innym razem troche mniej. Nie glodze sie.
A jesli zjem mniej to tez nie celowo zeby max. 1000kcal bylo. Mowilam ze ich nie licze. Nie mam na to czasu.
Poza tym zeby schudnac cokolwiek nie cwiczac (przy cwiczemiach tez ale wtedy sila rzeczy trzeba dostarczac wiecej kcal zeby miec sile na cw) powinno sie miec ujemny bilans kaloryczny (tak to sie chyba nazywa )

Wole zjesc i z 6 posilkow, ale malych i najlepiej co ok 3h

24.08---> 57,8kg
29.08---> 57,5kg

5.09--->58,4kg
Stary 2014-08-24, 10:41   #138
wiecznieGruba
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co nie wiem ile jem kcal bo nie licze. Nie robie tego celowo zeby jesc malo, tylko tak nieraz wychodzi przez brak czasu w pracy. I nie zamierzam tego nadrabiac po pracy np. Jesli w dany dzien malo zjem to trudno, nie zamierzam rozpaczac z tego powodu. Najwazniejsze zebym jadla regularnie (cokolwiek zdrowego), raz sie uda troszke wiecej raz mniej. Raz pelnowartosciowe innym razem troche mniej. Nie glodze sie.
A jesli zjem mniej to tez nie celowo zeby max. 1000kcal bylo. Mowilam ze ich nie licze. Nie mam na to czasu.
Poza tym zeby schudnac cokolwiek nie cwiczac (przy cwiczemiach tez ale wtedy sila rzeczy trzeba dostarczac wiecej kcal zeby miec sile na cw) powinno sie miec ujemny bilans kaloryczny (tak to sie chyba nazywa )
Skoro taka jest Twoja definicja zdrowego odchudzania to ok nie będę nic negować ale niestety duuużo się jeszcze musisz nauczyć i podszkolić

A masz rację, że coś takiego jak "ujemny bilans energetyczny" występuje i jest potrzebny żeby schudnąć Jest również coś takiego jak "podstawowa przemiana materii" - poczytaj, a dowiesz się, że te Twoje małe posiłki mijają się z celem nawet przy leżeniu i mruganiu powiekami wynosi więcej

Stary 2014-08-24, 11:49   #139
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
No moze nie jadlam warzyw, ale chyba to nie szkodzi jesli sie nie je ich codziennie?
Staralam sie zeby bylo dietetycznie przede wszystkim i wlasnie nie za duzo.

Nie wiem czemu lupie gruszki? Jakos nie przyszlo mi do glowy zeby zjesc je w lupince choc jablka jem ze skorka

Nie mozna miec wszystkiego odrazu :P narazie probuje zeby dietetycznie bylo a co do roznorodnosci i bardziej pelnowartosciowego jedzenia to postaram sie nad tym popracowac cos

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

Czesc laski

Pisze szybko jadlospis i uciekam spac, bo padam na ryjek....

1: owsianka+rodzynki, orzechy i 1 banan
2.jog. Naturalny
3. Mizeria z polowy duzego gruntowego ogorka i jog. Naturalnego (bez przypraw...soli, pieprzu, cukru) + tunczyk rozdrobniony z puszki w wodzie (jakis slony:/ )
4. Malutka porcja warzyw i kurczaka na parze.
5.to co na4 tylko+ maly kotlecik z kurczaka(a'la schabowy) + mala kanapka z szynka+serem zoltym i pomidorem + cienko masmix.

Do tego ok. 2,5l wody niegaz, 1 czarna kawa bez cukru+ 3 herbaty czerwone.

Padam juz... spalam ok
4 dzis i juz mi sie powieki zamykaja...nic nie podjadalam
Slodyczy tez nie.
Kupilam dzis TZ-towi dwa moje i jego ulubione batoniki i zelki...zawsze jedlismy razem, tym razem jadl sam :p
W kuchni leza na wierzchu ciastka i nie tknelam ani jednego
TZ dawal mi zelki, namawial na " chociaz jedna", ale ja podziekowalam i sobie ich odmowilam
walcze o silna wole

Dieta 1000 kcal to głodówka dla organizmu i prawie pewny efekt jojo. Druga sprawa- bardzo szybko przy takiej małej ilości pożywienia zwolnisz metabolizm i za jakiś czas bedziesz "tyc z powietrza" czyli nawet jak ajesz mało i zdrowe rzeczy to i tak organizm odlozy bo będzie przekonany że nastał czas wojny/głodu i może być gorzej więc wszystko co dostaje trzeba magazynowac na ten gorszy czas. Ale spoko- twoje ciało twoje decyzje. Warto tylko wiedziec, że można chudnac jedząc po 2 tysiące kcal! Mówię o diecie dla kobiety w dodatku takiej która wiele się nie rusza,a nie o facecie który pracuje po 12 godzin na budowie ja osobiście wolę moc zjeść więcej niż sobie wszystkiego odmawiać i wszędzie widzieć pokusy.

Moje wczorajsze menu:
-śniadanie: kawa z mlekiem 2% i 2jajka na miękko z plasterkiem żółtego sera.
-2 śniadanie: dwie solidne garści pestek z dyni, dwie garści orzechów włoskich, setek wiejski i brzoskwinia
-obiad: warzywa duszone z piersią z indyka w przyprawach.
-podwieczorek: 2garsci pestek z dyni, kisiel z 2lyzek siemienia lnianego (zjadlam z ziarenkami), kawa z mlekiem 2%
-kolacja...no i tu poleglam przez mojego kochanego TŻa który zrobił mi na kolację...2 tosty na chlebie bezglutenowym....oczywiśc ie zjadlam i jeszcze drinkiem że sprite'a z wódką zapilam tak to jest jak się wraca o 22z pracy i TZ chce zrobić coś dobrego dla mnie....no zrobił kolację, niestety niezbyt dietetyczna
Na wadze 200 g mniej niż wczoraj z rana dobre i to
Dziś na narazie na śniadanie jest jajecznica z 3 jaj i chudej szynki bez tłuszczu smazona i kawa....ale menu będzie pewnie kiepskie, bo dziś na nocke pracuje

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2014-08-24 o 11:51
Stary 2014-08-24, 12:05   #140
wiecznieGruba
Raczkowanie

Cytat:
Dieta 1000 kcal to głodówka dla organizmu i prawie pewny efekt jojo. Druga sprawa- bardzo szybko przy takiej małej ilości pożywienia zwolnisz metabolizm i za jakiś czas bedziesz "tyc z powietrza" czyli nawet jak ajesz mało i zdrowe rzeczy to i tak organizm odlozy bo będzie przekonany że nastał czas wojny/głodu i może być gorzej więc wszystko co dostaje trzeba magazynowac na ten gorszy czas. Ale spoko- twoje ciało twoje decyzje. Warto tylko wiedziec, że można chudnac jedząc po 2 tysiące kcal! Mówię o diecie dla kobiety w dodatku takiej która wiele się nie rusza,a nie o facecie który pracuje po 12 godzin na budowie ja osobiście wolę moc zjeść więcej niż sobie wszystkiego odmawiać i wszędzie widzieć pokusy.
Dokładnie to samo napisałam nie mając nic złego na myśli Po prostu chciałam coś zasugerować i mam nadzieję, że nasza Koleżanka sobie to chociaż przemyśli
Ja tam kcal dokładnie nie liczę, ale czasami wydaje mi się, że też coś koło tego jem jeszcze jak się na słodycze rzucam to już pewnie z 6 tys. wpieprze

Cytat:
Moje wczorajsze menu:
-śniadanie: kawa z mlekiem 2% i 2jajka na miękko z plasterkiem żółtego sera.
-2 śniadanie: dwie solidne garści pestek z dyni, dwie garści orzechów włoskich, setek wiejski i brzoskwinia
-obiad: warzywa duszone z piersią z indyka w przyprawach.
-podwieczorek: 2garsci pestek z dyni, kisiel z 2lyzek siemienia lnianego (zjadlam z ziarenkami), kawa z mlekiem 2%
-kolacja...no i tu poleglam przez mojego kochanego TŻa który zrobił mi na kolację...2 tosty na chlebie bezglutenowym....oczywiśc ie zjadlam i jeszcze drinkiem że sprite'a z wódką zapilam tak to jest jak się wraca o 22z pracy i TZ chce zrobić coś dobrego dla mnie....no zrobił kolację, niestety niezbyt dietetyczna
Na wadze 200 g mniej niż wczoraj z rana dobre i to
Dziś na narazie na śniadanie jest jajecznica z 3 jaj i chudej szynki bez tłuszczu smazona i kawa....ale menu będzie pewnie kiepskie, bo dziś na nocke pracuje
dla męża Skąd Ty takiego kochanego mężczyznę wytrzasnęłaś? Są jeszcze tacy?

Wczorajszy jadłospis jak najbardziej uważam za udany A jak waga zleciała to mąż kolację zrobił od serca i tego drineczka na pewno też Ja tam nie ważę się codziennie, ale chciałabym do 10 października (dostałam zaproszenie na wesele jako osoba towarzysząca ) schudnąć chociaż do 65 kg i jakoś wyglądać...
Czasami się zastanawiam, dlaczego dopuściłam do tej mojej wagi obecnej skoro już miałam 62 kg na liczniku? Masakra ze mną jest
U mnie na razie jedzeniowo ładnie Ale to tylko na razie Poźniej spodziewamy się gości i jeszcze mój pyszny tort dla taty mmm

Niedługo wraca siostra z zza granicy (7 września), więc dietkować będzie to i ja będę miała większą motywację a do 10 października miesiąc mi zostanie... Nie ma się co załamywać! Trzeba walczyć!

Stary 2014-08-24, 13:48   #141
malenka2504
Raczkowanie

Cool Dot.: Determinacja i wspólna motywacja - odchudzanie, efekt jojo, powrót do diety

No dobrze, pewnie i macie rację.

Tylko co z tego? jak ja kcal nie liczę i liczyć nie zamierzam?

Skąd mam wiedzieć jakie produkty jeść, żeby było zachowane PPM?

wyczytałam tu:

http://www.odzywianie.info.pl/kalkul...kalkulator-ppm

i obliczyłam, że powinnam jeść 1401kcal.
I nie mam pojęcia jak to zrobić?

Jakieś pomysły?

Aha, i pisząc razem z wami na wątku nigdzie nie napisałam, że wszystko wiem na temat odchudzania czy zdrowego odżywiania...każdego dnia się człowiek uczy czegoś nowego.
24.08---> 57,8kg
29.08---> 57,5kg

5.09--->58,4kg
Stary 2014-08-24, 13:55   #142
wiecznieGruba
Raczkowanie

Cytat:
No dobrze, pewnie i macie rację.

Tylko co z tego? jak ja kcal nie liczę i liczyć nie zamierzam?

Skąd mam wiedzieć jakie produkty jeść, żeby było zachowane PPM?

wyczytałam tu:

http://www.odzywianie.info.pl/kalkul...kalkulator-ppm

i obliczyłam, że powinnam jeść 1401kcal.
I nie mam pojęcia jak to zrobić?

Jakieś pomysły?

Aha, i pisząc razem z wami na wątku nigdzie nie napisałam, że wszystko wiem na temat odchudzania czy zdrowego odżywiania...każdego dnia się człowiek uczy czegoś nowego.
My Ci nic nie zarzucamy, a tylko doradzamy Chyba po to jesteśmy tutaj żeby sobie pomagać

Powinnaś tyle jeść leżąć i nie kiwając palcem to takie minimum, którego Twój organizm podtrzebuje na podstawowe funkcje życiowe, jak oddychanie czy praca mózgu Oblicz jeszcze zapotrzebowanie energetyczne i od tego odejmij z 300kcal (jak nie ćwiczysz to z 400)

A liczyć kcal nie musisz ja tego też nie robię Wszystko na oko i mniej więcej, ale więcej niż mniej D lepiej żeby ujemny bilans energetyczny był mniejszy niż żeby tego jedzenia było za mało

Stary 2014-08-24, 20:50   #143
dariaa_89
Przyczajenie

Cześć dziewczyny jednak żyje wszystko przeszło jak ręką odjąć na szczęście bo jeszcze dzień i by mnie chyba skrobali z pod kibelka:/

Widzę ze tu ładne jadłospisy
Ja dzisiaj po jadłam
1. 3 kromki chleba z szynka i 2 jajka na mięko
2 grejpfrut plus parę migdałów
3 kotleciki drobiowy 2 ziemniaki i buraczków troszkę do tego
4 jogurt z musli
5 sałata z z pomidorem i kawałkami kurczaczka z obiadku

Jest 5 posiłków dało rade dzisiaj
Mały grzeszek dzisiaj lampka wina slodkiego z rodzinka..ale tylko jedna

A a a jak to jest z alkoholem w ogóle. Nie wolno ? Piwo . Winko No drinka ze słodkim sokiem rozumie ale np z świeżo wciśniętym?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-24, 21:05   #144
wiecznieGruba
Raczkowanie

Cytat:
Jest 5 posiłków dało rade dzisiaj
Mały grzeszek dzisiaj lampka wina slodkiego z rodzinka..ale tylko jedna

A a a jak to jest z alkoholem w ogóle. Nie wolno ? Piwo . Winko No drinka ze słodkim sokiem rozumie ale np z świeżo wciśniętym?
Jadłospis fajny
Jedna lampka wina Ci nie zaszkodzi raz na jakiś czas

Co do alkoholu to ogólnie odradzają, ewentualnie lampka wytrawnego wina (najgorsze) i to też raz na jakiś czas.

Ja dzisiaj jadłam dosłownie wszystko dlatego nawet nie byłabym w stanie tego ogarnąć Nie ćwiczyłam i nie dietkowałam, ale to było przewidziane wcześniej jak zauważyłście Na plus tylko to, że nie jadłam na noc i jestem bardzo z siebie duma

Stary 2014-08-25, 01:10   #145
la'Mbria
Zakorzenienie

Siedzę w pracy na nocce, więc doczytuje, nadrabiam
Jeśli chodzi o alko to według mnie nie warto pić będąc na diecie, to puste kalorie, a wiadomo,że jak się pije, to zaraz też chce się jeść...osobiście nie piję piwa że względu na gluten, ale kolezenki z drugiego wątku o odchudzanih na ktorym jestem pisały,że piją piwko czasem i świetnie działa tzn.odwadnia trochę, więc waga po nim spada ale to takie pozorne spadanie. Ja czasem wypije drinka z wódki i spritea, czasem lampke wina....ale ogólnie alkoholu nie lubie za bardzo, jak już grzeszyc to wolę słodyczami

Stary 2014-08-25, 06:23   #146
didi610
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

wybaczcie, chwilę mnie nie było, ale ostatnie dni w pracy miałam niezły zapier...ol. Nie było czasu nawet poczytać, ale dzisiaj już nadrobiłam.
Będę się inspirować Waszymi jadłospisami bo sama czasami nie mam pomysłu, zwłaszcza na kolację.

Jeśli chodzi o spowiedź to odkąd jestem na wątku nie zjadłam nic słodkiego, żadnych przekąsek typu chipsy, paluszki itp. z grzeszków to 3 szklanki fanty, chyba 3 piwka i jeden drink. Aha no i w sobotę byliśmy na imprezie (kolejnej) i zjadłam o 21 zapiekańca z mięsem mielonym (nie całego na szczęście). Wczoraj (chyba z tego zimna) zjadlam "tylko" 3 posiłki ale "na bogato". Zrobiłam zapiekankę z ziemniakami, boczkiem o.O i kiełbaską :P
Moja wina, moja bardzo wielka wina....proszę o reprymendę

Z takich ciekawostek Wam napiszę, że ja mam zepsutą wagę albo ze mną jest coś nie tak. Waga podana do tabelki to 66,7kg. po kilku dniach znowu się zważyłam i było 65,4kg (nie wiem jakim cudem), a po sobocie znowu 67 - ja już nie wiem o co kaman

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

P.S. wiecznieGruba - za tabelkę

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 07:09   #147
Gusia0312
Raczkowanie

Hej dziewczynki
Melduję, że wróciłam więc zaglądam do was
Jeśli chodzi o poprawne się prowadzenie dietowe to u mnie było trochę dziwnie. Mnóstwo jezenia tyle, że bardzo pysznego i zdrowego. Jedzenie po nocy i pyszne likiery z własnych wyrobów.
Ale.... koleżanka u której byłam jest fenomenem jeśli chodzi o zdrowe gotowanie. Byłam bardzo zaskoczona pyszną kuchnią a laska jest szczupła mimo, że nie ma czasu na cwiczenia wygląda ślicznie.
Zaraziłam się też książkami pewnej pani dietetyk, które chyba sobie zakupię.
U mnie wyjazdy już wakacyjne zakończone, wracam na prostą drogę
Z celu nie zrezygnowałam nie ma bata.

Miłego dnia dziewczynki

Gusia0312 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 07:43   #148
malenka2504
Raczkowanie

Hej!

Po niekad za malo kcal wpierniczam...
Zatem moj wczarojszy jadlospis:
Kawa cz.
1: 1.5 kanapki prawdziwego ciemnego chlebka z masa ziaren+szynka+ser zolty + cienko masmix +ogorek ze skorka
2: kawalek bialej bagiety czosnkowej. + 1 kanapka jak na 1.
3:nie pamietam...chyba wyszlismy z TZ-tem do KFC wtedy
Zamiast frytek salatka z sosem vinegret + stripsy i 2 hot wingsy z sosem ale twarda jestem bo nie zjadlam longera, quritto ani krushera :p
4: kapusta kiszona (nawet spora porcja jak na mnie )+ warzywa i kurczak(filet) na parze + troszke sosu czosnkowego :p

Do tego 3 kubki czerwonej herbaty i ok 2 l niegazowanej wody.

Troche mniej dieteycznie przez KFC, ale poza tym wiecej grzechow nie pamietam

Nic nie podjadalam, slodkie dalej lezy na swoich miejscach

Wczoraj ruszylam pupcie do cwiczen wiec kfc troche spalone :p

Skalpel z Ewa oraz posladki z Mel B zrobione!

24.08---> 57,8kg
29.08---> 57,5kg

5.09--->58,4kg
Stary 2014-08-25, 08:29   #149
Gusia0312
Raczkowanie

Cytat:
-śniadanie:
-2 śniadanie:
-obiad:
-podwieczorek:
-kolacja:

Twoje porcje są takie niczego sobie ale ty dużo ćwiczysz
Podoba mi się twoje menu

Gusia0312 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 13:09   #150
wiecznieGruba
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny!

Po wczorajszym jakże niedietkowym dniu postanowiłam coś zmienić
Wybieram się na siłownie - tak ja baleron!

Cytat:
Ja czasem wypije drinka z wódki i spritea, czasem lampke wina....ale ogólnie alkoholu nie lubie za bardzo, jak już grzeszyc to wolę słodyczami
Skąd ja to znam... u mnie też słodycznie niestety są na pierwszy miejscu, a alkohol mógłby nie istnieć po co to je ktoś wymyślił
Piwa nie piję, bo za dużo po nim chodzę do kibelka i gorzkiego smaku też nie lubię tak więc nie mam problemu

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

wybaczcie, chwilę mnie nie było, ale ostatnie dni w pracy miałam niezły zapier...ol. Nie było czasu nawet poczytać, ale dzisiaj już nadrobiłam.
Będę się inspirować Waszymi jadłospisami bo sama czasami nie mam pomysłu, zwłaszcza na kolację.

Jeśli chodzi o spowiedź to odkąd jestem na wątku nie zjadłam nic słodkiego, żadnych przekąsek typu chipsy, paluszki itp. z grzeszków to 3 szklanki fanty, chyba 3 piwka i jeden drink. Aha no i w sobotę byliśmy na imprezie (kolejnej) i zjadłam o 21 zapiekańca z mięsem mielonym (nie całego na szczęście). Wczoraj (chyba z tego zimna) zjadlam "tylko" 3 posiłki ale "na bogato". Zrobiłam zapiekankę z ziemniakami, boczkiem o.O i kiełbaską :P
Moja wina, moja bardzo wielka wina....proszę o reprymendę

Z takich ciekawostek Wam napiszę, że ja mam zepsutą wagę albo ze mną jest coś nie tak. Waga podana do tabelki to 66,7kg. po kilku dniach znowu się zważyłam i było 65,4kg (nie wiem jakim cudem), a po sobocie znowu 67 - ja już nie wiem o co kaman
Wybaczamy nieobecność Ale fajnie, że piszesz z nami

Za grzeszki normalnie ale dobra tym razem odpuszczamy tylko żeby mi to było ostatni raz

Ważenie olej! 10 września się ważymy! Waga może się wahać pod wpływem wielu czynników, chociażby od pogody zalezy... kto by pomyślał

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
U mnie wyjazdy już wakacyjne zakończone, wracam na prostą drogę
Z celu nie zrezygnowałam nie ma bata.
Tego nam trzeba! Motywacji!

Super, że wyjazd się udał!

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Hej!

Po niekad za malo kcal wpierniczam...
Zatem moj wczarojszy jadlospis:
Kawa cz.
1: 1.5 kanapki prawdziwego ciemnego chlebka z masa ziaren+szynka+ser zolty + cienko masmix +ogorek ze skorka
2: kawalek bialej bagiety czosnkowej. + 1 kanapka jak na 1.
3:nie pamietam...chyba wyszlismy z TZ-tem do KFC wtedy
Zamiast frytek salatka z sosem vinegret + stripsy i 2 hot wingsy z sosem ale twarda jestem bo nie zjadlam longera, quritto ani krushera :p
4: kapusta kiszona (nawet spora porcja jak na mnie )+ warzywa i kurczak(filet) na parze + troszke sosu czosnkowego :p

Do tego 3 kubki czerwonej herbaty i ok 2 l niegazowanej wody.

Troche mniej dieteycznie przez KFC, ale poza tym wiecej grzechow nie pamietam

Nic nie podjadalam, slodkie dalej lezy na swoich miejscach

Wczoraj ruszylam pupcie do cwiczen wiec kfc troche spalone :p

Skalpel z Ewa oraz posladki z Mel B zrobione!
Da się? Pewnie, że się da jak się chce

Te takie całe KFC to wiesz... trzeba mijać podobno ale ja wiem, że do tego to ciągnie

za ćwiczenia! Rozgrzeszone to jedzonko zostało

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości