|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zenada jakaś Chcesz się leczyć musisz mieć zdrowie
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
||
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Rozeznanie
|
Fame, kondolencje i wyrazy współczucia dla Ciebie i rodziny
![]() Joanna, nfz jest straszny... mam nadzieję że Malutka dobrze zareaguje na lek i wyjdziecie do domku ![]() Moje dziecko dziś przesadzilo, spała od 22 do 7 ![]() ![]() ![]() ![]() Polecacie jakąś matę edukacyjną? My jeszcze nie kupiliśmy, a przydałoby się znaleźć jakieś zajęcie dla Młodej. Haha i moje dziecko kocha Arctic Monkeys i Coldplay ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Eydrith, witamy ![]() ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-08-26 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Raczkowanie
|
Fame wyrazy współczucia
![]() Agatka nie rezygnujcie z tego becikowego tylko dowiedzcie się bo jest coś takiego jak dochód utracony (czyli u ciebie ta jednorazowa fucha a u tżta niższe dochody) może nic straconego Cytat:
Eydrith ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
joanna Zinnat jest bardzo często przepisywany, też go brałyśmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A służba zdrowia.. bez komentarza ![]() Fame współczuję Wam ![]() ![]() Czytam na bieżąco, ale później więcej popiszę, bo nie mam czasu ![]() ![]() aaa wczoraj odebrałam wyniki Ignasia no i niestety bilirubina 5,6 a norma jest do 1,2 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Rozeznanie
|
fame wyrazy współczucia dla całej rodziny.
joanna trzymam kciuki za szybkie wyjście debesciara a moze Zadzwon do jakiejkolwiek przychodni/szpitala i zapytaj czy możesz spokojnie czekać na swojego pediatrę czy lepiej działać juz teraz. Moja siostrzenica miała tak, ze juz po wyjściu ze szpitala polozna na wizycie zauważyła, ze jest żółta i wyszło ze ma bilirubiny ponad 20!!!! Potem co prawda okazało sie, ze było ok. 12 tak naprawdę, no ale do szpitala musiała sie zgłosić. A czekają cie jakies szczepienia w najbliższym czasie? Bo to chyba ważne zeby byc zdrowym . |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
a jak się robi poziom bilirubiny?? nam nic nie kazali robic ... no chyba że w czwartek w poradni patologi noworodka zrobią nam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny z Warszawy, polecacie jakiegoś dobrego ortopede? Mam umowiona prywatna wizytę z usg, ale jeśli macie kogoś zaufanego, z podejściem do dzieci to dajcie znać, proszę. Opinie lekarza do którego mamy iść są różne i trochę się martwię...
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
malwiska krew się pobiera i to jest tzw biochemia krwi, jak Oliwka nie jest żółta to nie ma sensu robić tego badania, ja u Ignasia cały czas tą żółć widzę.. pediatra na pierwszy rzut oka nie widziała, dopiero jak go rozebrała i wzięła do okna to stwierdziła, że faktycznie jeszcze trochę żółty jest.. no i wynik potwierdził
![]() Iza szczepić powinniśmy tydzień temu.. i właśnie przez tę żółtaczkę zwlekam ze szczepieniem... bo wiem że mały musi być super zdrowy ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- aga_tka, ecencia dobrze prawi, jesli złożycie wniosek o becik do końca października wezmą pod uwagę wasze dochody z 2012, jeśli złożycie wniosek po 1 listopada uwzględnią dochody z 2013, więc jeśli w ubiegłym roku mieliście mniejsze dochody to warto się wstrzymać ![]() A jeżeli nawet nie to elcia też słusznie mówi, że te ekstra dochody to dochód utracony, też nie powinni go brać pod uwagę ![]() malwiska, Domi, i like it cudne śmieszki ![]() ![]() Domi ale masz śpiszkę, zamień się na jedną noc ![]() ![]() Eydrith cześć ![]() ![]() Celebrinfea Twoja Jagódka jest wymagającym smakoszem ![]() ![]() malwiska takie kleksiki to faktycznie dylemat ![]() ![]() ![]() Gratuluję chrzcin, w większości widać się udały, super ![]() ![]() Matę mam Tiny Love jest ok, kolorowa z bajerami, ale jakoś nie powala, wydaje mi się że są fajniejsze także nic nie polecę.. Ignaś też z dnia na dzień coraz silniejszy i chętnie główkę trzyma ![]() ![]() ![]() Gratulacje też udanych wizyt biderkowych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
joanna - szczerze to zinat jest obrzydliwy :/ ale może da radę - starszemu synkowi podawałam go taką miarką jak mają syropy na gorączkę i dawał radę tylko od razu musiał popić wodą z sokiem - a jak tak nie chciał to porcja leku do filiżanki i rozrobiłam z wodą z sokiem -jak nie pomyliłam teraz z innym lekiem -ale chyba nie - a czemu nie pozwoliła z mlekiem ? a na ulotce czasem nie pisze, że można ?
Eydrith - ![]() Debeściara - buziaki dla Ignasia ![]() nasz wyjazd nad morze oddala się coraz bardziej ![]() po szczepionce już raczej ok - żeby nie zapeszyć za to starszemu synkowi zrobiła się ropa pod ząbkiem i nie chce schodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() dzięki, u nas spoko, mała rośnie, rozwija się, coraz więcej zaciesza ![]() ![]() ![]() u nas też się trochę uspokoiło, bo mieliśmy przemarsz gości i dłuższy pobyt mojej mamy, miłe to było bardzo, ale już trochę miałam dość ![]() ![]() a z negatywów to pralka nam właśnie padła ![]() ![]() ![]() ![]() współczuję Wam bardzo choróbsk i szpitali, pobyt w szpitalu z takim maluchem musi być straszny, trzymam kciuki żeby wszystko jak najszybciej wróciło do normy ![]()
#315 |
Rozeznanie
|
debesciara, malwiska
Jak nie będziecie pewne czy dzieciaczki sa żółte, to nacisnijcie palcem skore np. na czole i na tym śladzie po naciśnięciu lepiej widać czy jest biały czy żółty. Szczególnie na ciemnej karnacji to pomoga. Tak piszecie o tych matach, ze aż poczułam potrzebę posiadania takowej ![]() A sa takie maty zeby brzdąca mozna było układać i na plecach, i na brzuszku, tak zeby cos ciekawego miał przed sobą...? Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-08-26 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() I like it, Malwiska, Domi śliczne dziewczynki ![]() Mamaya uroczy synuś ![]() Agatka składaj o becikowe, dochody liczą się z 2012 roku, zawsze lepiej spróbować niż odpuścić . Maliwska też zawsze mam dylemat co do kelksów ![]() Domi nasza też udaje takiego pieska z kiwającą głową ![]() Joanna trzymam kciuki za Laurkę, żebyście szybko wyszły do domu, w domu lepiej i szybciej się zdrowieje, Dużo siły dla Ciebie ![]() Moje szczęscie dzis kończy 7 tygodni, wczoraj byliśmy na szczepieniu, wybraliśmy 5 w 1 nie płakała wcale, ale za to jak żółtaczkę pielęgniarka podawała to strasznie płakała i nie mogliśmy jej uspokoić jeszcze długo :/. Wogóle jak wyszliśmy ze szczepienia to ja się popłakałam, czy dobrą szczepionke wybrałam i czy dziecku krzywdy nie robie ehh. Młoda ładnie przybiera na wadze mimo ulewania, więc pediatra kazała się nie przejmować ulewaniem ![]() ![]() Iza własnie sobie pomyślałam że Ula waży już tyle co Twój Mikuś 7 tygodni temu może coś z tego będzie ![]() Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-08-26 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Malý w 7 tyg miał 8.98 także dużo więcej.. Trafilismy do szpitala dali mu kroplowy na wyplukanie birulubiny i w domu kazali przepajac woda z glukoza zęby się wyplukalo.. Tydz temu szczepilismy a był jeszcze żółty trochę w tym tyg mamy powtórzyć badania.. A i podaje mu witaminę E żeby krwinki się tak szybko nie rozpadaly i dawały rade z ta birulubina.. Widzę ze dużo mu juz zeszło, jemu na oczkach dlugobsie utrzymywało.. Także spokojnie z tym nic szybko nie da się niestety zrobić
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Kurczę, jak czytam, ze Wasze Maluchy maja żółtaczkę po dwa miesiace to jestem - szczerze mówiąc - naprawde w ciężkim szoku. Jimmy miał żółtaczkę przez jedna dobę w szpitalu.
Kiedyś nie wypuszczali ze szpitala jak Dziecku nie zeszła żółtaczka. Domi, ja ortopede odpuściłam prywatnie, bo wszędzie indziej chodzimy prywatnie. I byliśmy na bioderkach w Reh - Medica na Mlądzkiej. Bardzo kompetentna babeczka wykonywała USG. Na następna wizyte mamy zglosic sie jak Jimmek zacznie juz chodzić, ale ze nie ma limitu wizyt ortopedycznych to zapisałam Nas na grudzień na Nieklanska ![]() ![]() Z reszta pewnie juz większość z Was zauważyła, ze ja wszystko co dotyczy Jimmka konsultuje kilka razy z różnymi lekarzami ![]() Niestety na Nieklanska nie dostaniesz sie wcześniej jak w grudniu, także polecam Ci te Reh - Medice z czystym sumieniem ![]() Wysłane z iPhone
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-08-26 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tego tak nie widze, ale polozna jak przychodzi to cały czas mówi ze urósł od poprzedniej wizyty. Możemy Uli i Mikołajowi zorganizować jakas randkę w ciemno hehehe . ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
Był ordynator i zostaje na jeszcze jedna dawkę do 16 godz jak do 17 nic się nie stanie to 18-19 do domu. Mała dostaje 1 ml bo wtedy coś pomieszaly i źle napisane było.
Kularek powiedzieli że jak dodam mleka to rozrzedze i większe prawdopodobienstwo że zwróci. Dzięki dziewczyny za miłe słowa o kciuki. Teraz trzymajcie podwójne ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Ach i mała waży teraz 4730 g a jak przyszliśmy w środę to 4420 g ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Asia, trzymamy razem z Jimmkiem kciuki
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
Nie dziękuję narazie ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Asiulka, nie dziękuj, nie dziękuj
![]() W domku zupełnie inaczej dochodzi się do siebie. A takie Maluchy to juz w ogole ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
Domi my do Sionka chodzimy. Jak szybszy termin potrzebujesz to dzwoń do Arki na Sokołowskiej tam tylko maluszki przyjmują więc terminy w miarę szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Ja tak na chwilę.. Ratujcie!! Mala ma chyba ciemieniuche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Fame, kup Olejuszke w aptece
![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Ciemieniucha to normalna rzecz idz do apteki kup olejuszke i smaruj lub nawet zwykla oliwka wcieraj w glowke jak sie to nawilzy wez nowa szczoteczke o sredniej twardosci do zebow i masuj delikatnie pozniej przy kapieli umyj glowke i szczoteczka do wloskow wyczesuj. Nam tak poradzila lekarka i zaczyna malemu juz schodzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Dziewczyny ![]() Młoda właśnie zasnęła na moim brzuchu wiec jestem unieruchomiona ![]() Co do ciemieniuchy to chyba są jakieś specjalne olejki do tego, widziałam w sklepach ![]() My na szczepienie idziemy pojutrze, 5w1, boję się jak Młoda zareaguje, ale jestem dobrej myśli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Joanna
![]() ![]() Fame spokojnie, ciemieniucha to chtba nic poważnego, czasem mam wrażenie że Ignaś też na ale pediatra nic nie mówiła więc to chyba tylko moja wyobraźnia... Jak masz obawy to wybierz się do pediatry, ale myślę że możesz spokojnie przeczekać te trudne dni i pójść jak będzie wzgledny spokój. . Simka no właśnie przy kp dłużej się utrzymuje a ja głównie karmie mm ![]() Mamaya nie każde dziecko ma zoltaczke, choć to schorzenie częste u noworodków... W szpitalu chyba bym urodziła jeża jakbym miala czekać aż się zoltaczka wyzeruje, w moim szpitalu wypuszczają jak bilirubina jest na poziomie 10-12 i ma tendencję spadkowa.. później leczyć można spokojnie w domu promieniami slonecznymi i dopajajac wodą z glukoza po okiem położnej lub pediatry, szpitalne leczenie niewiele się różni tylko zamiast słońca są lampy a zamiast dopajania glukoza dożylnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Dzięki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.