Mamusie Kwietniowe 2015!:) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytul ma nosic II czesc naszego watku?
o zarciu gadamy, na maluchy czakamy 1 3,13%
rączki, nóżki rozwinięte, a kopniaki są następne, mamusie kwietniowe 2015 0 0%
juz bym chciala byc mamusią a tu dzidziuś kopie w brzusio 0 0%
O wyprawkach rozprawiamy i na kwietniowe maluszki czekamy 0 0%
lipiec i sierpień minął nam I trymestry odchodzą w dal. Kwietniowe mamusie 2015 3 9,38%
Lato, jesień zima i na wiosnę kwietniowy bociek do nas zawita 0 0%
Ogorkowa, potem pawik, w kwietniu z brzucha wyjdzie szkrabik 4 12,50%
paw kolorowy już prawie za nami teraz do kwietnia czekamy 0 0%
ogórkowa, schab, pierogi, w kwietniu dzidzia sie urodzi 2 6,25%
Rosną nam brzusie, to my Kwietniowe mamusie! 10 31,25%
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II 21 65,63%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-26, 17:54   #2281
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)

juz bym mogla isc spac ;p
chociaz cos bym zjadla jeszcze mmm

i ciagle mi sie pic chce :P
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 18:21   #2282
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
moja droga ze mnie dietetyk żaden ale 10 lat wmawiano mi zespół jelita drażliwego. Niedawno (pół roku temu) zafundowałam sobie badania na nietolerancje pokarmowe i odkąd zaczęłam unikać jak ognia alergenów to zaczęłam życie od nowa - bez bólu i bez problemów gastrycznych!

A co do Ciebie:
sosy majonezow/czosnkowe -mleko
czipsy-mleko(!)
pomidorówka-jeśli bielona (a prawie zawsze jest)-nabiał->mleko
słodycze-mleko w proszku (tak też mleko!)

Mleko i jajka są w baaardzo wielu produktach(byś się nie spodziewała) - wiem bo sama unikam jak ognia..
Mam to samo... No i mi powiedzieli, ze to właśnie zespół jelita drażliwego, tylko właśnie tak jak piszesz zastanawia mnie to, że mogę pić mleko przez długi czas, a raz się napiję i coś zjem i w toalecie ląduje na pół godziny i do tego takie skurcze, że zazwyczaj krzyczałam, że jak bóle porodowe mają być mocniejsze to ja sobie tego nie wyobrażam
Mam nadzieję, że na okres 9 miesięcy mi to zaniknie bo przy takim bólu brzucha i skurczach bałabym się o ziarenko... Jestem z Tobą w tym bólu
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 18:25   #2283
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
To ja to bym nic nie jadla...strraszne to, choc swego czasu wiekszosc produktów wyeliminowalam aby schudnac i czulam sie genialnie, a teraz znowu szulam szczescia w zarciu, dzisiaj na noc bajka rodzinnie i też te chrupki kwadraciki, choć na szczęście mam teraz apetyt na duzo zdrowego, owoce chleb razowy
No jest ciężko, ale wtedy własne wypieki (bez mleka lub na mleku roślinnym) zastępują słodycze i np. kandyzowane owoce,orzechy,rodzyki, żurawina itp.

a w kuchni trzeba się odzwyczaić od prztworzonej żywności (gotowe sosy czy gotowe dania). Chociaż zdarzają się takie bez mleka czy jajek. Generalnie bez czytania etykiet ani rusz..

rosarioV: wiesz przy nietolerancjach pokarmowych zaleca się wykluczyć produkty na 3-6 miesięcy i potem powoli wprowadzać i możliwe że się na powrót przyjmą. Może organizm się przesyca np. kazeiną(bo zazwyczaj kazeina) i wcześniej jest ok, potem się nasyca u następują bóle. Robisz sobie przerwę i tak w kółko.. Może poprostu po takiej przerwie spożywać mleko tylko w ograniczonych ilościach i powoli..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 18:30   #2284
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna0827 Pokaż wiadomość
Ja zdążyłam swoje zrobić zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Więc teraz na jakiś czas mam problem z głowy....ufff
ale ci dobrze,\
ja mimo ze wiem, ze nie powinno to zagrazac mialabym poczucie ze lepiej nie, wiec musze czekac psychika robi swoje.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
A ja miałam na nią uczulenie, i piekły mnie paznokcie jakby mnie ktoś ogniem przypalał, tylko po pierwszym malowaniu Oddałam koleżance
no wlasnie czytajac o niej, zanim kupilam zauwazylam ze jesy tyle samo calkowitych przeciwniczek co zagorzalych zwolenniczek. wiadomo- jest w tym kupe chemii a kazdy inaczej reaguje.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

to tak jak ja, spac mi sie chce, ale czuje ze jak sie poloze to bede sie tlukla z boku na bok, jedzenie musze ograniczac bo waga nie klamie a caly czas mogla bym cos w buzi mielic, mimo ze nie czuje sie glodna a pic pije duzo, butelka 1,5 niegazowki dziennie i pare/parenascie herbat to minimum.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 18:31   #2285
soniuska
Zakorzenienie

dziewczyny mam nadzieje ze zespol jelita Wam minie,albo bedzie przechodzil bezobjawowo
Stary 2014-08-26, 18:32   #2286
Jess922
Zakorzenienie

Wklejam mój wielki brzuch. Na tel wydawał się mniejszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3 miesiąc.jpg (57,9 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-08-26, 18:33   #2287
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ale ci dobrze,\
ja mimo ze wiem, ze nie powinno to zagrazac mialabym poczucie ze lepiej nie, wiec musze czekac psychika robi swoje.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

no wlasnie czytajac o niej, zanim kupilam zauwazylam ze jesy tyle samo calkowitych przeciwniczek co zagorzalych zwolenniczek. wiadomo- jest w tym kupe chemii a kazdy inaczej reaguje.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

to tak jak ja, spac mi sie chce, ale czuje ze jak sie poloze to bede sie tlukla z boku na bok, jedzenie musze ograniczac bo waga nie klamie a caly czas mogla bym cos w buzi mielic, mimo ze nie czuje sie glodna a pic pije duzo, butelka 1,5 niegazowki dziennie i pare/parenascie herbat to minimum.
ja ograniczam herbate do jednej dziennie.
kawe odstawilam mimo ze Koooocham Kawusie !
sama nie wiem co bym zjadla, zrobie sobie surowke z kapusty kiszonej ;p

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
jest i Twoj brzusio!

widac ze od pepka w dol taki wiekszy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 18:37   #2288
Jess922
Zakorzenienie

Ja mam podobnie jak wy, z tymi rewolucjami żołądkowymi i wcześniej nic oprócz brania espumisanu, nic nie robiłam, ale chyba będę musiała to zmienić. Na codzień nie jem zbyt zdrowo, choć staram się
co mi przypomniało, że mam ochotę na banana

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
ja ograniczam herbate do jednej dziennie.
kawe odstawilam mimo ze Koooocham Kawusie !
sama nie wiem co bym zjadla, zrobie sobie surowke z kapusty kiszonej ;p

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

jest i Twoj brzusio!

widac ze od pepka w dol taki wiekszy
To dobrze czy źle ? jest ogromny
Stary 2014-08-26, 18:42   #2289
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam podobnie jak wy, z tymi rewolucjami żołądkowymi i wcześniej nic oprócz brania espumisanu, nic nie robiłam, ale chyba będę musiała to zmienić. Na codzień nie jem zbyt zdrowo, choć staram się
co mi przypomniało, że mam ochotę na banana

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

To dobrze czy źle ? jest ogromny
jest sliczny!

ja jem dziennie ze dwa banany:P
teraz zrobilam sobie surowke z kiszonej kapusty i jem:P
Stary 2014-08-26, 18:42   #2290
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
rosarioV: wiesz przy nietolerancjach pokarmowych zaleca się wykluczyć produkty na 3-6 miesięcy i potem powoli wprowadzać i możliwe że się na powrót przyjmą. Może organizm się przesyca np. kazeiną(bo zazwyczaj kazeina) i wcześniej jest ok, potem się nasyca u następują bóle. Robisz sobie przerwę i tak w kółko.. Może poprostu po takiej przerwie spożywać mleko tylko w ograniczonych ilościach i powoli..
No właśnie u mnie jest ten problem, że jestem chyba uzależniona od produktów mlecznych, rano szklanka mleka, popołudniu mleko, jeszcze do tego jakieś jogurty, kiedyś nawet mama się ze mnie śmiała, ze non stop tylko mogłabym jeść produkty mleczne
Może masz rację i ograniczę to spożywanie mleka do szklanki rano Działa na mdłości a jogurty raz na jakiś czas

A mi brzuch nic nie rośnie Albo tego nie widzę.... A mam takie pytanie. Czy widzicie, ze coś się może dzieje z waszymi piersiami ? Ja jeszcze nie zauważyłam żadnej różnicy... nic mi nie przyrosło jedynie co to mam chyba widoczniejsze żyłki... martwi mnie to bo to zazwyczaj jeden z głównych objawów

Edytowane przez rosarioV
Czas edycji: 2014-08-26 o 18:44
Stary 2014-08-26, 18:43   #2291
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie jest ten problem, że jestem chyba uzależniona od produktów mlecznych, rano szklanka mleka, popołudniu mleko, jeszcze do tego jakieś jogurty, kiedyś nawet mama się ze mnie śmiała, ze non stop tylko mogłabym jeść produkty mleczne
Może masz rację i ograniczę to spożywanie mleka do szklanki rano Działa na mdłości a jogurty raz na jakiś czas
to ja znow malo jogurtow
Stary 2014-08-26, 18:46   #2292
Justyna0827
Raczkowanie

GG do Justyna0827

Ja jestem gruba:P Więc zanim zacznie u mnie coś widać, to się musi przebić przez tłuszcz

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:

Polecam Ci mleko migdałowe. Ja już jakiś czas temu się przerzuciłam Migdałowe do picia, sojowe do kawy. Bo migdałowe do kawy mi nie podchodzi)

9/40
Justyna0827 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 18:48   #2293
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam Ci mleko migdałowe. Ja już jakiś czas temu się przerzuciłam Migdałowe do picia, sojowe do kawy. Bo migdałowe do kawy mi nie podchodzi)
Na szczęście kawy nie pijam. A to mleko migdałowe gdzie dostanę ? Zapewne nie w markecie ?
Stary 2014-08-26, 18:50   #2294
boleczka93
Zakorzenienie

Dziewczyny mam wyniki bety 25029,00 !!!! I jakos tak nie moge sie doczytac ktory to tydzien, jakas strasznie wysoka mi ta beta sie wydaje, POMOZECIE?
Jutro dzwonie sie zarejestrowac na usg.

A tym czasem to ja tez mam mdlosci ale na zmiane z takimi napadami glodu ze mnie zasysa. W sumie to nie wiem co jest lepsze :P

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 18:52   #2295
Jess922
Zakorzenienie

Moje piersi bolą mnie i stały się większe.

Justyna- ja też do najchudszych nie należę, ale wcześniej nie miałam takiej piłki.

Sonia fuuu nienawidze kiszonej kapusty :-P

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wyniki bety 25029,00 !!!! I jakos tak nie moge sie doczytac ktory to tydzien, jakas strasznie wysoka mi ta beta sie wydaje, POMOZECIE?

A tym czasem to ja tez mam mdlosci ale na zmiane z takimi napadami glodu ze mnie zasysa. W sumie to nie wiem co jest lepsze :P

JAKA BETA !!

Wydaje mi się, że to będzie w granicach 6-7 tygodnia Albo bliźniaki
Dowiesz się dokładniej na USG

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2014-08-26 o 18:54
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 18:59   #2296
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
moja droga ze mnie dietetyk żaden ale 10 lat wmawiano mi zespół jelita drażliwego. Niedawno (pół roku temu) zafundowałam sobie badania na nietolerancje pokarmowe i odkąd zaczęłam unikać jak ognia alergenów to zaczęłam życie od nowa - bez bólu i bez problemów gastrycznych!

A co do Ciebie:
sosy majonezow/czosnkowe -mleko
czipsy-mleko(!)
pomidorówka-jeśli bielona (a prawie zawsze jest)-nabiał->mleko
słodycze-mleko w proszku (tak też mleko!)

Mleko i jajka są w baaardzo wielu produktach(byś się nie spodziewała) - wiem bo sama unikam jak ognia..
Kochana ja miałam tyle badań na to że głowa nie mała począwszy od rurki w buzie i skończywszy na rurce w tyłku... :/

Cytat:
Mam to samo... No i mi powiedzieli, ze to właśnie zespół jelita drażliwego, tylko właśnie tak jak piszesz zastanawia mnie to, że mogę pić mleko przez długi czas, a raz się napiję i coś zjem i w toalecie ląduje na pół godziny i do tego takie skurcze, że zazwyczaj krzyczałam, że jak bóle porodowe mają być mocniejsze to ja sobie tego nie wyobrażam
Mam nadzieję, że na okres 9 miesięcy mi to zaniknie bo przy takim bólu brzucha i skurczach bałabym się o ziarenko... Jestem z Tobą w tym bólu
Mam to samo czasem jak mnie boli to nawet oddychać i stęknąć się nie da bo tak boli... też się właśnie o dzieciątko boje bo ból wtedy jest niemiłosierny;(

Cytat:
No jest ciężko, ale wtedy własne wypieki (bez mleka lub na mleku roślinnym) zastępują słodycze i np. kandyzowane owoce,orzechy,rodzyki, żurawina itp.

a w kuchni trzeba się odzwyczaić od prztworzonej żywności (gotowe sosy czy gotowe dania). Chociaż zdarzają się takie bez mleka czy jajek. Generalnie bez czytania etykiet ani rusz..

ale jak nie wiesz co Ci szkodzi to można sobie czytać....

To ja to czasem powinnam na wodzie i chlebie być

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:00   #2297
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
też używam i też polecam!! Świetna jest!

(ja też nie mam mdłości i w ogóle zachcianek dlatego się nie wychylam:P)
Nie używaj w ciąży tej odżywki kochana

Cytat:
bedzie dobrze !

kciuki!

ja tez czekam na usg z utesknieniem..

hha u mnie tez ;P
mi sie odbija tak rano ;/

mama mi w czwartek przywiezie pierogi ruskie mniam!:P
ostatnio mi sie chcialo i jej mowilam :P

hmmn ruskie pyszka, wyslij mi pare

Cytat:
jest sliczny!

ja jem dziennie ze dwa banany:P
teraz zrobilam sobie surowke z kiszonej kapusty i jem:P

wczoraj mialam ochotę na kiszona kapuche

Cytat:
to ja znow malo jogurtow
Ja tez malo i martwię sie o niedobór wapnia :-(

Laski ja jutro 14.20 mam usg. Juz sram po gatkach ze strachu :-(
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:02   #2298
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
A mam takie pytanie. Czy widzicie, ze coś się może dzieje z waszymi piersiami ? Ja jeszcze nie zauważyłam żadnej różnicy... nic mi nie przyrosło jedynie co to mam chyba widoczniejsze żyłki... martwi mnie to bo to zazwyczaj jeden z głównych objawów
cycki urosly maz potwierdza i jest zachwycony, bo nie naleze do posiadaczek najwiekszych, mowi ze moglby je trzymac cale dnie teraz bola juz troche mniej, pozostal niesamowity bol sutkow, ale jeszcze z tydz temu bylo duzo gorzej

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
gratuluje brzuszka

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2014-08-26 o 19:05
MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:03   #2299
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
JAKA BETA !!

Jeju, wlasnie tez mi sie wydaje ze duza a u mnie jest duze prawdopodobienstwo blizniat mam nadzieje ze dadza mi szybki termin usg..

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 19:14   #2300
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem gruba:P Więc zanim zacznie u mnie coś widać, to się musi przebić przez tłuszcz

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

o musze kupic migdalowe, bo sojowe pijalam

Cytat:

gratuluję!
mysle ze to 5w5d tak jak masz chyba w opisie
ale blizniaki:P
Cytat:
Moje piersi bolą mnie i stały się większe.

Justyna- ja też do najchudszych nie należę, ale wcześniej nie miałam takiej piłki.

Sonia fuuu nienawidze kiszonej kapusty :-P

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

JAKA BETA !!

ja jak dotkne piersi to cierpie ;p
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Nie używaj w ciąży tej odżywki kochana

hmmn ruskie pyszka, wyslij mi pare

wczoraj mialam ochotę na kiszona kapuche

Ja tez malo i martwię sie o niedobór wapnia :-(

Laski ja jutro 14.20 mam usg. Juz sram po gatkach ze strachu :-(
kochana ja od wczoraj kapuste wciagam ciagle;p

oczywiscie ze wysle ruskich :P

bedzie dobrze, mowie Ci ;*
musi!
ja mam w pon na 14;40
Stary 2014-08-26, 19:17   #2301
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
cycki urosly maz potwierdza i jest zachwycony, bo nie naleze do posiadaczek najwiekszych, mowi ze moglby je trzymac cale dnie teraz bola juz troche mniej, pozostal niesamowity bol sutkow, ale jeszcze z tydz temu bylo duzo gorzej

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

gratuluje brzuszka

Dziękuję

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Wszystkie nasze wizyty będą udane i wzruszające
Stary 2014-08-26, 19:19   #2302
niezawsze
Zakorzenienie

Rosario, a w ktorym tygodniu jestes?

Boleczka no wysoka ta beta

Soniuska na pocieszenie powiem, ze nie pojechalam po ten przysmak jutro kupie dzis sie zle juz czuje

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:20   #2303
Justyna0827
Raczkowanie

GG do Justyna0827

Cytat:
Na szczęście kawy nie pijam. A to mleko migdałowe gdzie dostanę ? Zapewne nie w markecie ?
Poszperałam i faktycznie widzę, że proplem
U mnie w prawie każdym sklepie jest takie mleko.

Pewnie w takim razie sklepy ze zdrową żywnością.

Ale jest sojowe:
http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Search...&Szukaj=Szukaj

Ale cena taka, że OJP...

9/40
Justyna0827 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 19:23   #2304
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Rosario, a w ktorym tygodniu jestes?

Boleczka no wysoka ta beta

Soniuska na pocieszenie powiem, ze nie pojechalam po ten przysmak jutro kupie dzis sie zle juz czuje
kochana szkoda ;*
mam nAdzieje ze poczujesz sie lepiej
a kupujesz juz gotowy?
Cytat:
Dziękuję

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Wszystkie nasze wizyty będą udane i wzruszające
oby!

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Poszperałam i faktycznie widzę, że proplem
U mnie w prawie każdym sklepie jest takie mleko.

Pewnie w takim razie sklepy ze zdrową żywnością.

Ale jest sojowe:
http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Search...&Szukaj=Szukaj

Ale cena taka, że OJP...
sojowe jest w biedronce bodajze za 4zl - waniliowe zwykle i czekoladowe.
ale nam w ciazy to mleko sojowe i soja powinna w malych ilosciach wchodzic, powinnysmy unikac.
wlasnie szkoda ze migdalowego nie ma
Stary 2014-08-26, 19:24   #2305
rybcia2309
Wtajemniczenie

A ja zrobilam przysmak zjadl synek a ja nektarynki jestem z siebie dumna czy wam tez marzną na noc stopy i dlonie, nie moge ich ogrzać ja vhyba mam cos z krazeniem. Ale ja w sumie ogólnie jestem hipohondryczka hehe
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:25   #2306
Mirelka_90
Raczkowanie

Witam was kochane dawno nic nie pisałam ale poczytuje was, Dziś miałam wizyte u lekarza więc postanowiłam napisać się pochwalić. Moje dzieciątko mierzy juz 1.93cm i jestem w 9tyg ciąży. Termin mam na 04.Kwietnia.. więc na same święta. Bo Wielkanoc jest 05 kwietnia. Chciałabym dodać zdjęcie z usg ale nie wiem jak ;/

Wiktorek 15.03.2015r.
Mirelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:28   #2307
rybcia2309
Wtajemniczenie

A co do glupoty w ciąży to u mnie raczej skleroza, dwa razy garnki spalilam zasiadajac sobie przed komputerem : /
Stary 2014-08-26, 19:28   #2308
Koperco
Zakorzenienie

boleczka o jaka beta O_o, gratuluję.

Odżywka do pazurów w takim razie odstawiona (chlip).

u mnie brzuch jeszcze nie ruszył - to dobrze, może nie będę musiała zbyt dużo $ na ciuchy wydawać:P chyba że jak ruszy to z kopyta,,,:P
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:30   #2309
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Witam was kochane dawno nic nie pisałam ale poczytuje was, Dziś miałam wizyte u lekarza więc postanowiłam napisać się pochwalić. Moje dzieciątko mierzy juz 1.93cm i jestem w 9tyg ciąży. Termin mam na 04.Kwietnia.. więc na same święta. Bo Wielkanoc jest 05 kwietnia. Chciałabym dodać zdjęcie z usg ale nie wiem jak ;/
Witam ja coś czuję ze mi tez tak wypadnie choć termin mam na 11, maluszek starszy póki co z usg o tydzień i z moich obliczeń wynikalo, że mam wczesną owu
Stary 2014-08-26, 19:35   #2310
nancy822
Zadomowienie

Cytat:

u mnie pada caly dzien i chyba lapie mnie depresja jesienna :/
powodzenia w pracy, mam nadzieje ze dobrze zareaguja na nowine niestety u mnie tak nie bylo..
Depresje jesienną to i ja odczuwam przy takiej pogodzie :/

Cytat:
bedzie dobrze !

kciuki!

ja tez czekam na usg z utesknieniem..
Dzięki

Cytat:
Ty się nie bój, bo mit o tym, że rzyganko dotyczy zdrowej ciąży jest powszechnie opowiadany z pokolenia na pokolenie, a jest nieprawdą

Ciesz się stanem błogosławionym Ja w pierwszej ciąży, chciałam zamordować każdego kto twierdził, że ciąża to nie choroba
Hehe, cieszę się W sumie moja siostra też nie miała mdłości i jedyną oznaką ciąży okazał się brak okresu i swędzące dziąsła

Cytat:

Ja pije od tygodnia hektolitry wody ale to w sumie przez to, że mam dziwnie przesuszone gardło :/

Cytat:
Piękny!

Cytat:
Hehe, u mnie jest tak samo Mam oponkę na brzuszku i tylko czekam, aż się ładnie, ciążowo zaokrągli

Cytat:

Wysoka beta, może faktycznie bliźniaki

Dzięki Dziewczyny za info o tej odżywce z Eveline bo też jej używam i właśnie miałam dzisiaj pomalować pazurki Więc odstawiam ją na półkę na pare miesięcy...

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
A ja zrobilam przysmak zjadl synek a ja nektarynki jestem z siebie dumna czy wam tez marzną na noc stopy i dlonie, nie moge ich ogrzać ja vhyba mam cos z krazeniem. Ale ja w sumie ogólnie jestem hipohondryczka hehe
Ja mam wiecznie zimne stopy ale to przez niskie ciśnienie. U mnie już się zaczął sezon na skarpety w łóżku- no nie zasnę z zimnymi stopami
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości