![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zamieszkanie z tżtami :)
Cytat:
![]() Ja juz sie konca wrzesnia lub poczatku pazdziernika doczekac nie moge ![]() Wtedy mialby sie do mnie wprowadzic ![]() Wczoraj debatowalismy kto co bedzie do domu kupowac ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie wolalabym mieszkac juz z nim sama,ale to jeszcze troche. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Z czasem sami bedziecie mieszkac.
My jestesmy zwiazkiem weekendowym, raz ja do tz z malym jezdze, a raz on do mnie ![]() Teraz by nastapil przelom, bo bysmy sie tak na 1000% poznali, weekendowo tak sie nie da ![]() Brat ma za niedlugo do kuzynkow w UK dolwczyc i jezeli tam znajdzie prace i ogolnie ogarnie sobie mieszkanie itp to z czasem moze i my z tz i malym bysmy dolaczyli. Okaze sie z czasem. Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Cieszę się, że trafiłam na ten wątek. Też planujemy z M. zamieszkać razem, ale mam mnóstwo przemyśleń i obaw. Ja 25 lat, on 31. Znamy się 4 lata, na poważnie jesteśmy ze sobą od dwóch, zaręczeni od lutego. Związek na odległość, 170 km, widujemy się teraz co weekend, kiedyś rzadziej. Chęci wspólnego zamieszkania były wyrażane z jego strony wcześniej, ale jego mama była poważnie chora i nie chciałam tam wpadać do domu w takim momencie. Teraz niestety jego mama nie żyje, będziemy mieszkać tylko z jego ojcem. Moje obawy dotyczą głównie tego, że żeby zamieszkać z nim muszę zwolnić się z dotychczasowej pracy, która może nie jest cudowna, ale stabilna (urząd), a tyle teraz słyszę o wielomiesięcznych poszukiwaniach że mnie to osłabia. (żeby nie było, teraz też szukam, ale na odległość to bardzo utrudnione, żeby dojechać na rozmowę kwalifikacyjną muszę brać cały dzień urlopu). Po drugie, wolałabym, żebyśmy byli tylko we dwoje, zwłaszcza, że stosunki mojego faceta z jego ojcem są, delikatnie mówiąc, kiepskie. No ALE: mieszkanie jest jego (mojego M.), oczywiście dostał je od rodziców. A więc w takie sytuacji wynajmowanie mieszkania i wywalanie bez sensu 1500 zł miesięcznie, kiedy obecne mieszkanie jest duże (3 pokoje, 70 m2) byłoby chyba głupie... Tym bardziej, że wyraźnie spodziewam się, że na początku będę bez pracy. No i ostatnia opcja, jestem jedynaczką dość mocno związaną z rodzicami. Pewnie, chcę się wyprowadzi, ale też obawiam się jak to będzie. Poza tym, tutaj mam wszystkim swoich znajomych, tam będą tylko ci wspólni, których znam przez tż. Właściwie to nie wiem, czego oczekuję ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba bym nie zdecydowala sie zamieszkac z tz wiedzac, ze to on bedzie mnie utrzymywal.
Zycze powodzenia w znalezeniu pracy, dlugo juz jej szukasz? Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my pracujemy w tym samym trybie, ale Tż chce zmienić pracę i wtedy dwa tyg w pracy, a dwa tyg w domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy długo szukam? Przeglądam oferty tak na pwoażnie właściwie od czerwca, ale serio, czasem mam wrażenie, że nie ma gdzie wysłać CV. Same call center i doradcy finansowi ![]() Później był burzliwy okres związany ze sprawami rodzinnymi, potem dwutygodniowe wakacje i jest koniec sierpnia a ja nadal w lesie. I tak źle, i tak niedobrze. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() 2 tygodnie rozłąki to dłuuuugooo .. Czy miałby być kierowcą?
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ja wyprowadzając się do Wrocławia z moim TŻ też nie miałam pracy. Jakieś prace dorywcze + moje alimenty i dopiero teraz we wrześniu zaczynam stałą prace. I gdyby zliczyć moje pieniądze to może by wyszła moja część za pokój (bo płacimy razem za pokój ok. 900 zł) i oplata za telefon, rata za laptopa itp. Ale w sumie nigdy tak się nie rozliczaliśmy i mamy kase na wspólnym koncie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Ja jak narazie mam taka sytuacje, ze z malym i bratem mieszkam, bo rodzice za granica sa i zjezdzaja raz na kilka miesiecy wiec jak brat wyjedzie to bedzie pusto i potrzebna bedzie mi pomoc przy malym i ogolnie bedziemy sie docierac. Poznamy swoje wady i zalety. Jezeli sie nie pozabijamy to bedzie dobrze
![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
nie , mialby byc w grupie otwarciowej, czyli bedzie sklepy nowe sklepy otwierać, przemeblowywać itp.
kurcze powiem Ci ze niby tak ale jak jest ileś km od domu to wraca na weekend. Chyba bym tak wolała niż słuchać jak go wszystko wkurza , i cały stres odbija się na nas... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny mozna?
![]() ja jestem w trakcie przeprowadzki z tż ![]() jestesmy od lutego tego roku dla jednych to za szybko, dla nas nie. bardziej niż "staż" zwiazku liczy sie relacja miedzy partnerami chyba ![]() ja mam 23 lata tż 26
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi bardziej chodzilo o to, jezeli ktos ma zerowy dochod i idzie mieszkac z tz ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2014-08-27 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę, że się odważyłaś i już wszystko sobie ustabilizowałaś. ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
A w ogóle to zauważyłam, że mężczyźni mają większą sklonność do przenoszenia emocji z pracy do domu i odwrotnie. A podobno to domena kobiet.. Guzik prawda.
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
U mnie mieszkanie 4pokojowe wlasnosciowe wychodzi 900zl z czynszem pradem, woda i kablowka
![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzeczywiście tempo niezle, ale akurat to nie ma żandego znaczenia wg mnie, jeśli się czujesz gotowa ![]() Będziecie coś wynajmować, macie coś swojego? W miescie, na wsi? ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
my zamieszkaliśmy ze sobą po 5 miesiącach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziemy wynajmować na dwa lata w tym czasie chcemy kupic cos swojego. W mieście rodzinnym mojego tż wiec odważyłam sie isc w obce mi strony. ale on bardzo dba o to bym czuła sie tam dobrze poznałam wszystkich znajomych jego itd. tż teraz rozglada sie za autkiem dla mnie zebym mogla dojezdzac do pracy. Dba o mnie na swoj specyficzny sposob ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam swoje auto, Tż też, więc mogłabym nawet poszerzyć zakres poszukiwań pracy do podpoznańskich miejscowości. Ja nigdy z nikim nie mieszkałam, generalnie dom prowadzi mama, ja niewielę w nim robię ( ![]() Jedno jest pewne - w przeciągu dwóch miesięcy musimy to zrobić, bo jak tu ślub brać, kiedy się nie poznało mieszkaniowych nawyków? ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Cześć Wszystkim
![]() ![]() Wątek idealny dla mnie, wprowadziłam się do swojego TŻ w zeszłą sobotę, w listopadzie minie nam rok jak jesteśmy ze sobą. Zmieniłam dla niego prawie wszystko, miasto na Poznań, zaczynam naukę w studium kosmetycznym i za parę dni idę do nowej pracy jako dermokonsultantka, narazie jestem bardzo zadowolona z tego wszystkiego ![]() ![]() I jest coś jeszcze.... Dopiero teraz odkryłam drugą wielką miłość TŻ... jest to telewizja........... doprowadza mnie to do szału ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Sylvana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam... telewizor do zasypiania włączony, on zaśnie po 5 minutach, a kiedy chcę wyłączyć "PRZECIEŻ JA OGLĄDAM!" - Nienawidzę tego ;P
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się wydawało, że to jednak dość dużo czasu minęło. Ale to pewnie kwestia tego, że przed wyprowadzką mieszkałam w malutkiej miejscowości i tam bardzo ciężko było o pracy - i dlatego też się oboje wyprowadziliśmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cześć Agg widziałam właśnie mi mignęłaś tu dzisiaj na wątku
![]() Agowy wątek znowu ma kryzys ![]() ![]() Uciekłam bo byłam u fatalnej 'rodziny', ktora zamiast mi pomagac robila mi wiecznie pod górę gdy próbowałam się usamodzielniać i nie wytrzymałam uzależnienia i dostosowywania się do kogoś i pewnego dnia rzuciłam wszystko, spakowałam rzeczy, kota i uciekłam aż się za mną kurzyło. ![]() A u Ciebie jak się potoczyło z tymi niemcami? Widzę, że part2 z TŻ? Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a do niemiec dalej bym chciała jechać, ale sama nie pojadę, a on nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że zaczynasz coś z fryzjerstwem? A jak tam szkoła kosmetyczna? Ja teraz zaczynam naukę u Anieli Goc i sikam z radości ![]() ![]() Wiesz co Agg, niemcy mają o nas taką opinię i wyobrażenie o kraju, że jak w radiu zagrała piosenka Guns and Roses - oni potrafili mi opowiedzieć o tym zespole i zapytać czy ich może znam. W pewnym momencie masz ich wywyższania się i twardej mentalności po prostu dosyć, chyba że zaprzyjaźnisz się z hiszpańskimi emigrantami bo tak ja na początku wyjechałam z zamiarem oh ah przebywania wśród niemców to szybko odbiłam od tej nacji po wielu incydentach względem mnie, osoby uważam kulturalnej i dobrze zachowującej się, łatki polaka na emigracji nie zmyjesz niestety ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to będzie w kuchni i w salonie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się jako merchandiser dorwać kolejny serwis w markecie czyli kolejna firmę z produktów chemicznych będę wykładać na promocje itp
![]() A przy tym trochę więcej kasy dorobię ![]() Jak brat wyjedzie to planuje zająć jego pokój z tz, a mały będzie spal tam gdzie do tej pory spi i bedzie trzeba troche pokoj malego odswiezyc, a tv będzie tylko w dużym pokoju ![]() Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2014-08-27 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.