![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jakieś 40 minut... teraz czuję się zupełnie normalnie... już marzę o bułce z pomidorem i szynką :P
#2343 |
Wtajemniczenie
|
Acha jakby któreś była zainteresowana to byłam wczoraj w fashion house i w Triumphie kupiłam biustonosz do karmienia model mamabel Plain
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Wtajemniczenie
|
Lola dobrze wiedziec, jutro jade do galerii to wstąpię do triumpha..
#2345 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi czy macie jakieś fajne stronki z ciuszkami dla dzieci? przeglądam ale jakoś mnie nie powalają, może macie jakieś?
#2346 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
No to juz prawie z głowy. Ja w pierwszej ciazy bardzo zle znioslam glukoze ;/ po dwoch juz ledwo zrobilam pare krokow, prawie zemdlałam i jeszcze lezałam tam i na leząco mi pobierała ;/ mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() ![]() jakby nie odległość to byśmy poczarowały ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() z wyprawka ostatnio mojego tak samo podeszłam ![]() ![]() ![]() myślę że małej nic nie będzie ![]()
![]() |
#2349 |
Rozeznanie
|
Hej, niestety jestem noga w cytowania wielu odpowiedzi... Wiec dziękuje wszytskim jednocześnie za miłe słowa
![]() Sweet ! Będziemy sie razem motywować, bo ja tez po 9 miesiącach od porodu bede ślubowac ![]() ![]()
#2350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2351 | |||
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ja jak Kasia cały tydzień pobudki o 4,5. Teraz dosypiałam i dopiero wstałam. Ale dzisiaj jestem dla siebie wyrozumiała bo mam urodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 | |
Rozeznanie
|
Esti87, LolaMontez, Czekoladka21, Sweet dziewczynki dziękuję za miłe słowa
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-08-29 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Ja po porodzie po jakimś czasie mam zamiar zająć się też planowaniem ślubowania (z tym, że u nas to będzie skromny ślub i skormna imprezka) także możemy się motywować wzajemnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Sweet sto lat! Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zadomowienie
|
Mam info od mojej znajomej która urodziła 3 tyg temu. z ciuszków używa głównie pajace - ma 7 par, body z długim rękawem czasem spodenki (2 pary wystrczą) zakłada i codziennie to wszystko musi uprać, pieluch tetrowych - optymalnie 30szt. mówi że reszta ciuszków leży niewykorzystana. no i radziła żebym tych pajacy to co najmniej 10szt jak to jesień będzie. jej córka urodziła się się 56cm a wchodziła w rozm 50 i dopiero teraz zakładaja jej 56.
i mówi że ją laktator elektryczny wkurza, że szybciej ręką odciąga. i butelka antykolkowa sie jej bardzo przydaje.
#2358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- ślub.....kiedy to było heh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |||
Raczkowanie
|
Ostatni post wczoraj ok. 15:30, a tu 5 stron do nadrobienia! Ale pędzicie
![]() No ba! Już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że w grudniu nie będzie zimy stulecia i będziemy mogli spacerować ![]() Właśnie, jak to jest z tymi spacerkami? Kiedy po porodzie można zimą wyjść z takim maluchem? Cytat:
![]() Wrzucam fotki wózka. Zdjęcia robione na szybko, wieczorem i w sztucznym świetle, więc ten granat wyszedł zbyt ciemny. Nie mogę zrobić aktualnie więcej zdjęć, bo wózek już zdemontowaliśmy i schowaliśmy w piwnicy mojej babci (na drugim końcu Wrocławia ![]() wózek-001.jpg wózek1.jpg Co do kocyków i rożka (ktoś się o to pytał, ale zły wizaż gdzieś mi zapodział zaczytaną wiadomość), to zdjęcia są reklamowe, bo nie chciało mi się cykać fotek "na żywo" (ale mogę zrobić). Rzeczywistość w tym przypadku jednak nie odbiega od marketingu. Naprawdę te rzeczy wyglądają świetnie, dobrze uszyte, dobre materiały i piękne kolory. Kupowałam u tego sprzedawcy na allegro: MakaszkaHandMade Przesyłka przyszła 2 dni po zamówieniu. Cytat:
![]() Cytat:
Też się zdecyduję na piankowy. Na razie brałam pod uwagę ten z Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40213245/ Miałyście może z nim do czynienia, słyszałyście coś? A propos krówek - położna ze szkoły rodzenia polecała wziąć krówki na poródówkę ![]() Nie polecała landrynek (2 przypadki złamanych zębów przy porodzie ![]() Justana - świetne fotki, wcale nie zbytnio roznegliżowane. śliczny brzuszek, sliczna ty i śliczny futrzak ![]() A w ogóle to uwielbiam różowe staniki. Ostatnio odkryłam, że mam je tylko w takim kolorze. Normalnie 50 shades of pink. Aneeczka - nie przejmuj się suplementami. Przecież tyle kobiet (nie mówiąc o tych, żyjących w przeszłości) ich nie bierze, a dzieci rodzą się silne i zdrowe. Gdyby zdrowie dziecka aż tak zależało od tych suplementów to nasz gatunek byłby na wymarciu ![]() LolaMontez - udane łowy ![]() Zerknijcie proszę na moją listę ubrankową i podpowiedzcie, czy jeszcze coś dokupić, czy wystarczy? P.S. Nie wiem skąd mi się wzięło 17 pajacy w rozmiarze 62 ![]() Smart Menu 2014-08-29 115145.bmp.jpg Smart Menu 2014-08-29 115214.bmp.jpg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Wtajemniczenie
|
Już po pobraniu krwi jestem.. teraz musze czekac na wyniki.. idę coś zjeść do bufetu..
#2361 |
Zakorzenienie
|
U nas przygotowania zajęły 9 miesięcy. Choć przez większość czasu nic się nie działo. No ale to zależy jak się organizuje i podchodzi do tematu. Znajoma sama robiła zaproszenia, menu, winietki, dziergała prezenciki dla gości i dekoracje na butelki z wódką. Ja takich rzeczy nie maialam albo zamawialam więc nie zajmowały mi dużo czasu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten z aukcji (niby) to 100% bawełna. nam położna mówiła o tic tacach ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- ja na razie uciekam ![]() zajrzę potem....ale jeszcze dzisiaj jedziemy na koronę heh bo jutro wesele znajomych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zadomowienie
|
Sweet wszystkiego najlepszego
![]() Ślub czy nie ślub ja też już czekam na czas odchudzania. Teraz też się ograniczam, bo kg mi lecą z powietrza więc będzie trudno, ale wspólną motywacją mam nadzieje, że damy radę. Najbardziej dołujące jest to, że otaczają mnie same ciężarne co w ciąży prawie nie przytyły, albo szybciutko schudły. A jak słyszę, że w ciąży trzeba się ruszać to mnie w ogóle szlak trafia, bo akurat nie wszyscy mogą, a reszta tego czasami nie potrafi zrozumieć. Myślałam, że ta ciąża będzie zupełnie inaczej przebiegać, ja lubię ruch, spacery, a tu sobie można planować, a jest jak jest.
#2364 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dwa dni mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia szok. Auto odebrane, jeździ, ale ile z tym mechanikiem problemów, to szkoda gadać. Mąż wczoraj skończył urlop i pojechał do DE ![]() Ja już do pracy nie wracam, zostaję na zwolnieniu. W końcu muszę zacząć wyprawkę kompletować, bo mam same ciuszki, łóżeczko i fotelik :p Zamówienie w Gemini rośnie Hehe, myślę że do poniedziałku zamówię, jeszcze się teściowa dorzuciła a ona do połowy września będzie w Pl, więc oby paczka dotarła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj piekna pogoda, slonecznie i wietrznie to wystawilam posciel lozeczkowa do wywietrzenia i materac-sprawdzalam czy nie ma jakis robali ale na szczescie nie ![]()
![]() |
#2366 |
Zadomowienie
|
aleska mi się wydaję że ciuszków Wam wystraczy ale nie mam doświadczenia ;-)
#2367 | ||
Wtajemniczenie
|
Aleska, wszystko zależy jaka będzie pogoda, jak nie będzie mrozu, to ja planuję od werandowania (czyli postawienia w wózku w wychłodzonym pokoju, werandy u mnie brak) z 3 dni, a potem koło 10 doby na dwór na pół godziny, listopad to cieżko coś przewidzieć, może wiać, może lać, moze zmrozić
![]() ![]() Ja miałam jakiegoś batona na porodówce i jak podawali kolację, to zjadłam trochę choć nie miałam ochoty, ale też nie wiedziałam ile to potrwa. Gorzej po porodzie, jak zobaczyłam kiełbasę niewiadomego składu i chleb z masłem na śniadanie, to się ucieszyłam, że mam swój jogurt i jabłka pieczone mama mi przyniosła. Sweet, sto lat sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Inna sprawa, ze dzieci świetnie się rozwijają przy innych dzieciach, uczą nowych rzeczy, ja same plusy widzę. Potem jak się urodzi drugie dziecko,to będziesz wystarczająco zajęta. Cytat:
Ja z ciuczków nie lubiłam kaftaników, najlepiej bodziak i półśpiochy albo śpiochy i pajace, wygodne, łątwe do przebrania. Kasiu, ja mogłam odrobinę wody podczas glukozy, taż, zeby usta przepłukać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Zadomowienie
|
Dzięki za życzenia dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#2369 |
Zadomowienie
|
Zanet ja 2 lata temu byłam na koronie jak byłam na weselu w Częstochowie, a do tego czasu nie wiedziałam, że coś takiego istnieje u nas się takich rzeczy nie robi.
Ja też myślę nad materacykiem, ale chyba jeszcze trochę pomyślę ![]() Wcinaj Kasia, bo już ta godzina, że czas najwyższy na 2 śniadanko, a to dopiero pierwsze ![]() U mnie dzisiaj cieplutko. A uprzedzając pytania co dzisiaj na obiad to u mnie zupka warzywna z kalafiorkiem i fasolką uwielbiam takie zupki, a kiedyś do warzywnej to mnie zmusić nie szło ![]()
#2370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie już duża część zaplanowana... mamy salę, mamy zespół już od dawna (trzeba ich rezerwowac minimum 1,5 roku wczesniej - szczególnie jesli chodzi o rozchwytywane terminy), mamy fotografa i kamerzystę... planujemy jeszcze zespół gospel do kościoła ![]() w kościele termin zaklepany (będzie w wielkiej katedrze bo to moja parafia... a tu terminy tez rok wczesniej się klepie ![]() mam już nawet kwiaty posadzone, które do dekoracji wykorzystam w przyszłym roku! a potrzeba mi ich ogrom... wiec nasadziłam z 10 krzewów ![]() kolorystyka wymyślona... drużbowie raczej też wybrani (choć jeszcze o niczym nie wiedzą of kors!), cały zarys jako tako dokonany.... ...ale ja to jestem pedantką w takich kwestiach i u mnie musi być wszytsko an tip top... TŻ boi się, że będę wszytskich po kątach ustawiała w dniu ślubu i sama popsuję sobie ten dzień... taka panna młoda z piekła rodem! po za tym chciałam dopiąc wiekszość kwestii przed porodem z racji późniejszego braku czasu (dziecko-szkoła-praca...). jakąś taką niekonkretną wizję sukni tez już mam... ale jak ja będę po porodzie w niej wyglądała to nie wiem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.