|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Plastry antykoncepcyjne EVRA, a skutki uboczne
Hej
![]() Moje drugie pytanie, czy od kiedy stosujecie tą metodę antykoncepcyjną zauważyłyście u siebie jakieś zmiany, chodzi mi konkretnie o zmiany zachowania, bo ja jestem straaaasznie nerwowa od kiedy je stosuję, bolą mnie piersi (może nie tak bardzo bolą, ale są wrażliwe na dotyk i twarde) i ogólnie czuję się trochę tak dziwnie, też tak macie? Nie wiem, czy warto męczyć się i stosować taką metodę hormonalną... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plastry antykoncepcyjne EVRA, a skutki uboczne
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Komplikatorka
|
Po pierwsze nie możesz sobie naklejać kiedy chcesz. Jeśli Ci się odklei to od razu naklejasz drugi.
Poza tym dopiero zaczynasz przygodę z plastrami więc organizm musi się "przyzwyczaić".
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o samopoczucie to ja też na początku miałam bolesne i wrażliwe piersi ale to przeszło, musisz poczekać. I nie rozumiem czemu nie prztykleiłaś kolejnego plastra od razu we wtorek kiedy ci się odkleił? To naprawdę nieodpowiedzialne bo mogłaś przez to nie być dobrze zabezpieczona i możesz być teraz w ciąży. Od kiedy przyklejasz plaster musi on być na ciele stale przez 3 tygodnie, zmieniany oczywiście co tydzień, chyba że coś się stanie (odklei się czy coś). Nie można pozwolić żeby przerwy między odklejeniem jednego plastra a przyklejeniem drugiego były długie a na pewno nie mogą to być 2 dni! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie wiem autorko czy zdajesz sobie z tego sprawę, dlatego skopiowałam ci treść ulotki "Jeżeli plaster był odklejony całkowicie lub częściowo przez czas dłuższy niż 24 godziny, lub gdy kobieta nie jest pewna od jak dawna plaster jest odklejony, należy natychmiast założyć nowy plaster by zapobiec zajściu w ciążę. Powinno się rozpocząć nowy 4-tygodniowy cykl."
Antykoncepcja to nie żarty i radze na przyszłość być ostrożniejszą. Ja plastry stosuję już od ponad roku i mogę się wypowiedzieć na ich temat. Przez pierwsze trzy miesiące mój organizm bardzo źle na nie reagował, było mi ciągle niedobrze, ale zdawałam sobie sprawę, że to jeden z efektów ubocznych. Ginekolog dodatkowo mnie poinformował, że organizm potrzebuje 3 miesięcy na przyzwyczajenie się do tego. Potem wszystko minęło, więc tym akurat nie musisz się martwić. Jeśli chodzi o zmiany w nastroju jestem absolutnie zadowolona. Kiedyś przed miesiączką czułam się koszmarnie, ciągle płakałam, wszystko wydawało mi się straszne i potrafiłam się z każdym pokłócić. Dzięki plastrom wszystko minęło. Teraz już nawet nie mam złego nastroju 'przed'. Ogólnie to dobra metoda na zabezpieczenie się, jednak trzeba być choć trochę odpowiedzialnym, Teraz mogło ci się udać,ale pomyśl co by było jakbyś zaszła w ciążę ![]() Edytowane przez delilach Czas edycji: 2014-09-04 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Zajrzyj na ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=698307&page=35
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.