|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słoneczko, gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Manieczka, powodzenia na badaniu. Wierzę, że nic Ci nie wyjdzie ![]() Ja dalej mam na przedramionach drobne krostki, ledwo widoczne, ale jak trochę podrapię to się uwypuklają. Zapomniałam powiedzieć o tym lekarzowi teraz jak byłam, wszystko przez tą szyjkę. Mam wizytę w następnym tygodniu to go spytam. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
możesz odgazowaną colę, węgiel i miętę. Koniecznie musisz się nawadniać, więc dużo wody i ewentualnie litorsal, żeby uzupełnić elektrolity! btw, masz sponsorowanego bloga na fejsie? pokazało mi, żebym polubiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ziół no to mięta, rumianek... i tak jak dziewczyny piszą...jak się utrzymuje dłużej, to najlepiej do lekarza idź Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-04 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Rozeznanie
|
tak wlasnie licze i licze i mi sie dzis zaczal 32 tc ;p Słoneczko na kiedy masz date porodu jakbys mogla przypomniec
![]() doczytalam ... ;p z pierwszej strony ;p ja mam na 4.11 juz sobie wyobrazam jak mija 30.10 i czekam na sprawozdanie od Ciebie czekajac na wlasny porod ;p masakra ;p Edytowane przez szybkawolna Czas edycji: 2014-09-04 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3248 |
Zakorzenienie
|
Tydzień za tygodniem lecą...ja tak odliczam od soboty do soboty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() sny w ciązy sa najlepsze ![]() życzę dzisiejszym wizytujacym wszystkiego dobrego, samych dobrych wiadomości ![]() i za wczorajsze wizyty i dobre wieści ![]()
![]() |
#3250 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm, może warto zrobić te badania, ale spokojnie, na pewno Ci nic nie wyjdzie ![]() jej, Sloneczko 33tc! przeraza mnie to, zaraz ucieknę w sina dal!!! Cytat:
widzisz jaki kochany! ![]() Cytat:
![]() ja od niedzieli do niedzieli! szykuje się ! bo jeszcze po wyniki lece, potem ryneczek, potem kapiel i gin! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach dzisiaj !
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak z innej beczki ;P macie juz roztepy ? mi popekal brzuch tak jakby od spodu i na nagach tak jakby zaraz pod majtkami mi skóra popekała ;/ no i tak jakby z boku jednwgo kolana ale to temu ze zrobil mi sie jednodniowy super obrzek, taka buła wyskoczyla ... ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Rozeznanie
|
dla oszczędzających: http://dziecisawazne.pl/6-wskazowek-...-pierwszy-rok/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() chciałam zapytać odnośnie wymiarów pościeli do łóżeczka . Zamawiacie 120x90 czy mniejsze?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia dla wizytujacych
![]() wlaczylam 1 partie ciuszkow-narazie same ubranka wierzchnie, dresiki, sukienki, kombinezony, sweterki, masakra ledwo sie zmiescilo do pralki a mam ta z duzym bebnem ![]() no to jeszcze czekaja mnie ze 2-3 prania co tyle tego jest ![]()
![]() |
#3256 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj byłam na wizycie u gina... mała po raz trzeci nie dała się zbadac ![]() opowiem Wam anegdotę dot. ZUS, która przedstawił mi mój lekarz ![]() ...w tamtym tygodniu otrzymał pismo od pracownika ZUSu z prośbą o wyjasnienia, czy jego pacjentak będąc na L4 chodzonym może robić zakupy w sklepach wielkopowierzchniowych (!!!!!!!! ![]() Jak się okazało, jej pracodawca "nakrył" ją na zakupach i zrobił jej zdjęcia z ukrycia, które wysłał do ZUSu... ten natomiast to podłapał... PARANOJA!!! ![]()
![]() |
#3258 |
Raczkowanie
|
macie juz roztepy ? mi popekal brzuch tak jakby od spodu i na nagach tak jakby zaraz pod majtkami mi skóra popekała ;/ no i tak jakby z boku jednwgo kolana ale to temu ze zrobil mi sie jednodniowy super obrzek, taka buła wyskoczyla ... ;/[/QUOTE]
U mnie na razie czysto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Samruje sie codzienie tym z Tołpy na roztepy... i wychdoze z zalozenia ze jak ma peknac to peknie ;/ |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja regularnie smarowałam brzuch, przynajmniej raz dziennie, narazie rozstępów nie mam, ale za to zrobiło mi się po jednym na udzie (uda smarowałam tak z raz na dwa dni). Ciuchy noszę te same, więc te uda nie mogły jakoś mocno przytyć, przynajmniej w porównaniu z brzuchem, więc na mnie chyba balsamy trochę działają. Teraz się nacieram od biustu do kolan ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Rozeznanie
|
Kostka09 dzięki za info – cały czas ogarniam jak poruszać się po forum
![]() begie13 nie mamy wybranego imienia – bardzo poważna decyzja i na nic się nie możemy zdecydować … :/ być może będzie Paweł po dziadku męża. Zanet84 ja pod Poznaniem mieszkam więc zaraz zapisuje się na warsztaty… chyba, że zacznę rodzić wcześniej… ![]() mgds to coraz więcej tych patriotów ![]() szybkawolna ja rozstępów nie mam – mam dość mały brzuszek nikt mi nie wierzy że to już 7 miesiąc (ale maleństwo waży już 1600, a ja przytyłam 7 kg) za to mam paskudny celulit – ciekawe czy po ciąży będę dała rade się go pozbyć :/ czekoladka21 woow – moje pranie to nawet 1/3 pralki by nie zajęło… chyba muszę iść na zakupy ~Olya~ właśnie jak to jest z tym L4 „chodzonym” można iść na zakupy / do apteki etc ? Po co ja oglądałam tego Kossakowskiego -teraz bardziej boję się bólu porodowego - chyba zdecyduję się na ZZO |
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was prała ciuszki w Jelpie? ja zrobiłam pierwszą turę i one nie pachną. czy to normalne? dodałam nawet trochę płynu do płukania (też Jelp)
#3263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3264 |
Wtajemniczenie
|
Frau starszy to Aleks, młodszy Adam
![]() Manieczka bo jelp to bezzapachowy ![]()
#3265 |
Rozeznanie
|
co do ZZO. Wczoraj rozmaiwalismy o tym trochę w SR, ale i podyskutowałam z lekarzem.
Ja się decyduję na 100%. chociaz wszytsko zalezy od anestezjologa... jeśli da zbyt małą dawkę, to znieczulenie może puścic w najbardziej hardkorowym momencie i wtedy spadasz na głęboką wodę, bo organizm nie nastawiał się stopniowo. W wiekszosci takich przypadków nie da się pwotórzyć znieczulenia. Z drugiej strony jak da Ci zbyt mocną dawkę to nie wiesz kiedy powinnas przeć... Ponoć po ZZO jest sporo cesarek i są to bardziej skomplikowane cięcia nić te "z góry założone"..., bo dziecko jest już często cześciowo w kanale rodnym. Lekarz musi więc je umiejętnie wyciągnąć, a czesto tez skorzystać z pomocy położnej, która musi "wepchnąć" dziecko ponownie do brzucha. ![]() z drugiej strony ZZO może byc zbawienne dla kobiet o niskim progu bólowym. wszytsko więc w rękach dobrego lekarza...
#3266 |
Rozeznanie
|
A bedziecie pisac "PLAN PORODU" jako dokument to porodu ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie, leze jeszcze z 9 dni pewnie, bo chca zobaczyc czy antybiotyk zadziala, a ja zeswiruje do tego czasu sama na sali. Z konsultacji wszystko ok, wiec dali mi na zatoki antybiotyk - w koncu mnie posluchali po 3 dniach...
Dzis drugi raz od przyjecia bylam pod ktg, a poza tym witam sie w rozpoczetym 30 tyg ![]() Witam nowe mamusie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
![]() |
#3268 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam cieicorkę w słoiku, nie mam tahiny, i co teraz? Jak żyć, ja też chcę takie pysznosci ![]() Cytat:
U mnie po porodzie był formularz do wypełnienia i kopia aktu urodzenia jako załącznik i pesel dziecka. Musiałam sie osobiście pofatygować, a potem już resztę pani za to odpowiedzialna u mnie wpracy załatwiała i ja dostałam tylko przelew. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko ok z Jerzem ![]() Cytat:
Cytat:
A jaki prezent sobie wybrał? Cytat:
Cytat:
Teraz mam śpiworki, oraz takie ekstra śpiwory, jak dla dorosłych, dziecko się wkłada i zasuwa z boku, rewelka. Byłąm u endokrynologa, mam brać euthyrox 88 jeszcze przez 3 tygodnie , a potem już 100 i znów za miesiąc do kontroli. Zapisałam się na warsztaty w Olsztynie, sama, ale są 21.10 dopiero, zobaczymy. Mam fajny rowerek stacjonarny, miałam pedałować na jesieni, a tu pupa blada ![]()
![]() |
#3269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja gin twierdzi, że w sumie byoby mniej cesarek gdyby zzo byłoby ogólnie dostępne, bo czesć kobiet nie wytrzymuje bólu, a część z obawy przed nim załatwia zaświadczenia o koniecznosci cc.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.