![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Izotek- mój dziennik.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
U mnie niestety dwa dni temu wyskoczył jeden wielki pryszcz ropny na policzku i jeden na dekolcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() głowa do góry,w końcu przestaną wychodzić ![]() Ja te potwory smaruje Aknemycinem.Jak zauważę w porę ze coś sie wykluwa smaruję nawet kilka razy dziennie i wtedy pryszcz znika.Niestety nie zawsze mi sie to udaje.Jak juz zrobi sie stan zapalny to nawet antybiotyk nie pomaga.
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Iwonka używasz jednoczesnie retinoidów zew. i wew.? Tak można? Wydawało mi się ze jest to zabronione. Jak twoja skóa reaguje na to?
Właśnie dziewczyny jak wygląda teraz wasza pielęgnacja, czego używacie?Można robić sobie peelingi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że na duże zapalone zmiany można stosować coś co przyspieszy gojenie. Moja dermatolog pozwoliła mi uzywac Aknemycin. Zaleciła nawet uzywac co drugi dzien Metronidazol gyby wysyp był duzy. Metronidazolu nie uzywam bo mam teraz pojedyńcze wyprywski ale Aknemycin mam zawsze przy sobie.Uzywam punktowo kilka razy dziennie i co drugi ,trzeci dzień uzywam na całą twarz (tylko teraz juz nakremowaną).Ma to zminimalizować ryzyko dużego wysypu. Nie jest to jakś cudowna maść ale w wielu wypadkach mi pomogła. Co do peelingu to pewna bardzo madra osoba,której ufam (sama przeszła kurację izotekiem) doradziła mi że mozna delikatnie ,ale to bardzo delikatnie od czasu do czasu potraktowac skórę jakimś drobnoziarnistym peelingiem .Wtedy tylko da się skórę naprawde nawilzyć. Trzeba obserwowac jak twarz reaguje na dany kosmetyk. Jesli delikatny peeling cie nie drazni a masz mnóstwo suchych skórek to zrób go.Mnie wtej chwili drazni nawet wycieranie buzi ręcznikiem a jestem po jedenastej tabletce dopiero i się nie łuszczę.
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2014-08-31 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny Wy codziennie nawilzacie skore calego ciala? Bo w sumie w ulotce pisza zeby nawilzac czesci skory chorobowo niezmienione... Czyli teoretycznie twarz, dekold i plecy nie powinny byc nawilzane, ja nawilzam ale nie wiem czy dobrze robie... U mnie 11 dzien czyli 22 tabletki, mam wysyp:-( wyciskacie sie czy wstrzymujecie? Zauwazylam ze skora stala sie bardzo delikatna i jak tylko mocniej sie drapne krew leci i leci...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na blizny izo nie pomoże.Trzeba to przetrzymać. Czy lekarz zalecił wam pigułki anty przy izo?Ja biore od trzech miesięcy ale źle się czuję,mam migreny i chce odstawić.Za duże obciażenie dla mojego organizmu izo i anty.
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Mi powiedzial ze trzeba sie najlepiej podwojnie zabezpieczac, ja mam wkladke i ginekolog powiedzial ze nie ma potrzeby lykac jeszcze tabletek... Musze sie wstrzymac z wyciskaniem bo jednego wycisnelam i uspokoic krwawienia nie moglam...
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- A jakie tabletki bierzesz? Moze inne? Ja w zyciu nabralam sie i to kilka rodzai i po kazdych mialam inne skutki uboczne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2014-08-31 o 16:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Biorę Teenie od 3 miesięcy.Mam wrażenie że mój trądzik tylko się zaostrzył od czasu jak ja biorę.
Jutro powinnam wziąc pierwszą tabletkę i cały czas się waham. Wiem,że trądzik w moim wieku (39lat)jest wynikiem zaburzeń hormonalnych.Pani doktor zapisała mi tabletki na chybił trafił i powiedziała,że cera mi sie poprawi.Niestety,myliła się. Powinnam zrobic badania hormonalne,wiem juz jakie.Musze jednak odstawic tabletki anty żeby to zrobić. Wtedy,na podstawie wyników lekarz powinen dobrac mi odpowiednie leki. Boje sie ,że nawet jesli izotek pomoże,to jesli przyczyna są odchylenia hormonów to trądzik i tak mi wróci. Ten żel z Biedronki jest do suchej skóry?
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy was tez boli głowa przy Izoteku? Od kilku dni praktycznie codziennie mnie boli. Nie wiem tylko czy to izo jest winne czy tabletki anty. Jak brałam tylko anty ból zdarzał sie sporadycznie,teraz jest bardzo częsty i uciązliwy. Martwię sie ,bo w czwartek dopiero dwa tygodnie będą jak biorę a co bedzie dalej. ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Mnie głowa nie boli, tzn na pewno nie częściej niż przed zażywaniem Izoteku, ale słyszałam, że to prawda, że skutkiem ubocznym tego leku może być też ból głowy. Za to są dni kiedy bolą mnie mięśnie i stawy. Niecodziennie, ale jednak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję ze ból ustępi jak u ciebie.Dzis juz jest lepiej ale i tak delikatny ból czuje cały czas. Jutro dwa tygodnie i buzia nadal mi sie przetłuszcza,może trochę mniej ale jednak. Jesli chodzi o wypryski mam dobre dni,ale nie cieszę sie za bardzo bo znam moja skórę. Poza bólem głowy i lekka suchościa ust nic złego się nie dzieje. Jak u was?
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
U mnie dzisiaj równo dwa tygodnie. Skóra się łuszczy ale nawilżam ją tylko wieczorem, zwykłym balsamem ciało a twarz cetaphilem, rano tylko jeśli się łuszczy na tyle że nie da rady pudru nałożyć to jakimś garnierem zielonym nawilżającym smaruje. Wypryski są, oczywiście goją się całe wieki, te które powstały dwa tygodnie temu jeszcze widać... A wczoraj wyskoczył mega wielki na czole ![]() ![]() Z zajadami i wyschniętymi ustami walczę Bepanthenem na noc i naprawdę pomaga ![]() Najgorzej z głową bo swędzi, wypadają włosy i jak się drapie to skóra leci jakbym miała łupież, muszę znaleść coś dobrego do włosów bo puszyć się nie puszą po olejkach ale porządek ze skórą głowy muszę zrobić. Mnie boli kark czasami nie głowa, jak za często kręcę głową to tak jakby kark/szyja boli. Żołądek który bolał na początku po kilku tabletkach leków osłaniających dał spokój ![]() Nie jest tak źle narazie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka masz dawkę? Ja mam 20 mg i nic a nic sie nie łuszczę.Czasem po umyciu mam bardzo zaczerwienioną buzię i taka swiecącą,nie wiem jak to opisać ale cała sie swieci,choc myje delikatnym żelem. W tej chwili nie mam ani jednego pryszcza oprócz kilku takich malenkich zaskórniaczków ,choć jeszcze kilka dni temu miałam kilka ropnych.Szybko wychodzą i szybko się goją. Nie wierzę że taki stan sie utrzyma,bo widze pod skórą duzo takich malutkich mikrozaskórników i to musi niestety wyjść na wierzch. Z włosami na razie żadnych problemów.Przetłuszczaja sie jak zawsze.
![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tej chwili uzywam Bioderma Hydrabio Legere i na razie daje radę. Poza tym na pryszcze,które sie długo goją polecam ci Aknemycin ![]() Ja smaruję punktowo nawet kilka razy dziennie a co drugi,trzeci dzień na całą twarz na noc.
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Nawilzam raz dziennie wieczorami a twarz zalezy jak bardzo sie wysusza, musze poszukac tego aknemycynu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
DZIEŃ 36
Skóra na twarzy nie jest jakaś tragicznie sucha czyli ogólnie poprawa w tej kwestii bo jeszcze niedawno na czubku nosa i w kącikach ust całe płaty odpadały. Pryszczy na czole nie mam już prawie wcale chociaż ostatnio coś nowego się pojawia ale i tak jestem zadowolona (po 10 latach likwiduję grzywkę bo nie muszę już chować czoła ![]() ![]() ![]() P.S. Znowu leciała mi krew z nosa ![]() Edytowane przez balbinka95 Czas edycji: 2014-09-03 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2014-09-04 o 07:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietasz kiedy buzia przestała ci się przetłuszczać? Ja na razie czuje sie bdb,ból głowy tez ustał. Kupiłam ten żel micelarny w Biedronce.Dziwny jest,Nie pieni sie wcale. Próbowałam nim zmyc makijaż wczoraj i nawet mu sie udało,tylko zajęło to trochę czasu. Chyba zostawie go sobie na rano a wieczorem bede uzywać starego żelu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ej.html&next=1 Nie jest tak delikatny ale szybciutko zmywa cały makijaż i nie musze bawic sie w micele. Nie wyciskać!!!Spróbuj może tormentiolem smarować.On ładnie wygasza takie zmiany. Podczas mycia w końcu pęknie ci ten pryszcz.Wtedy tormentiol tez dobry na szybsze gojenie.
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za radę o Tormentiolu bardzo dziękuję-wypróbuję ![]() Fakt, też żel micelarny nie pieni się, zapomniałam wcześniej o tym napisać, też na początku ciężko było mi się przestawić , ale teraz po zużyciu jakichś 10 opakowań już nawet zapomniałam,że może być inaczej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesto w ciągu dnia musze zbierac sebum z twarzy. Co to żelu to masz rację,to kwestia przyzwyczajenia. Wypróbuje tez tę wersję z peelingiem.Wczoraj widziałam,że jest też różowe opakowanie ![]() Tormentiol poleciła mi kiedys dermatolog.Możesz nim smarowac punktowo nawet kilka razy dziennie.Jest bezowy więc mozna nawet w dzień,a na noc gruba warstwa.Smaruj tylko punktowo,bo to tłuste mazidło. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Może na razie nie likwiduj tej grzywki,bo wszystko sie może jeszcze zdarzyć choc mam nadzieję,że nie ![]() Ja swojej na razie sie nie pozbywam. Czy ta krew z nosa mocno ci leci?Masz mocno wysuszone błony sluzowe?
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolałabym bez zapachu,bo przy retinoidach skóra jest tak wrazliwa że im mniej drazniących substancji tym lepiej.
![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak tak polecałyście ten żel to i ja go kupiłam i naprawdę jest dużo lepszy niż żel za który zapłaciłam 15 zł... Nie przeszkadza i że się nie pieni, łatwo się zmywa, skora jest fajna po nim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Oprócz nakładania kremu na twarz robicie jeszcze coś z nią?
Najbradziej boję się tego że skóra będzie tak wysuszona i łuszcząca że nie bedzie sie dało nałożyć podkładu. A ja bez podkłądu nie wyjde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.