|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
musze powystawiac ksiazki jeszcze raz do sprzedazy. Jak buty sie ruszyly to moze cos jeszcze sie ruszy a tylko mi zagracaja miejsce.
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
A Ja właśnie uwielbiam ostatnie części Harrego
może i mroczne ale pięknie jest ukazana prawdziwa przyjaźń i poświęcenie własnego dobra dla wyższych ideałów
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem inna bo ja takie mroczne klimaty lubie jesli chodzi o ksiazki i filmy
|
|
#1655 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, dziewczyny
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczytywałam się w książkach ale o kontrowersyjnej tematyce bo seksualnej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też oglądam ale zapewne zaraz wróci Tż z pracy i będę zmuszona iść go nakarmić, a nie oglądałam tej części
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wszystkie ksiazki fantasy wsumie lubie i filmy. Wszystko co o czarach,magii jakis nadprzyrodzonych mocach.
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hooooo....
Wyszłam z domu o 13 i dopiero wrocilam Tyle na nogach ze mi chyba zaraz poodpadają ![]() Pochwalę się Wam byłam z mezem w decathlonie po buciki dla niego na jesień i wygrzebalam extra torbę do szpitala 55 litrów , sklada się do małej zaszetki i taniutka bo 39zł http://www.decathlon.pl/torba-55-l-d...d_8245229.html jak któraś nie ma to polecam potem można zrobic z niej malutką zaszetkę i wrzucic do szafy
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
Justysia świetna kurtka
Linka torba faktycznie praktyczna. ja nigdzie nie ruszam się bez mojej czerwoniastej, błyszczącej walizeczki mam nadzieję, że zmieszczę się w nią do szpitala... (brzmi to jakbym sama miala się w nią schować ) w sumie to już trzeba będzie spakować rzeczy dla 2 osób ![]() Nigdy nie byłam w decathlonie ![]() maczuma gratuluje studniowki
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-09-05 o 23:27 |
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Wstalam i zaraz na grzybki jedziemy na chwile z kuzynka i ciocia
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do torby to ja mam taka mala walizke ma kolach, za punkty payback kiedys wzielam. Juz tyle razy w szpitalu lezala, ze bez tego byloby ciezko. Chociaz musze ja jakos oczyscic, wiec generalnie tez zastanawiam si czy nie lepiej kupic nowa. Jak do szpitala pozniej wziac te ciuszki dla dziecka takie 'sterylne' ( w sensie wyprane i wyprasowane) w ogole Wy piszecie o gotowaniu ubranek, ale jak je wygotowac w pralce? Jak ja mam max temp 60st na godzine?
|
|
#1664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do oliwki to smarowałaś się na suchą skóre dla porównania? czy nie lubisz tego klejenia?
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
podpowiedzcie co można teściowej na urodziny kupić :P
|
|
|
|
#1666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pogrubionego serio ktoś tu ma zamiar gotować ubrania? może chodzi o opcje 90-95 stopni w pralce (ja tak piorę reczniki i pościel), ale nie wiem jak kolorowe ubranka wyglądałyby po tym...chyba jak moje bluzki, które nadawały się do śmieci jak TZ przyapadkiem wrzucił do prania z ręcznikami Ja pewnie wypiorę wszystko w 40 stopniach |
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
No kilka razy sie spotkalam ze stwierdzeniem, ale nie wiemu kogo
ze ciuszki trzeba wygotowac :pJa nawet posciele piore na 60st bo nie chce mi sie czekac az 3h mam program na 95 reczniki i posciele ale 3godzinny :/
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam opcję 'quick wash' i wtedy każde pranie trwa ok 1,5h, a jak tego nie wcisnę, to nawet zwykłe na 40 stopni trwa ok 2,5h
ale akurat ręczniki właśnie wrzucam na 90 i na to długie pranie.
|
|
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj też mam studniówkę
![]() nawet bym nie wpadła żeby to policzyć gdyby nie wy ![]() ![]() śmieszne uczucie....
|
|
|
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziaqqq tak w ramach żartu jak w tymtym roku przed gwiazdką szukałam prezentu dla mojej teściowej,mówie do mojego tz "Co kupujemy Twojej mamie"
a on do mnie "knebel" ![]() A tak na serio to nie wiem teściowi ostatnio kupiłam zatrąbisty zestaw herbat,taki w ręcznie rzeźbionej skrzyneczce,z zaparzaczami i innymi bajerami ![]() Lolcia Kochana nawet nie wiesz jak Ci współczuje !! Aż mi żołądek podszedł do góry jak sobie przypomniałam ten niepokój jaki człowiek czuje w takich sytuacjach,ehh z własnego doświadczenia powiedzieć mogę tylko tyle że jedynym rozwiązaniem jest odizolowanie się... Sasia Podzielam Twoje zdanie,jakie gotowanie ubranek ? Ja bynajmniej przesadzać nie mam zamiaru,wyprać wyprasować i tyle Ogólnie nie chce wpaść w szał wyparzania,wygotowania wszystkiego dookoła ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- P.S Już mam dwa zimorodki do dokarmiania
|
#1671 |
|
Rozeznanie
|
Inka ja nawet nie wiedziałam że w Polsce zimorodki żyją haha ale faktycznie pięknie wyglądają
![]() chyba mnie mąż w nocy bije bo co raz to jakiś nowy siniak mi się pojawia i nie wiem skąd
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
yyyy ja wyprałam wszystkie ciuszki w temperaturze 50 stopni , w tygodniu sobie poprasuje i na tym koniec sterylnosci...2,5 miesiąca beda leżeć w szafkach i 'nasiąkać' zapachem domu i kotów
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Inka a ja myslalam ze sobie tak nazywasz tylko te ptaszki, a Ty tak na serio hah
.Siniaki sie moga brac od zbyt malej ilosci plytek krwi, co w ciazy bywa czeste ![]() Ja sobie te gotowanie ubran wyobrazilam, ze moze w garnku sie to gotuje albo cos mialam sie juz o to wlasnie pytac kiedys
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-09-06 o 10:13 |
|
|
|
#1674 |
|
Rozeznanie
|
a co do gotowania to ja nie zamierzam się w to bawić, za leniwa jestem :P
w ogóle ja to w planach mam jakoś tak normalnie podchodzić do tego dziecka tzn nie latać za nim co chwila nie wycierać łapek co minuta jak się ubrudzi na dworzu itd, jak widzę czasem niektóre przewrażliwione mamuśki to mi się włos na głowie jeży, co chwila tylko słychać tego nie rusz to zostaw to feeee no ludzie tosz to dzieciak, tragedia się nie stanie jak się w błocie pobawi, wyrżnie orła czy zje trochę piachu. Ile to razy ja cała brudna z podwórka przychodziłam ale za to jaka szczęśliwa
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie samo podejscie
jak bylam mloda to gotowalam sobie z kuzynka zupy ze zwiru i mleczy zawsze udawalysmy ze to jemy, ale czasem sie zdarzylo 'posmakowac' a sibiaki, strupy na kolanach etc to byla codziennosc moich wakacji granie w gume, skakane, norma jak rano polecialam tak widzieli mnie w domu na obiad, a potem na kolacje stop sie nie dalo nawet szczota doszorowac
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-09-06 o 10:21 |
|
|
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
Napiszę Wam coś
wczoraj w poczekalni rozmawiałam z kobietą, która prawdopodobnie przeprowadziła się w nasze strony z Łodzi. Wypytywała o porodówkę, personel i zwyczaje to jej trochę poopowiadałam. Nie wiem czy to jej trzecia czy czwarta ciąża, bo były z nią dwie córeczki, chyba planowali zrobić USG 4d. Pierwsze dziecko rodziła przez cc, bo ważyło 4800. Nie chciała więcej rodzić przez cc i drugie dziecko rodziła naturalnie. Musiała podpisać masę dokumentów, że podejmuje ryzyko pęknięcia macicy, że może umrzeć ona i dziecko etc ( chyba jak bym dostała takie coś, to od samego czytania zwątpiła bym w poród sn) ale była przy niej położna z dużym doświadczeniem i powiedziała, że da radę. Dziecko na usg przed porodem miało 4 kg, po porodzie zważyli 4,5 urodzone sn, uwaga bez nacinania !!! To dopiero coś teraz się szykuję do porodu u nas i pytała czy nacinają, bo nie chce być nacinana skoro nie była. Podziwiam, bo urodzić dziecko 4,5 kg bez nacinania to jest coś Ja przy dziecku 3,5 kg byłam nacinana, bo już zaczynałam pękać i bezpieczniej było zrobić cięcie
|
|
#1677 | |
|
Rozeznanie
|
Ja się witam w 29 tygodniu
Liczyłam ile ja mam dni do porodu i wg asystenta ciążowego do 29.11 wychodzi mi 84 dni, ale że będę mieć wcześniej cc to może być nawet tylko 66 dni! Jak ten czas szybko leci ![]() Oj Madziqqq to jest mój odwieczny problem, co kupić teściowej... I ostatnimi czasy sama robię jakieś takie "ręczne" prezenty ![]() Cytat:
Ja dziś jadę na ostatniego grilla do teściów ![]() PS. Powiedzcie mi tylko jeszcze jedną rzecz, która z Was już pierze ciuszki w proszku dzieciowym, prasuje i układa w półeczce by czekało na dziecko ? Nie wiem czy nie przeoczyłam jakiś czas temu tej kwestii czytając forum i właśnie nie wiem czy to wasze pierwsze czy już drugie pranie. W zasadzie jak siedzę teraz w domu na l4 to mogłabym poprać ciuszki poprasować i już je poukładać do komody lub w kartony w regał. Niby jeszcze jest trochę czasu, ale właśnie boję się, że zostanę z ręką w nocniku, bo na pewno już na 1 listopada chcę mieć wszystko uszykowane i nawet torbę spakowaną w razie W ![]() Swoją drogą weszłam na wątek mamuś wrześniowych - ile tam wcześniej urodzonych dzieciaczków trochę się przeraziłam.. Bo jedno dziecko to nawet w lipcu przyszło na świat chyba z wagą obecną mojej dzidzi
|
|
#1678 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziaqqq tez nie wiedziałam póki mój tż mnie nie uświadomił
![]() Na mnie właśnie dzisiaj czeka prasowanie i układanie w komodzie Emilka wczoraj próbowała mi wyjść bokiem Normalnie czułam małe piąstki które mnie tam boksowały Ogólnie to mój tż chyba chce zginąć ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- hasiap Ja piore już docelowo też do listopada chce mieć wszystko gotowe
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze pranie było jak przytargałam rzeczy ( w zykłym moim płynie z lidla) a teraz piorę w loveli i płucze w loveli - w temp 50 stopni. Poukadam sobie to w szafie jak poprasuje..a kiedy to zrobie? nie wiem pewnie we wrzesniu / październiku - jak mnie najdzie nuda albo wena. Tez chce miec wszystko do 1 listopada gotowe. Termin cc mam na 24 listopad
|
|
#1680 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka przeoczyłam coś ?? Bo nie kojarze żebyś się chwaliła że masz już termin cc ustalony
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

mam nadzieję, że zmieszczę się w nią do szpitala... (brzmi to jakbym sama miala się w nią schować
) w sumie to już trzeba będzie spakować rzeczy dla 2 osób 

serio ktoś tu ma zamiar gotować ubrania? może chodzi o opcje 90-95 stopni w pralce (ja tak piorę reczniki i pościel), ale nie wiem jak kolorowe ubranka wyglądałyby po tym...chyba jak moje bluzki, które nadawały się do śmieci jak TZ przyapadkiem wrzucił do prania z ręcznikami 
śmieszne uczucie....