|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie?
Ray gratuluje poraz drugi
Kochana proszę przestań się wszystkim zamartwiać. Takie bóle brzucha jak piszesz są normalne. czasem nawet tak brzuch potrafił na początku zaboleć że przez chwilę nawet sie nie można ruszyć. Całą ciążę będziesz coś odczuwać. Nie możesz ciągle się zamartwiać albo denerwować bo maleństwo to odczuje. Teraz wypoczywaj, spaceruj (to dużo w ciąży daje) i jedz witaminki. Buziaczki. Napewno bedzie super przez te 9 miesięcy ![]() Kachula dziekuję, nie wiem jeszcze jak z moja anemia bo nie robili mi teraz badania krwi. Jem owoce i pije dziennie przynajmniej szklanę soku z buraków+jabłuszko. Strasznie tylko daja popalić te upały. Byłam w poniedziałek u gina i wiem ze na następną wizytę napewno zabieram mezusia. Lekarz powiedział że zrobi usg,a mój M bardzo chce zobaczyc maleństwo. Wczoraj mężuś zabrał mnie na wycieczkę samochodem. Cały dzionek poza domkiem. Na końcu zabrał swoją cieżarówkę na "Shrek trzeci" i duuuży popkorn ![]() Należał nam się taki jeden spokojny, wspólny dzień. Nikitko trzymam kciuki z całej siły i czekam, czekam, czekam na wieści Dorotko mam nadzieje że z mężusiem juz się pogodziliście. Faceci czasem mają zawirowania. Dla nich mamusia jest święta, wiem cos o tym. Mój niby udaje że tak nie jest ale ja wiem swoje. Wszystkie chłopy to synusie mamusi. Kto wie może ja też będę miała synusia
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
ja 22 hehe no kto wie
![]() moj mowi ze blizniaki pewnie hehehehe boshe to by dopiero bylo szok nad szokami hehehe moj maz ciagle sie zastnawia czy to chlopcyk cy dziefcynka tak mowi hehehe ale chyba jeszcze do niego nie dotarlo ze bedzie tata zreszta do mnie dopiero dociera to wszystko i bede sie w pelni cieszyc po wizycie u lekarza ![]() dorotka sluchaj odczekaj tydzien i zrob tesciora bo 2 dni okresu to podejrzane.... ja 2 dniowe okresy mialam biorac tabletki ale normalnie okres chyba dluzszy pownien byc nie wiem jakie masz ogolnie okresy bo moje bez tabletek trwaja 5-7 dni
|
#2433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ray normalnie przed braniem tabsow to mialam 5-6 dni..a teraz 2,5 dobrze ze tak krotko choc nie wiem czy to dobrze czy bedzie wogole owulka....testu to raczej nie zrobie w tamtym miesiacu tez cos podobnego mialam tylko ze 3 lub 3,5 dnia a tescior zrobie dopiero ja sie @ nie pojawi nie wiem czy za miesiac,dwa czy trzy ...........poszlam spac poklucona nie daruje mu tego ze broni mamuski swojej przecierz ona mi dogryzla mam prawo sie bronic prawda????????
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
dorotka jasne ze masz racje.... ja czsto tez sie kloce o tesciow czy moich rodzicow i ostatnio wlasnie mialam klotnie o postawe mojego meza... moi rodzice sie ze mnie czesto nabijaja co mnie czasem boli bo to sa czasem ublizajace teksty a moj maz z nimi i w to graj... nie stanal nawet w mojej obronie... tlumaczyl sie ze to tylko zarty ale ja sobie tak nie pozwole obrazona 2 dni bylam dobijalo go milczenie to mnie przeraszal i obiecal ze wiecej tak nie bedzie robil... a jak bedzie to ja mu sie odwdziecze juz ze ho ho
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Ray no no hustawki nastrojow...zaczyna juz Ci sie widze zycie ciezarnej kobitki hehe
Dorotka walcz o swoje chociaz jak nasza Karolinka napisala nasze chlopy to synusie mamusi i zawsze mu cos nie bedzie pasowalo jak wyrazisz swoje zdanie na temat jego mamusi,a ze ona sie zle wyraza o nas to wtedy mama ma oczywiscie racje,no ale nie zawsze i takie tam dyrdymaly Z niecierpliwoscia czekamy na wynik Nikitki-Kasiu dawaj nam odrazu znac na neta co i jak cI WYSZLO |
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
A co tam u naszej Gizelci?kiedy do nas zaklikasz kochana?naprawili ci juz neta?
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Ray powodzenia u gina
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
ale tutaj znowu cisza,ide troszke posprzatac w domku a wpadne pozniej i mam nadzieje ze Nikitko bedzie juz twoj wynik tesciorka
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
no cisza cisza... ja od rana cos robie
sprzatalam na spacerze bylam kupic sobie owoce ale mam ochote cholernie na arbuza tylko cholerka nigdzie nie ma teraz fajna pora na zachcianki bo duzo owocow jest powiem wam ze nawet slodkiego mi sie bardzo nie chce bo sie owocow najem ale w weekend zabiore meza na zakupy do super markietu to moze trafie na arbuza ![]() powiem wam ze martwia mnie moi rodzice troche... dla nich to byl szok moj tata troche przytlumiony wczoraj chodzil jak mu mama powiedziala tak moj brat mowi.... w sumie sie im nie dziwie ja sama wczoraj zszokowana chodzilam niedawno byl slub i nagle nowina ze beda dziadkami troche duzo jak dla nich mam tylko nadzieje ze za pare dni im minie i beda normalnie do tego podchodzic nikita wlasnie dawaj znac od razu co i jak.....
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje bardzo za trzymanie kciuków
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Nikitko bardzo mi przykro,a wierzylam ze moze Wam sie jednak udalo,ze Twoj Mezus jednak wymodlil Wasz cud...moze nastepnym razem wymodli
Glowa do goey i pomykaj do lekarza |
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
przykro mi
![]() dziewczyny ja chyba jestem nie normalna... ciagle mysle czy wszystko w porzadku... ze moze to ciaza poza maciczna bo czytalam o takiej i boje sie poronic bo tak bardzo chcialam dziecko... jak tu kachula poronila biedna to ja w nocy sie budze i sprawdzam czy krwi nie ma jak nie ma to ide dalej spac boshe... ![]() chyba do 3 mc bede tak panikowac i przejmuje sie co powie lekarz w poniedzialek mam nadzieje zebedzie dobrze mam ksiaze o odzywianiu kobiet w ciazy kurcze kniga jak nie wiem i wyczytalam ze duzo poronien jest z braku zlego odzywiania i nie dostarczania odpowiedniem ilsci potrzebnych skladnikow wiec ja sie ostro wzielam za dobre odzywnianie od wczoraj jem aby jajka, jogurty, warzywa, owoce, niskoslodzone konfitury, mleko, sery i musze jesc zaczac ryby ja nie lubie ale takie z puszki lubie to bede sobie mieszac z serem moze i makaronem ....nie sadzilam ze az tak bede sie przejmowac
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Nikitko dobrze ze sie nie zamartwiasz a z tym @ to bedzie wszystko dobrze,dostaniesz tabsy na wywolanie i przyjdzie
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nie jest przykro bo wiedziałam ze tak będzie ![]() Ray jesli masz takie mysli to niestety sama chyba sobie nie pomozesz poszukaj pomocy bo mozesz zbzikowac ![]() Zycze aby udalo ci sie urodzic szczesliwie |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Ray kochana u mnie natura tak chciala i poprostu tak sie stalo,widocznie ten ne gorze tak chcial.Ty masz mi sie nie zamartwiac tylko myslec pozytywnie ze wszystko bedzie w porzadku ba bo bedzie zobaczysz,wiem ze to jest zawsze ogromny strach o dzidzie ale nie mozesz sie stresowac bo dzidziunia w twoim brzuszku bedzie odczuwala twoje stresy-musisz byc pogodna i myslec pozytywnie,o odzywianiu juz nawet nie wspominam bo widze ze o to to juz dbasz,i duzo duuuuuuuuuzo odpoczywaj
Nie ma co panikowac |
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
postaram sie smutno mi troche bo dzwonilam do mamy i mowi ze moglabym ojca uszczeslowic chodz jednym dokumentem i obronic sie ( jestem ciaglew trakcie pisania pracy ) winika chyba z tego ze moj ojciec nie jest zadowolony z tego ze bedzie dziadkiem przykro mi jakos.... przejmuje sie bo chcialam miec wsparcie jakies... no nic trudno dobrze ze mam meza...
a prace napisze bo teraz mam motywacje bo odkladalam to ale mam dosc sluchania juz o tym
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Ray a to dla twoich rodzicow bedzie pierwszy wnuczek?
Daj tatusiowi oswoic sie z ta mysla ze bedzie dziadziusiem..on napewno cieszy sie z tego na swoj sposob,a na studia zawsze jest czas...odchowasz troszke malenstwo i nic nie stoi na przeszkodzie zeby dalej sie uczyc,nie martw sie kochana,nie wolno ci sie zamartwiac |
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Najwazniejsze ze ty Ray i twoj mezus jestescie szczesliwi ze niedlugo bo za 8 miesiecy zostaniecie rodzicami!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz studia zakonczylam jedynie zostalo mi zlozenie pracy ... postaram sie napisac do konca wrzesnia i oddac przykro mi tylko ze moi rodzice tacy sa wlasie sie pobeczalam sama nie wiem czemu moze za duzo emocji naraz...
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszesz prace obronisz i bedziesz happy. Nasza Karolinka tez pisze prace. Dasz rade trzymam kciuki |
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Ray tak jak pisalas teraz masz motywacje wiec pisz szybciutko ta prace i bedziesz miala juz z glowy i nie placz tylko ciesz sie!!!Kobieto jestes w ciazy,to trzeba sie cieszyc a nie plakac,plakac mozna ale tylko ze szczescie
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem zabiore sie do pisania ... tylko mi smutno jakos nie wiem....
zjadlam rybke z ogorkami kiszonymi mniam... ja jem ogorki wszedzie a ty kachula juz do pracy wrocilas czy jeszcze na zwolenieniu??
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Rey jeszcze na zwolnieniu do 20 lipca czyli do piatku ale pojde do lekarza i chce poprosic aby dal mi jeszcze jakis tydzien albo do konca miesiaca,nie chce jeszcze wracac do tej mojej roboty,wkoncu to dopiero 2 tyg po poronieniu moim i mam prawo jeszcze troche odpoczac,zawsze pracowalal jak glupia,nigdy nie chodzilam na zwolnienia to jak raz posiedze dluzej to nic sie nie stanie
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
No no Ray to zajadaj sie tymi ogoraskami jak ci smakuja,ja jak bylam w ciazy to tez zajadalam sie chlebem ze smalcem i ogorkami a zagryzalam to paczkami
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Nikicia a co yam u naszej Gizelci?kiedy znowu do nas zawita?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

tylko cholerka nigdzie nie ma