Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 07:07   #3001
twofaces
strachajło

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

Gdzie można kupić cukier w saszetkach ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

twofaces jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 07:41   #3002
Juli_Juli
Zadomowienie

Czy depersonalizacja i derealizacja to mogą być skutki przemęczenia+ ładowania w siebie kawy i energetyków?
Juli_Juli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 07:54   #3003
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Juli_Juli Pokaż wiadomość
Czy depersonalizacja i derealizacja to mogą być skutki przemęczenia+ ładowania w siebie kawy i energetyków?
Przemęczenie jak najbardziej może do tego doprowadzić czy kawa i energetyki? Pewnie one paradoksalnie przyczyniają się do większego zmęczenia, bo pobudzasz 'sztucznie' organizm i każesz mu dalej działać mniej lub bardziej intensywnie.

Sama tego doświadczyłam, tylko w związku z nerwicą.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 08:25   #3004
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
U mnie takie rzeczy robią po prostu w ... miejscu od nap. Zajmują się tylko napami.

Gdzie szukać pokoju do wynajęcia? Szukam '1' w Katowicach, niestety rynek mieszkań/pokoi do wynajęcia teraz jest dużo mniejszy, niż mogłoby się wydawać. Jutro tam jadę i chciałabym coś wybrać. Na razie wpadłam na:
- gumtree
- tablica
- grupy na Fb: AM w Katowicach, UE w Katowicach
- forum UEK.
Może jest ktoś z Katowic i wie, gdzie ludzie się ogłaszają? Na pewno zadzwonię jeszcze do szkoły zapytać się, czy gdzieś nie wiszą ogłoszenia.
W ogóle na Wizażu jest jakiś wątek skupiający katowicką społeczność? Znalazłam jakiś stary wątek o tym, co gdzie kupić w Katowicach, ale nikt w nim się nie odzywa od ponad 2 lat.
Z tego co mi wiadomo, kolezanka szukala w Kato i ja szukalam rok temu, to glownie na gumtree i tablicy sie wszyscy oglaszaja. Teraz jest gorzej, bo studenci juz pozajmowali lepsze 'sztuki'.

Jest watek Szukam kolezanki z Katowic, czy jakos tak. I jest tam kilka Katowiczanek

Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 09:28   #3005
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
U mnie takie rzeczy robią po prostu w ... miejscu od nap. Zajmują się tylko napami.

Gdzie szukać pokoju do wynajęcia? Szukam '1' w Katowicach, niestety rynek mieszkań/pokoi do wynajęcia teraz jest dużo mniejszy, niż mogłoby się wydawać. Jutro tam jadę i chciałabym coś wybrać. Na razie wpadłam na:
- gumtree
- tablica
- grupy na Fb: AM w Katowicach, UE w Katowicach
- forum UEK.
Może jest ktoś z Katowic i wie, gdzie ludzie się ogłaszają? Na pewno zadzwonię jeszcze do szkoły zapytać się, czy gdzieś nie wiszą ogłoszenia.
W ogóle na Wizażu jest jakiś wątek skupiający katowicką społeczność? Znalazłam jakiś stary wątek o tym, co gdzie kupić w Katowicach, ale nikt w nim się nie odzywa od ponad 2 lat.
Może spróbuj jeszcze na fb poszukać grup typu "mieszkania w Katowicach".

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 09:30   #3006
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Juli_Juli Pokaż wiadomość
Tak. Chociaż bardziej obstawiałabym brak snu, on do tego prowadzi praktycznie zawsze, a skoro jesteś przemęczona i ładujesz w siebie kawę i energetyki to pewnie dlatego, że niedosypiasz.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 09:31   #3007
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Gdzie mogę zbadać zawartość leku? Zostałam poproszona o zakup koenzymu Q10 na serce w wysokim stężeniu, ale nie podobają mi się te tabletki. Przyszły bez paragonu i nalepka jest marnej jakości. Jakieś uniwerki wykonują takie badania? Orientujecie się w cenie?
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 09:43   #3008
kraina _chichow
Rozeznanie

Czy olej kokosowy z suszonego kokosa nierafinowany jest tak samo wartościowy jak ten ze świeżego kokosa?
Stary 2014-09-16, 09:48   #3009
beatiska
Zakorzenienie

Czy w Lidlu mozna zwracac nieuzywane ubrania na podstawie paragonu? I jaki jest termin zwrotu?

Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2014-09-16, 09:57   #3010
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Czy w Lidlu mozna zwracac nieuzywane ubrania na podstawie paragonu? I jaki jest termin zwrotu?

7 dni, w dowolnym Lidlu Muszą być przyczepione wszystkie metki oraz jeśli płaciłaś kartą to teraz zaczęli wymagać tej karty to zrobienia zwrotu na konto - jeszcze niedawno oddawali gotówkę.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 10:15   #3011
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Gdzie mogę zbadać zawartość leku? Zostałam poproszona o zakup koenzymu Q10 na serce w wysokim stężeniu, ale nie podobają mi się te tabletki. Przyszły bez paragonu i nalepka jest marnej jakości. Jakieś uniwerki wykonują takie badania? Orientujecie się w cenie?
zadzwoń do sanepidu posiadającego laboratorium i zapytaj :P wiem, że do swoich celów badają suplementy diety.
Stary 2014-09-16, 10:31   #3012
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
7 dni, w dowolnym Lidlu Muszą być przyczepione wszystkie metki oraz jeśli płaciłaś kartą to teraz zaczęli wymagać tej karty to zrobienia zwrotu na konto - jeszcze niedawno oddawali gotówkę.
Dziekuje

A orientujesz sie moze w rozmiarowce? Nosze 36/38, a widze, ze kurtki beda od rozmiaru 38, czy ich 38 to takie typowe 38?
Chce wxiac w ciemno kurtke, bo to zaraz przed praca i nie bede miala czasu mierzyc, ale boje sie, ze skoro zaczynaja rozmiarowke od 38, to moze to jest tak naprawde 36, wiec moze powinnam celowac w ich 40?

Narysuj mi coś

23/6

Edytowane przez beatiska
Czas edycji: 2014-09-16 o 10:36
Stary 2014-09-16, 10:45   #3013
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Dziekuje

A orientujesz sie moze w rozmiarowce? Nosze 36/38, a widze, ze kurtki beda od rozmiaru 38, czy ich 38 to takie typowe 38?
Chce wxiac w ciemno kurtke, bo to zaraz przed praca i nie bede miala czasu mierzyc, ale boje sie, ze skoro zaczynaja rozmiarowke od 38, to moze to jest tak naprawde 36, wiec moze powinnam celowac w ich 40?
Ja noszę 40/42 i zwykle trafiam z rozmiarem, więc weź 38, bo wyjdzie raczej ciut większa, niż za mała.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 11:04   #3014
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dokręcenie samej śrubki to pewnie niewiele, ale spece liczą sobie oczywiście także za dojazd i to niemało..Niestety kilka razy byłam niemile zaskoczona malutką usługą, która zawsze kosztowała dużo. Najlepiej mieć jakąś złotą rączkę od tego typu napraw Na przykład założenie lampy..lampę kupiłam za ok stówę, i pewnie drugie tyle wydam na jej zamontowanie (chwila roboty dla elektryka ).
No coś Ty, załóż lampę sama, to proste jak konstrukcja cepa poszukaj instrukcji w necie, który kabelek z którym połączyć, wyłącz korki i do dzieła uczucie satysfakcji gwarantowane, zapewniam
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 11:27   #3015
kuki9
Zakorzenienie

Mam pytanie o Facebooka.

Czasami jak go przeglądam to trafiam na profile osób (oczywiście nie mam ich w znajomych), które są całkowicie ukryte. Nie widać nic. Ani zdjęcia, ani części ściany etc.
Jak to ustawić? Grzebałam w ustawieniach i co się da to mam zaznaczone, że jest widoczne tylko dla mnie albo znajomych ale np zdjęcie profilowe jest już widoczne. Czy da się tak całkowicie ukryć profil dla obcych?

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 11:30   #3016
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Ja noszę 40/42 i zwykle trafiam z rozmiarem, więc weź 38, bo wyjdzie raczej ciut większa, niż za mała.
Yhy To bede brala w ciemno 38

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2014-09-16, 12:43   #3017
eibhlin87
Zakorzenienie

Czy teraz każdy pośrednik nieruchomości bierze 2 prowizje (od sprzedającego i od kupującego po 2%)??

Jeśli opuszczenie mieszkania jest np. za 2 miesiące to umowa i sprzedaż odbywa się teraz, czy przy opuszczeniu mieszkania a teraz tylko umowa wstępna i np. zaliczka/zadatek?
Stary 2014-09-16, 13:38   #3018
polna_rozyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Mam pytanie o Facebooka.

Czasami jak go przeglądam to trafiam na profile osób (oczywiście nie mam ich w znajomych), które są całkowicie ukryte. Nie widać nic. Ani zdjęcia, ani części ściany etc.
Jak to ustawić? Grzebałam w ustawieniach i co się da to mam zaznaczone, że jest widoczne tylko dla mnie albo znajomych ale np zdjęcie profilowe jest już widoczne. Czy da się tak całkowicie ukryć profil dla obcych?
Ale jak to mieli WSZYSTKO ukryte? Miniaturkę zdjęcia profilowego zawsze widać, a jeśli chodzi o zdjęcie w tle, to tam ustawień prywatności nie można zmienić.
polna_rozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 15:35   #3019
Klementyna12
Zadomowienie

Jak uzyskać odpis wyroku z sądu bez sygnatury akt? da się? sprawa sprzed 10 lat
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 15:44   #3020
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polna_rozyczka Pokaż wiadomość
Ale jak to mieli WSZYSTKO ukryte? Miniaturkę zdjęcia profilowego zawsze widać, a jeśli chodzi o zdjęcie w tle, to tam ustawień prywatności nie można zmienić.
No wszystko. Jak się wchodziło to profil był pusty. Ok, brak zdjęcia może akurat nie dodali. Ale reszta?

Stary 2014-09-16, 16:24   #3021
polna_rozyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
No wszystko. Jak się wchodziło to profil był pusty. Ok, brak zdjęcia może akurat nie dodali. Ale reszta?
Ja mam wszystko zablokowane, tak, że po wejściu na mój profil jest tylko miniaturka zdjęcia, zdjęcie w tle i napis "Jeśli znasz użytkownika X, wyślij do niej wiadomość". Nie widać tablicy, danych kontaktowych, polubień ani zdjęć. O to Ci chodzi?

Jeśli tak, musisz powchodzić osobno w każdą sekcję i pozmieniać ustawienia prywatności z "publiczne"/"znajomi znajomych" na "znajomi". Np. w "informacjach" ta opcja pojawia się jak najedziesz np. na miasto rodzinne, miejsce, w którym obecnie mieszkasz, Twoje cytaty itd... W każdej sekcji wszystko zmieniasz tak samo, w znajomych i zdjęciach (możesz całe albumy ustawić dla znajomych, ale uwaga z profilowymi - tam prywatność każdego zdjęcia musisz ustawić osobno). No i też zaznaczasz to w sekcjach po boku Twojego profilu, np. znajomi -> edytuj -> edytuj ustawienia prywatności (wkleiłam screena).

Jeśli chcesz zwiększyć swoją prywatność, możesz też pozaznaczać ustawienia tak jak ja, wkleiłam screeny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu 2014-09-16 o 16.21.34.jpg (22,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu 2014-09-16 o 16.16.03.jpg (45,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu 2014-09-16 o 16.16.18.jpg (50,3 KB, 12 załadowań)
polna_rozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 16:29   #3022
marta__88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Przy Wojewódzkich Inspektoratach Farmaceutycznych działają Laboratoria Kontroli Jakości Leków. Może tam spróbuj?
marta__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 16:32   #3023
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wszystko zablokowane, tak, że po wejściu na mój profil jest tylko miniaturka zdjęcia, zdjęcie w tle i napis "Jeśli znasz użytkownika X, wyślij do niej wiadomość". Nie widać tablicy, danych kontaktowych, polubień ani zdjęć. O to Ci chodzi?

Jeśli tak, musisz powchodzić osobno w każdą sekcję i pozmieniać ustawienia prywatności z "publiczne"/"znajomi znajomych" na "znajomi". Np. w "informacjach" ta opcja pojawia się jak najedziesz np. na miasto rodzinne, miejsce, w którym obecnie mieszkasz, Twoje cytaty itd... W każdej sekcji wszystko zmieniasz tak samo, w znajomych i zdjęciach (możesz całe albumy ustawić dla znajomych, ale uwaga z profilowymi - tam prywatność każdego zdjęcia musisz ustawić osobno). No i też zaznaczasz to w sekcjach po boku Twojego profilu, np. znajomi -> edytuj -> edytuj ustawienia prywatności (wkleiłam screena).

Jeśli chcesz zwiększyć swoją prywatność, możesz też pozaznaczać ustawienia tak jak ja, wkleiłam screeny.
Tak, to chyba mniej więcej to. Już część mam zablokowaną jak Ty

Myślałam, że może da się zablokowac zdjęcie profilowe ale widze, że nie.

Stary 2014-09-16, 17:36   #3024
201605161006
Konto usunięte

Witajcie.

Mam pytanko - kiedy przysługuje refundacja ryczałtowa leku?

Mam receptę która podlega ryczałtowi ale lekarz nie zaznaczył ryczałtu i nie wiem czy zapomniał (a ta lekarka już zdarzało jej się źle wypisać receptę) czy po prostu się ten ryczałt nie należy. Chodzi o lek na odrobaczenie.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:49   #3025
patusia22
Zakorzenienie

mam pytanie odnośnie sklepu C&A -może ktoś się orientuje czy produkty dostępne online są też dostępne stacjonarnie ? czy cena jest taka sama czy się różni od tej w sklepie online ?
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:57   #3026
_malami
Raczkowanie

W jakim sklepie znajdę taki top: http://www.hm.com/pl/product/39816?article=39816-B ale w rozmiarze większym niż XL -tak aby na brzuchu był luźny

Chce ukryć sadełko pod czymś luźniejszym co założę do grubszego kardiganu
_malami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:34   #3027
okapi
Rozeznanie

Jest jakiś głębszy sens w pójściu na inaugurację roku akademickiego (są u mnie dwie, jedna taka ogólna i jedna wydziałowa)? Chodzi o SGGW.
okapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:59   #3028
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

no własnie ja też się podepnę pod to pytanie.

Ja mam niby wszytsko zablokowane, ale jak sobie wyświetlam mój własny profil jako obca osoba, to okazuje się, że widać na tablicy zmiany mojego zdjęcia w tle oraz można zobaczyć moje wzdjęcie profilowe w dużym formacie.

Widziałam u kogoś dosłownie pustą tablicę i zdjęcie profilowe, które było zablokowane tak, ze nie dało sie go kliknąc, tzn. nie można było zobaczyc go w dużym formacie.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 20:51   #3029
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _malami Pokaż wiadomość
W jakim sklepie znajdę taki top: http://www.hm.com/pl/product/39816?article=39816-B ale w rozmiarze większym niż XL -tak aby na brzuchu był luźny

Chce ukryć sadełko pod czymś luźniejszym co założę do grubszego kardiganu
C&A ma duże rozmiary (do 54 chyba), kappahl, F&F w tesco.
A jeśli nie zależy ci, żeby był ozdobiony koronkami, tylko prosty biały czy czarny to polecam kupić męski - są tak samo dobre jakościowo, rozmiarówka oczywiście jest nieco inna ale takie podkoszulki są szyte tak samo i co najważniejsze będzie nieco dłuższy niż damskie.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 20:59   #3030
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Mam pytanko - kiedy przysługuje refundacja ryczałtowa leku?

Mam receptę która podlega ryczałtowi ale lekarz nie zaznaczył ryczałtu i nie wiem czy zapomniał (a ta lekarka już zdarzało jej się źle wypisać receptę) czy po prostu się ten ryczałt nie należy. Chodzi o lek na odrobaczenie.
Up.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości