|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
bardzo madre slowa
tez wrocilam z festiwalu i kilka osob mnie pozytywnie popchnelo do przodu pozdrawiam!!!
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
aj bardzo madre słowa
i dziękuję Ci za nie choć ja to właściwie nie straciłam ochoty na lepienie, bo to lubię bardzoo tylko razcej zaczęłam tak myśleć, że to trochę pozbawione sensu, bo może moje prace nie są wcale ...ładne albo przynajmniej nie na tyle ładne, aby je nosić. No już właściwie mi przeszło takie myslenie, znalazłam teraz pracę, także czasu mam mało, i to dobrze i zaczełam rozumiec, że jeśli lubie to robić, to wcale te rzeczyy nie musza tak od razu wszytskich zafascynować i moge powoli sie doskonalić i robić je dla siebie i może na jakiś czas przerzuce sie na korale ze szkła, minerałów, żeby popróbowac czegoś nowego ale pozytywne myślenie już mi wróciło musze po prostu mieć troszkę więcej wiary w siebie![]() dziękuję Ci Mandalaa, nawet nie wiesz jak mi pomogłaś przez sam fakt, że zauważyłaś to, co napisałam i chciało Ci się napisać tych "parę słów" ku pokrzepieniu duszy
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi sie Wasze prace podobaja... No masakra
Ja nie mam na razie mozliwosci do lepienia bo mi sie skonczyla wena tworcza <lol> Wlasnie mysle nad zakupem maszynki do makaronu, ale ze moj fundusz jest ubogi to mam pecha PS. Zna moze ktoras z Was motym czaszki??? Bo jest teraz dosc modny, a cos mi samodzielnie nie wychodzi... Pzdr
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Pomóżcie!
Kiedyś (gdy nie miałam jeszcze z czego lepić) znalazłam takie fajne stronki o fimo. Były tam nie tylko obrazki ale też fajne filmiki jak się po kolei robi różne fajne wzory. A teraz (gdy mam już fimo) nie mogę tego znaleźć, nie mam pojęcia skąd ja to wtedy wytrzasnęłam... ![]() Może któraś zna tego typu stronki i może linka wkleić? PS. I był tam też motyw czaszki i dużo innych fajnych.. ZNALAZŁAM!!! http://**************/forum/viewtopic.php?t=62
Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2007-07-17 o 21:17 Powód: znalazłam :) |
|
|
|
#1985 |
|
Raczkowanie
|
Straonka zapowiada się fajnie, jednakże... sie nie otwiera ... podejrzewam ze chodzi o gwiazdki .
A mnie jakoś weny brak... oj brak ;( |
|
|
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
morlinka- to może odstaw na chwilę koraliki? Zobaczysz jak od razu wena Ci przyjdzie
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam gdzie są kropki powinno być świat pasji (pisane razem i bez polskich znaków), kropka i że polska strona
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
HEhe... tak, nic nie zrobiłam już od kilku tygodni... ALe wczoraj znalazłam malenką foremkę-serduszko do wycinania wzorków i od razu lepiej mi poszło
|
|
|
|
#1989 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkch bardzo gorąco. Cztery dni, a raczej noce wertowalam wątek. Macie cudowne, czarodziejskie ręce. Próbowałam poczarować i ja.
Tak więc pierwsze koty za płoty (z wyłączeniem czarnych ). W załączniku pierwsza praca moja i mojej 6-letniej córy (żółte z niebieskim wzorkiem, "guziczek" i "sztangista"- to czarne z pseudo wzorkiem). Niestety kolorki są jakie są i faktura również (modelina Mona). Następnym razem zafundujemy sobie fimo. |
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy na forum
przyznam, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyłaś, większość nowych osób na forum zaczyna najpierw od założenia wątku w stylu jak mam zacząć, chcę robić biżuterię Ty wykazałaś się cierpliwością, a to podstawa w tym fachu![]() nad pracami wg mnie trzeba jeszcze trochę popracować, ale z tego, co widzę to ładnie wyszły Ci świrle
|
|
#1991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny.
marisa: co to znaczy, że się koraliki spłaszczyły? Może chodzi ci o to, że są za cienkie - niestety są. |
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi mi o to, że spłaszczyły się przy cięciu
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałby mi ktoś jak się robi takie świrle??
|
|
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
lee_monka, dziękuję! Jak tylko wrócę z weekendu biorę się za fimo (pierwszy raz
). Maszynkę do makarony nawet od babci pożyczyłam . Cały tydzień czasu nie miałam, a wieczorem sił. Ale już niedługo. Jak mi się uda coś fajnego stworzyć to się pochwalę
|
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne, młego weekendu
![]() tylko pamiętaj że ta maszynka to raczej do samego makaronu się później nie będzie przydawała
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
No to i moje piewsze krzywulce Wam pokażę. Na razie nie przypomninają kształem kulek
(choć może trochę jednak przypominają-odrobinkę ). Nie śmiejcie się, muszę się jakoś pocieszać ...Ale powiedzcie, wzór przepiękny prawda ?
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
Wyglądają jak kamyczki
fajnie, lubię beż.
|
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
Wzór naprawdę fajoskiii
wyszedł świetnie, co do kulkowatości kulek to rzeczywiście przydałoby się poćwiczyć, ale fajne wzory to już połowa sukcesu
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
Świetne! Ja zainteresowałam się modeliną ponieważ zwykłe koraliki mam już na wyczerpaniu ;/ chodzi mi o te plastikowe, szklane itp. Przejrzałam 66 stron tego super-tematu i oczywiście moja szczęka nadal leży na podłodze..choć czasem była na parterze ;]] Mam takie pytanko, moja modelina jest przeterminowana i kruszy się, firma ASTRA. jednak jesli by ją dobrze 'rozmasować' nadaje się całkiem nieźle. Moje pytanie to:
Czy jeśli kładziemy te np. kulki do piekarnika to na blachę ? trzbea ją wyłożyć papierem? czy ta kulka nie spłaszczy się od dołu ?...sorrki to było więcej jak jedno pytanie ;p |
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Kobra, bardzo ładny wzorek! Szkoda, że nie wykulałaś kulek na bardziej okrągłe, bo byłyby idealne!
|
|
|
|
#2003 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj misia na forum
jeśli chodzi o wypiekniae to ja nie wiem,bo zawsze gotuję to inne dziewczyny Ci to powiedzą a tą modelinę radziłabym wywalić, ja pierwsze moje rzeczy robiłam z przeterminowanej astry, takiej właśnie kruszącej się, i prawda dało się coś z tego zrobić, ale to niepotrzebne marnoiwanie sił i czasu ryzykujesz zniechęceniem się radzę kupić jakąś tanią, ale nową ( z dobrą datą) modelinę do ćwiczenia no i .....powodzenia czekam na pierwsze prace
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
lee_monka, dzięki za powitanko ;*
Mhm....ja jak czytałam to wiele dziewczyn mówiło że robią się jakieś białe plamki albo kolory bledną i dlatego wolę chyba piec :P po drugie historia tej mojej kruszącej się modelinki jest bardzo krótka ;] Została kupiona do 6-latków bo robiliśmy prezenty dla babć wpostaci jakichś przywieszek do sznurka (to miał być wisiorek) ;D i pamiętam że jak kucharki to ugotowały to było....brzydkie :P były własnie takie białe 'zacieki'. ale masz rację, kupię nową! bo aż mi ręce opadają jak na to patrzę :P szkoda tylko że w moim mieście nie ma żadnego porządnego sklepu dla 'arystów '.A pierwsze prace pewnie już nie długo ;p Pozdrawiam kochane wiżki ;* |
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
proszę Misiu: http://www.allegro.pl/item216895595_...we_kolory.html
nie próbowałam jej, bo robię jak już to z fimo... ale może warto spróbować?
|
|
|
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
cóż....już widziałam. jednak wolałabym na początek coś tańszego, czyli automatycznie mniej kolorków. ;] Bo nie wiem czy potem też będzie mi się chciało w to bawić ;D Także dzięki za miłe chęci ale poszukam sobie w jakimś chemiczno-papierniczym , taki akurat posiadam w mojej małej miejscowości ;D
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Obserwuję ten i inne modelinowe wątki już od jakiegoś czasu i coraz bardziej mam ochotę zrobić coś sama. Strasznie podobają mi się wasze cuda!!! Próbowałam na zwykłej modelinie, a dziś (z bólem serca ) odpakowałam pierwszą kostkę fimo i drżącymi łapami zaczęłam coś lepić. Muszę jeszcze utwardzić i poczekać, aż tata wróci z aparatem, wtedy coś wrzucę, żebyście się miały z czego pośmiać |
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
może nie będzie tak źle
|
|
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
rany nie moge sie nadziwic jakie cuda powstaja z tej masy...niestetyt u mnie nigdzie nie moge jej kupic
|
#2010 |
|
Rozeznanie
|
heh ;DD ale masakra :PP dziś postanowiłam wypiec te modelinowe wypociny by Me ;DD wstawiłam na 5 minut do mikrofali..mało co chałpuki z dymem nie puściłam
D 4 kosteczkii się spaliły reszta lekko przykopciły albo zostały w stanie nie naruszonym :PP
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

tez wrocilam z festiwalu i kilka osob mnie pozytywnie popchnelo do przodu
choć ja to właściwie nie straciłam ochoty na lepienie, bo to lubię bardzoo
Ja nie mam na razie mozliwosci do lepienia bo mi sie skonczyla wena tworcza <lol>

. Cały tydzień czasu nie miałam, a wieczorem sił. Ale już niedługo. Jak mi się uda coś fajnego stworzyć to się pochwalę
(choć może trochę jednak przypominają-odrobinkę ). Nie śmiejcie się, muszę się jakoś pocieszać ...
jestem również