jakie w koncu tabletki???? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-01, 22:25   #1
edytka2
Raczkowanie

jakie w koncu tabletki????

lekarz przepisał mi diane 35,ale tyle sie naczytałam juz o nich,ze odechciało mu sie wykupic tej receptynp.ze sie utyje i po odstawieniu wysyp pryszczy.Dziewczyny doradzcie prosze jakie tabletki sa dobre-takie ktore poprawia wyglad cery-po odstawieniu nie bedzie wysypu,nie przytyje po nich ni i fajnie jakby powiekszyły troche piersi bo to m.ój mały kompleksik doradzcie cos prosze!licze na was.mam 22 lata.
edytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-03, 15:01   #2
lincia
Przyczajenie

Dot.: jakie w koncu tabletki????

Jezeli masz duze problemy z tradzikiem to mozesz probowac diane... Tylko teraz pomysl na czym bardziej Ci zalezy: na pieknej buzi czy na pieknej linii ( o ile masz sklonnosci do tycia). Nie jest powiedziane ze kazda kobieta bedzie tyla po diane.
Jezeli nie masz duzych problemow z cera tylko czasem cos tam sie pojawia to polecam Yasmin. Maja polowe dawki hormonow wplywajacych na cere tego co diana i sa "lżejsze" dla organizmu niz diana. Nie tyje sie po nich a wrecz przeciwnie podobno. Nie wiem rowniez jak po odstawieniu wyglada cera...
Stary 2005-07-03, 18:38   #3
ziyi
Raczkowanie

Edytko, mysle, ze to nie zalezy od rodzaju tabletek czy sie po nich przytyje czy nie. Kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Ja na przyklad nie przytylam jeszcze po zadnych tabletkach, bo po prostu nie mam do tego sklonnosci. Kolezance po Dianie wypadly wlosy z nog i golila je potem co pare miesiecy A nie przytyla po tym ani grama, pryszcze jej zniknely a na glowie zgestnialy wlosy. Wyproboj, najwyzej odstawisz jak zaczni sie dziac cos niedobrego.
ziyi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-05, 11:18   #4
Szczepcio
BAN stały

Już od prawie roku stosuje Stediril 30 i nie moge narzekać Tak jak Ty Edytko moim kompleksem są piersi, ale muszę przyznać, że po tych tabletkach powiększyły się. Co do cery to też mi się poprawiła. Jeżeli chodzi o przytycie to może troszkę, ale myśle że jest to bardziej spowodowane brakiem ćwiczeń w ostatnim czasie Pozdrawiam.
Szczepcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-05, 15:12   #5
czeko
Rozeznanie

ja stosowalam diane po odstawieniu wcale nie przytylam i nie miałam pryszczy..znowu do niej powrocilam tez nie przytylam tylko mi sie piersi powiekszyly o 2 numery..wlosy sie nie przetluszczaja!...to zalezy od organizmu.
czeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-07, 09:41   #6
kafetka
Zadomowienie

moim zdaniem owinnas sprobowac i sama zobaczysz jak twoj organizm zareaguje..ja zmienialam tabletki 3 razy -boi po jednych jadlam jak opetana,po drugich mialam wysyp pryszczy..ale teraz mam takie ktore mi odpowiadaja!! nie tyje po nich ani nie chudne wszystko jest w normie...biore Microgynon 21(kosztuje cos kolo 8 zl)-i jest jednym z tanszych...srodkow powiem ze zaczynalam od jasmine ktora kosztowala prawie 40 zl...no coz cena nie gra roli...
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-07, 09:54   #7
Neni1984
Zakorzenienie

Śmieszne z tym wypadanie włosów z nóg, też poproszę Ja biorę Novynette od marca tego roku, moja ginelkolog przepisała mi je bez żadnego badania, na podstawie wywiadu lekarskiego. I to był strzał w 10-tkę Nie przytyłam, wręcz schudłam, biust zrobił się jędrniejszy, cera bez zmian (trochę szkoda). Nie chcę zachwalać ani namawiać, bo to sprawa strasznie indywidualna (powiało grozą?)
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-10, 19:02   #8
modliszka84
Rozeznanie

Ja od ponad 4 lat biorę Microgynon. Cera bez zmian, żadnego tycia, nie przytyłam nawewt 05,kg odkąd je biorę. Poza tym dobrze się po nich czuję, żadnych zmian dodatkowych albo efektów ubocznych. Ale to że dla mnie akurat są one odpowiednie, to nie znaczy że dla każdego. Najlepiej idź jeszcze raz do swojego lekarza i poproś o inne tabletki, wydaje mi sie że nie powinno byc problemu. A wtedy lekarz dobierze Ci jakieś inne.
Pozdrowienia!

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-11, 22:26   #9
zuzka1985
Przyczajenie

Talking Dot.: jakie w koncu tabletki????

hej!! tez mam problemy z cera i lekarz przepisal mi diane 35-teraz wlasnie skonczylam drugie opakowanie. jesli mam byc obiektywna to cera na razie bez zmian-ale lekarz powiedzial ze efekty beda widoczne po 3 miesiacach! na poczatku pierwszego opakowania przez pierwszy tydzien mialam po nich straszne mdlosci-ale potem to przeszlo i juz przy srugim opakowaniu nic takiego nie wystapilo! Nie przytylam i powiekszyly mi sie piersi-chociaz tobylo na poczatku bolesne-czulam ze sa nabrzmiale i bardzo czule! teraz i z tym jest juz dobrze! poza tym mimo i lek ten jest zarejestrowany jako dermatologiczny lekarz zapewnil mnie ze jestem zabezbiecona antykoncepcyjnie-a wiec teraz jesli tylko cera wreszcie zacznie sie porawiec-bedzie to przyjemne z pozytecznym
musisz sama sprobowac bo na kazdego tabletki dzialaja indywidualnie-ja na razie nie narzekam
zuzka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-13, 10:59   #10
Mysz_ka
Raczkowanie

Ja brałam 3 lata Cilest. Deramtolog zmienil mi na Diane. Po miesiącu brania poszłam na kontrole do mojego ginekologa. Kazał mi je jednak odstawic. Diane jest podobno bardzo duzym "kopem" hormonow dla organizmu. wrocilam do Cilestu.Jedyne co miala w trakcie brania Diane to silne bole glowy. Jednak cos musi byc z Diane jesli tyle osob cos dorzuca do worka
Ja teraz znow na Cilescie czuje sie naprawde dobrze. jednak wydaje mi się, że nie można uogólniać bo każdy organizm jest inny i inaczej będzie reagował.
Ja również miałam małe problemy z cerą (zaczęły się rok temu w wieku 25 lat ) i myślałam że Diane zdziała cuda. Zamiast tego odstawiłam je i udałam się do dobrego dermatologa estetycznego. Teraz już nie mam najmniejszych problemów.
Mysz_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-02, 21:13   #11
monija
BAN stały

GG do monija

mam prosbe do dziewczyn bioracych stediril : gdybyscie sie dowiedzialy iz znow jest w sprzedazy to prosze o powiadomienie !chetnie wroce do tych tabletek-z roznych wzgledow(min cenowych dzis wykupywalam ciles i zaplacilam 32 zl a stediril 3zl przyznam ze troche zszokowalo mnie w aptece ) poza tym zero skutkow ubocznych!
dziekuje pozdrawiam...
monija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości