![]() |
#1951 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
Trzymaj się Kochana, a z ta aktywnością to zaczekaj co najmniej do skończonego 37 tc, bo każdy dzień dla maluszka może być ważny. Ja koszule brałam dość luźne, bo bałam się, że biust mi nie wejdzie, a po porodzie może być jeszcze większy. Na brzuchu niech tam sobie wiszą. Anetka lepiej sprawdzić te wody, niż się denerwować. Może faktycznie zadzwoń do gin, bo jak to infekcja to i tak lepiej żeby zobaczył.
![]() |
#1952 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie w sposob Was nadrobic ![]() gratki wizyt i nowych dni, tygdni i miesiecy ![]() mi wczoraj do domu przyszly meble, mebloscianka i sofa z 2 fotelami ![]() wiec skladalam z mezem i znajomym ;p w sensie ja parzylam a oni skladali ![]() efekt w zdjeciach ![]() jeszcze tylko pomalowac sciany, karnisze, firanki, listwy przypodlogowe i posprzatac i bedzie prawie jak w domu ;p bylam tak przejeta tymi meblami ze zapomnialam pic i potem bolala mnie glowa bo przez caly dzien wypilam 2 harbaty gdzies okolo 700 ml ;/ dzis sie nawadniam od rana ![]()
![]() ![]() Edytowane przez szybkawolna Czas edycji: 2014-09-25 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja dziś leżę z M. w łóżku. Trochę może wstyd, ale ona kaszle i muszę ją trzymać ciepło, samej też mi się przydaje trochę poleniuchować. Zaraz wstanę i nastawię obiad, a po południu mam zebranie rady rodziców w przedszkolu więc będę się musiała pomalować i przebrać z dresów ![]() a dresy takie fajne, nigdy aż tak ich nie ubóstwiałam jak teraz ![]() ![]() z tą krwią pępowinową też chcę się jakoś bardziej zainteresować, choć tak jak Wam pisałam, znajomi pobierali i okazało się, że im zanieczyścili. Musieli i tak zapłacić za zestaw startowy i za badania, tak więc ponad dwa tysiące po prostu wyrzucili. Trochę szkoda. Silesianna, no niby mogą z krwi te komórki pobierać, ale ponoć niby te w krwi pępowinowej są najbardziej podatne na przekształcanie i dostosowanie do potrzeb tego, do czego mają być stosowane. Tak zrozumiałam z tego, co mówiła położna ostatnio i na warsztatach przedstawicielka któregoś z banków. Wiem, że to też może być chwyt marketingowy, ale co obecnie nim nie jest? Ela, jak Jasiek? Już niebawem obiad ![]() we wtorek byłam w biurze mojego posła, kandydującego na prezydenta miasta. Z zawodu jest ginekologiem. Rozmowa z nim i pracownikiem biura. on:na kiedy masz termin? ja: z USG na 16 (dzień wyborów do samorządu) x1: Aga, a chcesz być w komisji wyborczej? ja: jasne, żeby tam urodzić pomiędzy przyjmowaniem kart do głosowania a ich liczeniem? x1: no, to by dopiero było spełnianie obietnic przedwyborczych - kandydat mówi: zrobimy wszystko, aby walczyć z niżem demograficznym i tu już w czasie wyborów kobieta w komisji rodzi kurtyna ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Rozeznanie
|
kurde, a czy te wody jak się sączą powoli to mogą z przerwami,? bo od wczoraj do dziś rano... nieustannie mokro miałam (2 łyżki wody jakby mi ktoś wylał na majty)...ale to nie wysychało...wiec pewnie po kropelce musiało ciągle coś dokapywać.. od 9 rano zmieniłam majty.. jest 12.30 i teraz jest sucho... aż tak dużo mi wód raczej nie uleciało..z tego co czytam to wody płodowe się odnawiają...? duuużo piję... problem się robi wtedy jak już nie ma wód??... bo dziecko się może udusić.. tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Wtajemniczenie
|
no i siedzę i ryczę.......
normalnie rozszlochałam się ![]() zabrałam się za Bożenę, no i nawet spoko poszło, trochę się nagimnastykowałam, ale nie na oślep udało się tylko .... kurde pisałam Wam kiedyś, że jestem wrażliwa na wszelkie zmiany w tych miejscach no i tego żylaka mam, ale nie zaglądałam tam z lusterkiem od ostatniej wizyty... a on się powiększył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale kurde..... szok...... hormony nie pomagają.... wiem, że nie powinnam sie przejmować głupim żylakiem, tylko cieszyć ze poza tym wszystko ok, ale naprawdę jestem czuła na zmiany na dole i zawsze mnie to rusza.... po porodzie nie zaglądałam tam póki szwy sie nie rozpuściły, tż tylko sprawdał czy dobrze się goi.... nie byłam w stanie.... nie na moje nerwy
#1956 |
Rozeznanie
|
Przyczyny wycieku wód płodowych
Gdy mija termin porodu, tkanki worka owodniowego pękają, a wody płodowe zaczynają wyciekać przez pochwę. Potocznie określa się to zjawisko jako odejście wód płodowych. Może się jednak zdarzyć, że worek owodniowy pęka przed terminem porodu. Jeśli następuje to przed 37-38 tygodniem ciąży, mamy do czynienia z przedwczesnym pęknięciem błon płodowych. W takiej sytuacji konieczne jest ustalenie przyczyny wycieku wód płodowych. Najczęściej za ten stan odpowiada infekcja bakteryjna lub defekt w budowie worka owodniowego, macicy lub szyjki macicy. Przedwczesne pęknięcie wód płodowych może doprowadzić do dalszych komplikacji w rozwoju płodu. Infekcja bakteryjna może rozprzestrzenić się z pochwy do macicy, i następnie do płodu. Jeśli jednak pęknięcie worka owodniowego jest niewielkie, istnieje szansa na jego samoistne zagojenie się. W przeciwnym razie w ciągu 48 godzin może rozpocząć się poród. W takiej sytuacji ciężarna powinna możliwie szybko znaleźć się pod opieką lekarza, by nie doszło do zainfekowania płodu. kurde a ja miałam te swędzenia..czyli to na pewno infekcja ![]() ![]() ![]() kurde a jak mi teraz nie wycieka..to jak mam sprawdzić to tym testem z apteki... czekać.. może w nocy znowu zacznie sie sączyć.. uznają mnie za wariatkę, ale po 2 dniach znowu na IP chyba pojadę.. czy jak się teraz nie sączą to juz nie muszę jechać... jechać jak znowu będę miała mokro i pokazać im wkładke Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-25 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Wtajemniczenie
|
już nie beczę.... obraz w mojej wyobraźni już się trochę zatarł i jest git.... niech ginka ogląda, ja nie muszę.... ciekawe co mi powie... jak w miesiąc tak się powiększyło to co będzie dalej?
![]() ![]() ![]() sillesianna nie oczekuję, że dziś będzie super, ale liczę na to, że cokolwiek załapie.... a z tą tablicą też muszę zorganizować, bo mój też czasem akcje wyczynia, histerie.... także dzięki z apomysł ![]() Frau już przebieram nóżkami..... ciekawe czy tam ryczy, czy siedzi przy zegarku ![]() szybkawolna świetne meble, podoba mi się bardzo ![]() Anetka lepiej sprawdź te wody, żeby nie było... Sweet, eclariss nie Wasze historie nie sprzyjają powrotowi wiary w służbę zdrowia..... ![]()
![]() |
#1958 | ||
Zakorzenienie
|
Moj tez sprawdza na oko zreszta poprzedni gin tez widzial czy jest infekcja...
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Rozeznanie
|
anetka a może do gina sie umów żeby na usg sprawdził wody..
ja mam wogule mało wód i mnie to bardzo martwi ![]()
#1960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wspolczuje problemow ciazowych ![]() Cytat:
Cytat:
pamietam ze jak zrobili mi usg to byl wyciek z gornej parti brzucha wiec dziecku nic nie grozilo, ale wiadomo ze roznie bywa a jak ordynator przebil pecherz plodowy to dopiero byl chlust ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1962 | ||
Raczkowanie
|
silesianna - dziękuję ci bardzo za twój głos o komórkach macierzystych
![]() W zasadzie jestem już prawie przekonana, żeby nie oddawać tej krwi do banku. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Rozeznanie
|
ja na ostatniej wizycie wód miałam sporo...
gadałam z lekarzem teraz..powiedziała o teście z apteki..żeby sprawdzić czy to wody... powiedziała, że może tak być, że wody się sączą..przestają..i dalej sączą... mogło jakieś pęknięcie nastąpić .. jak to wody..to bezwzględnie do szpitala.. NIENAWIDZĘ SZPITALI..jeszcze po tym co wy tu piszecie... ja tam z głodu umre.. i psychicznie mnie wykończą... wolę domek... ale zdrowie dzidzi jest NAJWAŻNIEJSZE .. ja w telefonie neta nie mam, więc jak to wody to będą od Was odcięta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ocet jabłkowy niby zdrowy, tez to słyszałam, ale nie w ciąży ![]() Cytat:
![]() Poza tym mamy do zrobienia jeszcze: - kupno dla mnie koszul!!! - kupno dla mnie stanika/dwóch do karmienia - pomalowanie łóżeczka (teść miał pomalować, ale nie wiem jak to będzie) - kupno jakichś środków dla malucha na gorączkę itp. (to zrobię jak mama mnie odwiedzi za 2-3 tyg., wtedy z nią pójdę do apteki ![]() - ogarnięcie kącika dla malucha - kupno dla malucha ręczników jeszcze: 1 zwykły większy i ze 3 malutkie, bo mamy tylko te z kapturkiem - wyprasowanie rzeczy - wypranie maty (była używana) i elementów materiałowych gondoli oraz fotelika. + jeszcze idzie do mnie paczka z kroplami sab simplex oraz czekam na drugi rożek (musiałam go odesłac, bo przysłali zły); zapłacić za materacyk + muszę dowiedzieć się jaką dokładnie szczepionką szczepią w moim szpitalu, bo ssą dwa rodzaje jednej szczepionki (dwa środki) i jeśli to będzie taki drugi, to się nie zgodzimy, musimy wtedy wcześniej kupić swoją szczepionkę Sweet - dobrze, że już wszystko ok z Toba i wróciłaś do domu! A co do szpitala, to wcale się nie dziwię. Norma w szpitalach. Jak sama nie przypilnujesz własnego interesu, to oni mają to w nosie, albo zapominają... Ja się już nauczyłam tych "reguł". Anetka - nie martw się, bo nawet jak wody odejdą, to dziecko zawsze ma jeszcze jedną warstwę wokół siebie... Pęcherz ma 2 warstwy i jak przy porodzie dochodzi do pęknięcia to pęka tylko ta 1 warstwa, reszta jest chroniona, zatkana jakby główką dziecka, która wtedy niżej schodzi. Tak nam tłumaczyła położna na SR. Poza tym jeśli wody się sączą, a nie odeszły, to wtedy one się na bieżąco uzupełniają i nie jest ich za mało. Jeśli u Ciebie to w ogóle wody to się sączą a nie doszło do ich odejścia! Sączenie się może trwać nawet i tydzień... koleżanka o której tu pisałam, że urodziła w 25tc właśnie miała dłuuugo sączenie się, jak dobrze pamiętam, to sączyły się jej 1,5 tyg. Wtedy trzeba leżeć i mieć tułów uniesiony nieco (jeśli oczywiście na poród jest za szybko). ela - a próbowałaś liotonu albo tych okładów z rumianku, tak, jak Ci pisałam? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Rozeznanie
|
jakie to sa to paski tez bym sobie kupiła
![]() |
#1966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
za 2 h tŻ z pracy wróci..kanapki zrobię na wszelki wypadek... jak to nie wody to najwyżej mąż do pracy będzie miał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Wtajemniczenie
|
możesz kupić zwykłe papierki lakmusowe na allegro. Jeśli wypływają wody - papierek barwi się na niebieski/granatowy kolor. Razem z przesyłką zapłacisz ok. 10zł za 80 szt. takich papierków
![]() Jeśsli nic się nie dzieje, to jest taki żółty/żółtopomarańczowy. a aptece są specjalne testy oczywiście, ale to już droższa zabawa. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() to dziwny ten test, że nie sprawdzisz wycieku z górnej części... przecież odczyn wód a odczyn normalny wydzieliny z pochwy są inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie wczoraj się zaczęło...i teraz ustało..wiec pomału..tylko ta infekcja..chodzi o to by dzidziusia nie zarazić niczym.. tym się martwię.. no i trochę jednk za szybko.. ja rodzic pośladkowo nie zamierzam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Zakorzenienie
|
pasek pokaze tylko czy to wody, a na usg bedzie szczegolowo widac jesli wyciek jest to z ktorej czesci
#1972 |
Rozeznanie
|
..
Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-25 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Wtajemniczenie
|
Eclariss, Sweet, służba zdrowia mnie poraża, w Olsztynie w Szpitalu wojewódzkim kiedyś zgubili moje wyniki z kolonoskopii, dzwoniłam i dzwoniłam i cały czas słyszałam, że jeszcze czas, ze to może potrwać, w końcu tam poszłam osobiście i pani zaczęła szukać i okazało sie, że mój wynik się gdzieś zgubił, wyszedł z laboratorium, ale nie dotarł już na oddział i oni nie wiedzą jak to możliwe, dobrze, że mogłam tam pójść osobiście, bo masa ludzi tam przyjeżdża z całego województwa i potem przez telefon się dowiadują o wynik,poza tym to było badanie kontrolne i czekałam tylko na dobry albo bardzo dobry wynik, a nie na informację o raku itp.
Agatka, mi tak czasem cieknie, raz wyszłam z domu bez żadnej wkładki to wróciłam z mokrymi spodniami, ale ja mam tak od założenia pessara i lekarz mi mówił, ze to reakcja na ciało obce, duuuuuużo rzadkiej wydzieliny, badał mnie na oddziale w szpitalu i mówił, że wszystko ok, poza tym jak leżę,to nie leci, ale jak tylko wstaję, to wiadomo, ciało w pionie i robi chlup, ale tobie bym radziła jednak skontaktować się z lekarzem i zapytać, bo my to sobie możemy gdybać Ela, biedna jesteś, pewnie po porodzie bedziesz musiała się wybrać na usuniecie tego żylaka, ale teraz tam nie zaglądaj, bo chyba nic nie poradzisz ![]() Futbolowa, współczuję problemu z kasą, takie "uroki" wolnego strzelca, tylko czy mozesz cokolwiek teraz zrobić, może choć jedno szybciej zapłaci
#1974 |
Rozeznanie
|
AnetkaIzabell powodzenia ! jak cos to napisz sms do ktorejs !
![]()
#1975 |
Zakorzenienie
|
spokojnie, najpierw jedz na ip, w razie czego bedziesz pod opieka przeciez
#1976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a na IPtaniej ..szybciej.. i przede wszystkim dokładniej zbadają ! + USG zrobią ..z papierka się nie dowiem czy pęknięcia nie mam.. + u mnie ta infekcja.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
Zadomowienie
|
nie moge złożyć zamówienia na gemini - mam wszystko w koszyku, dane wpisane a nie ma aktywnego okienka do złożenia zamówienia! pomóżcie, któraś tak miała??
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1978 |
Rozeznanie
|
mam kolejny dylemat ( i godzinę na decyzję zanim TŻ przyjedzie)
czy jechać na IP (5 minut od siebie) bo jakby to były wody..to wolę być już w Poznaniu na Polnej.. niz tutaj.. (ja mam torbiel, infekcję, pośladkowe ułożenie-CC) najlepsza opieka to tam... czytam o CC w 34 tc.. pojadę tu sprawdzimy co i ja..najwyżej mogę nie zgodzić się na przyjecie ? i sobie na Polną pojechać, a moze sami mnie odeślą do lepszego szpitala... |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Napchałam sie czekoladą ;/ mimo ze czuje sie jak wielki, ciezki słon ;/ Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-09-25 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Zakorzenienie
|
Anetka, trzymam kciuki! Jedź, będziesz spokojniejsza
![]() Ta, od maja o tym wiedzą. I nic. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.