Tabletki antykoncepcyjne - ZBIORCZY, cz. II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 18:51   #211
pulka94
Przyczajenie

Dot.: Tabletki antykoncepcyjne - ZBIORCZY, cz. II

Cześć dziewczyny. Dzis zaczynam 2 opakowanie tabletek. Moj problem polega na tym, ze mialam nadzieje ze tradzik troche ustąpi, a jest wręcz przeciwnie ... Mam duzo wiecej krost, "balacych gol". Myślicie ze to moze jeszcze minąć?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pulka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 20:50   #212
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pulka94 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dzis zaczynam 2 opakowanie tabletek. Moj problem polega na tym, ze mialam nadzieje ze tradzik troche ustąpi, a jest wręcz przeciwnie ... Mam duzo wiecej krost, "balacych gol". Myślicie ze to moze jeszcze minąć?

Może, ale nie musi. Niektórzy mają np. przez pierwsze 2 miesiące wysyp pryszczy, a później spokój, ale nie ma na to reguły. Jak się nie polepszy to zmień tabletki
Stary 2014-10-06, 21:38   #213
Aredhel125
Zadomowienie

Cytat:

Ja też jestem na początku drugiego opakowania i też liczę na ustąpienie trądziku. Dzisiaj byłam u dermatologa i lekarka powiedziała, że dopiero po 3 miesiącach stosowania może być jakaś poprawa widoczna. Na razie jest za wcześnie, a niektórzy reagują wzmożonym wysypem na początku. Musimy być cierpliwe. mam nadzieję, ze jak dotrwam z tymi tabletkami to na święta powinno być lepiej z cerą.
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 22:05   #214
pulka94
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Ja też jestem na początku drugiego opakowania i też liczę na ustąpienie trądziku. Dzisiaj byłam u dermatologa i lekarka powiedziała, że dopiero po 3 miesiącach stosowania może być jakaś poprawa widoczna. Na razie jest za wcześnie, a niektórzy reagują wzmożonym wysypem na początku. Musimy być cierpliwe. mam nadzieję, ze jak dotrwam z tymi tabletkami to na święta powinno być lepiej z cerą.
Dzieki za odpowiedz dziewczyny! Daj znac jak sie u Ciebie polepszy. Tak z ciekawości, jakie tabletki bierzesz?

Wysłane z aplikacji mobilnej ios Wizaz Forum.
pulka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 23:02   #215
shewolfxx
Przyczajenie

Hej dziewczyny mam pytanie, zapomnialam wziąć tabletki był to teoretycznie pierwszy dzien 3 tygodnia, brałam normalnie przez pozostałe 6 dni i nie uprawiałam wtedy seksu. Dostałam plamienie i podczas drugiego dnia plamienia uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Czy istnieje ryzyko ciazy? Czy mozna zajsc wgl w ciaze w trakcie plamienia?
shewolfxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 06:48   #216
kikunga
Zadomowienie

Mi tabletki na trądzik pomogły po 6 miesiącach kiedy już uznałam,że na cere na pewno nie działają
Stary 2014-10-07, 19:50   #217
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shewolfxx Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam pytanie, zapomnialam wziąć tabletki był to teoretycznie pierwszy dzien 3 tygodnia, brałam normalnie przez pozostałe 6 dni i nie uprawiałam wtedy seksu. Dostałam plamienie i podczas drugiego dnia plamienia uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Czy istnieje ryzyko ciazy? Czy mozna zajsc wgl w ciaze w trakcie plamienia?
Ulotka mówi coś innego więc następnym razem doczytaj i zrób tak jak każe Nie, ryzyka nie ma, ale dopilnuj tego następnym razem, żeby przez przypadek nie było później zaskoczenia
Stary 2014-10-07, 22:07   #218
Aredhel125
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki za odpowiedz dziewczyny! Daj znac jak sie u Ciebie polepszy. Tak z ciekawości, jakie tabletki bierzesz?

Wysłane z aplikacji mobilnej ios Wizaz Forum.
Biorę Bonadeę. ja akurat mam trądzik hormonalny.

Cytat:
Napisane przez kikunga Pokaż wiadomość
Mi tabletki na trądzik pomogły po 6 miesiącach kiedy już uznałam,że na cere na pewno nie działają
Mam nadzieje, że ja tak długo nie będę musiała czekać. Liczę, że na Boże Narodzenie będzie jakiś efekt.
Stary 2014-10-08, 10:37   #219
pysia07
Raczkowanie

Pomóżcie

Witam Was serdecznie,

Jestem tu nowa i liczę na waszą przychylność. Jestem świadoma, że takich wątków było już masę, ale zależy mi na tym byście mi pomogły drogie wizażanki...

Przedstawię swój problem...proszę o poradę...

Otóż...
Miesiączki mam mniej więcej regularnie co 26 dni. Około 20 dnia cyklu odbyłam stosunek z moim TŻ, zabezpieczaliśmy się prezerwatywą, on kończył we mnie.

Dwa dni po stosunku zauważyłam ciemno brązowe krwawienie, myślałam, że to miesiączka (choc pojawilo sie ono okolo 5 dni za wczesnie) i wtedy rozpoczęłam swoje pierwsze w życiu zażywanie tabletek antykoncepcyjnych. Wzielam pierwsza tabletke tego dnia.

Jednak jak sie okazało, to krwawienie trwalo tylko dwa dni i doszlam do wniosku ze to nie byla miesiaczka. Nie wiem czemu moj organizm tak sie zachowal, nigdy nie mialam plamien tego typu (skapa brazowa wydzielina dosc gesta). Nachodza mnie mysli ze to moglo byc krwawienie implatacyjne (czyli to po zaplodnieniu)... planuje zrobic test ciazowy ale to dopiero 5 dzien od stosunku wiec chyba na to jeszcze za wczesnie, jak myslicie?

Kolejna sprawa to problem z tymi tabletkami, bo powinnam pierwsza wziac w pierwszy dzien miesiaczki a wychodzi na to ze to w moim przypadku nie byla miesiaczka...i co teraz? dzis powinnam wziac trzecia tabletke i nie wiem co zrobic... Jak myslicie kontynuowac branie tabletek nawet jesli zaczelam je brac 5 dni przed planowanym okresem? Wiem ze teraz robie sobie balagan w organizmie, ale pomylilam sie.Nigdy mi sie takie cos nie zdazylo, nie mialam plamiem.

Teraz nawet nie wiem kiedy i czy dostane miesiaczke :-( co radzicie?
I jak to jest z tym zabezpieczeniem ehh

Oczywiscie wybiore sie z tym do swojego ginekologa, ale na to musze jeszcze troche poczekac.... pomozcie. Denerwuje sie :-(

Edytowane przez pysia07
Czas edycji: 2014-10-08 o 10:39
pysia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 11:59   #220
Pejsik
Raczkowanie

Dot.: Pomóżcie

Czasem tak się dzieje przy rozpoczęciu zażywania tabletek
"Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności." - Ja Inkwizytor. Wieże do nieba (Jacek Piekara)
Pejsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 13:07   #221
aguleekk
Zakorzenienie

W sobotę kończę 2 opakowanie Teeni. Pogorszyła mi się cera, przed tabletkami miałam już całkiem ładną buzię, a teraz znów wysyp i żadne kosmetyki nie pomagają. Początkowo nie kojarzyłam tego z tabletkami, ale ani kosmetyki, ani nic innego u mnie się nie zmieniło. Do tego zauważyłam, że już jakiś czas czas ciągle chce mi się jeść ;/ Szczerze mówiąc mam już tego trochę dość.
Powinnam przeczekać jeszcze te 3 opakowanie i iść do gina w sprawie zmiany tabletek w środku 4 opakowania czy mogłabym już pójść w trakcie tego 3? Planowo miałam iść dopiero przy 6 opakowaniu bo na tyle mam receptę.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 13:41   #222
pysia07
Raczkowanie

Tak słyszałam o tym, ale mi sie takie krwawienie pojawiło jeszcze zanim zaczelam zazywac pierwsza tabletke...
Stary 2014-10-08, 14:38   #223
Adrianna_8
Zakorzenienie

To plamienie mogło zapowiadać miesiączkę, a tabletki antykoncepcyjne ją zahamowały i się w ogóle nie pojawiła. W ciąży na pewno nie jesteś . Zabezpieczyłaś się i zabezpieczenie nie zawiodło.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Krwawienie implantacyjne pojawia się po ok. 2 tygodnie od stosunku, a nie dwa dni po stosunku .
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 14:42   #224
pysia07
Raczkowanie

Tak czytałam o tym, ale to byl juz około 20 dzien cyklu, niby po owulacji choc trudno mi przewidziec kiedy ona dokladnie wypadla, bo miesiaczki mam zwykle co 26-28 dni...moj TZ tez twierdzi ze za bardzo sie stresuje,ale ja nigdy takich krwawien nie mialam tym bardziej nie zaczynaly sie od gestej brazowej wydzieliny...a tak w ogole to czy jedna tabletka mogla zahamowac miesiaczke? hmmm

Mysle ze te dwa tygodnie to dotycza jesli odbylo sie stosunek w okresie owulacji...a ja juz raczej po. Niby sie zabezpieczylismy...ale zawsze jakis procent tej niepewnosci jest. Wiadomo jak to z prezerwatywami, niby nie pekla ale rozne rzeczy sie slyszy na ich temat...

Edytowane przez pysia07
Czas edycji: 2014-10-08 o 14:44
Stary 2014-10-08, 17:02   #225
Adrianna_8
Zakorzenienie

Jeśli prezerwatywa nie pękła, to NIC się nie może stać i nie czytaj w internetach, jak to któraś zaszła w ciążę mimo "całej" prezerwatywy. To brednie.
Tak, nawet jedna tabletka mogła zahamować okres, gdyż to duża dawka hormonów.
TEORETYCZNIE, jeśli masz cykl 26dniowy to owulację przechodzisz 12 dnia cyklu.
Organizm to nie maszyna. Czasem cykl może się bardzo skrócić lub wydłużyć, i ja bym obstawiała, że ten brudny śluz zapowiadał miesiączkę. Skoro rozpoczęłaś branie tabletek, to musiałaś być badana w ostatnim czasie przez lekarza. Jeśli on nic nie zauważył, to nie dopatrywałabym się tutaj żadnych chorób czy nieprawidłowości.
Stary 2014-10-08, 21:03   #226
Aredhel125
Zadomowienie

Wiecie co mnie dzisiaj dość sporo bolą nogi. Są takie jakby zmęczone, takie mam pulsacyjne bóle mięśniowe. Już świruję totalnie. Oglądam te nogi, ale nie widzę, żeby mi jakoś żyły bardzo powyłaziły, albo nogi siniały. Nie wiem co to się dzieje. Poza tym tylko biust mnie trochę boli a tak to nic. Nie wierze, że to jakaś zakrzepica skoro wyniki miałam dobre, a krzepliwość mi wyszła w górnej granicy nawet, więc teoretycznie mogłaby być lepsza. Za tydzień umówiłam się do lekarza, ale zwariuję do tego czasu chyba...

Obie nogi mnie bolą i to w różnych miejscach. Może to przejdzie z czasem i to tylko początkowo tak, może woda się zbiera w organizmie czy coś...
Stary 2014-10-09, 13:44   #227
Lafernea
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Biorę tabletki juz 2 miesiąc. Kiedyś już te same brałam przez pół roku nic się nie działo czułam się dobrze dlatego z lekarzem postanowiliśmy że ponownie je mi przepisze. Niemniej jednak teraz jest inaczej.. strasznie że tak powiem mieszają mi w głowie. Mam wahania nastroju, czasem się śmieje po czym po chwili łzy lecą ciurkiem. Dlatego mnie to zastanawia czy to może być podstawą do zmiany ich czy po jakimś czasie się to jakoś unormuje? 3 blister zaczynam w sobotę i też mam zamiar iść do ginekologa dlatego chcę sięgnąć porady.

Kolejnym pytaniem jest to jeżeli zaczynam bać tabletki w sobotę ( ok. 22 godziny ) i jak wcześniej zacznę współżyć to jak to się ma do zabezpieczenia, o ile takowe jest..
Lafernea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 20:57   #228
aKatia
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co mnie dzisiaj dość sporo bolą nogi. Są takie jakby zmęczone, takie mam pulsacyjne bóle mięśniowe. Już świruję totalnie. Oglądam te nogi, ale nie widzę, żeby mi jakoś żyły bardzo powyłaziły, albo nogi siniały. Nie wiem co to się dzieje. Poza tym tylko biust mnie trochę boli a tak to nic. Nie wierze, że to jakaś zakrzepica skoro wyniki miałam dobre, a krzepliwość mi wyszła w górnej granicy nawet, więc teoretycznie mogłaby być lepsza. Za tydzień umówiłam się do lekarza, ale zwariuję do tego czasu chyba...

Obie nogi mnie bolą i to w różnych miejscach. Może to przejdzie z czasem i to tylko początkowo tak, może woda się zbiera w organizmie czy coś...

Ciągle piszesz o tych nogach, że zmęczone, że bolą, że drętwieją. Jeśli się boisz że to coś poważnego to udaj się do lekarza. Nikt cię na forum nie zbada. Owszem, to mogą być objawy jakichś zaburzeń krzepliwości a tabletki antykoncepcyjne mogą je nasilać. Pytanie ciągle o to samo na forum nie pomoże.
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 21:16   #229
Aredhel125
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aKatia Pokaż wiadomość
Ciągle piszesz o tych nogach, że zmęczone, że bolą, że drętwieją. Jeśli się boisz że to coś poważnego to udaj się do lekarza. Nikt cię na forum nie zbada. Owszem, to mogą być objawy jakichś zaburzeń krzepliwości a tabletki antykoncepcyjne mogą je nasilać. Pytanie ciągle o to samo na forum nie pomoże.
Do lekarza jestem już umówiona. Nogi nie tyle drętwieją co pobolewają i to nie w jednym konkretnym miejscu, tylko rożnie, raz jakby całe, raz pulsuje w różnych miejscach, albo pobolewa dłużej w wielu miejscach, obie nogi tak samo. Oglądam je cały czas i nie widzę żeby coś się działo. Nie wiem, może sobie wmawiam, ale to trzyma. Raz boli mocniej, czasami wcale, albo prawie wcale.
Pisze bo się denerwuję, to chyba normalne? Po prostu nie chcę sama odstawiać nagle tych tabletek bo to się może źle skończyć, a potem okaże się, że alarm jest fałszywy. Czy ginekolog podczas badania może stwierdzić, że coś się dzieje z krzepliwością, czy muszę koniecznie zrobić badania na krzepliwość?
Stary 2014-10-10, 16:21   #230
Blue789
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, w tamten piątek zaczęłam brać swoje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Niestety, od razu na początku zachorowałam. W ciągu trzech dni wypiłam dwie saszetki polopiryny rozpuszczalnej i jeden febrisan. Czy te leki wpływają jakoś na skuteczność tabletek czy nie mam się czym martwić? Niestety nie mogłam znaleźć nic konkretnego.
Blue789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-10, 21:30   #231
aguleekk
Zakorzenienie

Zawsze sprawdzaj tutaj -----> http://bil.aptek.pl/servlet/interakcje/list

20.08.2016
Stary 2014-10-11, 00:16   #232
Lafernea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lafernea Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Biorę tabletki juz 2 miesiąc. Kiedyś już te same brałam przez pół roku nic się nie działo czułam się dobrze dlatego z lekarzem postanowiliśmy że ponownie je mi przepisze. Niemniej jednak teraz jest inaczej.. strasznie że tak powiem mieszają mi w głowie. Mam wahania nastroju, czasem się śmieje po czym po chwili łzy lecą ciurkiem. Dlatego mnie to zastanawia czy to może być podstawą do zmiany ich czy po jakimś czasie się to jakoś unormuje? 3 blister zaczynam w sobotę i też mam zamiar iść do ginekologa dlatego chcę sięgnąć porady.

Kolejnym pytaniem jest to jeżeli zaczynam bać tabletki w sobotę ( ok. 22 godziny ) i jak wcześniej zacznę współżyć to jak to się ma do zabezpieczenia, o ile takowe jest..
Wybaczcie ale jeszcze raz.
Cytat:
Napisane przez Lafernea Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Lafernea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 08:28   #233
aguleekk
Zakorzenienie

Edit: pomylka

20.08.2016

Edytowane przez aguleekk
Czas edycji: 2014-10-11 o 08:29
Stary 2014-10-11, 22:09   #234
Aredhel125
Zadomowienie

Mnie niestety dzisiaj już tak bolały nogi okropnie, ze musiałam wziąć tabletkę przeciwbólową. Nie wiem co się dzieje. Z jakiej racji tak mi się dzieje. Najwidoczniej fakt, że wyniki miałam dobre na nic nie wskazuje, a tabletki i tak powodują u mnie zakrzepicę. W czwartek dopiero mam lekarza i nie wiem co robić do tego czasu. We wtorek postaram si.e z rana poistarać wszystkie wyniki związane z krzepliwością.

Coś mi tu mimo wszystko nie gra z tą zakrzepicą. Objawy zakrzepicy opisują w internecie całkiem inaczej. Pojawia się intensywny, uciskowy ból w jednym miejscu, często na łydce, opuchnięcie, zasinienie. Ja niczego takiego nie mam. U mnie występuje rozrywający ból jednej i drugiej nogi tak samo. Tak jakby mi mięśnie rozrywało dosłownie. Nawet wczoraj mięśnie rąk mnie zaczęły pobolewać. Dzisiaj z rana mnie nie bolały, dopiero po południu się zaczęło i wzięłam Ibum Forte. Niestety nie przeszło w całości, nogi dalej bolą, ale już nie tak. W zasadzie nie mam pojęcia co to może być. Mam nadzieję, że lekarz nie każe mi całkiem odstawiać tabletek, tylko ewentualnie zamieni bo w nich moja jedyna nadzieja na wyregulowanie hormonów.

Edytowane przez Aredhel125
Czas edycji: 2014-10-12 o 00:26
Stary 2014-10-13, 02:18   #235
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
Mnie niestety dzisiaj już tak bolały nogi okropnie, ze musiałam wziąć tabletkę przeciwbólową. Nie wiem co się dzieje. Z jakiej racji tak mi się dzieje. Najwidoczniej fakt, że wyniki miałam dobre na nic nie wskazuje, a tabletki i tak powodują u mnie zakrzepicę. W czwartek dopiero mam lekarza i nie wiem co robić do tego czasu. We wtorek postaram si.e z rana poistarać wszystkie wyniki związane z krzepliwością.

Coś mi tu mimo wszystko nie gra z tą zakrzepicą. Objawy zakrzepicy opisują w internecie całkiem inaczej. Pojawia się intensywny, uciskowy ból w jednym miejscu, często na łydce, opuchnięcie, zasinienie. Ja niczego takiego nie mam. U mnie występuje rozrywający ból jednej i drugiej nogi tak samo. Tak jakby mi mięśnie rozrywało dosłownie. Nawet wczoraj mięśnie rąk mnie zaczęły pobolewać. Dzisiaj z rana mnie nie bolały, dopiero po południu się zaczęło i wzięłam Ibum Forte. Niestety nie przeszło w całości, nogi dalej bolą, ale już nie tak. W zasadzie nie mam pojęcia co to może być. Mam nadzieję, że lekarz nie każe mi całkiem odstawiać tabletek, tylko ewentualnie zamieni bo w nich moja jedyna nadzieja na wyregulowanie hormonów.
Bierz magnez i kup sobie coś z diosminą albo najlepiej to Cyklo3Fort (u mnie nie było interakcji ale na BILu sprawdź) mnie często bolą bo po prostu mam słabe żyły a dodatkowo płaskostopie przez co jeszcze bardziej są obciążone,może masz za wysokie lub zbyt płaskie buty.
Nie stój za dużo,jak siedzisz to ruszaj stopami w górę i dół,na boki itd.
Stary 2014-10-13, 08:00   #236
Dusiia
Zadomowienie

Pomocy! jestem na 19 dniu brania tabletek, a już dziś dostałam okresu!! nie wiem czy to ma coś wspólnego ale tydzień temu miałam operacje pod narkoza, czy to mogło mieć wpływ?? jestem przestraszona, w życiu tak mi się nie stało
Dusiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 11:33   #237
haneczkaa899
Raczkowanie

Tabletki antykoncepcyjne a lekarz pierwszego kontaktu

Witam,

Od trzech miesięcy biorę tabletki Naraya, dochodzę do końca opakowania mój lekarz chwilowo jest na urlopie w związku z tym mam pytanie, czy lekarz pierwszego kontaktu bez problemu przepisze mi nowe opakowanie? Bądź czy w tym przypadku gdy pójdę do innego ginekologa dostanę tylko i wyłącznie receptę bez zbędnej otoczki?
haneczkaa899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 14:50   #238
Frutti
Zakorzenienie

Mogło mieć wpływ. Poza tym przed operacjami zaleca się odstawienie tabletek, nie zostałaś o tym poinformowana? :O
Stary 2014-10-13, 15:18   #239
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Tabletki antykoncepcyjne a lekarz pierwszego kontaktu

Cytat:
Napisane przez haneczkaa899 Pokaż wiadomość
Witam,

Od trzech miesięcy biorę tabletki Naraya, dochodzę do końca opakowania mój lekarz chwilowo jest na urlopie w związku z tym mam pytanie, czy lekarz pierwszego kontaktu bez problemu przepisze mi nowe opakowanie? Bądź czy w tym przypadku gdy pójdę do innego ginekologa dostanę tylko i wyłącznie receptę bez zbędnej otoczki?
Lekarz pierwszego kontaktu może wypisać tabletki i nie powinien robić problemu. Dla pewności weź tabletki ze sobą, żeby ewentualnie okazać, że naprawdę je przyjmujesz .
Stary 2014-10-13, 15:23   #240
Pejsik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Mogło mieć wpływ. Poza tym przed operacjami zaleca się odstawienie tabletek, nie zostałaś o tym poinformowana? :O
To chyba oczywiste :v
"Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności." - Ja Inkwizytor. Wieże do nieba (Jacek Piekara)
Pejsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości