Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 12:24   #4141
GoniaaaS
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
Marianna Aurelia ma sie dobrze leży w cieplarce, oddech sama tylko ma rureczke pod noskiem. Jest taaaka malutenka! Masakra, plakac sie chce jak sie na nią patrzy ze szczęścia oczywiscie. Sesja z laktatorem za mną, narazie nic nie leci ale jutro albo pojutrze ma sie to zmienić. Oby.
śliczne imiona Ja jak się urodziłam ważyłam 2100 a ciąża była donoszona i każdy jak opowiada to "byłaś taka malutka". Wzruszyłam się ważne, że oddycha sama teraz z każdym dniem będzie nabierać sił

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Wpadam tylko dać znać

Jestem po wizycie ... mój gin dał mi skierowanie do szpitala...
Mam iść na oddział bo nie podobają mu się moje ostatnie cukry i wydaje mu się że jest mało wód :/ ... Mała 2300 około waży..

Jade do szpitala jak wróci tżet z pracy... trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze było proszę

Może bede pisac z tel
Współczuję, ja wczoraj wrociłam ze szpitala i powiem szczerze, że skurcze mam dzisiaj od rana i znowu coś ze mnie czasem pocieknie ale na USG wody mi wychodzą w odpowiedniej ilości i sączenia nie widać

Trzymam kciuki aby wszystko było w porządku i wypuścili Cię jak najszybciej
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:25   #4142
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Keithlyn - o kurcze... trzymam kciuki!!!
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:32   #4143
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Współczuję, ja wczoraj wrociłam ze szpitala i powiem szczerze, że skurcze mam dzisiaj od rana i znowu coś ze mnie czasem pocieknie ale na USG wody mi wychodzą w odpowiedniej ilości i sączenia nie widać
Kurczę, ja też coś mocno dosyć skurcze czuję ostatnio. Wczoraj na zakupach byłam pewna, że zaczynam rodzić Ale może to z nerwów, bo znów na kasie z pierwszeństwem nie chciała mnie jakaś wyfiokowana czterdziestka na 12-cm szpilach przepuścić

Ale, ale! Mam radoszkę straszną - przyjaciółka mnie odwiedziła i okazuje się, że po długim czasie starań udało jej się zajść w ciążę Trzymam mocno kciuki, aby wszystko poszło dobrze, bo strasznie się już o nią martwiłam.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:34   #4144
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Wpadam tylko dać znać

Mam iść na oddział bo nie podobają mu się moje ostatnie cukry i wydaje mu się że jest mało wód :/ ... Mała 2300 około waży..

Jade do szpitala jak wróci tżet z pracy... trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze było proszę

Może bede pisac z tel

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Podobno nie ma glupich pytan wiec zadam swoje:

jakie majtki nosicie- na czy pod brzuch?

Pytam bo ja pod brzuchem i coraz bardziej mnie gniota. Ehh nie wiem czy to jest zdrowe

ja nosze pod brzuch zwykle bawełniane biodrowki

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
będę przynudzać gemini... pieluchy ogarnęłam biorę z gemini własnie, ale do nosa brałyście Fridę czy jednak co innego? i jaką sól morską?

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

ja chodzę w takich jak przed ciążą i mam je pod brzuchem ale ja tylko takie biodrówki kupuję bo niecierpię wysokich więc teraz dają radę
ja mam fride na lekki katarek i Katarek na gęstszą wydzieline, a wode morska Sterimar baby (wygodna bo można z tego dozownika psikac pod każdym kątem - nawet do gory nogami, a to fajna sprawa szczególnie przy leżącym maluszku)

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:34   #4145
silesianna
Zakorzenienie

Happy wizytę mam jutro o 11:00 na Chmielnej. a Ty?

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Ja na ludzi raczej nie trąbię, ale szczerze, to denerwuje mnie jak ktoś stanie na środku pasa i czeka aż będzie mógł skrecić w lewo, podczas gdy ja chcę w prawo i muszę czekać, bo się już nie zmieszczę.
ja identyko

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Nie ma to jak kichnąć a potem obserwować krople krwi malowniczo spływające na laptopa. Ach te uroki ciąży
pysznie!

Cytat:
no wiec tak. Wody mi odeszly jak juz lezalam w lozku. Zerwalam sie, a tu następny chlust. Mąż otworzył oczy i pyta juz przerażony: Co to sie wylalo? Mial wikszego stresa niż ja, troche go usokajalam auto mu nagle nienodpalilo woec jechaliśmy moim malutkim w szpitalu przyjęcie, coraz silniejsze skurcze. Zahamowali mi poród, podali sterydy. Moze przez to zahamowanie, ale przyznam, ze bolalo bardzo, doszlo do 3cm rozwarcia. A ja zlałam się w lozku zaraz potem jak zwymiotowałam wiedzialam ze będzie wcześniejszy poród, gdzies o tym pisalam, mialam przegrodę macicy ktora mi przy okazji usunęli. Takze sie ciesze, kolejna ciaza powina byc lzejsza. Dzisiejsze wstawanie to masakra, mroczki przed oczami, nogi sie trzesa... Teraz juz powoli kustykam, ale tylko do lazienki bo mi od razu slabo. Jutro juz powinno byc lepiej. Zaraz pierwsza sesja z laktatorem
dobrze, że już po wszystkim! mam nadzieję że szybko wszytsko będzie dobrze i wrócicie spokojnie do domu

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Fuuuuuuuuuuu A ze śmietanką nie możnaby było? Czy to jeden pies?
niby śmietana bardziej przetworzona, ale wg mnie jednak jeden pies. na początku bym nie ryzykowała, może po kilku tygodniach... jśli dziecko nie reaguje alergicznie na MM to można sobie kawę robić z MM

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
poglaskalas Jeyza po grzywie?ja bym sie bala tam tak grzebac..w szczegolnosci,ze jakas infekcje bym zlapala.. aplikujac tampony nie raz wprowadzilam sobie intruzow mimo higieny..
ee no bez przesady, pod prysznicem byłam, łapska czyste białym jeleniem wyszorowane, pipka też, nie wiem co bym sobie mogła wprowadzić?

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
sillesianna
wow ja to bym chyba się bała, że coś uszkodzę
nie zagłębiam się w te rejony....
może jakbym miała ostro zakonczone tipsiory to bym się bała... a tak? seksem cieżko uszkodzić, to co dopiero palcem

Cytat:

jak Ty to zrobiłaś.... chyba bym zawału dostała...

mnie tak samo...
.
ale mam zrobić opis? ;>
szyjkę zwykle bada się w kucki, żeby pochwa była jak najkrótsza. ja w kucki to bym z powodu brzucha mogła nie dosięgnąć; usiadłam sobie zwyczajnie w brodziku podczas prysznica (czyli na takiej wysokości jak dziecięce krzesełko, może ciut wyżej), nawet palca całego nie wsadziłam... szyjki nie znalazłam, w tej pozycji musiałabym się do niej dogrzebywać a nie bardzo mogę się już tak wyginać, ale twardość czachy czuć jak diabli

Cytat:
Wpadam tylko dać znać

Może bede pisac z tel
nr tel w klubie zostawiłaś? jeśli nie to zostaw koniecznie. i dawaj znać, kciuki trzymam!

Cytat:
będę przynudzać gemini... pieluchy ogarnęłam biorę z gemini własnie, ale do nosa brałyście Fridę czy jednak co innego? i jaką sól morską?
Cytat:

Sól morską zamówiłam taką dla maluszków, trzeba patrzeć w opis. One wszystkie są podobne, ale te dla noworodków i niemowląt mają trochę mniejszą siłę trysku Raz TŻ kupil dla naszego syna zwykłą, to jak nacisnęłam w domu i strzeliło strumieniem ostro w górę, to stwierdziliśmy, ze małemu chyb do mózgu się dowierci i kupiliśmy nowy, a tamten dla nas został.
ja się zgadzam z Indrą; marimer, sterimar mają niezłe ciśnienie z takich delikatnych pod tym względem jest spray nose frida i disnemar - one są z atomizerem, a nie ze sprayem silnym jak rexona. Malwie jak miała z pół roku i jej sterimarem zwykłym spiknęłam to takiego wytrzeszczu gał dostała ze bałam sie, ze jej tak zostanie
http://www.aptekagemini.pl/nosefrida...nosa-20ml.html
http://www.aptekagemini.pl/disnemar-...nosa-25ml.html
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:35   #4146
GoniaaaS
Rozeznanie

Super, że koleżance się udało Nie dziwię się, że masz radoszkę

A ja właśnie dostałam mmsa od mojej najlepszej przyjaciółki ze zdjęciem jej nowonarodzonego syneczka Słodki jest i waży 3600. Od momentu jak trafiła do szpitala po 2h miała już dzieciątkow ramionach.

Ponoć mąż chciał szaleć jadąc do Kielc do szpitala ale skutecznie go temperowała szczególnie w momentach skurczy tam mamy jakieś 60-70km
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:37   #4147
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
no to chyba jestem pierwsza wczoraj po odejściu wód plodowych dostalam fenoterol i sterydy, a o 10.30 urodzilam droga cc córeczkę. Wazy 2kg, dostala 8pkt ale wszystko z nią dobrze. Ja dostaje leki, narazie pobolewa tylko troche.
Gratulacje! Pierwsza mamusia! Super! Rośnijcie zdrowo!

Cytat:
Dziewczyny mam dola,gula i wszystko na raz..pamietacie jak Wam pisalam,ze zamowilam spacerowke u takiej babki..kurrr..oszukala mnie,wyruchala na 450 zl..przesylka miala byc po 3 tyg..dzis mija 7..i ciagle sie wykreca..raz ze dziecko w szpitalu,raz ze w pracy itp..wczoraj poruszylam niebo i ziemie i trafilam na grupe gdzie zebralo sie ponad 30 dziewczyn.kazda wyruchala... jak ja sie balam powiedziec tz ..ale wczoraj juz nerwy puscily..poryczalam sie..tz widzial,ze cos nie tak,nie dalo sie ukryc..teraz on sie tym zajmie..ale jestem rozczarowana...

przepraszam ze zasmiecami smutami..
Kurczaki, wczoraj też zamówiłam wózek. Mam nadzieje, że to nie ta kobieta. Ogłaszała się na all i olx, ale poza portalami dokonałyśmy transakcji. Podała mi pełne imię i nazwisko z adresem do przelewu. Mam nadzieję, że to nie ta sama. Stresa mam. Już tyle razy kupowałam na sieci i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło coś takiego.

Cytat:
no wiec tak. Wody mi odeszly jak juz lezalam w lozku. Zerwalam sie, a tu następny chlust. Mąż otworzył oczy i pyta juz przerażony: Co to sie wylalo? Mial wikszego stresa niż ja, troche go usokajalam auto mu nagle nienodpalilo woec jechaliśmy moim malutkim w szpitalu przyjęcie, coraz silniejsze skurcze. Zahamowali mi poród, podali sterydy. Moze przez to zahamowanie, ale przyznam, ze bolalo bardzo, doszlo do 3cm rozwarcia. A ja zlałam się w lozku zaraz potem jak zwymiotowałam wiedzialam ze będzie wcześniejszy poród, gdzies o tym pisalam, mialam przegrodę macicy ktora mi przy okazji usunęli. Takze sie ciesze, kolejna ciaza powina byc lzejsza. Dzisiejsze wstawanie to masakra, mroczki przed oczami, nogi sie trzesa... Teraz juz powoli kustykam, ale tylko do lazienki bo mi od razu slabo. Jutro juz powinno byc lepiej. Zaraz pierwsza sesja z laktatorem
Powodzenia, życzę szybkiego powrotu do pełni sprawności!

Cytat:
Wpadam tylko dać znać

Może bede pisac z tel
Trzymam kciukasy by jednak wszystko dobrze poszło. Z dużej chmury mały deszcz.

Cytat:

Moja za to obrala jeszcze inna strategie. Ja jestem jedynaczka i jak wiecie mieszkam za granica.
Mama jest sama tzn nie ma faceta. No i jak z nia gadam, to slysze w jej glosie smutek i tesknote. Mowi, ze szkoda ze tak daleko wyemigrowalam, ze rzadko przyjezdzam... Niby nie jest jakies to nachalne ale jak ta powie to mi az w piety idzie. A ja pozniej mysle o niej. Moze to, ze spac w nocy nie moge to nieswiadomie przez to

Takze dziewczyny- im wiecej dzieci tym lepiej. Istnieje wtedy jakas szansa, ze ktores z nich zostanie na starosc przy Was. A nie pozniej tak jak ja mam wyrzuty, ze ona o mnie dbala jak bylam mala, niczego mi nigdy nie brakowalo a teraz biedna sama tam siedzi w tym mieszkaniu. Mi tu jest dobrze gdzie jestem teraz ale wewnetrznie jestem rozerwana.
Ona pracuje jeszcze wiec chociaz to dobre bo zajecie ma. A w grudniu przyjezdza na miesiac do nas (m.in na swieta i Nowy Rok).

Nauczona doswiadczeniem chcialabym miec 3 dzieci. Jezeli sie da.
To jest powód dla którego mój tż nie chce emigrować, choć jest ich troje. Jeżeli my też w końcu jednak walniemy tym krajem, to nikt nie zostanie przy jego rodzicach. Gdyby decyzja należała tylko do mnie, bez żadnych obciążeń, spakowałabym walizy i do Kanady. To takie moje marzenie. Od zawsze mnie tam ciągnie.
Może twoja mama prxyjechałaby do ciebie? Moją bym namawiała, ale ona zawsze mówiła, starych drzew się mie przesadza. Już nie mam tego problemu, odeszła zanim zorientowaliśmy się co się dzieje.

Cytat:
będę przynudzać gemini... pieluchy ogarnęłam biorę z gemini własnie, ale do nosa brałyście Fridę czy jednak co innego? i jaką sól morską?[COLOR="Silver"]:
Mój młody miał zapalenie płuc jak miał 2 tyg i po dzpitalu kazali nam odciągać wydzielinę 'katarkiem'. Teraz używamy tylko to i nic nie może się z tym równać. Przypina się to do odkurzacza i cała wydzielina jest wyciągnięta. Można nawet dla takich maluszków. Choć brzmi i eygląda na pozór strasznie to jednak - Polecam.
.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:38   #4148
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Wpadam tylko dać znać

Może bede pisac z tel
czekamy na wieści...

Cytat:
niestety cytrusow nie wolno bo uczulaja :/

Co do pieluch to ja mam 15 bialych tetrowych i 3 kolorowe flanelowe.

Moja za to obrala jeszcze inna strategie. Ja jestem jedynaczka i jak wiecie mieszkam za granica.
Mama jest sama tzn nie ma faceta. No i jak z nia gadam, to slysze w jej glosie smutek i tesknote. Mowi, ze szkoda ze tak daleko wyemigrowalam, ze rzadko przyjezdzam... Niby nie jest jakies to nachalne ale jak ta powie to mi az w piety idzie. A ja pozniej mysle o niej. Moze to, ze spac w nocy nie moge to nieswiadomie przez to

Takze dziewczyny- im wiecej dzieci tym lepiej. Istnieje wtedy jakas szansa, ze ktores z nich zostanie na starosc przy Was. A nie pozniej tak jak ja mam wyrzuty, ze ona o mnie dbala jak bylam mala, niczego mi nigdy nie brakowalo a teraz biedna sama tam siedzi w tym mieszkaniu. Mi tu jest dobrze gdzie jestem teraz ale wewnetrznie jestem rozerwana.
Ona pracuje jeszcze wiec chociaz to dobre bo zajecie ma. A w grudniu przyjezdza na miesiac do nas (m.in na swieta i Nowy Rok).

Nauczona doswiadczeniem chcialabym miec 3 dzieci. Jezeli sie da.

Ehh to sie wygadalam

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Esti, co za babsztyl! zeby kobiety w ciazy tak oszukiwac. Przeciez i tak maja sppro wydatkow a ta jeszcze im kase kradnie. Zlodziejka jedna!

Benetta, o fuj! kawa z wlasnym mleczkiem
coś wiem... był czas, że moja mama sama była... ojciec za granicą, ja na studiach w innym mieście, siorka to w ogóle gdzie indziej juz swoje zycie, rodzina...

zal mi bylo mamy.....

Cytat:

Pytam bo ja pod brzuchem i coraz bardziej mnie gniota. Ehh nie wiem czy to jest zdrowe
pod
Stary 2014-10-07, 12:40   #4149
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

ja identyko

pysznie!

dobrze, że już po wszystkim! mam nadzieję że szybko wszytsko będzie dobrze i wrócicie spokojnie do domu

niby śmietana bardziej przetworzona, ale wg mnie jednak jeden pies. na początku bym nie ryzykowała, może po kilku tygodniach... jśli dziecko nie reaguje alergicznie na MM to można sobie kawę robić z MM

ee no bez przesady, pod prysznicem byłam, łapska czyste białym jeleniem wyszorowane, pipka też, nie wiem co bym sobie mogła wprowadzić?

może jakbym miała ostro zakonczone tipsiory to bym się bała... a tak? seksem cieżko uszkodzić, to co dopiero palcem

ale mam zrobić opis? ;>
szyjkę zwykle bada się w kucki, żeby pochwa była jak najkrótsza. ja w kucki to bym z powodu brzucha mogła nie dosięgnąć; usiadłam sobie zwyczajnie w brodziku podczas prysznica (czyli na takiej wysokości jak dziecięce krzesełko, może ciut wyżej), nawet palca całego nie wsadziłam... szyjki nie znalazłam, w tej pozycji musiałabym się do niej dogrzebywać a nie bardzo mogę się już tak wyginać, ale twardość czachy czuć jak diabli

nr tel w klubie zostawiłaś? jeśli nie to zostaw koniecznie. i dawaj znać, kciuki trzymam!

ja się zgadzam z Indrą; marimer, sterimar mają niezłe ciśnienie z takich delikatnych pod tym względem jest spray nose frida i disnemar - one są z atomizerem, a nie ze sprayem silnym jak rexona. Malwie jak miała z pół roku i jej sterimarem zwykłym spiknęłam to takiego wytrzeszczu gał dostała ze bałam sie, ze jej tak zostanie
http://www.aptekagemini.pl/nosefrida...nosa-20ml.html
http://www.aptekagemini.pl/disnemar-...nosa-25ml.html
To ja mam jakis ten sterinar uszkodzoby czy jak bo moj psika tak leciutko. Hania sama sobie nim psikala jak juz się nauczyla siadac. Nawet od nowosci lecialo delikatnie

Franuś
Stary 2014-10-07, 12:44   #4150
Monian
Zakorzenienie

Dziewczyny można urodzić i 4 dzieci i one wszystkie wyjadą, rozjadą się po świecie. Znam taki przypadek. Niestety takie jest to życie, rodzimy dzieci, wychowujemy, dbamy o nie i wiecznie się stresujemy a one i tak muszą sobie przyszłość same wybrać.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:45   #4151
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
To się widzimy jutro. Ja na 11:30 na Chmielnej

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 12:48   #4152
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
To ja mam jakis ten sterinar uszkodzoby czy jak bo moj psika tak leciutko. Hania sama sobie nim psikala jak juz się nauczyla siadac. Nawet od nowosci lecialo delikatnie
a masz sterimar baby? bo on ma mniejsze ciśnienie niż zwykły. aczkolwiek mojej i po baby gały wyłaziły

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
To się widzimy jutro. Ja na 11:30 na Chmielnej
haha Ty który gabinet? bo ja 35 albo 37, nigdy nie pamietam
Stary 2014-10-07, 12:50   #4153
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadam tylko dać znać

Może bede pisac z tel
będzie dobrze! trzymamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Sweet ja tetry z recznikami i przescieradlami pralam
Zanet z kartonem do szpitala
Mgds ja wcale takich najmniejszych rajstop nie mam.
Kostka ja mam 10 tetrowych bialych, 5 tetrowych kolor i 5 flanelowych
Esti co za babsztyl!!! Zglos ja na policje (juz doczytalam ze zgloszone)...normalnie szok. Zeby kase chociaz oddala...
Keithlyn o kurka. To trzymaj sie
Ja dzis bylam na krwi, potem w sklepie, wymarzlam i padam na ryjek. Nie nadaje sie na takie latanie juz. Jeszcze zgaga mnie zlapala znowu.
ja tez już na latanie nie jestem taka chetna, wszystko się raptownie zmienilo i nie mam ochoty biegac po zakupach bo zwyczajnie nie mam sily na to.
dziś poszlam na ryneczek i tyle, zajelo mi to 45 minut a wrocilam zmachana i znow z bolem kregoslupa a zgaga to już nie kwestia wieczoru, a całego dnia!
i zla jestem, bo skonczyl mi się gaviscon, poszlam nie do swojej apteki i chciałam go kupic, ale nie było, wiec zaproponowali mi rennie, fajnie, a tam czytam, ze niebezpieczny dla cukrzykow : pala:

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Kurczę, ja też coś mocno dosyć skurcze czuję ostatnio. Wczoraj na zakupach byłam pewna, że zaczynam rodzić Ale może to z nerwów, bo znów na kasie z pierwszeństwem nie chciała mnie jakaś wyfiokowana czterdziestka na 12-cm szpilach przepuścić

Ale, ale! Mam radoszkę straszną - przyjaciółka mnie odwiedziła i okazuje się, że po długim czasie starań udało jej się zajść w ciążę Trzymam mocno kciuki, aby wszystko poszło dobrze, bo strasznie się już o nią martwiłam.
super, ze przyjaciółce się udało!

oj te skurcze...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:50   #4154
benetta
Zadomowienie

Cytat:

ja mam xxl pod brzuch i szczerze to cześć z nich już pociełam po bokach bo mnie uwierało, wygląda to niespecjalnie ale kurde, już tyle tych gaci nakupowałam, i z tygodnia na tydzień cisną, trudno, bede w pociętych łazić jeszcze miesiąc...

Cytat:

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

ja chodzę w takich jak przed ciążą i mam je pod brzuchem ale ja tylko takie biodrówki kupuję bo niecierpię wysokich więc teraz dają radę
wzięłam staromodnie gruszke, najwyżej się fride dokupi. a zamiast soli mam sól fizjologiczną, wzięłam całe duże opakowanie do oczu to od razu będzie do noska.

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:52   #4155
happywoman
Rozeznanie

Cytat:

Ja do babki. Do tej na końcu korytarza. Ja tą babkę nazywam przyboczną, bo bardziej ufam Szpitalnej. A ta mi skierowania do labu wystawia.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:15   #4156
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
\
Sól morską zamówiłam taką dla maluszków, trzeba patrzeć w opis. One wszystkie są podobne, ale te dla noworodków i niemowląt mają trochę mniejszą siłę trysku Raz TŻ kupil dla naszego syna zwykłą, to jak nacisnęłam w domu i strzeliło strumieniem ostro w górę, to stwierdziliśmy, ze małemu chyb do mózgu się dowierci i kupiliśmy nowy, a tamten dla nas został.
to dobrze wiedzieć bo chciałam wziaśc marimer i tzetowi i dzieciowi

z glupich pytan jeszcze jedno... cążki czy nożyczki ? szczotka do włosów :miękka czy twarda, naturalna czy sztuczna..?

i witaminy bralyście teraz czy dopiero potem lekarz przepisuje..?? D i K??

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-10-07 o 13:20
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:16   #4157
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kiara ja tam nie czuję, że się coś zbliża. Tż też spanikowany jak w nocy wstanę siusiu i usiądę na łóżku to od razu się pyta co się dzieje, a w dzień ciągle dzwoni czy nie rodzę
Teraz mam wizytę 16.10 to się zapytam jak tam to mój doktorek widzi, ale wydaje mi się, że wbrew wszystkiemu to donoszę ciążę do końca.

Ja mam wit D i K w jednym, bo dostałam od koleżanki zostało jej po małym. Jak się karmi piersią to potrzebne są obie, a jak mm to tylko chyba K, bo D jest już w mleku, więc nie wiem czy od razu je kupować.

Razem możemy więcej...

Edytowane przez sloneczko_1201
Czas edycji: 2014-10-07 o 13:27
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:27   #4158
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:

z glupich pytan jeszcze jedno... cążki czy nożyczki ? szczotka do włosów :miękka czy twarda, naturalna czy sztuczna..?

Ja mam i nożyczki i cążki.
Szczotkę miękką naturalną.
Zamówiłam jedno opakowanie wit D+K 30szt w kapsułkach na Gemini.
Stary 2014-10-07, 13:32   #4159
mgds
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie rajstop

Cytat:

Dziewczyny mam dola,gula i wszystko na raz..pamietacie jak Wam pisalam,ze zamowilam spacerowke u takiej babki..kurrr..oszukala mnie,wyruchala na 450 zl..przesylka miala byc po 3 tyg..dzis mija 7..i ciagle sie wykreca..raz ze dziecko w szpitalu,raz ze w pracy itp..wczoraj poruszylam niebo i ziemie i trafilam na grupe gdzie zebralo sie ponad 30 dziewczyn.kazda wyruchala... jak ja sie balam powiedziec tz ..ale wczoraj juz nerwy puscily..poryczalam sie..tz widzial,ze cos nie tak,nie dalo sie ukryc..teraz on sie tym zajmie..ale jestem rozczarowana...

przepraszam ze zasmiecami smutami..
Mam nadzieje, że sprawa się wyjaśni, pieniądze do Was szybko wrócą, a parszywa oszustka zostanie surowo ukarana wrrrr

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ja mam tylko jedne rajstopki i to dość duże, bo upolowane w promocji, ale ja mam w brzuszku chłopaka, więc na siłę rajstopami go nie będę męczyła, a mam dużo takich grubszych spodenek. Niby za sukienkami mogę tęsknic, ale za rajstopami, których sama nienawidziłam nigdy!
Mam kilka sukieneczek, tylko właśnie rajstopek jeszcze żadnych i niedawno dopiero to do mnie dotarło

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

Ja mam zjazd 18 i 19 październik i mam sprawdzian z prawa cywilnego i chcę na nim być... mam nadzieję, że mi się to uda
W ogóle ja z tą szkołą to nie wiem jak ogarnę... jeszcze praktyki mam do zaliczenia, choć z racji tego, że pracuję w tym zawodzie to gościu chce mnie zwolnić z odbywania praktyk, ale no zobaczymy...

Idę coś na obiad zmajstrować...
Kasia, ja Cię podziwiam za to całe studiowanie z rodzinką na głowie mi było ciężko studiować (co prawda dziennie), nie mając praktycznie żadnych obowiązków, no może poza pracą, a co dopiero Tobie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość

a tą kawką z mleczkiem... a jakby tak z własnym mleczkiem?
a fe! to już lepiej produkować to migdałowe lub owsiane

Cytat:
Herbate mozna, cytryny nie (cytrusy )
Ja uwielbiam z cytryna i miodem, no teraz z miodem nie moge, a potem nie wiadomo jak z ta cytryna... bede pic z sokiem wisniowym albo mirabelkowym

Ja wczoraj chcialam se zmacac szyjke i okolice, szyjki nie wyczulam, musiala sie bardzo zmienic, za to poglaskalam Jerza po glowie Jeeezu jakie dziwne uczucie! Takze ten, no, u mnie tez glowa nisko, skoro bez problemu go dotknelam... jutro mam wizyte i sie okaze.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Chyba bym...
Herbatka z sokiem będzie obowiązkowa także w moim rozkładzie dnia
Jejku bałabym się dotknąć główki palcem. To te dziewczyny, co mają dzieciaczki nóżkami do dołu to mogą za stópkę złapać

Cytat:
Znowu się wzruszyłam. Trzymajcie się dziewczyny

Cytat:
Wpadam tylko dać znać

Może bede pisac z tel
Pisz koniecznie, kochana. Trzymam mocno kciuki, aby było wszystko po Twojej myśli

Cytat:

Wzięłam Sopelek i zwykłą gruszkę. A i sól fizjologiczną tylko (aż 100 ampułek haha)

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:

Cążki i nożyczki, ale nie wiem, czy nie skończy się na takich zwykłych, "dorosłych" cążkach, którymi umiem przeprowadzać zabiegi
Szczotka miękka, ale sztuczna.
Czy to dobre wybory się okaże dopiero
aha i wit. tez mam k+d w kapsułkach, z Gemini

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:38   #4160
Indra83
Wtajemniczenie

DZwonili ze sklepu, ze nasze łóżeczko przyjechało
Jadę po TŻ i do sklepu
Stary 2014-10-07, 13:51   #4161
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Dziewczyny, tak się znowu wkurzyłam, że chyba zaraz z emocji coś rozsadzę.

Co Marcin wraca z pracy, przynosi mi awiza i zawsze po 14 łapie mnie to samo wkurzenie, że choć głupi listonoszowy babsztyl wie, że jestem w domu (dzwoni domofonem, by jej otworzyć) konsekwentnie zostawia mi awiza, że niby mnie nie zastała. Gdyby temat dotyczył jakichś ciężkich przesyłek, to bym jeszcze zrozumiała, ale jak wczoraj drałowałam na pocztę po polecony z barwnikami do ciasta [razem ważą 15g], myślałam, że po prostu wyjdę z siebie i nie wrócę. Dzisiaj znowu to samo. Napisałam właśnie skargę, bo już mnie to do szału doprowadza - mam unikać latania po schodach, a codziennie muszę tam gnać, bo się leniwej babie robić nie chce Niech no ja ją tylko spotkam
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:55   #4162
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Witam się i ja po 3 dniowej nieobecności
do nadrobienia miałam 20 stron ..dałyście czadu przez weekend.

-gratuluję agatus !!!! i duużo zdrówka życzę !aaaa ja mam jeden dzień termin po Tobie..
-majtki noszę pod brzuch
-też czuję ruchy po prawej stronie brzucha (tam kopie) a po lewej tyłek wypięty...ruchy czuję równolegle

Ogólnie w weekend odwiedziła nas moja mama (sporo nam pomogła) i pyszności naprzywoziła (konfitury śliwkowe, zupkę z dyni, chlebek własnego wypieku z ziarnami)... TŻ po tym jak sobie palca w pracy uciachał... i dostał szczepienie na tężca..ciagle gorączkuje..dochodzi nawet do 40 stC !! wczoraj dopiero udało mi się zbić gorączke...to się rozchorował.. kaszel, katar etc..

WIZYTA
Witam się w pierwszym dniu 36 tc
-Synek jest ułożony głową w dół (mam nadzieje, że już nie w głowie mu fikołki będą)
-Waga 2400g
-Obwód główki (podobno duży) - 32,7 - mi sie wydaje że w normie - jak to u Was wygląda ?
Gin mówi, że brzuch mam większy i ja też to zauważyłam wcześniej (ALE CO MNIE ZASTANAWIA -WAGA od 2 tyg STANĘŁA W MIEJSCU)
-wszystkie wyniki badań- super
-po badaniach stwierdziła, ze synek jest o tydzień starszy niż TP z OM
-szyjka ma 4cm- od ponad miesiaca się nie zmienia i jest zamknięta- chyba urodzę w terminie
- płynów jest sporo
-brak jakichś skurczy, nie mam bóli jak na @, czuję sie dobrze...

jutro idę do okulisty

zmykam mężulkiem się zająć.

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-10-07 o 13:57
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:03   #4163
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Super, że koleżance się udało Nie dziwię się, że masz radoszkę

A ja właśnie dostałam mmsa od mojej najlepszej przyjaciółki ze zdjęciem jej nowonarodzonego syneczka Słodki jest i waży 3600. Od momentu jak trafiła do szpitala po 2h miała już dzieciątkow ramionach.

Ponoć mąż chciał szaleć jadąc do Kielc do szpitala ale skutecznie go temperowała szczególnie w momentach skurczy tam mamy jakieś 60-70km

oo do Kielc a nie wiesz,w którym szpitalu rodziła

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość

-gratuluję agatus !!!! i duużo zdrówka życzę !aaaa ja mam jeden dzień termin po Tobie..
-majtki noszę pod brzuch
-też czuję ruchy po prawej stronie brzucha (tam kopie) a po lewej tyłek wypięty...ruchy czuję równolegle

Ogólnie w weekend odwiedziła nas moja mama (sporo nam pomogła) i pyszności naprzywoziła (konfitury śliwkowe, zupkę z dyni, chlebek własnego wypieku z ziarnami)... TŻ po tym jak sobie palca w pracy uciachał... i dostał szczepienie na tężca..ciagle gorączkuje..dochodzi nawet do 40 stC !! wczoraj dopiero udało mi się zbić gorączke...to się rozchorował.. kaszel, katar etc..

WIZYTA
-Synek jest ułożony głową w dół (mam nadzieje, że już nie w głowie mu fikołki będą)
-Waga 2400g
-Obwód główki (podobno duży) - 32,7 - mi sie wydaje że w normie - jak to u Was wygląda ?
Gin mówi, że brzuch mam większy i ja też to zauważyłam wcześniej (ALE CO MNIE ZASTANAWIA -WAGA od 2 tyg STANĘŁA W MIEJSCU)
-szyjka ma 4cm- od ponad miesiaca się nie zmienia i jest zamknięta- chyba urodzę w terminie
- płynów jest sporo

jutro idę do okulisty

super, że wszystko dobrze i zdrówka dla Mężulka!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 14:06   #4164
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
a masz sterimar baby? bo on ma mniejsze ciśnienie niż zwykły. aczkolwiek mojej i po baby gały wyłaziły

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Tak, mam sterimar baby

Cytat:

Co Marcin wraca z pracy, przynosi mi awiza i zawsze po 14 łapie mnie to samo wkurzenie, że choć głupi listonoszowy babsztyl wie, że jestem w domu (dzwoni domofonem, by jej otworzyć) konsekwentnie zostawia mi awiza, że niby mnie nie zastała. Gdyby temat dotyczył jakichś ciężkich przesyłek, to bym jeszcze zrozumiała, ale jak wczoraj drałowałam na pocztę po polecony z barwnikami do ciasta [razem ważą 15g], myślałam, że po prostu wyjdę z siebie i nie wrócę. Dzisiaj znowu to samo. Napisałam właśnie skargę, bo już mnie to do szału doprowadza - mam unikać latania po schodach, a codziennie muszę tam gnać, bo się leniwej babie robić nie chce Niech no ja ją tylko spotkam

skad ja to znam u mnie bylo to samo. Raz się wkurzylam tak jak Ty i poszlam ze skarga na pismie do naczelnika poczty i od tej pory juz nie ma problemu

Cytat:

-majtki noszę pod brzuch

WIZYTA
-Waga 2400g
- płynów jest sporo

jutro idę do okulisty

To bardzo dobre wiesci z wizyty
Ja teraz tyje 1 kg na 3 tygodnie. A do tej pory przytyłam tylko 11 kg

Franuś
Stary 2014-10-07, 14:17   #4165
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:

Co za babsztyl też by mi się nie chciało chodzić po te przesyłki, ale skarga pewnie pomoże.

Cytat:

-majtki noszę pod brzuch

WIZYTA
-Waga 2400g
- płynów jest sporo

jutro idę do okulisty

Czyli wszystko w porządku jakby mi waga stanęła to bym się cieszyła, bo co bym nie robiła to i tak rośnie sporo. Mi też wychodzi, że synek starszy o tydzień, a od początku był mniejszy niby teraz już chyba nie idzie tego dokładnie stwierdzić, bo dzieciaczki różnie sobie rosną.
Zdrówka dla twojego Tż.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:22   #4166
LolaMontez
Wtajemniczenie

Od rana miałam trochę rzeczy do zrobienie i tyle nadrabiania
Ale za to co za wiadomości

Cytat:
no to chyba jestem pierwsza wczoraj po odejściu wód plodowych dostalam fenoterol i sterydy, a o 10.30 urodzilam droga cc córeczkę. Wazy 2kg, dostala 8pkt ale wszystko z nią dobrze. Ja dostaje leki, narazie pobolewa tylko troche.
Gratuluje pierwszej wątkowej mamusi!!!! Juz masz za sobą porod życzę abyś szybko dzidzie trzymała w ramionach

Cytat:
tak,sprawa jest juz na policji..taka grupa na fb powstala/Ciuszki dla mamy i maluchow i tam sie oglaszala..i dalam sie naciagnac jak jakas gowniara..jestem zla na siebie jak cholera..wczoraj mi jeszcze wmawiala,ze odda pieniadze,ze dzis zrobi przelew ale watpie w to..ponoc wszystkim tak obiecywala..i nikt nie dostal przesylki..zdobylam jej adres i ty jest tak napalony,ze chce tam pojechac..ale co to da..?ponoc oglasza sie i na innych portalach ale chyba nie na allegro,bo tam ciezko kogos w konia zrobic..

znow mnie zaczyna brzuch bolec..ooo fuck..jak jeszcze przez nia teraz skurczy dostane to osobiscie pojade i jej lepa sprzedam i napluje w twarz...a potem na porodowke
Ehhh złodziejom to bym łapy obcinała, mam nadzieje ze odzyskasz kasę

Cytat:
Wpadam tylko dać znać

Może bede pisac z tel
Keithlyn trzymaj sie, oby szybko Cię wypuścili póki co jeszcze w dwupaku!!!

Cytat:

Koleżanka miała taka akcje z listonoszem, poszła po awizo i od razu porozmawiała z naczelnikiem poczty, listonosz nie dostał premii i nauczył sie przynosić przesyłki jakby miał kasę przynieść to na bank by przyszedł bo by na kasę liczył a tak to sie nie che :-/

Cytat:
WIZYTA
-Waga 2400g
- płynów jest sporo

jutro idę do okulisty

Gratuluje udanej wizyty
A co do TŻta to szczepienie na tężec boli i to tak ze dwa tygodnie i brzydki strup sie robi ale nic z tym nie mozna zrobic :-( ja miałam kilka lat temu to ręka bolała strasznie :-/

Agatus zmotywowałaś mnie do spakowania torby, jutro zaczyna sie 38 tc wiec chyba juz czas właśnie piorę moja torbę bo mam taka błękitną i była lekko przybrudzona, jak tylko wyschnie ładuje tam co trzeba a jeszcze od wczoraj co jakis czas mam bóle jak na okres wiec lekkie przerażenie mnie ogarnęło

Dzi byłam w sklepie, kupiłam dwie pary rajstopek w tym jedne takie grube i w sh kombinezon taki ala ortalionowy, śliczny jest

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Aaa jeszcze sie pochwale bo dzis robiłam morfologie i to badanie na krzepliwość krwi bo w czwartek wizyta z anestezjologiem morfologia wyszła mi super, hemoglobina lepsza niż przed ciążą, krzepliwość tez w normach prócz jednego wskaźnika (za szybko mi krew krzepnie, ale nie bardzo)
Stary 2014-10-07, 14:22   #4167
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka ja mam fridę i do tego spray nosefrida.
Cazki i nozyczki
Szczotke mam z miekkim wlosiem

Indra no to dzisiaj bedziecie pewno skladac

Futbolowa nie dziwie Ci sie, ja kiedys tez musialam takie cos zglosic.

AnetkaIzabell no to dzis razem 36 tc zaczynamy super, ze z malym wszystko ok. Ja tez pozamykana na cztery spusty
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:23   #4168
Kostka09
Zakorzenienie

Indra - to super, że łóżeczko przyszło pochwal sie potem

futbolowa - nie trać nerwów na listonosza, oni wszedzie chyba tak robia...a potem zdziwieni, że ktoś był w domu..

chyba ogarnęłam zamówienia myślę jeszcze co wziąść do krocza poporodowego...pisałyście chyba o tamtum rosa...?
ale ja chyba wezme tylko nadmanganian potasu i korę dębu do płukanek a do pępka małego spirytus rozcieńczony będzie, chyba dam sobie spokój z tym octaniseptem...sama nie wiem
Stary 2014-10-07, 14:25   #4169
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość

Ja mam wit D i K w jednym, bo dostałam od koleżanki zostało jej po małym. Jak się karmi piersią to potrzebne są obie, a jak mm to tylko chyba K, bo D jest już w mleku, więc nie wiem czy od razu je kupować.

na odwrót jeśli się karmi MM lub w sposób mieszany, to tylko D, bo K jest w mleku
ja kupiłam tylko D, jeśli się okaże że mi odwali i będę karmić piersią, do dokupię K.

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Herbatka z sokiem będzie obowiązkowa także w moim rozkładzie dnia
Jejku bałabym się dotknąć główki palcem. To te dziewczyny, co mają dzieciaczki nóżkami do dołu to mogą za stópkę złapać
nieeee no przecież nie dotykałam główki bezpośrednio tylko przez elementy własnej śluzówki, które odgradzają macicę od pochwy. na luzie, tylko to śmieszne takie, jakby kość dodatkowa tam była nóżkę obstawiam, że nie tak łatwo wymacać, prędzej tyłek. a głowę łatwo, już wwiercona w "swoje" miejsce

Cytat:

listonosz nie ma obowiązku zabierać z poczty listów, które nie zmieszczą się w skrzynce - i wtedy można im nakichać. niemniej jednak koperta z barwnikami raczej do skrzynki by wlazła, chyba że ktoś w pudle nadawał także donosik na pocztę jak najbardziej wskazany!

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Ja teraz tyje 1 kg na 3 tygodnie. A do tej pory przytyłam tylko 11 kg

a to ja całkiem na odwrót... do końca 30 tygodnia przytyłam raptem 4,5kg. a od 30 do dziś (kończę 35) - już 3,5 liczę, że jeszcze ze 4kg może mi do końca przywalić, i wcale mi się to nie podoba - ale w poprzedniej ciaży było podobnie...
Stary 2014-10-07, 14:27   #4170
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aaa jeszcze sie pochwale bo dzis robiłam morfologie i to badanie na krzepliwość krwi bo w czwartek wizyta z anestezjologiem morfologia wyszła mi super, hemoglobina lepsza niż przed ciążą, krzepliwość tez w normach prócz jednego wskaźnika (za szybko mi krew krzepnie, ale nie bardzo)
zazdroszczę morfologii
masz konsultację przed zzo ? ale te badania sa ważne 14 dni podobno..??

u mnie przy moich płytkach wizja zzo chyba sie oddala obawiam się, ze wyniki krzepliwości będą kiepskie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości