METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-20, 13:08   #2101
selfish
Rozeznanie

Dot.: Moj pokoik rosze o pomoc :D

Łóżko dłuższym bokiem do ściany jest średnio funkcjonalne, ale reszta propozycji poprzestawiania mebli od Elfir bardzo fajna

--------l
selfish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 14:00   #2102
selfish
Rozeznanie

Dot.: Duże zmiany w pokoju - poradzcie prosze ! :)

Cytat:
Napisane przez Beciaaa Pokaż wiadomość
Plan mam taki - chce bardzo pomalować, albo wytapetować pokój na ciemny fiolet i do tego okleić meble na czarno, bo mam wrażenie ze ten teraźniejszy kolor mebli nie pasuje do fioletu. Ciemne maja być dwie ściany - ta nad łóżkiem i i przylegająca do niej, a ta z drzwiami jakaś jaśniejsza, tyle że nie wiem jaki kolor dobrać i drugi problem - co z podłogą? jaka pasuje do fioletu i czarnego... chciałabym uniknąć efektu "grobowca"
Efekt grobowca masz jak w banku, jeśli machniesz meble na czarno. Albo zostaw je takie jakie są, albo rozjaśnij - najlepiej przemaluj na biało. Ewentualnie zainwestuj w białe dodatki - biała narzuta na łózko, białe fotele, biala lampa. Ściany potraktuj czym chcesz, farba, tapeta, ale najlepiej zrób gładkie, bez wzorków, które są już passe
Moja propozycja to ściany w odcieniach szarego fioletu, niebiesko-turkusowe dodatki i białe meble. W takim wnętrzu nawet Twoje meble jakoś się obronią

Zmieniłabym tez trochę układ mebli w pokoju - o ile to możliwe, bo nie podałaś wymiarów, więc nie wiem, co gdzie się zmieści - łóżko postawiłabym na środku, równolegle do okna, tak żeby dojście do niego było z obu stron, a regał tam, gdzie teraz łóżko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg footo2.jpg (31,7 KB, 39 załadowań)

--------l
selfish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 21:56   #2103
Vanillivi
Raczkowanie

Dot.: Duże zmiany w pokoju - poradzcie prosze ! :)

tapety są ok, fajny ten ciemny fiolecik, jasny podoba mi się mniej..., mebli jednak nie malowałabym na czarno. Ja to widzę tak: na podłodze jakieś ładne panele, pasujące do drzwi( jakie one sa?) nie za ciemne, ale też nie te całkiem jasne. meble ładne byłyby w jakimś ciemnym drewnie.. może okleina? albo potraktować je papierem ściernym i pobejcować?? ale to raczej rozwiązanie dla cierpliwych. A jaki masz łóżko? ten sam kolor ramy co meble? czy to raczej tapczan?
Wydaje mi się że jeśli meble będą czarne to będzie tak samo smutno i ponuro jak kiedyś... A ciemne drewno ociepli wnętrze. Do tego dałabym dodatki w kolorze trawiastej zieleni ( ostatnio to chyba modne zestawienie, wesołe i odważne) oraz białe... <lol>
Stary 2007-07-20, 23:37   #2104
Elfir
Zakorzenienie

Zasadniczo cale zycie mialam lozko jedna strona przy scianie. Bardzo zle sie czuje w lozku na srodku, poniewaz spie w pozycji "przytulonej" do sciany. To pewnie jakis pierwotny instynkt chronienia plecow

Dopiero kiedy zaczelam sypiac z moim TZ lozko stoi posrodku, bo niewygodnie przechodzic przez osobe lezaca.
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 09:36   #2105
Mrs.Black
Raczkowanie

po pierwsze usun te miski, jesli juz musisz miec to zostaw z 2-3 ulubione i tyle, w twoim pokoju jest zbyt wiele kolorow, wszystko sie miesza i ginie, polka nad biurkiem musi znalezc inne miejsce, bo jest niefonkcjonalna, podlewanie kwiatkow nad komputerem moze sie zle skonczyc, zreszta tam nie pasuje, te male *******ki na szafie przy drzwiach zupelnie tam nie pasuja, taka duza polka na takie malizny, oj nie widzi mi sie to, lepiej daj tam ksiazki, doniczki to jest cos co mnie gryzie po oczach zmien ich kolory, zeby byly w miare konsekwetne w jednej gamie barw, a nie kazda inna(bo troche to wyglada jak w cyrku), poniewaz kolor scian jest intensywny a nie chcesz tego zmieniac proponuje ci troche "uspokoic" pokoj, czyli wprowadzic mniej intensywne barwy i koniecznie usun zbedne szpargaly, bo calkowicie zaburzaja harmonie, zaslony do wywalenia, sa stanowczo za ciezkie do tego pokoju, firanke zmien na jakas kolorowa w cieplych odcieniach ale NIEINTENSYWNYCH!!!,jesli juz chcesz miec zaslony kup dodatkowo inny odcien firanki zmarszcz go u gory i podwin 2razy i bedzie ok, zeby okno wygladalo lekko i jakos nie widza mi sie te niebieskie akcenty, w rogu umiescila bym jakis naroznik i wyeksponowala tam kwiatki, na sciane daj jakis fajny plakat albo z dwa wieksze obrazy
Mrs.Black jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 19:11   #2106
mamajuliiimateuszka
Przyczajenie

metamorfoza mojego mieszkania

Jakiś czas temu tu trafiłam bo lubię majsterkować (nie zawsze za zgodą męża) i ciągle poszukuję inspiracji i fajnych rozwiązań. Mieszkamy w dużym mieszkaniu (niestety nie naszym) i meble mamy stare- bo na nowe szkoda kasy (a już mam upatrzone w sklepie)bo niewidomo ile przeprowadzek nas jeszcze czeka i na to co było kompletnie nie mogłam patrzeć więc wprowadziłam zmiany w kuchni i dużym pokoju- przerabianie mebli, oklejanie, malowanie w kuchni , nowe dodatki itp.
Trochę chcę się pochwalić- same zdecydujecie czy jest czym, trochę pokazać że z wszystkiego co nie zgniło da się zrobić coś fajnego małym kosztem- ktoś powie że to tylko chwilówka i fuszerka ale jak napisałam wcześniej nowe meble stoją jeszcze w sklepie a patrzeć już naprawdę nie mogłam na te co mamy, i tochę że wystarczy trochę fantazji, czasu, wiary w siebie i....odwagi przede wszystkim, a więc zobaczcie sami
narazie kuchnia- brakuje jeszcze półki na cukierniczkę, pojemniki na kawe, herbate, itp. oraz relingu wszystko pod szafkami- ale narazie brak kasy.
a pokój w następnym poście...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kuchnia1.jpg (17,9 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuchnia2.jpg (15,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(40).jpg (14,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(38).jpg (16,2 KB, 66 załadowań)

pozdrawiam
mamajuliiimateuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 19:27   #2107
mamajuliiimateuszka
Przyczajenie

Dot.: metamorfoza mojego mieszkania

A teraz pokój, była stara meblościanka na wysoki połysk, ze środkowych części została szafka na ubrania i regały na książki- w węższym dokombinowałam szuflady na dole wyjęte z dolnych partii meblościanki, komodę zrobiłam tak- korpus z dłuższych części najwyższych szafek meblościanki a szuflady do tej komody z kolei z najniższych części meblościanki- mam nadzieję ze zrozumiale napisałam.Brakuje jeszcze oliwkowch ścian, koszyków wiklinowych pod szerszym regałem z książkami, i czegoś na ścianach, mam już plakat ale nie mam weny twórczej coby go powiesić, poza tym na jednej ze ścian zrobiłam foto galerię- nasze najszczęśliwsze chwile. Pozbyłam się też telewizora bo i tak z nie oglądaliśmy więc bez sensu żeby stał, a jak ktoś nas odwiedzi to nie ma czasu na oglądanie telewizji więc nikomu to nie przeszkadza jego brak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokój1 4.jpg (15,1 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokój1 5.jpg (18,0 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(34).jpg (14,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(30).jpg (18,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(27).jpg (15,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(33).jpg (16,4 KB, 34 załadowań)

pozdrawiam
Stary 2007-07-21, 19:32   #2108
mamajuliiimateuszka
Przyczajenie

Marzy mi się jeszcze fotel bujany obok szerszej półki z książkami i podusie na tapczan są w trakcie robienia, oto foto galeria i inne zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(31).jpg (13,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(32).jpg (19,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(28).jpg (15,8 KB, 31 załadowań)

pozdrawiam
Stary 2007-07-21, 23:40   #2109
Bling
Zadomowienie

Na podloge przydalby sie dywan,widac ze sa to poniemieckie deski, pomalowane farba, dosyc zniszczone. Poza tym gratuluje pomyslowosci.

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 14:33   #2110
mamajuliiimateuszka
Przyczajenie

Wiem że podłoga do super nie należy, były dywany na całą podłogę ale to jest przechodni pokój - dalej jest część mieszkania- więc cały czas się chodzi, poza tym mamy dwoje małych dzieci więc nie było sensu bo wiecznie jego czystość pozostawiała wiele do życzenia al prać co tydzień ok.40 m.kw. to graniczy z cudem. Wykładzina pcv też odpada bo za dużo by kosztowała na cały pokój.

pozdrawiam
Stary 2007-07-22, 16:17   #2111
sysuni@
Raczkowanie

GG do sysuni@

Nie wiem czy stac cie na to, ale ja zmieniłabym kolor ścian, sa strasznie ponure..
ale zacznijmy od kuchni- jesli moge ci cos zasugerowac oczywiscie..
na czarny stoliczek dałabym jakas mate wiklinowa albo plastikowa w jakims zywym kolorku... na blat mebli kuchennych takze.. sa praktyczne a mozna kupic je nawet za 0,99gr, widziałam tez po 1,99.. wiele moga zdziałac..
do tego sciereczki wtakim kolorze, zasłonki< mozesz kupic materiał w ciucholandzie..bedie taniej.. czasem mozna tam ponoc fajne rzezcy znaelsc.>
wtedy kuchnia bedzie miała jakis jeden okreslony kolorek.. bo tak to moim zdaniem jest blada...
teraz pokoj:hmm, bardzo mi sie podoba gratuluje pomysłów.. jet kolorowy i bardzo przytulny.. to zapewne za sprawa kolorków.. do kolekcji zdjec dołaczyłabym jeszcze dwa duze zdjecia swoich dzieci, gdzies na scianie powiesic..
podłoga w pokoju jest hmm, co tu duzo mowic, brzydka.. ale jak mowisz ze jest to pokoj przechodni to musi tak zostac. ewentualnie zainwestuj w jakies dwa nowsze małe dywaniki choc one chyba i tak sprawy nie załatwia... ale efeekt super;

Kocham Cię Skarbie
15.X.2003-eh, ten smsik
12.IV.2004- jesteśmy razem już 3 lata
sysuni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 17:06   #2112
sysuni@
Raczkowanie

GG do sysuni@

Zmien kolor scian na jasniejszy zielony.. ten jest okropny- przytłacza strasznie!! proponuje ten na załaczniku .. meble utrzymane masz w podobnej kolorystyce, byłoby swietnie, gdyby moze w ten sposob zmieniła swoj dosc duzy kacik...
maskotki trzeba wyrzucic- załoze sie, ze strasznie przeszkadzaja one takze twojemu TZ..
zasłonki- a kysz z takimi.. co to za oczoje..y za przeproszeniem kolorek:P:P
masz rózowe dodatki, widziałam kilka;p wiec moze dodaj cos wiecej.. jak widzisz na zdjeciu, róz do zieleni pasuje.. p[odobnie jak fiolet, którego niestety brak w twoim pokoju..
tablica korkowa powinna wisiec na scianie a nie lezec na biurku;p
przydałby ci sie jakis fotelik do tego biuireczka, na pufie nabawisz sie garba;/
szafka stojaca na rogu na jednym ze zdjec wydaje sie bezuzyteczna, prawie ze pusta, bo pewnie w srodku albo ksiazki albo ubrania trzymasz... ustawiłabym na niej zdjecia w ramkach, np twje z TZtem... mysle, ze to dobry pomysł..\ zółty motylek do niej przyczepiony jak juz cos, to na ono albo w inne miejsce, nie tam;p
niebieskie doniczki zmien np na jasny fiolet... doniczki to nie jest duzy wydatek;p
z biurka usunełabym całkowicie te stuczne kwiaty, słoneczniki jak sie nie myle;p nie pasuja..
ta połeczka nad biurkiem wisi stanowczo za wysoko..kartonowe pudło chyba znajduje sie tam tylko tymczasowo<tzn tam czykli w twoim pkoju> jesli sie mysle, usun je raz na zawsze..
wydaje mi sie takze, ze ta druga czesc biutrka, najbardziej zasmiecna, nie jest ci potrzebna, wiec moze bys tak z niej zrezygnowała????
poprzestawiałabym troche te mebelki... biurko pod okno.. druga jego czesc na strych;p a ta mała połeczka na której masz ramke ze zdjeciem, posrodku...
łóżko- tutaj mam niewiele zmian- okupiłabym tylko jakies poduchy w kolorze
jak na załaczniku..
to chyba tyle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z2294980X.jpg (33,4 KB, 62 załadowań)

Kocham Cię Skarbie
15.X.2003-eh, ten smsik
Stary 2007-07-22, 17:30   #2113
monisia0607
Przyczajenie

jak zmeinić pokój

siema mam teraz trochę wolnego czasu i chęci, a bardzo chciałabym zmienić coś w swoim pokoju . jest trochę ponury ;( jutro załączę zdjęcia . mam nadzieje że mi pomożecie
monisia0607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 19:10   #2114
mamajuliiimateuszka
Przyczajenie

Tak w kuchni było malowanie na kolor pomarańczowy, z szafek oderwane te listewki które miały ponoć zdobić a same szafki oklejone, blat także, stolik też oklejony a na nim mata, firanka zmieniona na krótszą bo mamy drzwi balkonowe więc długa wyglądała fatalnie, dodatki- to rzeczy ze stali nierdzewnej, brakuje mi zieleni - tego koloru żeby nudę przełamać - o czym pisałaś ale nie widziałam nic fajnego w sklepach do tej pory coby mi się widziało w kuchni. No i brakuje półki i relingu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(6)3.jpg (15,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(9)7.jpg (15,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(10)6.jpg (17,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (11,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(8)1.jpg (12,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie(12)4.jpg (14,5 KB, 19 załadowań)

pozdrawiam
Stary 2007-07-22, 20:37   #2115
tysia003
Przyczajenie

Urządzenie pokoju-pomocy!

Mój pokój ma ok 12m2 i jest słabo oświetlony. Chciałam kupić ciemne meble, ale nie wiem zupełnie na jaki kolor pomalować ściany... Kupuję też sofę, lecz nie wiem w jakim kolorze, żeby pasowała do reszty i po kolejnym malowaniu współgrała ze wszystkim. Podobają mi się wnętrza nowoczesne, kontrasty itp... Bardzo proszę o jakieś propozyce w e-mailach na: wruszka@buziaczek.pl a także zdjęciach... Pozdro
tysia003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 09:43   #2116
kitty_kat
Przyczajenie

GG do kitty_kat
Wink zdjęcia mojego pokoju - oceńcie i pomóżcie:)

Witam wszystkich użytkowników, jestem na forum już od jakiegoś czasu ale dopiero teraz zaczynam aktywnie działać To mój pierwszy wątek i chciałabym prosić o obiektywną ocene mojego pokoju i porady jak uczyinć go jeszcze lepszym, jeszcze przytulniejszym Niektóre zdjęcia były robione rano i cały pokój skąpany był w zielonym słońcu przez rolety
Moim problemem jest dywan, wydaje mi się że jest troche zbyt dziecinny, kupowałam go już jaakiś czas temu i raczej nowego już nie kupię, z tego względu że nie chce dużo inwestować pokój z którego za półtora roku będę wynosić się na studia. Wiem że dobrym sposobem na nastrój w pokoju jest powieszenie jakichś lejących się firanek, ale to odpada, bo firanki są siedliskiem kurzu, na co z przyczyn zdrowotnych nie mogę sobie pozwolić. Co sądzicie o wyłożeniu łóżka poduchami w różnych kolorach? Np intensywnego fioletu, błękitu, itd? Przymierzam się do powieszenia obrazów (najpierw muszę je namalowac) tylko też nie bardzo wiem gdzie mogłyby wisieć i jakie dobrac ramki... A może drogie wizazystki mają pomysł na mój kaloryfer? Do najozdobniejszych to on nie należy, ale mama mi mówi, że to co pozornie nadaje się do ukrycia należy eksponować Przepraszam za tak długi tekst i proszę o odpowiedzi))

Poniżej zdjecia mojego pokoju + dwa moje obrazki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01895.JPG (50,4 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01935.JPG (55,6 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01902.JPG (77,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01904.JPG (69,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01936.JPG (54,8 KB, 110 załadowań)

Edytowane przez kitty_kat
Czas edycji: 2007-07-23 o 10:12
kitty_kat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 09:48   #2117
Sonata_ona
Rozeznanie

Dot.: zdjęcia mojego pokoju - oceńcie i pomóżcie:)

nie ma zdjęć
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...''

''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
Sonata_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 09:51   #2118
Sonata_ona
Rozeznanie

Dot.: Urządzenie pokoju-pomocy!

a masz fotki obecne pokoju? wydaje mi sie ze jezeli chcesz ciemne meble to jasne sciany. musisz sama poogladac gazety, to forum zeby zadecydowac jakie chcesz meble (jaki kolor, wzor), potem poszukac jakiejs jasnej farby )
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...''

''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
Sonata_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 10:20   #2119
kitty_kat
Przyczajenie

GG do kitty_kat

To było chwilowe zagubienie i niewiedza, kryzys zażegnany, zdjęcia już są
Stary 2007-07-23, 10:35   #2120
kitty_kat
Przyczajenie

GG do kitty_kat

A może jakiś intensywny, ciepły kolor ścian (np pomarańczowy, żółty) i jasne dodatki (poduszki, ramki na zdjecia, itd). Wydaje mi się że przy jasnych ścianach i ciemnych meblach kontrast będzie zbyt wyraźny i wnętrze będzie biło chłodem. Jak znajdę zdjęcia to pokaże o co mi chodzi
Stary 2007-07-23, 10:54   #2121
kitty_kat
Przyczajenie

GG do kitty_kat

Znalazłam kilka zdjęć ( w tym jedno przedstawiające jasne ściany + ciemne meble, przy umiejętnym dekorowaniu taki pokój może jednak wygladać baaardzo urokliwie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg room.JPG (19,1 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg room1.JPG (19,3 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg room2.JPG (20,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg room3.jpg (32,8 KB, 38 załadowań)
Stary 2007-07-23, 10:55   #2122
tysia003
Przyczajenie

Nie mam fotek, ale pokój jest w tragicznym stanie nic w nim nie ma, bo wszystko jest wyniesione... Ale dodam pliki gdzie jest mniej więcej narysowany mój pokój Ściany są ponumerowane, żeby było widoczne która gdzie się znajduje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj 3.JPG (14,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj 1.JPG (16,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj 2.JPG (14,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj 4.JPG (10,6 KB, 3 załadowań)
Stary 2007-07-23, 11:05   #2123
Agata14
Przyczajenie

Hej=) też miałam z tym problem.. (tylko ja mam troche większy ten pokoik około 17-18 m2) Ja wybrałam styl afrykański.. meble - black red white -> re_set są w ciemnym brązie.. do tego brazowe ściany + jedna z kamienia , i dodatki afrykańskie

wejdz sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199868

rrys 2 - jeden z mebelków re_set
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 396060p.jpg (27,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg asu_21_10.jpg (9,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 428420p.jpg (44,6 KB, 23 załadowań)
Agata14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-23, 11:13   #2124
tysia003
Przyczajenie

Też myślałam nad tym systemem re_set Bardzo mi się podoba. Myślałam żeby zrobić taki układ mebli jak na zdjęciu poniżej. Tylko nie wiem właśnie jaki kolor ścian wybrać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokój.JPG (68,4 KB, 16 załadowań)
Stary 2007-07-23, 11:21   #2125
Agata14
Przyczajenie

Wg mnie.. jeśli masz zielone meble itd. to mozesz pomalować pokój na niebiesko w np. paski zielone i białe.... na lóżku połozyć kilka poduszek zielono niebiesko białych.. i poustawiać jakieś zielone i niebieskie wazoniki z suszkami lub bez..

Te wazoniki itd możesz kupić w ikei.. i nie drogo.. od 4 do 20 zł ;D
|
|
\/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 43318_PE139043_S4.jpg (19,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 53561_PE156940_S4.jpg (12,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 51482_PE151162_S4.jpg (19,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 69513_PE191441_S4.jpg (31,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 58608_PE164128_S3.jpg (5,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 37755_PE125302_S4.jpg (21,6 KB, 8 załadowań)
Agata14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 13:56   #2126
Elfir
Zakorzenienie

a rozmiary pokoju?
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-23, 14:22   #2127
tysia003
Przyczajenie

Wymiary pokoju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wymiary pokoju.JPG (15,6 KB, 12 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-23, 17:51   #2128
Vanillivi
Raczkowanie

Dot.: Nowy pokoj - urządzenie

Dzięki Elfir, wyjaśniłaś bardzo fachowo hmm, zawód zwiazany z ogrodami marzył mi się tak z dwa lata temu. No więc myślałam, że trzeba znać troche roślinek ( reszte się znajdzie w książkach, bo po to są ) troche matematyki, meteorologię, to podejrzewałam że też. Ale byłam naiwna :PP Architektem chciałam być jeszcze wcześniej, ale samo liczenie cegieł wydaje mi się nudne. A dekorator wnętrz hmm, fajny zawód, coś takiego jest na poznańskim ASP o ile się nie mylę, ale żeby się tam dostać, trzeba świetnie malować, umieć sporządzać rysunki techniczne itd.. więc moje szanse są chyba nikłe ( A teraz już nie mam pomysłu na życie :P :P :P
Stary 2007-07-24, 12:23   #2129
sysuni@
Raczkowanie

GG do sysuni@
Dot.: jak zmeinić pokój

No cos tu zdjec nie widze.. chyba sie rozmysliłas

Kocham Cię Skarbie
15.X.2003-eh, ten smsik
Stary 2007-07-24, 12:58   #2130
lerche
Raczkowanie

remont pokoju.. pomocy...prosze ...

Witam..
Chciałabym poprosić o pomoc w zaprojektowaniu mojego pokoju...
jest on dosyć mały...
obecnie mam w nim dwa biurka,łóżko,stoliczek... .

ściany białe prócz jednej i tych koło okna...

proszę o pomoc...
myslę o zmianie mebli,łózka,na okna załozyć rolety i zasłowki bo teraz mam zielone wertykale...

proszę pomózcie... marzą mi sie sciany w kolorze czerwonym.. moze nie wsyztskie np. dwie czerwone i dwie inne jakieś...

pomóżcie,patrzyłam na rózne fotki czrwonych scian ale nie umie sobie nic w tym pokoju zaprojektowac..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 122.jpg (83,4 KB, 156 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 120.jpg (55,4 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 119.jpg (67,7 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 125.jpg (64,3 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoik.JPG (12,5 KB, 41 załadowań)
lerche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości