|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
To we francuskim Auchan mniejsza kultura. Ostatnio bedac na zakupach z tz ustawilismy sie do kasy dla ciezarnych i niepelnosprawnych. Przed nami byl stary dziad (mial w koszyku z 10 butelek wina) a przed nim para, ktora kasjerka wlasnie obslugiwala. Kasjerka zaczela kasowac dziada a on taki denerwujacy, wszystko robil powoli jakby w zwolnionym tempie. Jak kasjerka mnie zobaczyla to tylko powiedziala, ze powinien nas przepuscic i nie stawac tej kasie. A on z pretensja. Tz cos do niego huknal to dziad powiedzial ze mnie nie zauwazyl, ze z brzuchem (za mna w kolejce tez stala ciezarna). Mimo wszystko tempa nie przyspieszyl i wszystko musial dokladnie w swoich torbach poukladac. A ukladal chyba kategoriami i kolorami jeszcze-tak woooolno.
|
#332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Kod:
Te krowki to nie Wedel tylko wawel:ehem: ![]() chodzi mi o te bialo czarne, z jakimis sentencjami w srodku, z duzym zoltym napisem na polowe opakowania
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cisnienie wysokie miewalas wczesniej w ciazy czy przy akcji. Wyszlo wysokie i zadecydowali o cc ? Ale juz fajnie ze masz maluszka |
|
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Tylko wam lekturę podrzucę http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,8...porod.html?v=2
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleaa to korzystaj i nabieraj sił, a jutro już z małym będziesz
![]() szybka długo się nie odzywasz........... moje dziecię starsze zwykle o 20 już śpi, a teraz do 21:30 go trzymałam do antybiotyku i co? zasnął nagle w pokoju swoim na dywanie, a miał się samochodami pobawić ![]() wchodzę, a ten leży jak długi budzę go, mówię, żeby nie spał, bo syropek i piżamę założyć trzeba, a on ledwo żywy mówi, że on wcale nie śpi, on chce tylko odpocząć ![]() bieda, a przez pierwsze 2-3 minuty nie reagował na nic, tak mocno zasnął więc nie obyło się bez płaczu, ale jutro już wypadnie na szczęście o 20, więc już luz
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cisnienie wysokie miewalas wczesniej w ciazy czy przy akcji porodowej wyszlo wysokie i zadecydowali o cc ? Ale juz fajnie ze masz maluszka Drugi raz wkleilo mi posta... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-11 o 22:15 |
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już niedługo będziecie w domku
|
|
#339 | |
|
Zadomowienie
|
Alea, odpoczywaj sobie dzisiejszej nocy. Wojtus ma dobra opieke
![]() Cytat:
na pocieche zjadlam dwa ciastka czekoladowe z kawalkami czekolady i popilam melisa. Mnie maly chyba po pecherzu kopie bo jakos dziwnie go czuje (pecherz)- momentami tak mnie "rwie".
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
wow
2:0 z Niemcami.... piłka nożna nooooo jestem pod wrażeniem...
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
No ja za nozna nie przepadam, ale na pierwsza bramke akurat wlaczylam, a teraz slyszalam jak sasiad krzyknal to powtorke widzialam
ladnie
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jednocześnie GP na żużlu i nogę, już rozdwojenia zaczęłam dostawać
![]() Cieszę się strasznie, akurat Mila jest tym, za kogo najmocniej trzymałam kciuki - miał coś niektórym baranom do udowodnienia
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ ogląda i ja tak jednym okiem...ale szczerze to mówiłam nawet TŻowi, po co będziesz oglądał i tak przegrają... a tu niespodzianka.... poświęciłam Mam talent i Sherlocka to mają szczęście, że wygrali ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- wow możecie być ze mnie dumne zrobiłam swoją listę rzeczy do torby szpitalnej wzorując się na Waszych oczywiście ![]() wiem miałam ją już dziś spakować, ale wiecie jak jest.... ![]() jestem z siebie dumna, że poczyniłam krok do przodu
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba moge pomarzyc o takim.... Moja mama ponoc od pierwszego skurczu 17 h czy moge juz przyjac ze mnie tez czeka dluuuuga akcja ?---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Ja dalej w kartonie Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-11 o 22:58 |
||
|
|
|
#345 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak kupujemy nico plus
choć miał być ostatecznie jedo fyn, ale już niech będzie tz wybral nico plus, bo chce bialy stelaz i kola ![]() ale dziś byliśmy w smyku jednym i zawiodłam się, bo promocja od 1.10. a obsluga w ogole nie zorientowana co i jak. ze nie wiedza jaka zaliczke trzeba wplacic, ze chyba na białym stelażu to nie, choć nic nie ma napisane nigdzie, ze najlepiej podjechać w poniedziałek, bo dziś weekend i nie wiedza.... sratata... akurat do tego smyka mamy spory kawalek i na pewno drugi raz tam nie podjedziemy, ich strata. w następnym tygodniu podjedziemy do bliższego, jak tam nie będą wiedzieli, to trudno kupimy w innym sklepie nie za 999zl a za ok 1100zl. grrrr.... tez mi zrobily taki apetyt , a nie powinnam jesc krówek ![]() ale już postanowiłam, ze kupie, będą sobie lezaly ![]() Cytat:
Cytat:
Ela Ty się kochana pakuj, bo wiesz nie znamy godziny!
|
|
|
#346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i ona ma fajną torbę to jej zabiorę ![]() lista w moim przypadku to mega postęp ![]() dobra, dziś Aleaa to która jutro?? jakieś chętne?? ![]() moze szybkawolna........? ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Żanet 37tc to już grubo pakuj się
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
orientujecie się może czy do fotelika będzie konieczna przedluzka do pasow bezpieczeństwa? czy pasy samochodowe wystarcza żeby podpiac fotelik? tak mnie teraz naszlo.... ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- http://skiphop.strefamarek.allegro.p...duo-pluma.html ktoras szukala toreb do wozka? fajne, ale dla mnie trochę drogie
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Ja juzuciekam spac, bo ziewam i ziewam ![]() A propo nieprzyjemnego tematu..tez mnie dzis cos przeszorowalo heh rzeczywiscie to zarazliwe ![]() Spokojnej nocki . Ciekawe czy rano nas jakies newsy tu zastana
|
|
|
|
|
#349 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja to dopiero dzisaj zamowilam pare rzeczy na internecie, we wtorek zaczynam 39 tydzien, ciekawe czy zdaze z pakowaniem torby ![]() Cytat:
chyba pralka nam sie popsula (wydaj dziwne dzwieki)a ja jeszcze tyle musze poprac dla malej
|
||
|
|
|
#350 |
|
Rozeznanie
|
Maskara co robią ze mną hormony..kłótnia z tż potem cały wieczór płaczu..teraz nieco wzięłam się w garść to on zaczął sobie chrapać na całego i lda mnie to kolejny argument żeby beczeć no to beczę...
mała mi tak strasznie mocno kopie po żebrach i prostuje nózki z prawej strony a grzbiet wybija na lewo..mam wrażenie że mnie zaraz połamie.
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Eclariss to hormony buzuja...
Ja tam jakas dziwnie spokojna jestem. Nie rzucam wyzwan tzowi. Malo sie odzywam. hm...? Choc przyznam ze nie raz bym sobie poplakala bardziej bez powodu. I dzis znow sie obudzilam...trzecia...ehh h, co zrobic? Ta godzina mnie sciaga. Na szczescie Wy spicie dzisiaj! C do kas pierwszebstwa, to nikt mnie nie przepuszcza. Wczoraj w wc jedna najbardziej wymalowala babeczka z 10-12 osob w kolejce przede mna zagadala i tylko ona mnie orzepuscila milo, bo sie nie spodziewalam. W sklepach nie zdarzylo mi sie doswiadczyc takiej sytuacji,a najgorzej to chyba w biedronce...tu nie ma bata! Kazdy twardo stoi! Spokoo... taki narod! W labo to juz w ogole nie ma mowy, bo przeciez kazdy potencjalnie chory skoro ma skierowanie lub robi badania. Hahaj!
|
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
I po spaniu...
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry. Dobijcie mnie taka zmeczona jestem, wszystko wraz z zebrami boli az do obojczyka... nie wiem jak ja dzis do Wojtka dam rade isc..
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
No witam z rana....po raz kolejny :/ jak ja nie lubię nocy zwłaszcza tych nieprzespanych....straszn ie cieżko mi sie oddycha dzisiaj i brzuch taki twardy cały czas misę tonuz teraz tak będzie?
Aleaa kurcze moze coś ci dadzą na ten ból...ale z każda chwilka będzie lepiej trzymaj sie!!!!A ja wczoraj w końcu zamówiłam koszule do szpitala i zranili do karmienia tak mnie zmotywowalyscie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#355 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama rodziła ok 24h mnie w 32t jako 2kg wcześniaka. Ja chłopców ekspresowo w 3-4h. Teraz się boję, że nie zdążę. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Eclariss
![]() Aleaa bedzie tylko lepiej, dasz rade! ![]() Ja zazdroszcze ze juz po wszystkim i maluch po tej stronie. Mnie naszlo od wczoraj jak ja urodze skoro nawet wstac z loza to problem? Z Jaskiem nic mi nie dolegalo, przyszedl czas pojechalam na porodowke i tam dopiero zaczelam sie meczyc a teraz?! Skad ja wezme sily... no i te wszystkie moje bole teraz.... przeciez potem pierwszy lepszy skurcz mnie zmiazdzy.... Szybka! !! Where are You?!
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ale z nas ranne ptaszki
choc raz wolalabym pospac dluzej! Ale no nie da rady?!?Aleaa najgorsze kilka godzin pewnie,cc to jakby nie bylo operacja,ale wierze,ze dasz rade i pokazesz Wojtusiowi,ze silna z Ciebie kobietka! Teraz tam sie wszystko uklada przeciez, a powloki brzuszne to nie przelewki, pewnie bedzie ciagnelo i dyskomfort bedzie Jej, chyba bardziej nastraszylam niz bylam wsparciem... Aleaa! Bedzie z godziny na godziny poprawa! Najwaznieje,ze Maly zdrow i piekny! ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Ela ja tez ledwo wstaje z lozka poki co
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
Aleaa śpij i odpoczywaj dopóki możesz!
Ciekawe co z Szybką, ale ja stawiam na to że urodziła:P Z mojej sraczki wyszło tyle, że wieczorem dostałam skurczy krzyżowych- i szyjka już przepuszcza półtora palca. Skurcze okazały się nieregularne i nie nabierały na sile tylko na osłabły. Normalnie powinnam zostać w szpitalu bo dobrze jakby dziecko jeszcze z tydzień poczekało, ale że mam cukrzyce lepiej jednak żebym urodziła przed terminem a dziecko jest już właściwie donoszone. Lekarka powiedziała że przy drugim dziecku wszystko przebiega dynamiczniej i szczelnie zamknięta szyjka wcale nie oznacza że za parę godzin nie zacznie się poród. Znając życie to pewnie i tak jeszcze sobie pochodzę z tym rozwarciem do terminu, a wczorajsze skurcze przypomniały mi co to poród i mam dosyć. Poszłam spać o 3.00 a już od 6.00 znowu na nogach i nawet zmęczona nie jestem. |
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
Tiera to i Ty na IP bylas?
A sraczka chociaz minela? Kurde czyli juz zaraz...
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyspalam sie jak nigdy ostatnio...spalam od 21 do teraz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

już niedługo będziecie w domku
23.06.2011
01.06.2013
ladnie

, a nie powinnam jesc krówek 

choc raz wolalabym pospac dluzej! Ale no nie da rady?!?