|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
Chociaż niby skok juz minął to nocka dziś okropna, wstawal co 1,5h, a jak obudził się o 4.30 to zasnął o 6 po to żeby z uśmiechem na twarzy obudzić się o 6.50. No i juz nie śpimy wszyscy Zawsze lubiłam niedziele.. Spanie do 10/11. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
To coś ty wpisała na ta listę ze taka kwota ci wyszła, przecież lodówkę, kuchenkę a nawet wypasiony ekspres do kawy masz :-?
![]() |
#2702 |
Rozeznanie
|
mam pytanie do dziewczyn co chrzcily juz dzieciaczki. robie chrzciny w wynajetej sali i czy po skonczonej inprezie daje sie paczki z ciastami ? bo tesciowie mi truja ze oni zrobia paczki. a mi sie wydaje ze to tak tylko na weselach
![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
#2703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sukienke pozyczylam po mojej malej kuzynce. Szatke kupuje chrzestna, a swiece - chrzestny.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() |
#2705 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Widze ze temat ulewania na tapecie.. My mielismy taki sam problem z Tomkiem, ale nic nie dalo sie z tym zrobic. On majac roczek, gdy nawet chodzil juz to chlustal mlekiem na podloge takze nie zawsze to przechodzi niestety. Wspolczuje, bo wiem ile wiecej prania, przebierania z takim dzieckiem. Moj Szymek uleje sobie max 2 razy na dobe wiec lajcik, czasem ubranko ubieram mu na 2 dzien nawet-luksus ![]() Tylko sdtrasznie sie slini juz- Wassze maluchy tez tak maja?? Normalnie chyba czuje juz zeby bo slini sie i pcha te raczki, a do tego bardziej polubil smoczka.. Cytat:
Nie wiem jak to sie dzieje, bo moj wazy mniej niz Twoj ![]() Moj starszy synek dluuzej chodzil w tych ciuszkach wszytskich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zyc nie moge bez kawy i standardowo 2 razy dziennie pije jak przed ciaza i nie zauwazylam zadej roznicy w spaniu.. Cytat:
![]() Moje libido tak samo, w ciazy bylo super, teraz posucha jak nie wiem, nic mi sie nie chce i wcale nie jest przyjemnie, sucho w srodku, dlatego tez mam wrazenie jakby ciasno bylo, przez to tarcie. bezsensu...to sa minusy karmienia piersia u mnie... Cytat:
![]() Ale z drugiej strony, jak robilam swoja liste to tez sporo wychodzilo, aw pisywalam tylko te grubsze rzeczy.. Cytat:
![]() Ale jak tesciowie chca robic te paczki-niech robia ![]()
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Moja mała po tym szczepieniu jest strasznie płaczliwa ma plamy na całym ciele pediatra mówił ze to normalne no ale ona cały czas płacze i spać nie może widzę ze się męczy. .
Aż czasem żałuję że szczepilismy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A gorączkę ma? I rozumiem Cie bo w pn jak nasza tak histerycznie płakała to też żałowałam tych szczepień. Jak tam, dziewczyny, po meczu ![]() ![]() Wczoraj zaliczyliśmy też imprezkę rodzinną - byliśmy 3 godzinki na urodzinach u bratowej. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ubranko to raczej rodzice kupują. Chrzestna bukiecik i szatkę, a chrzestny świecę. My wczoraj byliśmy u tż chrześnicy na urodzinach. Franio usnął tam o 19 to obudził się o 4.30 i spał do 10 ![]() Ubieranie, wsadzenie do fotelika, nic a nic go nie ruszyło ![]()
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Mała nie ma gorączki
miała tylko przez jeden dzień pediatra mówił o objawach takich jak plamy i mówił żeby się nie martwić W sumie tych plam juz wcale nie ma strasznie się przejęłam stanem małej jak ona tak płacze ja jestem bezradna co do meczu tz tez krzyczał i przez to musiałam czekać na niego w lozku bo ja nie lubię meczy oglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jest duża poprawa i chyba w smaku nie robi to jej żadnej różnicy ale przy mm dużo łatwiej jednak. A jak długo podajesz? Może się przyzwyczai? Widzisz jakąś poprawę? Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 Jeszcze odnośnie tego nutritonu. Ja daję jedną łyżeczkę kopiastą na 150ml to w sumie też jest mniej niż powinno być, ale u nas to wystarcza. No i zmieniłam smoczki w butelkach na dwójki i dzięki temu młoda ładnie i sprawnie ssie. Dzisiaj np TŻ przygotował mleczko i dał smoczek jedynkę i męczyliśmy się z pół godziny zanim sie nie domyśliłam o co chodzi ![]() A Ty dodajesz to do swojego mleka odciągniętego, czy jako taka papka przed karmieniem? Bo jeśli jako papka to gdzieś czytałam, że można na raty w trakcie karmienia podawać to i lepiej idzie ;-) Edytowane przez karoseria Czas edycji: 2014-10-12 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Mój tż oczywiście ze za Polską
Zawsze polakom kibicuje Zresztą Niemcem to on się nie czuję ![]() Śmiejemy się ze jedynym niemcem u nas w domu to Olivka bo jak narazie ma tylko obywatelstwo niemieckie, Polskie będziemy załatwiać za rok jak będziemy w Polsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Wtajemniczenie
|
W Niemczech jest prawo ziemi? Jak się Olivka tam urodziła to automatycznie jest Niemką?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teoretycznie w rozmiar o-3 miesiace wchodzi, a każdy mówi że jest duży jak na dwa miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz musiał mieć stały pobyt i mieszkać tu minimum 8 lat |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Ale mi jest mega przykro, moja najlepsza przyjaciółka miała nas odwiedzić w ten weekend, mieszka w tej samej dzielnicy, co my, ale do tej pory nie miała czasu wpaść i poznać Maksyma. Umówiłyśmy się na weekend, ja i wczoraj i dziś piekłam ciasta, żeby było coś do kawki. I co? Nie przyjechała, nawet nie zadzwoniła z jakimś wyjaśnieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kolega go znał i pewnego razu właśnie z tym kolega chcieliśmy utrzeć nosa mojemu koledze z klasy i zrobiliśmy fałszywe konto ze zdjęciami z neta i właśnie wtedy mój Tż napisał do mnie myśląc że piszę z moim kolegą Fajnie nam się pisało Mój kolega podał mu mojego prawdziwego fejsa Spodobalismy się sobie potem były rozmowy przez telefon potem w końcu spotkanie na żywo bo akurat za miesiąc miał przyjechać na wakacje do babci a mieszkaliśmy w tym samym mieście i juz po tym spotkaniu wiedzieliśmy ze chcemy być razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam też takich znajomych, którzy poznali się w sieci i są świetną parą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Rozeznanie
|
cześć, Ania skończyła dzisiaj 10 tygodni! Jak ten czas leci...
Zdjęcie z 10.10.2014 - po wielu próbach udało mi się uchwycić uśmiech ![]() ![]()
#2726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle mamy kryzys cyckowy... Mleko się leje, a moje dziecko nie chce ssać. Tak krzyczy przy piersi, że nie mam innego wyjścia jak tylko podawać jej ściągnięte mleko. Nie wiem jak długo tak pociągnę ![]()
![]() |
#2727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Rozeznanie
|
malego strasznie idparzylo
![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
#2729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
W ogóle mam straszne 10 dni przed sobą. Remont w naszym bloku dochodzi do naszegoiętra, jutro od 7 rano kują nam za ścianą u sąsiadów, nie wiem, jak Maksym to zniesie. W czwartek szczepienie, a od następnego poniedziałku u nas w domu roz*#+*#ol, kucie sypialni i kuchni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas kicha, Szymek mial katar 4 tygodnie, potem tydzien przerwy, od tygodnia znow katar ale w pt bylam u lekarza i osluchowo czysty byl. Od godziny zaczal brzydko kaszlec tak na mokro ![]() Ja zwariuje, starszy ma zaplanowana wizyte na 13.40 na jutro to moze przyjmie obu na jednej wizycie :/ A jesien i zima dopiero przed nami.... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.