|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Indra tak mam wizyte
jade z ta koleżanka co z Holandii wrocila
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Gonia uważam ze powinien sie odezwać i albo babsko jedzie rano albo jutro nie ma szans bo ma inne ważniejsze rzeczy do zrobienia (Ciebie) a jak ona tego nie rozumie to sorry.
Pamiętam jak moja teściowa na poczatku naszego spotykania mówiła ze ona musi jeździć z przodu jak moj wtedy jeszcze chłopak prowadził ze niby niedobrze jej z tylu, jak sie raz pchała do przodu, jak sie W. Na nią popatrzył to od razu jej mdłości przeszły i jakoś nigdy nie ma jeżdżąc z tylu
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Goniaaa a mąż co na to??? Pojedzie jednak??? Jakby moj jednak pojechal to bym taką awanturę zrobila i jemu i tesciowej ze by im sie odechcialo przejazdzek..
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie to samo bym zrobiła ale jakoś nawet wyobrazic sobie nie mogę ze moj maz to robi...
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że mąż Goni się opamiętał. Jestem w stanie zrozumieć sytuację, kiedy to jest normalna wizyta kontrolna a Gonia ma normalną ciążę i wtedy ustalają dla niej jakąś inną pomoc w dojechaniu na tą wizytę. Ale tak to moim zdaniem niedopuszczalne.
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
10 bo takie opakowanie było na gemini
Cytat:
Zaczęłam puchnąć |
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gonia nagadalabym tesciowej-co za babsztyl
|
|
#488 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sąsiadów kompletnie nie znam..głupio sie kompletnie OBCYM ludziom tak narzucać... i oczekiwać, że będą w stanie gotowości o 3 w nocy mnie zawieźć...godzinę do Poznania... przecież ludzie mają swoje plany/wyjazdy/ urlopy...może chcą sobie najzwczajniej w świecie..piwko wypić... Cytat:
mi się 3 tyg temu kreska pod pępkiem pojawiła... synek jednak nie będzie sie PAweł nazywał.. juz nam się znudziło... teraz myślimy nad Sebastianem Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-10-12 o 19:22 |
||
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Anetka ale jakbys wczesniej porozmawiala,opisała sytuacje -kobiecie w ciąży się nie odmawia przeciez
![]() Ma któraś wzór wniosku o roczny macierzyński? Tak myślę zeby juz mieć napisany i potem tylko daty wpisac
|
#491 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to bym najchetniej w styczniu do pracy wrocila i nie wiem jak to ugryzc...
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem ile jest obowiązkowego macierzyńskiego...musiała byś sprawdzic....no i miec co zrobić z Małą.... mnie sie wydaje, że realnie wrócę do pracy we wrześniu - szczególnie, że nas czeka żłobek
|
||
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#494 |
|
Rozeznanie
|
Narazie skonczylo sid na tym ze wyzwalam tesciowa i tez kazalam sie jej ruszac a nie wszedzie du.. wozic. Obraza majestatu nastapila...
Z mezem nie wiem ma dzwonic i jakos z nia to zalatwiac chwilowo sie nie odzywamyy. On sie jej często stawia po ostatniej porannej awanturze jak wpadla sie wyzyc wyzwal ja od idiotek ale ma dobre serce a ona to wykorzystuje i placze jak sobie poradzi, nikt jej nie pomaga i jego babcia zaraz tez dzwoni i wchodzi mu na sumienie, wiec on jej ustepuje wtedy. Takie szantaze emocjonalne |
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekoladka - w zusie pewnie tak ale to dziwne przecież to i tak składasz do 14 dni po porodzie u pracodawcy wiec chyba powinien sie orientowac co i jak... |
|
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
Gonia trzeba było jej powiedzieć że w pewnym wieku ruch jest również wskazany i też zawsze może jechać autobusem a ty masz męża który cię zawiezie bo lekarz zabronił ci dużo chodzić. Niech twój TZ się jej w końcu postawi bo tak będzie ją mieć na głowie przez cały czas.
Tantum rosa mam 10 saszetek. LolaMontez masakra, jakby taki jeden z drugim musieli uczciwie zapracować na takie auto i opony to nie rozwalali by cudzych z nudów. Ja całe szczęście a może i nie będę cały czas pracować, nie zamierzam zawieszać działalności tylko nie wiem co z dzieckiem zrobię w tym czasie :P Muszę się jakoś zorganizować- dwoje dzieci, praca, pies, dom plus mąż - więc dzieci ogólnie będzie troje
|
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W związku z uroodzeniem dnia....... Córki/syna ....... (Imie i nazwisko dziecka) proszę o udzielenie mi urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego (rodzicielski wtedy kiedy bierze sie więcej niz pol roku) w łącznym wymiarze 52 tyg. Oczywiście wszystko ładnie obrobione, kto i do kogo kieruje pismo ![]() Aha nie mozna zapomnieć o oświadczeniu ze druga osoba nie będzie z tego korzystać! A tu znalazłam taki wzór bo ZUS raczej tego nie ma bo to sie do pracodawcy składa https://mamotoja.pl/wniosek-o-urlop-...,14848,r1.html
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wystarczy jak sama napisze ze chce odrazu roczny urlop,dolacze akt urodzenia i resztę juz on musi zalatwic
|
|
#499 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeden typowo odpinany całkowicie materiałowy bez fiszbin... \ Cytat:
to dwa tygodnie! u mnie za dwa tygodnie 39 stres jest, pewnie nie da się go wyeliminować... Cytat:
mój już by nie pozwolil, bo mowi, ze cala ciaze mówimy do Hani i co nagle? ma się nie nazwywac Hania Cytat:
date tez sobie wpisza sami ![]() Cytat:
ale chyba jest jakiś obowiązkowy w okolicy 20-22 tygodni. Cytat:
wlasnie mnie przeraza fakt, ze być może zlobek..bo nawet jeśli, to musiałabym zmienić etat z całego, bo u nas takie godziny pracy, ze zlobek dawno zamknięty ![]() ![]() ![]() boje się tego
|
|
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczesniej podesłałam Ci link do rodzicielskiego, ale możesz to napisać od razu na jednym jako macierzynski i rodzicielki a jak nie to tam jest wzór na rodzicielki i jeszcze trzeba na macierzynski
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-10-12 o 20:05 |
|
|
|
|
#501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę siedziała z jednym to drugie różnicy mi nie zrobi- będzie weselej ![]()
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Goniaa - masakra z twoją teściówką ...niech się baba opamięta trochu... kurcze chyba nie zdaje sobie sprawy w jakiej sytuacji jesteś. Dobrze że ja z moimi teściami nie mam kontaktu
![]() A mój TŻ to ulubieniec mojej mamy! Zawsze trzyma jego strone a nie moja tak mnie matula kocha ![]() ![]() ![]() Gonia a to ty pisałaś o tym starzejącym się łożysku jak się na plecach śpi ?? Bardzo ciekawa informacja ! bo mi właśnie przy przyjeciu ginka powiedziała że mam starsze łożysko niż powinno być i kurcze nie wiedziałam skąd ![]() A ja przeważnie śpie na plecach.. nawet jak zasne na lewym boku to się obalam na plecy Wróciliśmy jakoś po 18 z tych poprawin, zjadliśmy obiad, posiedzieliśmy troszku i do domu juz od siedzenia mnie zaczęło wszystko ciągnąć.. ale się wyrwałam troszku pogadałam z koleżankami, pochulałabym bo tak fajnie grali ! może jutro wrzuce do klubu naszą fotkę z TŻ
|
#504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
połamać łapy takim dziadom!
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja naprawdę moją zaczne uwielbiać...a nie pałałam do niej sympatią ale okazuje się, że jest człowiekiem aniołem ![]() strasznie się czuję...brzuch twardy jak kamień...boli podbrzusze, i przed chwila zaczął mnie krzyż kuć...o co tu chodzi??? zażyłam nospę i dwa magnezy i leżę ale nie wiem co dalej... Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-10-12 o 20:22 |
|
|
|
|
#506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz Aleaa narzekała na bóle w krzyżu od zaparć...
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to już ![]() W ogóle dziewczyny czy na naszym etapie jest sens brać nospe? Bo mnie też jak męczą skurcze to nie wiem czy brać tą nospę czy czekać w którą stronę to pójdzie. |
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny współczuje takich teściowych... Moja tez jest straszna ale patrząc na Wasze to kobieta jest w miarę ok
![]() Na szczescie moj maz zawsze był po mojej stronie wiec pewnie tez teściowa nie odważyła sie jakoś więcej poszaleć mimo, ze jakim tekstem czasem rzuciła, ale nigdy nie nie obraziła ani pretensji do mnie tez nie miała o nic
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Wpadam wieczorem oznajmić,ze nie rodze,żebyscie nie pomyślły,że cisza z mojej str i jae z tym koksem
byłam w szkole a potem przyjechała tesciowa.rano jak się zbierałam i tz mnie zawoził to wszystkomu z rąk leciało i glosno się zrobiło.wyskoczyła mama zaspana i zaczęła mnie kropic wodą swięcona i z łzami w oczach mnie tuli.a ja stoje jak wryta,ona ze zyczy mi powodzenia .wreszcie jej mówie ,ze jade do szkoly i obie w śmiech mam dzis multum energii,góry przenosić.nic nie boli,nic nie pika..chyba jednak bd musiła poczekac na ten wazny dień Laseczki jutro wizytuję z wami.pewno mi powie,że moja fufka jest taka ja ostatno-na 1 cm hmm..może jakies tuli-luli da się dziś zaliczyc..tylko nie wiem co n to powie przepuklina tzta;-)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

jade z ta koleżanka co z Holandii wrocila

a sąsiad jakiś by cie nie mógł zawieźć jakbys wczesniej uprzedzila ze masz taka sytuacje?