|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
Cytat:
![]() U nas 10 maja stuknie nam 5 lat.A na pierścionek czekam ponad 2 lata...
|
|
|
#4863 | |
|
Raczkowanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48493780]mieszkaliśmy razem w czasie nauki w Poznaniu, teraz szkoły pokończone i każdy wrócił do domu rodzinnego. Zamieszkamy znów po ślubie
[/QUOTE]My raczej też dopiero po śubie... Chociaż jestem trochę rozdarta, bo z jednej strony bardzo bym już chciała mieć TŻ na co dzień, a z drugiej wiem, że moja religia tego zabrania. Cytat:
|
|
|
|
|
#4864 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co mi przypomniało scenkę którą opowiadała mi parę lat temu moja kuzynka, która w dniu urodzin dostała od swojego chłopaka w prezencie małe czerwone pudełeczko w kształcie serduszka, z pierścionkiem w środku... ale okazało się, że to nie są oświadczyny, tylko zwykła biżuteria urodzinowa![]() [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48492541]Ja przez Was miałam sen o nieudanych oświadczynach! a potem rozłożył przede mną 2 katalogi i wściekły kazał mi wybierać jakiś co mi się podoba potem się obudziłam i odetchnęłam z ulgą, że jeszcze mi się nie oświadczył Wow, ale niezły sen Też miałam kiedyś sen o brzydkim pierścionku, pewnie to najstraszniejsza rzecz, jaka może przytrafić się narzeczonej Ale motyw z wyrzucaniem pierścionka bezbłędny
|
||
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co mu odpowiedziałaś jak zapytał, czy myślałaś, że to coś innego?
|
|
#4866 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
#4867 |
|
Konto usunięte
|
Oni sądzą, że taka niespodzianka jest super, bo to takie prawie zaręczyny, ale bez deklaracji, więc w ich mniemaniu wilk syty i owca cała. Ale nie zdają sobie sprawy z tego, że takie okazje to tylko jeden wielki zawód i rozczarowanie dla dziewczyny, chociaż staramy się tego po sobie nie okazywać...
|
|
|
|
#4868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pewnie Artdeco będzie następna . Wczoraj byłam w Sephorze i kupiłam na próbe trwałą pomadkę. Przeżyła 5 godzin siedzenia przy stole, picia i jedzenia i jeszcze nie zeszła. Chyba narpawdę warto . Ale piszę to dlatego,że dostałam jeszcze próbkę ichniego cienia, który podobno trzyma się do 16 h. Trzeba będzie wypróbować .---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48494778]Oni sądzą, że taka niespodzianka jest super, bo to takie prawie zaręczyny, ale bez deklaracji, więc w ich mniemaniu wilk syty i owca cała. Ale nie zdają sobie sprawy z tego, że takie okazje to tylko jeden wielki zawód i rozczarowanie dla dziewczyny, chociaż staramy się tego po sobie nie okazywać...[/QUOTE] Tzn. mi cała ta niespodzianka się bardzo podoba. Mój Tż raczej by się na zrobienie czegoś takiego nie połakomił . Ale skoro facet wie, ze dziewczynie zależy na ślubie i oświadczynach to powinien też zdawać sobie sprawę z tego, że jak da jej prezent, którego opakowanie może zwiastować zaręczyny, to będzie jej potem przykro .
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2014-10-12 o 15:07 |
||
|
|
|
#4869 |
|
Konto usunięte
|
pamiętam, że na zeszłą gwiazdkę tż się zastanawiał co mi kupić i wymyślił, że pierścionek
ale mu powiedziałam, że pierścionek ma być zaręczynowy, a innego nie chcę widzieć ![]() ostatecznie sobie sama ten prezent wybierałam, on tylko płacił, bo stwierdził że nie wie i się boi że nie trafi ja mu zawsze wybieram sama i na szczęście zawsze trafiam
|
|
|
|
#4870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To już moim zdaniem brak wyczucia. O ile z kolczyków bym się ucieszyła, to pierścionek "niezaręczynowy" wywołałby ogromny niesmak...
|
|
|
|
|
#4871 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie się nie domyślił jak bardzo byłaś zawiedziona. ![]() Niemniej spędzliście fajny wieczor. ![]() [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48492541]Oj piękny wieczór wyobrażam sobie jak się teraz czujesz, na pewno zawiedziona, ale w gruncie rzeczy co się odwlecze to nie uciecze Ja przez Was miałam sen o nieudanych oświadczynach! a potem rozłożył przede mną 2 katalogi i wściekły kazał mi wybierać jakiś co mi się podoba potem się obudziłam i odetchnęłam z ulgą, że jeszcze mi się nie oświadczył O rany jaki koszmarek. Ja spędziłam weekend u TŻ i trochę u siostry. Było całkiem fajnie. TŻ taki kochany dla mnie. Zazwyczaj nie lubił przy znajomych czy rodzinie okazywać mi uczuć, jedynie jak byliśmy sami. Taki typ. A wczoraj kolega zorganizował ognisko i TŻ zachowywał się jak nie on. Przytulał mnie, łapał za rękę, dawał buziaki. Ktoś mi podmienił TŻ! No i miałam okazję poćwiczyć moje nowe umiejętności kierowcy. Trochę pojeździłam w ten weekend.
|
|
|
|
|
#4872 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dysiu, zapisałam się na prawko i zaczynam sie stresować |
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Tż chory, ma 40 stopni gorączki... a ja jutro cały dzień w pracy i nawet nie odwiedzę go
|
|
#4874 | |
|
Mother of Cat
|
Cytat:
![]() Niech zdrowieje!
|
|
|
#4875 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48492541]Ja przez Was miałam sen o nieudanych oświadczynach! Oj tam zaraz przez nas [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48492715]Jak mieszkaliśmy razem to TŻ często mi gotował, jak wróciłam z egzaminu inż. to zrobił obiad przy świecach, kwiaty, wino [/QUOTE]Niestety to będzie postępować Cytat:
|
|||
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To był chyba jedyny przypadek, kiedy AŻ tak bardzo czułam, że to może być ten moment. Czyli jednak lepiej się nie nastawiać na nic... Mimo wszystko dobrze, że nie dostałam pierścionka 'niezaręczynowego', a były to tylko kolczyki. ![]() Dobrze, że jesteście i mogę się wam wygadać. Inni wzięliby mnie chyba za wariatkę. :P |
|
|
|
|
#4877 | |
|
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4849740 6]Świetnie się to czyta
Dysiu, zapisałam się na prawko i zaczynam sie stresować Ale póki co chyba masz teorię? Będzie dobrze, jak trafisz na fajnych instruktorów to jeżdżenie L-ką będzie przyjemnością. ![]() A w jakiej okolicy będziesz jeździć? Cytat:
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Konto usunięte
|
Dysku, ośrodek mam w przy Okęciu ale z tego co widziałam jest tam istne zagłębie szkół jazdy. Nie wiem jak ja ruszę w miasto.
|
|
|
|
#4879 |
|
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4849869 3]Dysku, ośrodek mam w przy Okęciu ale z tego co widziałam jest tam istne zagłębie szkół jazdy. Nie wiem jak ja ruszę w miasto.[/QUOTE]
Też tam robiłam!
|
|
|
|
#4880 |
|
Rozeznanie
|
Aska - jak tam Twój katar? Bo mi powoli przechodzi
|
|
|
|
#4881 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po 2 moglibyśmy dawno wziąć ślub ale chcemy mieszkac na swoim, kupionym za swoje pieniadze i nie mieć doczynienia z rodzicami,bo z moimi zawsze były toksyczne relacje,ale z teściami też zaczynają byc toksyczne, więc szczerze moglibyśmy zamieszkac u rodziców ale cenimy sobie niezależność itd itd... Po 2 moglibysmy zamieszkac w wynajetym mieszkaniu/ wziac kredyt ale szkoda nerwów,czasu i pieniedzy,lepiej samemu zaosczedzic i cos kupic i miec jako swoje juz na amen , mamy połowę kwoty, stałą pracę, ślub planowany na sirepien 2016 tylko zaręczyn jeszcze się nie doczekałam i na razie na nie się nie zapowiada... .Tylko to zbieranie i czekanie potrafi być dobijające,doprowadzające czasem do rozpaczy, aż czasami wolałabym mieszkac w wynajmowanym,ale skoro tyle wytrzymaliśmy to może przeżyje te 22 miechy ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48494778]Oni sądzą, że taka niespodzianka jest super, bo to takie prawie zaręczyny, ale bez deklaracji, więc w ich mniemaniu wilk syty i owca cała. Ale nie zdają sobie sprawy z tego, że takie okazje to tylko jeden wielki zawód i rozczarowanie dla dziewczyny, chociaż staramy się tego po sobie nie okazywać...[/QUOTE] O tak, lepiej tego nie dało się ująć. ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
. Jak ja się żalę koleżankom mężatkom albo już matkom,że Tż zwleka z zaręczynami to odpowiadają albo: doczekasz się albo "to może nie jest Ci on pisany/ nei myśli poważnie o przyszłosci" dobijajace, ale gdy wracam wieczorem do domu to wiem że mam Was i mogę się wyżalić osobom które doskonale mnie rozumieją .DZIĘKUJĘ
|
|
|
#4882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4883 | |
|
Mother of Cat
|
Cytat:
A w kwestii mieszkania, to ja was podziwiam, naprawdę to jest cholernie droga sprawa, wiem, bo mojemu bratu pożyczałam trochę pieniędzy na urządzenie mieszkania, bo z kredytu mu niewiele zostało...
|
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
A tak nawiasem mówiąc, mam pewnien dylemat. Byłam ostatnio u dalszej rodziny Tż-cioci i wujka kolo 80, którzy mimo 5-letniego stażu mnie nie znają no i wchodzę,witam się a ten wuja do Tż: to koleżanka czy narzeczona? A On na to wymienił moje imię bo mu się głupio zrobiło. Sprawę zareczyn mielismy niby wyjaśnioną,bo Tż powiedział wpierw że w te święta, potem że po mojej obronie mgr... ale już sama nie wiem.
Nie wiem czy ZNÓW powiedzieć mu że męczy mnie to ze ejstem tylko dziewczyną? Temat zaręczyn nie był poruszany u nas raczej od lipca, więc czy jeśli powiem mu i wyżalę się że zabolało mnie to że jestem tylko "koleżanką,dziewczyną " to uzna to za naciskanie/marudzenie? Nie wiem co zrobić,chce zeby to wypłynęło z jego woli i checi...więc też nie chce z nim za często o tym gadać, a wyżalenie się Wam czasami do końca mi nie pomaga ...
|
|
#4885 | |
|
Mother of Cat
|
Cytat:
ostatnio świruję strasznie, bo się nakręciłam... Chyba muszę odpuścić, albo mi się okres zbliża, czy coś, bo warczę na TŻ i jest dziwnie między nami
|
|
|
#4886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Bo jakbyśmy wwynajeli/wzieli kredyt to pewnie byśmy chcieli prędzej czy pozniej go spłacić czy kupić swoje własne gniazdko.
|
|
|
#4887 | |
|
Mother of Cat
|
Cytat:
|
|
|
#4888 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Tak się na to nakręcasz i wyjdzie na to, że u was zaręczyny będą takie że tak powiem na odwal, żeby już w końcu były. Bo tak mi to wygląda w tej chwili.
|
|
|
#4889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy żadna z Was chciałaby tak stale wyczekiwać. Nikt inny mnie tak na to wszystko nie nakręca właśnie jak Tż. Poza tym cierpliwość też ma swoje granice i sama nie wiem co robić, też nie chce się nastawiać do końca tego roku bo znów się zawiodę...
|
|
|
#4890 | |
|
Konto usunięte
|
Mi już powoli też, ale obawiam się, że zaczyna mi się kaszel
![]() Cytat:
Ja się obecnie cieszę wyluzowaniem po dzisiejszym śnie mam dość oświadczyn |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

Też chciałabym już mieszkać z TŻ. Same spotkania przestały mi wystarczać.

tż nawet mnie zapytał czy spodziewałam się czegoś innego. Nie wiem czy było po mnie widać czy co. 

a potem rozłożył przede mną 2 katalogi i wściekły kazał mi wybierać jakiś co mi się podoba
potem się obudziłam i odetchnęłam z ulgą, że jeszcze mi się nie oświadczył 

.

[/QUOTE]
.
.