Listopad- Grudzień 2014- część VI :-) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 10:38   #1711
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Szybka oj dzieje się u Ciebie, dzieje
U nas też pogoda do ja właśniw spijam kawusię i jem tartę jabłkową z lodami
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 10:39   #1712
GoniaaaS
Rozeznanie

U mnie w porządku

Sloneczko to prawie 1/3 pierwszej fazy porodu za Toba super

Marta ja jem grejfruty bo wszystko co dobre sie juz pokonczylo niestety. Pomelo jeszcze nie probowalam przy cukrzycy ale w smaku z tego co pamiętam to one slodkawe sa :p po pomarańczy rowniez mam zgage

Dzisiaj znowu mam nieprzespana noc tym razem nie od siusiania a od dusznosci jejku jam mi duszno bylo a uchylic okna nie dalo rady bo walilo dymem strasznie

Indra wiesz co jest najlepsze po zdjeciu pessara chodzenie na 2 to czysta przyjemność, normalnie lezaczka, plazy i drinka tylko brakuje :p tak to te kliny myslalam ze mnie wykoncza a teraz luzik :p
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 10:39   #1713
manieczka1
Zakorzenienie

Coś mnie nieraz jakby skurcz jakiś lapie. Tak na chwilę spina brzuch i przestaje... nie boli jakoś mocno. Ciekawe co to?
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-17, 10:41   #1714
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Szybka oj dzieje się u Ciebie, dzieje
U nas też pogoda do ja właśniw spijam kawusię i jem tartę jabłkową z lodami

Aaaaaa tak ja to chce po porodzie jak przejdzie ta cukrzyca. Wlasnie obslinilam sie jak dziki mops
Stary 2014-10-17, 10:43   #1715
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Aaaaaa tak ja to chce po porodzie jak przejdzie ta cukrzyca. Wlasnie obslinilam sie jak dziki mops
Haha przepraszam nie chciałam. Zapomniałam o słodkich mamusiach
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-17, 10:45   #1716
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Martha, tak to wygląda, od sierpnia wciąż trochę pokasłuje. W tym czasie byłam z nią już z siedem razy u jej pediatry i tylko raz dostała nebbud na kaszel, poza tym cały czas niby ok i osluchowo czysto. No ale dwie ostatnie wizyty to nawet w gardło pani dr nie zajrzała, a ja czuję, że teraz ma np.powiększone węzły chłonne albo migdaly. No i znów kaszle aż do wymiotów. Nikt mi nie powie, że to jest normalne i że mam zdrowe dziecko, które może iść do przedszkola dziś. Zwłaszcza, że nadal śpi. Nic to, pójdę z nią dziś chyba do innej lekarki, choć mi mega działa na nerwy, ale może to lepiej, żeby czasem inny lekarz zobaczył, no i będziemy się przez weekend leczyć, żeby we wtorek móc iść na festyn w przedszkolu i urodziny mojego taty, okrągłe, piędziesiąte.
A miala robione testy na alergie? Moja chrzesnica ma tak samo tylko ze jej zs chwile ns uszy idzie teraz jakis zabieg bedzie na prawe ucho miec:/ lekarze przebadali cals ale testow nie moga zrobic bo jest jeszcze za mala ma niecale 3 latka i twierdza ze musi to byc jakas alergia

Biedna zdrowka jej życzę

Ela a jak Twoj synek? A Tobie schodzi juz czy nadal nowe sie pojawiają?

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-10-17 o 10:47
Stary 2014-10-17, 10:47   #1717
Monian
Zakorzenienie

Mmmmmmm szarlotka z lodami i bitą śmietaną Dlaczego za każdym razem jak wchodzę na ten wątek nachodzi mnie na słodkie, pomimo mocnego postanowienia nie obżerania się nim
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 10:53   #1718
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Mmmmmmm szarlotka z lodami i bitą śmietaną Dlaczego za każdym razem jak wchodzę na ten wątek nachodzi mnie na słodkie, pomimo mocnego postanowienia nie obżerania się nim
Ja Ci sie wcsle nie dziwie czasem tak mysle ze dobrze iz mam ta cukrzyce bo po tych pla kach i innych rzeczach tez bym chciala wpieprzala a potem trzeba by dzwig zamawiac aby wytoczyc brunchilde do porodu :p
A tak zaslinie sie postekam i wypieram :p
Stary 2014-10-17, 10:57   #1719
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Martha, tak to wygląda, od sierpnia wciąż trochę pokasłuje. W tym czasie byłam z nią już z siedem razy u jej pediatry i tylko raz dostała nebbud na kaszel, poza tym cały czas niby ok i osluchowo czysto. No ale dwie ostatnie wizyty to nawet w gardło pani dr nie zajrzała, a ja czuję, że teraz ma np.powiększone węzły chłonne albo migdaly. No i znów kaszle aż do wymiotów. Nikt mi nie powie, że to jest normalne i że mam zdrowe dziecko, które może iść do przedszkola dziś. Zwłaszcza, że nadal śpi. Nic to, pójdę z nią dziś chyba do innej lekarki, choć mi mega działa na nerwy, ale może to lepiej, żeby czasem inny lekarz zobaczył, no i będziemy się przez weekend leczyć, żeby we wtorek móc iść na festyn w przedszkolu i urodziny mojego taty, okrągłe, piędziesiąte.
Biedna M, chyba lepiej jechać do innego lekarza, bo zajrzeć w gardło to by chociaż profilaktycznie wypadało.

Ja dzisiaj przysnęłam jak mąż wyszedł i obudziłam się po 10, aż w szoku byłam, że już ta godzina.

Szybka ja też mam nadzieję, że ten czop to może mi się już w kibelku kiedyś zgubił Wogóle mój tż to ma przeczucie, że to będzie w tym tygodniu, a ja przerażona bo już piątek!

A ja bym zjadła granata bo uwielbiam tak ze skórki go łyżeczką wydłubywać mniam...

Razem możemy więcej...

Edytowane przez sloneczko_1201
Czas edycji: 2014-10-17 o 10:58
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 10:59   #1720
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
U mnie w porządku

Sloneczko to prawie 1/3 pierwszej fazy porodu za Toba super

Marta ja jem grejfruty bo wszystko co dobre sie juz pokonczylo niestety. Pomelo jeszcze nie probowalam przy cukrzycy ale w smaku z tego co pamiętam to one slodkawe sa :p po pomarańczy rowniez mam zgage

Dzisiaj znowu mam nieprzespana noc tym razem nie od siusiania a od dusznosci jejku jam mi duszno bylo a uchylic okna nie dalo rady bo walilo dymem strasznie

Indra wiesz co jest najlepsze po zdjeciu pessara chodzenie na 2 to czysta przyjemność, normalnie lezaczka, plazy i drinka tylko brakuje :p tak to te kliny myslalam ze mnie wykoncza a teraz luzik :p
słoneczko rodzi? oO
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:01   #1721
manieczka1
Zakorzenienie

Sloneczko czop mozna przeoczyc. Ja juz kiedys pisalam, ze spuscilam odruchowo wode w kibelku, po czym stwiedzilam, ze chyba jakis glut tam byl ale moglo mi sie wydawac i tyle
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-17, 11:03   #1722
GoniaaaS
Rozeznanie

Jedna noga :p bo ma rozwarcie na 3cm ale jeszcze sie trzyma

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Sloneczko czop mozna przeoczyc. Ja juz kiedys pisalam, ze spuscilam odruchowo wode w kibelku, po czym stwiedzilam, ze chyba jakis glut tam byl ale moglo mi sie wydawac i tyle
Dlatego trzeba sie bawic w klozetowa wrozke i zagladac jak wygladaja siuski
Stary 2014-10-17, 11:07   #1723
Frau Gizela
Rozeznanie

Nie sądzę, żeby to jakieś alergiczne było. Ta lekarka M. jest bardzo fajną i mądrą kobietą, ordynatorem soru w klinice dziecięcej. Nigdy nie panikuje bez powodu, ani też nie zlewa, nie wiem, może ostatnio miała gorszy dzień, jak byłam w poniedziałek z Marysią u niej. No a ta, u której byłam dziś źle na mnie działa, jest taka jakaś nadpobudliwa No ale nie chciałam już tej mojej zawracać głowy. Tak czy siak M. dostała antybiotyk. W sumie pierwszy raz od stycznia więc nie jest najgorzej (wtedy z reszta też od tej innej lekarki, bo naszej akurat nie było). No i mam z nią siedzieć w chacie. Do poniedziałku następnego. Ale kurde, następny poniedziałek to już pasowanie na przedszkolaka, to jak ona taka nieprzygotowana pójdzie? Zobaczę, jak się będzie miała sprawa i może koło czwartku-piątku pójdzie, żeby poćwiczyć jeszcze z dziećmi śpiewanie. Do tego już wisi kartka, że swoje zabawki dzieci mogą tylko w piątek przynosić no i ja to rozumiem, ale kurde już widzę jak ona się znów do pierwszego września cofnie, bo nie może z barankiem iść do przedszkola. Tak mnie to wszystko dobiło, że kupiłam sobie mleko słodzone i prażynki. Prażynki mi już dzieć podkradł ;-)

Edytowane przez Frau Gizela
Czas edycji: 2014-10-17 o 11:10
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:10   #1724
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Już jestem
No to było badanko na samolocie i jak mi zasadził paluchy to masakra tak bolało, że masakra a co dopero poród! Rozwarcie na 3 cm, więc jak się będzie coś działo to mam dość szybko jechać do szpitala.
Mały ma 3100, wszystkie przepływy ok. Ruchliwy na maksa. Gin twierdzi, że do 30.10 się urodzi, a jak nie to mam tego dnia wizytę. Powiedział, że nic tylko rodzić, ale ja jakoś porodu nie czuję.
to porod juz sie zbliza wielkimi krokami..szybko Ci pojdzie przy takim rozwarciu..

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
sloneczko tez sie czulas jak dziewica na samolocie ? :p
ja wogole jak wczoraj meza gwalcilam to sie czulam jak super ciasna dziewica bo nie dosc ze tak jakby byl dyskomfort to moglismy sie kopulowac tylko w jednej pozycji bo w reszcie bylo bolesnie :P

ja tam mam czas na rodzenie ;P chcialabym ale zazwyczaj tak jest ze jak sie chce to na przekor sie tego nie dostanie i bedzie tak ze przenosze :P

takze Gonia i sloneczko / 3 cm matko boska a ja myslam ze moje 2 to juz duzo ;p / dajecie :P
Cytat:
wiecie co mi malz przed chwila zrobil ...? ;p

siedze na fotelu a on podchodzi za mnie odchylil mi glowe do tylu /myslam ze chce mi buziaka dac/ a on mi walnal pyrtkiem w czolo :P myslalam ze sie posikam ze smiechu

to musialo zabawnie wygladac..juz sobie to wyobrazam.. ze to niby teraz takie modne podejscie? szybka,jak sam Twoj nick mowi pojdzie Ci to ekspresem,zwlaszcza po tym rannym czopiku..
ja tz tez wzielam w obroty i 1x dzien to zdecydowanie malo..zamiast czuc sie jakas wupluta to ja po puf puf dostaje powera..u mnie raczej kiepsko bd z wykurzaniem mlodego..musze wymyslic inny spodob
Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Na trochę was zostawić i już kolejka ustawiona do porodu, rozwarcia się robią
Ja zaklepuje termin najwcześniej na nastepny piątek, po 15tej, po fryzjerze

Ja znalazłam w camembercie President żywe ruszajace się larwy muchy
o bossie..uwielbiam ten ser..chyba wiekszosc juz mialo takie akcje..ja kiedys w bulce jak sucha odrywalam i jadlam znalazlam ogromnego pajaka..zaraz poszedl paw..
Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
ESTI masakra ale takie podejście mnie jakoś nie dziwi u mnie w pracy sytuacja podobna dyr obiecują jedno uśmiechają sie i wogole a potem w du...szy to maja....ale nie łam sie na pewno będzie ok!!!!zawzze jakoś sie układa ale rozumiem dół :/

No moje ciśnienie to zmienne u gina ostatnio miałam cyborg 150/90 i powiedział ze gdyby mnie nie znał to juz bym leciała do szpitala!!!! A w domu bo mierze 2 x dziennie to 115/80 z to i tak podwyższone lekko bo normalnie to 97/68 coś w ten deseń

MAGDS no ja zwiedzałam szczecińskie szpitale no i jest ok w Zdrojach i byłam w Policach i tez super i ja decyduje sie na druga opcje bo mój gin tam jest tam na Unii nie dotarłam ale nic dobrego oprócz bezproblowego znieczulenia nie słyszałam. Ale podejrzewam ze ja musiałabym rodzic sn to jednak zdroje bo mam najbliżej a ty??

A u mnie bezsenności ciąg dalszy :/ mam dosyć!!!!! Wogole to sie dziś poryczalam ze nie dam sobie rady i wogole ze sie cesarki boje buuuuu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
justyna,dasz rade..musisz dac..wszystko dla dobra malucha..kobieta dla swojego dziecka jest w stanie zniesc najgorszy bol..

Cytat:
Witam sie pospałam dzis tez ;P wyslalam meza zeby pojechal sciany malowac ;P i wiecie co sie stalo ;p poszlam siku ;p sknczylam sikac i wstaje z toalety patrze do srodka a tam taaaaki dupny glut ;p wiec moze mi mi czopisko odchodzi ;p a wszystko przez doktorka bo mi psioche zruszal ;p
dziec dzis chcial mi zrobic dziure w brzuchu i wyjsc ;p ide cos wszamac ;p

wstalam wyspana,zrobilam pyszny omlet i zabieram sie za sprzatanie..stwierdzialam ,ze musze zaczac sie wiecej ruszac to moze malemu pomoge..potem zbiore sie za prace dyplomowa..im szybciej zaczne tym szybciej skoncze..

powoli przestaje sie ludzic,ze moj dziecik zechce wyjsc jeszcze w tym miesiacu..fakt,ze mam skurcze..tak ok 30 sek i puszczaja kilkanascie razy w ciagu dnia i maly mi na fufe naciska to poza tym nic sie nie dzieje..

byle do 23.10..zobaczymy czy cos wyjdzie na tym ktg..i co zas wym,ysli moj gin
Stary 2014-10-17, 11:15   #1725
sloneczko_1201
Zadomowienie

Nie rodzę Hoduję rozwarcie
Mogę z nim dotrwać do terminu, a nawet dalej nikt nie wie kiedy maluszek zechce wyjść.
Typuje, że jeszcze ktoś mnie wyprzedzi, chociaż lekarz był zdziwiony, że mnie jeszcze na wizycie A ja tam wbrew wszystkim...

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Mi coś gin jeszcze wspominał, że mam macicę napiętą.
Eclariss ja mam tak od długiego czasu, że jak się budzę to brzuch twardy na maxa i często mam skurcze, ale nie bolesne.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-17, 11:15   #1726
Indra83
Wtajemniczenie

Gonia, czekam na zdjęcie pessara i mam nadzieję na poprawę dwójki, bo teraz to masakra.
A czemu nie można testów 3latce? Mój syn miał robione jak miał trochę ponad 2 lata, tylko z krwi, bo skórne to faktycznie u starszaka dopiero, w maju pierwszy raz robiliśmy.

Oj oj czy któraś jeszcze w tym tygodniu urodzi?
Stary 2014-10-17, 11:16   #1727
martha330
Zakorzenienie

Ojej, ja tez chcialbym po nasteonym tygodniu wykurzyc Mala! A tak sie boje z jednej strony...

Chyba trz zmolestuje tz, tylko dzis jeszcze ostatnia tabletka macmiror... ale chyba zadnych oznak nie mam, skurcze bardzo nieregularne, sa i nie ma ich

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:18   #1728
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sądzę, żeby to jakieś alergiczne było. Ta lekarka M. jest bardzo fajną i mądrą kobietą, ordynatorem soru w klinice dziecięcej. Nigdy nie panikuje bez powodu, ani też nie zlewa, nie wiem, może ostatnio miała gorszy dzień, jak byłam w poniedziałek z Marysią u niej. No a ta, u której byłam dziś źle na mnie działa, jest taka jakaś nadpobudliwa No ale nie chciałam już tej mojej zawracać głowy. Tak czy siak M. dostała antybiotyk. W sumie pierwszy raz od stycznia więc nie jest najgorzej (wtedy z reszta też od tej innej lekarki, bo naszej akurat nie było). No i mam z nią siedzieć w chacie. Do poniedziałku następnego. Ale kurde, następny poniedziałek to już pasowanie na przedszkolaka, to jak ona taka nieprzygotowana pójdzie? Zobaczę, jak się będzie miała sprawa i może koło czwartku-piątku pójdzie, żeby poćwiczyć jeszcze z dziećmi śpiewanie. Do tego już wisi kartka, że swoje zabawki dzieci mogą tylko w piątek przynosić no i ja to rozumiem, ale kurde już widzę jak ona się znów do pierwszego września cofnie, bo nie może z barankiem iść do przedszkola. Tak mnie to wszystko dobiło, że kupiłam sobie mleko słodzone i prażynki. Prażynki mi już dzieć podkradł ;-)
bidula... a łyka chociaz leki czy musisz w nią wmuszać? U nas pewnie tez sie tak skonczy, bo te syropy nic nie pomagaja ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:19   #1729
martha330
Zakorzenienie

A i kawusie wypilam <3

I mialam juz nie szalec ale w srode bylam w sh i ciuszki po 1zl znow !!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00761.jpg (120,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00762.jpg (96,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00763.jpg (93,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00764.jpg (89,8 KB, 26 załadowań)

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:21   #1730
GoniaaaS
Rozeznanie

Miala robione te co mozna ale dokladniejsze ponoc jest za mala.

No wlasnie przy pessarze to myslalam ze umre, pierwsza po pessarze byla taka sobie ale teraz juz lajtowo mega roznica

MArta sliczne ciuszki

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-10-17 o 11:22
Stary 2014-10-17, 11:22   #1731
sloneczko_1201
Zadomowienie

No to czas się za coś zabrać, muszę sprawdzić czy pranie wyschło i poprasuje, a potem będę gotowała zupę pieczarkową

Mój gin mówił wczoraj, że na grzyby i rodzić, ale chyba wyrwany jest z rzeczywistości bo u nas już nie ma grzybów, a poza tym codziennie pada

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-17, 11:24   #1732
manieczka1
Zakorzenienie

Martha bardzo ładne łowy
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-17, 11:24   #1733
sloneczko_1201
Zadomowienie

Marta ale fajne łupy Ja jak do jutra nie urodzę to chcę upolować jakiś kombinezonik zimowy jeszcze, bo mam taki misiowy, ale malutki tak na listopad pewnie wystarczy, a potem już bym chciała coś grubszego.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-17, 11:29   #1734
szybkawolna
Rozeznanie

eeee powiem wam ze tak dziwnie w mi w psioszce ;p chyba sie popsula przez tego gluta ;p tak mnie tam kuje i jakby piecze i gilgocze ;p mama mi mowi ze no ladnie zebym ino dotrwala do niedzieli bo jutro tata ma 60 urodziny ;d
Stary 2014-10-17, 11:29   #1735
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

A do nas zawitała wczoraj kołyska Tym sposobem mamy już wszystko, a teraz się zbieram pakować torbę do szpitala, żeby ją mieć w aucie na tym weselu

Marta, super łowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141017_092150.jpg (59,6 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141017_092207.jpg (76,5 KB, 45 załadowań)
Stary 2014-10-17, 11:33   #1736
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
eeee powiem wam ze tak dziwnie w mi w psioszce ;p chyba sie popsula przez tego gluta ;p tak mnie tam kuje i jakby piecze i gilgocze ;p mama mi mowi ze no ladnie zebym ino dotrwala do niedzieli bo jutro tata ma 60 urodziny ;d
Szybka to na 60 zabierz lepiej torbę

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-17, 11:35   #1737
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
A i kawusie wypilam <3

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
A do nas zawitała wczoraj kołyska Tym sposobem mamy już wszystko, a teraz się zbieram pakować torbę do szpitala, żeby ją mieć w aucie na tym weselu

Marta, super łowy

A ja jadę do miasta, zrobiłam sobie listę zakupów makijażowych muszę sobie trochę nastrój poprawić... a później będę się stroić na porodówkę
Stary 2014-10-17, 11:35   #1738
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Szybka to na 60 zabierz lepiej torbę
ta 60 to u mnie w domu jest bo rodzice ze mna mieszkaja ;P takze ja zawczne rodzic to bede miec z 15 swiadkow ;P
Stary 2014-10-17, 11:35   #1739
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Super łupy

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

Marta, super łowy
Piękna kołyska i superowa pościel Gdzie kupiłaś te zielone pojemniki do kuchni? Akurat szukam dodatków w takim kolorze.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:38   #1740
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Super łupy

Piękna kołyska i superowa pościel Gdzie kupiłaś te zielone pojemniki do kuchni? Akurat szukam dodatków w takim kolorze.
Coz za spostrzegawcze oko Wylicytowalam kiedys na allegro, akurat sie trafily

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości