Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 21:45   #3241
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Czytam o tym planie dnia i juz wiem ze u nas newypali. Ja nie mam czego pzecagac, bo Iga je czasem 5 minut a czsem bawi sie cyckiem nawet 40 min. Poza tym po jedzeniu jest aktywna minimm 1-1,5 h a ze czasem je po 1,5 h to kiedy ma spac ? Czasem si zdarzy drzemka 20,30,40 minut i koniec. Tak wyglada kazdy dzien. Juz od jakiegos miesaca nie przespala w dzien wuiecej niz 1 h.

Co ile jedza Wasze dzeci te karmione tylko piersia?
Moja miedzy 1,5-2 h. Tylko w nocy jest inaczej...

Sprobuje robic te plany, bo proba nie strzelba ale jakos tego nie widze.

halinka u ciebe zadzialalo od razu? Tak od sztycha?
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 21:46   #3242
UmiZumi
Rozeznanie

też staram się trzymać planu trzygodzinnego, ale moja Szefowa czasem zarządza jedzenie po 2,5 godzinach mimo wypicia 160 ml mm! Albo stwierdza, że będzie spała tylko 30-40 min a nie 1-1,5 godz jak zostało ustalone przez Matkę. Jednak ciągle się staram. Potem nagle wypija 80 ml i śpi dłużej np. 3 godz, a raczej spała tak ostatnio jakiś tydzień - półtora temu, bo ostatnio to raczy w dzień ucinać sobie drzemki po 15 min, 30 min, w porywach do 40 min pod warunkiem, że jest na spacerze i wózek jedzie - nie daj Boże jak się zatrzyma! w ciągu 2 minut się budzi! i tak w kółko. Za to odsypia dzień w nocy - Królewna śpi 7-9 godzin jednym ciągiem bez jedzenia! W zależności ile raczy wypić przed pójściem spać - czasem pluje mlekiem o 90 ml mm - przecież na siłę jej do gardła więcej nie wleję - jednak czasem wypije 150 ml mm i domaga się dokładki - nie wiem gdzie jej to lezie - ale wtedy śpi najdłużej Najczęściej śpi około 8 godzin, więc w nocy się wysypiam, a w dzień się bawimy z panną Anną. Plan jest dobry, gorzej z jego realizacją. Powoli zastanawiam się, czy uda mi się (albo kiedy) przestawić Anię na plan czterogodzinny... W sensie żeby jadła co 4 godziny...

Wszystko jedno, czy śpi w dzień, czy nie, to gotuję, piorę, prasuję, sprzątam, a nawet czasem oglądam tv! Ważne żeby Ania mnie słyszała lub widziała i tak wędrujemy z matą edukacyjną z pokoju do kuchni, do drugiego pokoju. W sypialni wkładam ją do łóżeczka - teraz ma ochraniacz na szczebelkach z owieczkami i uwierzcie mi lub nie, ale gada z nimi jak nakręcona. Czasem dla odmiany wędrujemy z leżaczkiem-bujaczkiem albo kocem.

Z nowych umiejętności: dzisiaj z upartością uderzała prawą rączką w misia, a potem oglądała rączkę ze zdziwioną miną, następnie pakowała piąstkę do buzi i tak w kółko 8 razy! Po czym się poirytowała i zaczęła krzyczeć na misia - albo na rodziców żeby zmienili atrakcję, bo miś został zmieniony na lusterko i Ania patrzyła w nie jak zahipnotyzowana, po kilku minutach piszczała z radości i śmiała się do siebie. Oczywiście większość czasu i tak wolała rozmawiać z nami. Były próby przewrócenia się na boki, ale nic z tego nie wyszło.

Kilka prób ułożenia na brzuchu, poprawianie rączek daje efekt, ale tylko na chwilę - podniesie główkę, ale rączki już zaczynają uciekać na boki, ale był sukces, bo 2 razy zdążyła rozejrzeć się w obie strony. Obyło się bez ryku! Może dlatego, że przy pierwszych oznakach złości, była przewracana na plecy. Musimy ćwiczyć w uparte!

W środę idziemy prywatnie na rehabilitację. W poniedziałek będę próbowała załatwić skierowanie na rehabilitację u pediatry, a potem rehabilitację na nfz. Zobaczymy co z tego będzie.

----
ps. nie wiem czy czytałyście książki tracy hogg "język niemowląt" albo "zaklinaczkę dzieci", ale tam są opisane te plany. Się naczytałam! Ale nie do końca mi wychodzi z tym planem u Młodej.

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-10-18 o 21:50
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 21:56   #3243
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Czytam o tym planie dnia i juz wiem ze u nas newypali. Ja nie mam czego pzecagac, bo Iga je czasem 5 minut a czsem bawi sie cyckiem nawet 40 min. Poza tym po jedzeniu jest aktywna minimm 1-1,5 h a ze czasem je po 1,5 h to kiedy ma spac ? Czasem si zdarzy drzemka 20,30,40 minut i koniec. Tak wyglada kazdy dzien. Juz od jakiegos miesaca nie przespala w dzien wuiecej niz 1 h.

jak jesteśmy w domu to też 1-2 gdz, ale jak jestem z małym na dworze to i ponad 3 godziny wytrzyma
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 21:57   #3244
h4linka
Zadomowienie

Zvenus u mnie było o tyle dobrze ze młody naprawdę regularnie je. Miałam problem z ogarnięciem czasu pomiędzy karmieniami i on jest też taki, że nigdy nie odmawia jedzenia wiec na dobra sprawę je dokładnie wtedy kiedy ja chcę
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 21:59   #3245
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Venus, Ania je co 2-3 godziny. W dzien, bo w nocy spi, z jedna pobudka. W dzien za to prawie nie spi...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 22:15   #3246
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja karmiac mm daje malej co 3 godziny chyba ze spi w nocy to wiadomo ze jej nie budze i przespi ciagiem cala noc
Dzisiaj na przyklad mala spi prawie caly dzien, nawet po 2-3 godziny, za to wczoraj nie spala prawie wcale
U nas wszystko zalezy od tego o ktorej mala zasnie a co za tym idzie o ktorej wstanie bo pozniej karmienia w dzien sa uzaleznione od tego pierwszego rano
Przy kp to chyba strasznie ciezko o jakakolwiek regularnosc nie? Bo karmi sie na zadanie przeciez
A i dzisiaj moja mama zwazyla sie z mala i bez niej i wyszlo rowne 5 kg chociaz w porownaniu do Waszych dzieciaczkow to i tak malo mi sie wydaje Nosimy teraz rozmiar 62

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 22:17   #3247
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

U nas przerwa między karmieniami jest id 40 minut do czasem 3, 3,5 godziny. Dłuższe zwykle wtedy kiedy jest na spacerze, ew.czasem mocno śpi, ale to i tak potrafi się domagać cycka, zjeść przez sen i spać dalej. Ogółem staram się jej wydłużać te przerwy i jest nieźle ogółem bo już dawno nie jadła co 40 minut, tylko najczęściej co godzinę, godzinę z hakiem ;-) czasem się udaje ze dwie godziny przerwy bez spania.
Czytam o tych planach i głównie mi nie pasuje właśnie częstotliwość jedzenia, szczególnie że tam wychodzi to tak: jedzenie, spanie, spacer. Już to widzę, jak moje dziecko budzi się po drzemce, a potem bez cycka wychodzi na dwór ;-) oczywiście rozumiem że to tylko zarys i każdy ma dostosować do siebie. No nic, będę próbować. Ostatnio np zauważyłam że jak ją bujam do snu to chyba jej przeszkadzam, bo parę razy usnęła leżąc obok mnie przytulona - bez niczego, nawet bez głaskania, momentalnie. Poza tym w nocy spała w kokonie, uspokajało ją to a od kilku dni szalała dopóki nie wydobyła chociaż jednej rączki i od wczoraj znowu owijam ją w kocyk.
Ehh pewnie do końca życia będziemy się naszych dzieci uczyć a i tak co tydzień będzie się coś zmieniać :-P

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja karmiac mm daje malej co 3 godziny chyba ze spi w nocy to wiadomo ze jej nie budze i przespi ciagiem cala noc
Dzisiaj na przyklad mala spi prawie caly dzien, nawet po 2-3 godziny, za to wczoraj nie spala prawie wcale
U nas wszystko zalezy od tego o ktorej mala zasnie a co za tym idzie o ktorej wstanie bo pozniej karmienia w dzien sa uzaleznione od tego pierwszego rano
Przy kp to chyba strasznie ciezko o jakakolwiek regularnosc nie? Bo karmi sie na zadanie przeciez
A i dzisiaj moja mama zwazyla sie z mala i bez niej i wyszlo rowne 5 kg chociaz w porownaniu do Waszych dzieciaczkow to i tak malo mi sie wydaje Nosimy teraz rozmiar 62

Ważyłam się z małą i bez jakieś dwa tygodnie temu, to wyszło mi..6 ;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 22:26   #3248
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Gosia no to tak jak myslalam moja to jakis okruszek:P dokladna wage bede wiedziala 30 na szczepieniu
Mela za to jest bardzo dluga, tak nam sie przynajmniej wydaje Jakies pajace czy spodenki/leginsy to nosi na rozmiar 6 miesiecy czzyli to chyba 68 a body, bluzy itd na 62

Stary 2014-10-18, 22:32   #3249
Tasia34
Wtajemniczenie

Mysmy sie tak wazyly ponad tydzien temu i wyszlo mi 6600...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 23:53   #3250
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

U nas tak samo w dzien od 1,5-2 godz. Ale u nas karmienie trwa 5 min intensywnego picia. Dluzej pije tylko przed nocka
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 00:07   #3251
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
no i po co w końcu cie wyslali do tego szpitala???

sliczne ciuszki

jaka slodka

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

dziewczyny u nas w tesco dzisiaj widziałam zabawki z lamaze po 5 funtow był jez i robot oraz zestaw skarpetki i grzechotki na raczki tez za 5 f.
Usg bioderek miał..dlatego ze był ułożony głowa w górę i mogło mu się coś z nóżkami zrobić bo na nich siedział w brzuchu. Ale wszystko jest ok.

Dzięki za wiadomość, szkoda ze wcześniej tego nie było,ja czekam na te skarpetki, zamówiłam przez neta.

U nas w dzień karmienie co 1,1,5 h. Chyba ze jesteśmy na spacerze to wytrzyma nawet 3h.
Stary 2014-10-19, 00:23   #3252
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Patrycja super ze na badaniu okazalo sie wszyatko byc dobrze
Mela tez ma wszystko ok z bioderkami 4 listopada kolejna kontrola

Z tym napieciem chyba faktycznie przesadzilam, Tz mnie uspokoil i poki co nie widze nic niepokojacego... A Mela juz sie obraca bo po prostu jest bardzo ruchliwym dzieckiem i robi to przypadkowo Poza tym aktualnie chyba mamy skok ale nie jest tak zle:P

Stary 2014-10-19, 04:43   #3253
patrycja19894
Wtajemniczenie

Byliśmy dziś na urodzinach, mieliśmy wrócić o 20, max o 21, a mały był tak Grzeczny ze wkoncu byliśmy po 23. Zasnął mi na rękach, przelozylam go do wózka i spał w najlepsze przy głośnym gadaniu i muzyce, Przelozylam go z wózka do fotelika, w domu przebrałam a on spał.. Ciężko mi było go nakarmić bo ust nie szło otworzyć ;-) wracałam do domu i mi tak głupio się zrobiło ze jesteśmy złymi rodzicami, ze dziecko tak późno ciagamy po imprezach, ale ja byłam wyglodniala towarzystwa i czas tak fajnie zlecial.
Stary 2014-10-19, 05:11   #3254
zVenus
Zakorzenienie

My juz po drugim karmieniu nocnym tylko mala cos sie wije w lozku...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 05:41   #3255
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na urodzinach, mieliśmy wrócić o 20, max o 21, a mały był tak Grzeczny ze wkoncu byliśmy po 23. Zasnął mi na rękach, przelozylam go do wózka i spał w najlepsze przy głośnym gadaniu i muzyce, Przelozylam go z wózka do fotelika, w domu przebrałam a on spał.. Ciężko mi było go nakarmić bo ust nie szło otworzyć ;-) wracałam do domu i mi tak głupio się zrobiło ze jesteśmy złymi rodzicami, ze dziecko tak późno ciagamy po imprezach, ale ja byłam wyglodniala towarzystwa i czas tak fajnie zlecial.
E tam złymi rodzicami. Nie sądzę żeby mu było źle, daj spokój ;-) a jak przyzwyczaisz do ludzi to się potem bać nie będzie
Cytat:
My juz po drugim karmieniu nocnym tylko mala cos sie wije w lozku...
My w trakcie trzeciego ;-) mam tylko nadzieję że pójdziemy dalej spać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 05:41   #3256
kasia_ruda
Zakorzenienie

U nas nocka 22.45-6.15
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 05:43   #3257
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U nas nocka 22.45-6.15
No i co się chwalisz :-P ehh zazdroszczę ;-)
Stary 2014-10-19, 05:52   #3258
h4linka
Zadomowienie

U nas od 20.30 najpierw 2 i teraz 6.45
Stary 2014-10-19, 06:37   #3259
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

u nas od 22.30 do teraz Nie do wiary! To był skok rozwojowy, który nauczył ja przesypiac noce :p

Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 07:05   #3260
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
U nas od 20.30 najpierw 2 i teraz 6.45
mój też tak spał zazwyczaj
Ale dzisiaj tak czułam ze będzie gorzej, bo wczoraj usnał mi dopiero o 22(już od miesiaca było zawsze 21, pokwękiwał troche, ale jak go głaskałam to sie uspokajał) no i pobudki 01, 04, 07, pobawiłam się z nim i własnie odłożyłam do łóżeczka i przeprowadza rozmowy z delfinami z karuzeli za jakie pół godziny powinien usnąć

co do planowania rytmu dnia to u mnie też raczej nie wypali, bo mojemu ostatnio nawet nocka sie poprzestawiała, a juz miesiac zasypiał dokładnie zawsze tak samo i o tych samych porach się budził..A od tygodnia a to po 7 godzin już mi przesypiał(myślałam ze tak zostanie) więc jest różnie Mi w dzień śpi mało, ale wczoraj poszłam na miasto, chciałam odetchnać, to mały siedział z tż i spali razem sobie w łożku

zuken
mój też cos ok 6 waży..Jak ja sie parę dni temu z nim ważyłam to tak 6300 wychodzi a jak tż to 6700 dziwne rzeczy sie dzieją z tą wagą :P No ale ostatnio jak go ważyłam przed szczepieniem 26, to ważył 5300 i na szczepieniu było tyle samo więc zobaczymy, my szczepienie mamy 7 dopiero wiec może akurat będzie 7 kg ;P na 7 mego

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
oj tam nie zazdrość twoja tez niedługo będzie tyle spała zobaczysz pamietaj że jak sie kp to maluchy częściej potrzebują niż mm a Oliwia zaczarowanej to ewenement po prostu

fajnie dziewczyny ze maluszki wam tak długo śpią mój śpi różnie ostatnio, ale uważam że nie mam na co narzekać

a do kiedy dziewczyny występuje kolka u maluszków???na razie nas omija i tak licze po cichutku że sie nie przypałęta nie wiem jak to jest mieć dziecko z kolką i nie chcę wiedzieć Mój ze 3 razy sie prężył, ale nie płakał przy tym tylko stekał(ale było to w tedy jak sie najadłam kapuchy i jagód :P a ostatnio jest już spokój, chociaz zaczęłam po woli wprowadzać smażone rzeczy, nic sie nie dzieje

jednak usnał szybciej niz myślałam

a i wczoraj po paru próbach nie udanych wsadzenia małemu grzechotki do rączki udało sie Mały trzymał grzechotke parę minut

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-10-19 o 07:16
Stary 2014-10-19, 07:23   #3261
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
mój też tak spał zazwyczaj
Ale dzisiaj tak czułam ze będzie gorzej, bo wczoraj usnał mi dopiero o 22(już od miesiaca było zawsze 21, pokwękiwał troche, ale jak go głaskałam to sie uspokajał) no i pobudki 01, 04, 07, pobawiłam się z nim i własnie odłożyłam do łóżeczka i przeprowadza rozmowy z delfinami z karuzeli za jakie pół godziny powinien usnąć

co do planowania rytmu dnia to u mnie też raczej nie wypali, bo mojemu ostatnio nawet nocka sie poprzestawiała, a juz miesiac zasypiał dokładnie zawsze tak samo i o tych samych porach się budził..A od tygodnia a to po 7 godzin już mi przesypiał(myślałam ze tak zostanie) więc jest różnie Mi w dzień śpi mało, ale wczoraj poszłam na miasto, chciałam odetchnać, to mały siedział z tż i spali razem sobie w łożku

zuken
mój też cos ok 6 waży..Jak ja sie parę dni temu z nim ważyłam to tak 6300 wychodzi a jak tż to 6700 dziwne rzeczy sie dzieją z tą wagą :P No ale ostatnio jak go ważyłam przed szczepieniem 26, to ważył 5300 i na szczepieniu było tyle samo więc zobaczymy, my szczepienie mamy 7 dopiero wiec może akurat będzie 7 kg ;P na 7 mego

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

oj tam nie zazdrość twoja tez niedługo będzie tyle spała zobaczysz pamietaj że jak sie kp to maluchy częściej potrzebują niż mm a Oliwia zaczarowanej to ewenement po prostu

fajnie dziewczyny ze maluszki wam tak długo śpią mój śpi różnie ostatnio, ale uważam że nie mam na co narzekać

a do kiedy dziewczyny występuje kolka u maluszków???na razie nas omija i tak licze po cichutku że sie nie przypałęta nie wiem jak to jest mieć dziecko z kolką i nie chcę wiedzieć Mój ze 3 razy sie prężył, ale nie płakał przy tym tylko stekał(ale było to w tedy jak sie najadłam kapuchy i jagód :P a ostatnio jest już spokój, chociaz zaczęłam po woli wprowadzać smażone rzeczy, nic sie nie dzieje

jednak usnał szybciej niz myślałam

a i wczoraj po paru próbach nie udanych wsadzenia małemu grzechotki do rączki udało sie Mały trzymał grzechotke parę minut
Heh żartuję z tą zazdrością, wiadomo że każde dziecko jest inne. Dziś super noc, bo tylko trzy pobudki, ja się obudziłam jak kwękała bo zgubiła smoka, a ona dalej śpi ;-) już nie pamiętam kiedy spałam do 8, bo ostatnio sobie ok 6 urządzała dłuższą pobudkę. Tak jak dziś mogłoby być zawsze ;-)
Kurcze z tymi grzechotkami to ja się trochę boję, że się grzmotnie w głowę :-P bo takich miękkich nie umie złapać, plastikową trzyma chwilę, ale jak zaczyna machać..;-)
Stary 2014-10-19, 07:37   #3262
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Heh żartuję z tą zazdrością, wiadomo że każde dziecko jest inne. Dziś super noc, bo tylko trzy pobudki, ja się obudziłam jak kwękała bo zgubiła smoka, a ona dalej śpi ;-) już nie pamiętam kiedy spałam do 8, bo ostatnio sobie ok 6 urządzała dłuższą pobudkę. Tak jak dziś mogłoby być zawsze ;-)
Kurcze z tymi grzechotkami to ja się trochę boję, że się grzmotnie w głowę :-P bo takich miękkich nie umie złapać, plastikową trzyma chwilę, ale jak zaczyna machać..;-)
no dokładnie dlatego nie ma co porównywać, chociaz wiem ze to trudne bo sama czasem to robię

mój na szczęście blisko nie machał, tak pewnie bym sie bała,ż e też sobie coś zrobi
Stary 2014-10-19, 08:12   #3263
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

U nas od 22 do 8.30

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 08:16   #3264
damcilapke
Rozeznanie

u nas od 20 spi do teraz. dwie pobudki po 3 i przed 7

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

jak powiedziec delikatnie tesciowej zeby sie nie wtracala ?!:banghead:
macie jakies pomysly ?
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 08:21   #3265
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez damcilapke Pokaż wiadomość
u nas od 20 spi do teraz. dwie pobudki po 3 i przed 7

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

jak powiedziec delikatnie tesciowej zeby sie nie wtracala ?!:banghead:
macie jakies pomysly ?
Mamy takie same pobudki

Ja mojej powiedziałam ze jestem dorosła i nie trzeba mnie kontrolować. Obraziła się i był spokój.
Stary 2014-10-19, 08:26   #3266
gosia3103
Zakorzenienie

Haa Adelka załapała że leżaczek jest fajny, leży i cieszy się do motylków
Stary 2014-10-19, 09:03   #3267
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
To nie bylo chwalenie, teraz bedzie po karmieniu o 6 zasnął z nami w łóżku, my się już obudziliśmy, a on dalej śpi

w koncu u nas słońce, po trzech dniach łażenia we mgle, mżawce i zimnie, dziś będzie fajny spacer

Nie wiem, czy wam pisałam, mąż mi zrobił niespodziankę i wziąl tydzień wolnego, więc przed nami całe 7dni razem

Jeśli chodzi o plan dnia, to u nas on już od dłuższego czasu jest i ma się świetnie. Ja nie wiem tylko, czy jest w tym jakaś moja zasługa, czy mam po prostu złote dziecko
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 09:06   #3268
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty, nie wyrzucaj sobie nic. Ja też mam dużą potrzebę spotykania z ludźmi i nie ma w tym nic złego, czasem zabieramy gdzieś Małą, czasem do nas ktoś przychodzi.
Super, że jest taki grzeczny, że możecie wyjść

My wczoraj mieliśmy gości...niestety, padłam na kanapie, jak jeszcze byli

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mamy takie same pobudki

Ja mojej powiedziałam ze jestem dorosła i nie trzeba mnie kontrolować. Obraziła się i był spokój.
Hehehe..i dobrze, masz przynajmniej ją z głowy!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 09:13   #3269
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
To nie bylo chwalenie, teraz bedzie po karmieniu o 6 zasnął z nami w łóżku, my się już obudziliśmy, a on dalej śpi

w koncu u nas słońce, po trzech dniach łażenia we mgle, mżawce i zimnie, dziś będzie fajny spacer

Nie wiem, czy wam pisałam, mąż mi zrobił niespodziankę i wziąl tydzień wolnego, więc przed nami całe 7dni razem

Jeśli chodzi o plan dnia, to u nas on już od dłuższego czasu jest i ma się świetnie. Ja nie wiem tylko, czy jest w tym jakaś moja zasługa, czy mam po prostu złote dziecko
Spadaj :-P
A tak serio, to podziwiam wszystkie super zorganizowane mamy. Chociaż po części myślę, że ja póki co g..wiem, bo mój dzień zawsze ktoś rozbija. Tak strasznie czekam, kiedy będziemy wreszcie u siebie i plan dnia (zorganizowany lub nie) będzie zależał tylko ode mnie. I będziemy też mogli normalnie zapraszać gości, choćbym miała też paść na kanapie ;-)
Stary 2014-10-19, 10:05   #3270
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Tak, esputiconu. Jego dwie kropelki mają taką dawkę tej substancji czynnej jak półtorej sab simpexu. Myślę, że to nie magia, tylko kwestia tego, że sab simplex ma takie dawkowanie, jakby dać pół butelki esputiconu (tu max 4 krople na dzień, a sab simlex 15 kilka razy dzennie, nie?).
hmm ciekawe

Cytat:

dziewczyny u nas w tesco dzisiaj widziałam zabawki z lamaze po 5 funtow był jez i robot oraz zestaw skarpetki i grzechotki na raczki tez za 5 f.
ooo jak tanio!

Cytat:
Napisane przez Morelka1988 Pokaż wiadomość
Tak czytam dziewczyny jak piszecie o tych schodach i pociesze Was, że ja mieszkam na 4 piętrze i codziennie schodzę z małym w gondoli na dwór. Koła zostawiam na półpiętrze. Tak więc da się
da sie chyba ze masz po porodzie hemoroidy ktore bola i krwawia za kazdym razem w wc
Cytat:
U nas tak samo w dzien od 1,5-2 godz. Ale u nas karmienie trwa 5 min intensywnego picia. Dluzej pije tylko przed nocka
wow 5 minut!! u nas do 30minut intensywnego picia w dzien i w nocy to samo
Cytat:
wracałam do domu i mi tak głupio się zrobiło ze jesteśmy złymi rodzicami, ze dziecko tak późno ciagamy po imprezach, ale ja byłam wyglodniala towarzystwa i czas tak fajnie zlecial.
etam, dziecko sie uczy zasypiac tez poza domem i juz, jeden dzien to nie tragedia.
W naszym zyciu nie ma obecnie zadnej regularnosci, a u nas na stancji Nati spedzil najmniej czasu. Takie nasze zycie ze wciaz na walizkach i tyle Dobrze za Maluch lubi podroze i nowe miejsca choc wolalabym posiedziec troche w tak-zwanej "chalupie na d...pie"

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-10-19 o 10:50
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości