Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 21:00   #451
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Czy polecacie jakąś skuteczną maść, która wspomaga regenerację ran? W pracy codziennie się zacinam i obcieram, moja prawa dłoń dosyć, że tragicznie wygląda, to jeszcze jest cała obolała Najlepiej, jakby coś było w miarę tanie
Nie masc, bo "dusi" rane. Octenisept jest najlepszy dosc drogi, ale wydajny, wiec można kupic małe opakowanie.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:04   #452
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
potwierdzam, o 10 był u mnie kurier. błyskawicznie

asia_asia, wg mnie wyższość polega na tym, że chrome jest od googla i nic więcej. teraz mam chrome, próbuję się przekonać, ale i tak mozilla mi się wydaje niezastąpiona.
Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
mam ten sam problem :/
mozilla zamulała masakrycznie, przerzuciłam się na chroma, ale tak bardzo mnie denerwuje - nie ma normalnie działających zakładek, wylogowuje mnie zewsząd, no nienawidzę dziada.
i wróciłam do mozilli.
Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Ja przez 10 lat byłam wierna Operze, do wersji 12 i cały czas na niej działałam (niestety już za stara i dobrze nie współpracuje). Teraz przerzuciłam się na Mozzillę, ale też nie najnowszą. Spróbuj może pobrać jakąś starszą wersję Mozzilli, wg mnie to obecnie najlepsza przeglądarka. A Chroma bardzo nie lubię. A jeszcze IE, podobno te ostatnie wersje są super, ja się raczej nie przekonam (chociaż może jak zmienię laptop to na próbę zainstaluję), bo jednak stare wersję nadal utrzymują złe wrażenie, ale może spróbujesz?
Do usunięcia śmieci ściągnij AdwCleaner.
Z tą Chrome to niestety przegadana i przereklamowana historia, od pół dnia działam na Mozilli i należy powiedzieć: wreszcie! Nie ma bardziej intuicyjnej i przyjaznej przeglądarki... W Chrome szczególnie irytowało mnie to, że po kliknięciu w kilka hiperłączy to dziadostwo traciło połączenie, w sensie nie ładowało mi stron :P Musiałam po kolei załadować każdą stronę, a mam wiele linków do czytania.... Poza tym historia wyszukiwania - w Mozilli jakoś wszystko mi pamięta, w Chrome nie załapałam algorytmu zapamiętywania czegokolwiek :P
Co gorsza, ten syf na C. ściągnął mi wiele dziadostwa, MBAM znalazł kilkadziesiąt świństw, mimo wcześniejszego czyszczenia kompa Żeby było ciekawiej, po czyszczeniu i restarcie komp nie chciał się włączyć, ale po włączeniu w trybie awaryjnym dałam radę Cieszę się z mojego czystego kompa
Ps. Mozillę udało mi się naprawić, w sensie Flash i Javę, po reinstalacji wtyczek Jeszcze tylko AdBlocker i będzie full zestaw

Cytat:
Napisane przez Krzaki_w_stodole Pokaż wiadomość
Poka
Wstydzę się

W temacie włosowym - poszukują szamponu, najlepiej w zestawie z odżywką, hipoalergicznego, który będzie delikatny i nie podrażni mi skóry głowy. Najlepiej ostatnio sprawdzał m się... żel do ciała, jakiś naturalny z olejkiem arganowym, którego się bałam, bo naturalne mogą podrażniać, niestety strasznie przetłuszczał mi włosy... Najchętniej produkt apteczny w przyjaznej dla studenta cenie ew. droższy, a wydajny.

Jeszcze jedno... boli mnie stopa, nie codziennie, ale raz w tygodniu... Podejrzewam, że mam tam jakiś stan zapalny i że prawdopodobnie ma to związek z jakąś chorobą stawów ;/ (stopa boli mnie u góry...), rano boli bardzo, później przechodzi (zaczęło się od porządnego zmarznięcia w połowie lipca). Czy ma znaczenie, czy usg stopy zrobię w dzień bólowy czy normalny?

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2014-10-21 o 21:08
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:05   #453
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Kiedy będzie akcja -40% na kolorówkę w Rossmanie?

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:14   #454
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Z tą Chrome to niestety przegadana i przereklamowana historia, od pół dnia działam na Mozilli i należy powiedzieć: wreszcie! Nie ma bardziej intuicyjnej i przyjaznej przeglądarki... W Chrome szczególnie irytowało mnie to, że po kliknięciu w kilka hiperłączy to dziadostwo traciło połączenie, w sensie nie ładowało mi stron :P Musiałam po kolei załadować każdą stronę, a mam wiele linków do czytania.... Poza tym historia wyszukiwania - w Mozilli jakoś wszystko mi pamięta, w Chrome nie załapałam algorytmu zapamiętywania czegokolwiek :P
Co gorsza, ten syf na C. ściągnął mi wiele dziadostwa, MBAM znalazł kilkadziesiąt świństw, mimo wcześniejszego czyszczenia kompa Żeby było ciekawiej, po czyszczeniu i restarcie komp nie chciał się włączyć, ale po włączeniu w trybie awaryjnym dałam radę Cieszę się z mojego czystego kompa
Ps. Mozillę udało mi się naprawić, w sensie Flash i Javę, po reinstalacji wtyczek Jeszcze tylko AdBlocker i będzie full zestaw

Wstydzę się

W temacie włosowym - poszukują szamponu, najlepiej w zestawie z odżywką, hipoalergicznego, który będzie delikatny i nie podrażni mi skóry głowy. Najlepiej ostatnio sprawdzał m się... żel do ciała, jakiś naturalny z olejkiem arganowym, którego się bałam, bo naturalne mogą podrażniać, niestety strasznie przetłuszczał mi włosy... Najchętniej produkt apteczny w przyjaznej dla studenta cenie ew. droższy, a wydajny.

Jeszcze jedno... boli mnie stopa, nie codziennie, ale raz w tygodniu... Podejrzewam, że mam tam jakiś stan zapalny i że prawdopodobnie ma to związek z jakąś chorobą stawów ;/ (stopa boli mnie u góry...), rano boli bardzo, później przechodzi (zaczęło się od porządnego zmarznięcia w połowie lipca). Czy ma znaczenie, czy usg stopy zrobię w dzień bólowy czy normalny?
próbowałaś babydreama z rossmana?
to jest chyba jedyny szampon, po którym nie swędzi mnie łeb. a kosztuje grosze.
odżywki mnie nie podrażniają, więc używam różnych, ale zdecydowanie musisz jakąś mieć, bo nie rozczeszesz włosów.
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:16   #455
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
odżywki mnie nie podrażniają, więc używam różnych, ale zdecydowanie musisz jakąś mieć, bo nie rozczeszesz włosów.
Kupiłam z 1,5 roku temu i jestem raczej na nie (wtedy nie miałam problemów ze skórą i włosami). Mnie wkurzało to straszne kołtunienie włosów i to, że musiałam go sporo używać.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:34   #456
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
nowo podłączona pralka nie pobiera wody, chociaż w innym mieszkaniu działała bez zarzutu. po włączeniu zaczyna buczeć, ale z zaworu. TAKIEGO nie leci nawet kropla wody.
Cytat:
no nie zasysa po otwarciu zaworu powinno z niego zasuwać jak z mocno odkręconego kranu. tam powinno być ciśnienie takie jak w rurze.

wiesz, mogła się zapchać jakimś syfem rurka, która prowadzi do tego zaworu. raczej nic nie pękło, bo byście zauważyli. zapytaj może administrację budynku?
a poza tym zostaje chyba wołać hydraulika
Miałam kilka miesięcy temu taką sytuację, trzeba było wymienić zawór, nie pamiętam dokładnie co się stało bo mnie przy tym nie było, ale u nas to było już bardzo stare, zardzewiałe itd . tylko nie wołaj pogotowia hydraulicznego bo właścicielka zabuliła 250zl za 10 minut roboty
Też nam woda do pralki nie leciała i stało się to z dnia na dzień
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:39   #457
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Nie masc, bo "dusi" rane. Octenisept jest najlepszy dosc drogi, ale wydajny, wiec można kupic małe opakowanie.
Dzięki, chyba się za nim rozejrzę. A powiedz tylko, czy szczypie on jak np. woda utleniona? I czy zmniejsza ból i faktycznie przyspiesza gojenie? W sumie to nawet nie musi przyspieszać, wystarczy, by przestały bolec mnie zacięte miejsca (zwłaszcza na zgięciach palców,gdzie boli najbardziej przy każdym ruchu).

Cytat:
Ja odradzam Babydreama. Zawiera w składzie rumianek, który może podrażniać. U mnie (i z tego co czytałam, również u niektórych wizażanek) spowodował ogromne swędzenie i łupież. Ale warto spróbować, może tobie będzie pasował.
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 21:42   #458
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Czy polecacie jakąś skuteczną maść, która wspomaga regenerację ran? W pracy codziennie się zacinam i obcieram, moja prawa dłoń dosyć, że tragicznie wygląda, to jeszcze jest cała obolała Najlepiej, jakby coś było w miarę tanie
Solcoseryl żel, ok 20 zł
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:46   #459
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Dzięki, chyba się za nim rozejrzę. A powiedz tylko, czy szczypie on jak np. woda utleniona? I czy zmniejsza ból i faktycznie przyspiesza gojenie? W sumie to nawet nie musi przyspieszać, wystarczy, by przestały bolec mnie zacięte miejsca (zwłaszcza na zgięciach palców,gdzie boli najbardziej przy każdym ruchu).
Przyspiesza zdecydowanie, lekarze polecaja po zabiegach, operacjach, zskazeniach i infekcjach. Jest różnorodny, zerknij na ulotkę w becie. dobrze odkaza i leczy rany. Czy szczypie. .. nie tak jak woda utleniona, ale sciaga rane.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 22:01   #460
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Solcoseryl żel, ok 20 zł
Dzięki.

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Przyspiesza zdecydowanie, lekarze polecaja po zabiegach, operacjach, zskazeniach i infekcjach. Jest różnorodny, zerknij na ulotkę w becie. dobrze odkaza i leczy rany. Czy szczypie. .. nie tak jak woda utleniona, ale sciaga rane.
Ok, przeczytałam ulotkę i chyba się na niego zdecyduję Dziękuję
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 22:29   #461
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie maść, ale polecam aloes w domu hodować. Odruchowo smaruje po każdym oparzeniu w kuchni, czy zadrapaniach/skaleczeniach i goi się na mnie jak na psie
A oprócz tego pomaga na cerę, mój tż żywym przykładem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 22:40   #462
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Planuję zrobić kolację dla chłopaka i podać lasagne.Co nadawałoby się jako pierwsze danie do tego? Myślałam może o jakiejś zupie, żeby to było coś lekkiego, ale nie mam żadnego konkretnego pomysłu..

I żeby było w miarę proste do zrobienia

Edytowane przez MalinowaMamba
Czas edycji: 2014-10-21 o 22:46
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 22:44   #463
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wilzajacy.html
emolium, całkiem przyjemny szampon
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 22:58   #464
CocoBuzz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Planuję zrobić kolację dla chłopaka i podać lasagne.Co nadawałoby się jako pierwsze danie do tego? Myślałam może o jakiejś zupie, żeby to było coś lekkiego, ale nie mam żadnego konkretnego pomysłu..

I żeby było w miarę proste do zrobienia
Cos uroczystego czy po prostu robisz kolacje?
CocoBuzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 23:17   #465
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CocoBuzz Pokaż wiadomość
Cos uroczystego czy po prostu robisz kolacje?
Coś typu kolacja niespodzianka
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 00:01   #466
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

czym lub w jaki sposób zlikwidować wlosy na brodzie i szyji u kobiety oczywiście

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 06:28   #467
CocoBuzz
Raczkowanie

Cytat:

To zupa odpada. Będzie to obiad jak u cioci na imieninach. Zrób jakaś fajna przekąskę, kup białe wino a gwoździem programu niech będzie lasagne
CocoBuzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 06:43   #468
mycha9393
Zakorzenienie

czym sprać henne z białego fartucha?
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 07:02   #469
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CocoBuzz Pokaż wiadomość
To zupa odpada. Będzie to obiad jak u cioci na imieninach. Zrób jakaś fajna przekąskę, kup białe wino a gwoździem programu niech będzie lasagne
Przecież można zrobić zupę-krem i nie będzie jak u cioci.

Zależy ile facet je, dla mnie zupa+drugie to za dużo, wolałabym pprzystawka + lasagne lub lasagne + deser
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 07:46   #470
exist_
Zakorzenienie

Czy w hebe są kosmetyki golden rose?

Stary 2014-10-22, 07:58   #471
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Czy w hebe są kosmetyki golden rose?

Nie. GR ma swoje własne sklepiki-wysepki w niektórych centrach handlowych.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:07   #472
201605131805
Konto usunięte

Ile kosztuje wysłanie czeku z Polski do innego kraju?
201605131805 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:17   #473
ygerna
Zakorzenienie

Polecicie jakąś maść/krem z apteki na trądzik i inne syfki na twarzy? Coś typowo aptecznego, nie dermokosmetyki, no i bez recepty.

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:20   #474
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
czym lub w jaki sposób zlikwidować wlosy na brodzie i szyji u kobiety oczywiście
Depilacja

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
czym sprać henne z białego fartucha?
Mydełko odplamiające? Ale może się nie zmyć. Takie rzeczy można sprać Domestosem, przynajmniej ja kiedyś spierałam niespiperalne plamy z białych ubrań. Ostatnio próbowałam sprać sok śliwkowy z białego ręcznika Ace i nie zeszło, tylko pożółkło, a zamoczyłam na noc w Domestosie i żółty kolor jak i plamy sobie poszły. Potem normalnie piorę i nic nie śmierdzi domestosem. Dodaję na jakieś 5 litrów wody około 3 - 4 łyżki, zostawiam na noc. Jak jest potrzeba to dodaję jeszcze więcej na cały dzień, ale nie wiem z jakiego materiału jest ten fartuch, więc na własną odpowiedzalność
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:34   #475
dekra
Rozeznanie

Cytat:

Moze zupa-krem z brokułów,zielonego groszku,marchewki albo dyni ?

Albo na przystawkę krewetki lub szynka parmeńska jakos fajnie zawinięta?
dekra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:35   #476
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Depilacja

Mydełko odplamiające? Ale może się nie zmyć. Takie rzeczy można sprać Domestosem, przynajmniej ja kiedyś spierałam niespiperalne plamy z białych ubrań. Ostatnio próbowałam sprać sok śliwkowy z białego ręcznika Ace i nie zeszło, tylko pożółkło, a zamoczyłam na noc w Domestosie i żółty kolor jak i plamy sobie poszły. Potem normalnie piorę i nic nie śmierdzi domestosem. Dodaję na jakieś 5 litrów wody około 3 - 4 łyżki, zostawiam na noc. Jak jest potrzeba to dodaję jeszcze więcej na cały dzień, ale nie wiem z jakiego materiału jest ten fartuch, więc na własną odpowiedzalność
problem w tym, że musiałabym miejscowo bo zamek, wyszyte imię i lamówki są zielone jak nałożyłam ace to z czarnej plamy zrobiła się zółta
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:55   #477
201708160922
Konto usunięte

Co polecacie na wypryski, ropne zmiany i strupki? Na noc smaruję sudocremem, a co na dzień?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:09   #478
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Co polecacie na wypryski, ropne zmiany i strupki? Na noc smaruję sudocremem, a co na dzień?
Mój tż od roku robi tak, że rano smaruje aloesem, a jak siedzi w domu to pastą cynkową. Leki od dermatologa nic nie dały, a aloes + pasta cynkowa i peeling zdziałały cuda, a kosztuje o wiele mniej.
Jeśli zasuszasz to pasta cynkowa, ale jak chcesz, żeby się wybudowało to maść ichtiolowa.

Sudocrem to jak działa? Nigdy w ręce takiego czegoś nie miałam.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:22   #479
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Mój tż od roku robi tak, że rano smaruje aloesem, a jak siedzi w domu to pastą cynkową. Leki od dermatologa nic nie dały, a aloes + pasta cynkowa i peeling zdziałały cuda, a kosztuje o wiele mniej.
Jeśli zasuszasz to pasta cynkowa, ale jak chcesz, żeby się wybudowało to maść ichtiolowa.

Sudocrem to jak działa? Nigdy w ręce takiego czegoś nie miałam.

Sudocrem działa jak maść cynkowa, chyba właśnie cynk ma w składzie W jaki sposób Twój tż smaruje aloesem? W jakiej formie?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:29   #480
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Na noc można: maść ichtiolowa + plaster na to (wyciąga ropę, ona zostanie na plastrze).

Ja ostatnio uporałam się z masakrą na brodzie: zmywam makijaż hydrolatami (kwiat pomarańczy; róża; kocanka), przecieram brodę olejkiem z drzewa herbacianego. Rano to samo. Rewelacja, z tragedii na brodzie doszłam do gładkiej cery, nawet jak się cos robi, to olejek na to i schodzi raz dwa.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości