homoseksualizm.edu.pl - pseudoinformacyjny portal katolicki? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-25, 12:41   #31
dominikmeller25
Zakorzenienie

Dot.: homoseksualizm.edu.pl - pseudoinformacyjny portal katolicki?

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Zakłamywanie rzeczywistości powinno być zabronione. I zamknięcie tej strony wcale nie było by możliwe dzięki kruczkom, a dzięki właśnie fałszywym informacjom.
wątpię aby te fałszywe informacje wystarczyły do zamknięcia strony.

w końcu taki ktoś opiera się na jakiś tam badaniach, trochę jak ci od Smoleńska co to eksperymenty robili na puszkach, parówkach bądź od tak sobie wyliczenia z głowy robili jak im akurat pasowało, nikt ich badań nie wyrzucał do kosza choć nie były w żaden sposób rzetelne i zawsze może się bronić że zamknięcie to zamykanie mu ust i ukrywanie prawdy.

to nie wizaż gdzie takich się banuje, a tu przecież też byli eksperci z tematami o negrach, ich członkach, chorobach itd czy o tym że nie ma czegoś takiego jak przyzwolenie kościoła do pedofilii bo jeden czy dwóch kapłanów w Polsce siedzi.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 12:42   #32
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Gdzie widzisz zakłamywanie rzeczywistości? Część ludzi uważa homoseksualizm za jakąś chorobę, niektórzy homoseksualiści nie akceptują tego u siebie i chcą się leczyć. Dlaczego zabierasz im prawo głosu?

Niedługo potem po zamknięciu strony stwierdzisz, że dla Ciebie przekłamaniem jest to, że "Bóg istnieje" i trzeba to obalić. Na początku zamykanie stron internetowych, a potem może to co miało miejsce w historii XX wieku?

Komuniści kiedy robotnicy wychodzili na ulicę uważali, że dali zmanipulować wrogim agitatorom.
Wymieniłam kilka przykładów przekłamań na tej stronie, a jest ich o wiele więcej. Dla mnie to powód do jej zamknięcia, bo szerzy fałszywe informacje.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 12:42   #33
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Zakłamywanie rzeczywistości powinno być zabronione. I zamknięcie tej strony wcale nie było by możliwe dzięki kruczkom, a dzięki właśnie fałszywym informacjom. Mjos, tak się upierasz, ale fakt, że się upierasz dowodzi właśnie temu, że dałaś się zmanipulować, bo na ta strona w żadnym wypadku się nie broni, jest pełna przekłamań naukowych i nadinterpretacji, mieszania filozofii czy religii do nauki, sprzeczności jednych akapitów z drugimi. Jeśli ktoś twierdzi, że taka strona się broni, ma rację bytu, to właśnie dał się zmanipulować.
poczytaj 1984 albo Folwark zwierzęcy
201604190934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 12:43   #34
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
wątpię aby te fałszywe informacje wystarczyły do zamknięcia strony.

w końcu taki ktoś opiera się na jakiś tam badaniach, trochę jak ci od Smoleńska co to eksperymenty robili na puszkach, parówkach bądź od tak sobie wyliczenia z głowy robili jak im akurat pasowało, nikt ich badań nie wyrzucał do kosza choć nie były w żaden sposób rzetelne i zawsze może się bronić że zamknięcie to zamykanie mu ust i ukrywanie prawdy.

to nie wizaż gdzie takich się banuje, a tu przecież też byli eksperci z tematami o negrach, ich członkach, chorobach itd czy o tym że nie ma czegoś takiego jak przyzwolenie kościoła do pedofilii bo jeden czy dwóch kapłanów w Polsce siedzi.
Przejrzałam te badania i nie są to żadne podstawy do tego by pisać to co piszą na tej stronie. To co oni tam robią to przekłamywanie tych badań lub nainterpretacja, co wyjaśniłam na przykładzie bliźniaków, piętna gametycznego, metylacji cytozyn.
Stary 2014-10-25, 12:43   #35
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Wymieniłam kilka przykładów przekłamań na tej stronie, a jest ich o wiele więcej. Dla mnie to powód do jej zamknięcia, bo szerzy fałszywe informacje.
no ale u ciebie na blogasku też sporo błędów i nikt go zamykać nie chce
Stary 2014-10-25, 12:43   #36
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mjos Pokaż wiadomość
poczytaj 1984 albo Folwark zwierzęcy
Czytałam i jedno i drugie, co to ma to rzeczy?
Stary 2014-10-25, 12:44   #37
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Czytałam i jedno i drugie, co to ma to rzeczy?
policja myśli nic ci nie mówi?szkoda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-25, 12:44   #38
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
no ale u ciebie na blogasku też sporo błędów i nikt go zamykać nie chce
Skoro u mnie na blogu jest sporo błędów, proszę o konkretny, bo w tym momencie mnie bezpodstawnie oczerniasz.
Stary 2014-10-25, 12:45   #39
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
policja myśli nic ci nie mówi?szkoda
Po prostu odwracasz kota ogonem od tematu, bo nie masz argumentów. Co wyjaśniałam już wcześniej.
Stary 2014-10-25, 12:46   #40
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie widzisz zakłamywanie rzeczywistości? Część ludzi uważa homoseksualizm za jakąś chorobę, niektórzy homoseksualiści nie akceptują tego u siebie i chcą się leczyć. Dlaczego zabierasz im prawo głosu?
idąc tą retoryką można stwierdzić że część kapłanów i ludzi sądzi że dziecko same jest winne pedofilii, że samo włazi kapłanowi do łóżka i nie wolno kapłana za to sądzić bo on jest ofiarą. więc dlaczego potem się chce takiego skazywać? a są to słowa Michalika czy Bochyńskiego czyli ludzi nie byle jakich w kościele.
więc czy skoro oni tak myślą to nie należy im zabierać głosu i należy pozwolić aby wygadywali dalej te swoje głupie teksty?
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 12:50   #41
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Skoro u mnie na blogu jest sporo błędów, proszę o konkretny, bo w tym momencie mnie bezpodstawnie oczerniasz.
podpis skuteczna i niedroga kuracja przeciwzmarszczkowa do cery suchej

jak ktoś to zastosuje na stałe(kuracja przeciwzmarszczkowa zakłada ustawiczne używanie w celu zapobiegania)kurację polecaną przez ciebie to się nabawi problemów skórnych

ponadto poproszę odnośnik do badań, które wykazały skuteczność tych działań

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

moja droga-my mówimy o kozie, ty o wozie

wszyscy tu piszą o tym, ze katoliccy homoseksualiści, którzy szukają takiej pomocy mają prawo sobie o niej poczytać

nikt tu nie pisze czy to mądre czy głupie, dobre czy złe

podkreślamy, że mają prawo taką stronę mieć, tak jak ty możesz sobie mieć bloga

popierasz wszystko deifnicją, genotypem blablabla-kiedy odbierasz Nobla? bo chyba jeszcze nikt przyczyn homoseksualizmu nie odkrył-są tylko teorie

Edytowane przez 201604190934
Czas edycji: 2014-10-25 o 12:51
Stary 2014-10-25, 12:52   #42
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
podpis skuteczna i niedroga kuracja przeciwzmarszczkowa do cery suchej

jak ktoś to zastosuje na stałe(kuracja przeciwzmarszczkowa zakłada ustawiczne używanie w celu zapobiegania)kurację polecaną przez ciebie to się nabawi problemów skórnych

ponadto poproszę odnośnik do badań, które wykazały skuteczność tych działań

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

moja droga-my mówimy o kozie, ty o wozie

wszyscy tu piszą o tym, ze katoliccy homoseksualiści, którzy szukają takiej pomocy mają prawo sobie o niej poczytać

nikt tu nie pisze czy to mądre czy głupie, dobre czy złe

podkreślamy, że mają prawo taką stronę mieć, tak jak ty możesz sobie mieć bloga

popierasz wszystki deifnicją, genotypem blablabla-kiedy odbierasz Nobla? bo chyba jeszcze nikt przyczyn homoseksualizmu nie odkrył-są tylko teorie
Ja nie odpowiadam za to, że Ty przeczytałaś niecałą notkę na blogu, jest informacja o tym, że to kuracja kilkumiesięczna, zresztą samo słowo kuracja wskazuje na to, że jest to ograniczone czasowo. To, że nie wrzucam bezpośrednio publikacji naukowych czy podręczników z których korzystam, nie znaczy to, że jest to nieprawda. Sory, ale nie masz argumentów, to zaczynasz obrażać mnie, oczerniać mojego bloga, wymyślać argumenty z tyłka, byle tylko wyśmiać i mi umniejszyć. Z mojej strony to ostatni post w odpowiedzi do Ciebie, bo nie mam zamiaru dawać się prowokować.
Stary 2014-10-25, 12:53   #43
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie odpowiadam za to, że Ty przeczytałaś niecałą notkę na blogu, jest informacja o tym, że to kuracja kilkumiesięczna, zresztą samo słowo kuracja wskazuje na to, że jest to ograniczone czasowo. To, że nie wrzucam bezpośrednio publikacji naukowych czy podręczników z których korzystam, nie znaczy to, że jest to nieprawda. Sory, ale nie masz argumentów, to zaczynasz obrażać mnie, oczerniać mojego bloga, wymyślać argumenty z tyłka, byle tylko wyśmiać i mi umniejszyć. Z mojej strony to ostatni post w odpowiedzi do Ciebie, bo nie mam zamiaru dawać się prowokować.
ależ żeby działanie było przeciwzmarszczkowe to coś musi być używane stale
Stary 2014-10-25, 12:54   #44
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
ależ żeby działanie było przeciwzmarszczkowe to coś musi być używane stale
Masz zerowe pojęcie o fizjologii człowieka. Z mojej strony to koniec tej bezsensownej dyskusji.
Stary 2014-10-25, 12:59   #45
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Masz zerowe pojęcie o fizjologii człowieka. Z mojej strony to koniec tej bezsensownej dyskusji.
podrzuć jakąś fajną książkę, uzupełnię wiedzę
Stary 2014-10-25, 16:39   #46
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
gdzie będę mogła przeczytać ten dług, mądry artykuł?

serio pytasz, serio nie wiesz?
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 17:46   #47
Imperialista
BAN stały

Widzę, że niektórzy chcieliby już cenzurować internet.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 18:02   #48
Kalini
Zakorzenienie

Nie cenzurować, ale nie pozwalać na używać domeny "edu" czemuś co zakłamuje i manipuluje faktami. Ta strona jest na poziomie niewiarygodne.pl i innych stron tego typu. Nikt nie każde usuwać z internetu torii o ludziach krabach, ale nikt nie nadaje tym rewelacjom domeny "edu.pl".

I odpowiadając na jeden z zarzutów. Tak są osoby, które nie akceptują własnego homoseksualizmu i pewnie chciałyby się z niego wyleczyć, ale rzecz w tym, że to jest niemożliwe. Można komuś wmówić, że jak założy rodzinę itd. itd. stanie się heteroseksualny i będzie szczęśliwy, ale działania takich ludzi w końcu doprowadzą do tego, że ta osoba będzie nie szczęśliwa, a także jej rodzina. Tym co powinno się robić w tej sytuacji to pomoc w akceptowaniu siebie, a nie podsycanie nienawiści do siebie.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 18:14   #49
jerr
BAN stały

Cytat:
Niemiłosiernie przypomniałeś mi ulubiony serial kosmitów w uniwersum Kapitana Bomby:
https://www.youtube.com/watch?v=czZ1zLY3vn0
https://www.youtube.com/watch?v=AvcRwu17Xug
https://www.youtube.com/watch?v=lt32MCvGI98

Tak swoją drogą waszym zdaniem wspomniany "serial" obraża homoseksualistów?
Ich wszystko obraża. Homo i muzułmanie to dwie najbardziej nietolerancyjne grupy , które walczą z dyskriminacją wobec siebie , ale nie wobec innych.
jerr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 18:15   #50
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Nie cenzurować, ale nie pozwalać na używać domeny "edu" czemuś co zakłamuje i manipuluje faktami. Ta strona jest na poziomie niewiarygodne.pl i innych stron tego typu. Nikt nie każde usuwać z internetu torii o ludziach krabach, ale nikt nie nadaje tym rewelacjom domeny "edu.pl".

I odpowiadając na jeden z zarzutów. Tak są osoby, które nie akceptują własnego homoseksualizmu i pewnie chciałyby się z niego wyleczyć, ale rzecz w tym, że to jest niemożliwe. Można komuś wmówić, że jak założy rodzinę itd. itd. stanie się heteroseksualny i będzie szczęśliwy, ale działania takich ludzi w końcu doprowadzą do tego, że ta osoba będzie nie szczęśliwa, a także jej rodzina. Tym co powinno się robić w tej sytuacji to pomoc w akceptowaniu siebie, a nie podsycanie nienawiści do siebie.
kalini, tak, ja z tym wszystkim się zgadzam i wielokrotnie to podkreślam

chodzi mi cały czas o to, że żeby tę stronę usunąć trzeba by ją wziąć z jakiejś prawnej strony-jakimś hakiem

coś na zasadzie aresztowania Capone za podatki,

za treść usunąć tej strony nie można

prawda jest taka, że ta strona nie powinna mieć takiego adresu-ale to już kwestia pieniędzy chyba

Edytowane przez 201604190934
Czas edycji: 2014-10-25 o 18:21
Stary 2014-10-25, 18:22   #51
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie w tym rzecz. Gdyby takie bzdury były na niewiarygodne.pl czy zmianynaziemi.pl czy frondzie to by mi to wisiało, ale to jest na edu, gdzie powinny być informacje rzetelne, wiarygodne, merytoryczne. A nie przekłamania naukowe, manipulacje faktami, mieszanie w to religii i filozofii.

Cały wpis z tego portalu o zachowaniach homoseksualnych u zwierząt jest tak absurdalny i żałosny, raz próbują po naukowemu, zaraz mieszają w to prawa moralne, zaraz jeszcze że zwierzęta nie mają rozumu, potem znów po naukowemu, potem jakieś interpretacje zachowań zwierzęcych na ludzie, a potem twierdzenie, że nie należy przekładać zwierzęcych zachowań na ludzkie itd. itd. Po prostu jest to kpina że takie bzdury są na domenie EDU, a to tylko jeden artykuł, jest ich tam więcej. Z tą metylacją cytozyn to nie chodziło mi o to, że udowodniono, że homoseksualizm jest determinowany genetycznie, tylko o to co jest napisane na tym portalu, tzn. przeinterpretowane.

Stwierdzają sobie, że skoro bliźniacy mogą być jeden homo drugi hetero a mają ten sam genom to znaczy że niemożliwe by homo było determinowane genetycznie. Podczas gdy samo to badanie o którym tam była mowa wcale nie mówi o tym, o czym mówi ten portal poprzez tą bzdurną interpretację to raz, a dwa, że wspomniana przeze mnie metylacja cytozyn przy piętnie gametycznym dowodzi właśnie temu, że te interpretacje z tej strony są bzdurne.

Natomiast samo nakłanianie osób homo do wmawiania sobie, że nie są homo, do takich terapii jest krzywdzące zarówno dla nich, bo życie nie w zgodzie ze swoją naturą niszczy psychikę, a do tego może taka osoba zniszczyć lata życia np. żonie, z którą wcale nie jest szczęśliwy i nie będzie, bo jest homo. Z homoseksualisty nie zrobisz nawet biseksualisty, a co dopiero heteroseksualistę.
Stary 2014-10-25, 18:23   #52
Imperialista
BAN stały

Cytat:
kalini, tak, ja z tym wszystkim się zgadzam i wielokrotnie to podkreślam
A co sądzisz o "Kapitanie Dupie"? To też trzeba zdjąć z internetu?

Cytat:
chodzi mi cały czas o to, że żeby tę stronę usunąć trzeba by ją wziąć z jakiejś prawnej strony-jakimś hakiem
"Haki" bo strona wam się nie podoba ... W poprzedniej epoce jako naczelne socjalistki pewnie czułybyście się świetnie! Tam była instytucja cenzora.

Cytat:
coś na zasadzie aresztowania Capone za podatki
Dobrze, że Polska jest w miarę prawicowa, bo jakby rządziła lewica, nie mógłbym spokojnie internetu przeglądać.

Cytat:
prawda jest taka, że ta strona nie powinna mieć takiego adresu-ale to już kwestia pieniędzy chyba
Nie jestem prawnikiem, ale nie jest tak w domenach, że kto pierwszy ten lepszy?
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 18:25   #53
201605161006
Konto usunięte

Cytat:

Nie jestem prawnikiem, ale nie jest tak w domenach, że kto pierwszy ten lepszy?
Domeny EDU są zarejestrowane dla stron edukacyjnych i naukowych, a nie dla ideologicznego prania mózgu z przekłamaniami naukowymi.
Stary 2014-10-25, 18:29   #54
Kalini
Zakorzenienie

Sprawdziłam, teoretycznie domena edu jest przeznaczona dla portali zajmujących się edukacją, szkół, kuratoriów itd. itd. ale nie jest to w żaden sposób uregulowane i każdy może sobie ją wykupić.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 18:33   #55
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Sprawdziłam, teoretycznie domena edu jest przeznaczona dla portali zajmujących się edukacją, szkół, kuratoriów itd. itd. ale nie jest to w żaden sposób uregulowane i każdy może sobie ją wykupić.
Tak czy siak machnę kiedyś notkę na temat tego portalu z poszczególnymi przykładami, bo niesamowicie mnie poirytowało że taki ideologiczny bełkot ma domenę EDU. Coś jak moja notka o ewolucji w kontraście do oszołomskich bzdur jakie co niektórzy m.in. tu na Wizażu wypisywali.
Stary 2014-10-25, 22:13   #56
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Tak czy siak machnę kiedyś notkę na temat tego portalu z poszczególnymi przykładami, bo niesamowicie mnie poirytowało że taki ideologiczny bełkot ma domenę EDU. Coś jak moja notka o ewolucji w kontraście do oszołomskich bzdur jakie co niektórzy m.in. tu na Wizażu wypisywali.

Jakkolwiek się z Toba co do meritum tej dyskusji zgadzam, tak to porównanie wyleczyło mi raka
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 22:40   #57
201607111004
Konto usunięte

Dzięki temu ja straciłam trądzik <3
Stary 2014-10-25, 22:46   #58
201604190934
Konto usunięte

dziewczyny! proszę wrócić do meritum i użyć argumentów...
czym się smarowałaś na trądzik, dziś mnie obsypało coś dziwnego, myślę, że to alergia, ale kto wie
Stary 2014-10-25, 22:50   #59
201607111004
Konto usunięte

Polecam posty złożone z trudnych wyrazów. Co wieczór.

Dobra kończę. Nie chcę rozwalać wątku.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości