|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
A tak teraz patrzę kiedy moje dziecię będzie miało imieniny, jak dosiedzi do listopada to będzie miała imieniny i urodziny w jednym miesiącu
|
|
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
Eclaris
kolejna mamusia wracajcie szybko do siebie Magdula powodzenia dziś może ujrzysz już dziś swoje maleństwo Zanet fajnie że pępuś tak szybko odpadł bez większych problemów !! Ale ten czas leci ![]() Powodzenia dziś na wizytach ![]() Robimy opisy porodów ???????? Wiem że mamuśki teraz zajęte będą bardzo, ale może w wolnej chwili dałyby rade napisać
|
#4143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze, ze antybiotyk pomogl!
|
|
|
#4145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety, dobrze wiem, jaką aferę bym wywołała, gdybym nie zgodziła się na odwiedziny teściowej. W dodatku teraz, jak pierwszy raz nam coś kupili, będę ciągle słuchać argumentu: 'no tak, łóżeczko wzięła, ale do wnuczki nie dopuści' Cytat:
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Eclaris ! !!GRATULACJE!!!
Ja właśnie poprasowałam ostatnie szmatki dla małej biore się za czyszczenie kaloryfera bo brudny jka diabli i jedna pralka naszych sie pierze a jeszcze pościel muszę nasza wyprać. Dobrze że wiekszość na siedząco robie żeby się nie przemęczać.
|
|
#4148 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na ktg leze na boczku...
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
Ja też. W gruncie rzeczy położna mówi, że jak chce, ale ja zawsze na boku.
|
#4150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam zawsze tak wizyty ustawione, że jak się kończy L4 to jest kolejna wizyta... tak jak przez całą ciążę... teraz L4 do dnia porodu...jak nie urodzę do tego czasu to wizyta w dniu porodu (a że u mnie tp to 11.11- dzień wolny) to wizyta na 10.11 ..na którym zostanie przedłużone L4 do dnia już skierowania mnie na wywołanie porodu... ale mam nadzieję, że nie przeniosę... więc jak masz zwolnienie do poniedziałku...to wizyta w poniedziałek... wtorek .. tak gin powinien ustawić kolejną wizytę..inaczej jest problem.. |
|
|
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogłam na boczku bo to kara była
|
|
|
|
#4153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kurde bym wolała w dzień urodzić, bo w nocy to po całym dniu będę zmęczona
Wczoraj byłam tak śpiąca w nocy, że jakby się zaczęło to bym się wkurzyła poważnie |
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4157 |
|
Rozeznanie
|
ja to się boję...bo jak sie kaszle co 2-5 minut ..cały brzuch się zwęża-napina... jest to już niekontrolowane..czy dziecka to jakoś nie uciska..? chyba nie w końcu jest tym balonikiem chronione..ale mam wrażenie, że jak tak non stop brzuch napinam podczas kasłania to czy mi w pewnym momencie balonik nie pęknie..bo pęcherz nie wytrzymuje tego ciśnienia... . normalnie taki rwący kaszel, że już miałam wizję..jak dziecko zostaje wystrzelone...
na szczęście dziś pierwszy dzień, że czuję że przechodzi kaszel.. antybiotyki zadziałały.. |
|
|
|
#4158 |
|
Raczkowanie
|
Ecleriss gratuluje
Za wszystkie wizytujace trzymam kciuki, ja wlasnie czekam na polozna ![]() Dziewczyny wywolywanie porodu tez nie jest dobre dla malucha, dziecko jest wtedy sztucznie pchane w kanal rodny, porod odbywa sie bez aktywnego udzialu malucha, wiec jak dla mnie wywolywanie porodu przed terminem albo zaraz po tez sie tez nie jest za dobre Futbolowa mam nadzieje, ze zrozumiesz mnie dobrze, ale na litosc boska w jakim srodowisku Ty sie wychowywalas/obracasz z tego co piszesz to bylas/jestes krytykowana za absolutnie wszytko od wygladu, tatuazy, po dzien w ktorym sie urodzilas podziwaim Cie, ze nadal funkcjonujesz normalnie i fajna babka z Ciebie jest, bo z Twoich komentarzy wynika, ze zycia to Ty latwego nie mialasA co do tesciowej to przepraszam za bezposredniosc ale wydaje mi sie, ze to w duzej mierze Twoja wina, ze pozwalasz jej tak soba dyrygowac i kompletnie nie szanowac Twojej osoby!ja rozumiem, ze to mama Twojego meza, ze nie chcesz, zeby sie klocili itp., ale bez przesady sa jakies granice, ktorych przekraczac nie mozna i chociaz by to mialo sie wiazac z zerwaniem kontaktu przez was z ta kobieta to uwazam, ze powinnym byc jasno okreslone jakies zasady.Ta kobieta truje wam zycie a tak sie nie da dlugo pociagnac, wiec wydaje mi sie, ze ktores z was (dziwie sie, ze Twoj maz nie zrobil jeszce tego do tej pory!) musi konkretnie bez owijania w bawelne z nia porozmawiac i dosadnie jej powiedziec, gdzie jej miejsce!albo woz albo przewoz nie da sie tak zyc,albo musiscie postawic kobiete do pionu albo przesatc ciagle narzekac.szkoda waszego zycia Mam nadzieje, ze nie zroumilas mnie zle, poprostu naisalam, co mysle, widze, ze sytuacja z tesciowa bardzo Cie meczy, bo piszesz o niej w kazdym poscie, ale samym narzekaniem nic niestety nie zmienisz A tak w ogole to dzisaj jest moj Tp z usg
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Cos mnie w krzyżu pobolewa
Muszę iść do sklepu bo wkładki mi się skonczyly,potem biorę się za pomidorowke ![]() Tak myślę czy wózek wyciągnąć zęby wywietrzal..... ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Rosalie mój tez z 1 usg
|
#4160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- o jaaaaaa... |
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Tez będę na korytarz wychodzic i mam nadzieje ze inne mamy równiez......
|
#4162 |
|
Rozeznanie
|
coraz więcej 40/40
![]() nawet Słoneczko ma 40/40 a już urodziła ..chyba, że nie dowierza, że mamuśką już jest ![]() ![]() hihi
|
|
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Eclariss ogromne gratulacje
![]() Magdula trzymam kciuki powodzenia Zanet gratulacje pępuszka ![]() Ja nwet jeszcze śniadania nie jadłam bo najpierw odsypiałam noc z maluszkiem a teraz on wcina więc mama musi poczekać.
|
#4164 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Magdula..kciuki sa..oby szybko poszlo Rosalieczekoladka to dzis jest ten dzień.. szybka nie wiem co tak zastrajkowalas..na Ciebie to juz dawno czas byl.. Zanetale super,ze juz odpadl..ja jakos obawiam sie pielegnacji tego kikutka..boje sie,ze jak bd mu tam grzebac to bd malego to bolalo.. ![]() Aleadobrze,ze zapalenie i temp. minela.. ![]() dziewczyny to juz nie sa żarty,wypadałoby isc wg listy.. mojemu dzieciowi pomieszaly sie godziny..w dzien jest w miare spokojny w noca to daje czadu..dzis mnie ze 2 razy obudzil.. tak sobie lezalam i glaskalam ten brzuchol i powiem Wam,ze bd mi brakowalo tego boksu,przekrecania..musze sie tym nacieszyc poki sie da owszem czekam juz na ten wyjatkowy dzien ale zastanawiam sie jak potem bd funkcjonowala..potrafie w nocy sie obudzic i brzucha szukac,albo budze sie rano i 3 mam sie za brzuch..alllla..mam obsesje...![]() ja tez dzis na 14 mam wizyte ale to taka formalina bedzie..konczy mi sie l4..pewnie zalicze macanko,szybkie usg i nara..bo coz mi moze wiecej powiedziec..
|
|
#4165 |
|
Rozeznanie
|
martwie się .. synek wczoraj w nocy 2x dzisiaj w nocy 1x .. znowu miał te kilku-sekundowe drgawki... czy ja mam zielone wody w takim razie?
jak opisałam to gin kiedyś powiedziała, ze nie wie co to... wiem, że tu ustalałyśmy że dzidzia sobie zrobiła siku/kupke... no ale wtedy zielone wody są...a zielone wody nie można lekceważyć. . ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- ciekawe ile jeszcze dziewczyn zdąży urodzić w tej części... bo niedługo kończymy |
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
L4 mozna dac po terminie. Ja bede teraz miala od 31.10 do 24.11 a termin mam na 11.11. Gin mowila, ze jak urodze to ta reszta dni sie anuluje po prostu inz automatu rozpoczyna macierzynski.
Magdula ![]() Eclariss gratulacje ![]() Futbolowa jakby mi cala rodzina wpadla na porodowke i zdjecia robila to bym wyzwala!!!!!! ![]() Anetka moj z raz na dzien ma takie drgawki. Czytalam, ze to nic zlego. Tez uwazam ze zbyt szybkie wywolywanie nie ma sensu jesli wszystko jest ok.
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma za co . Dzis byla polozna, zerknela na pepuszek powiedziala ze ladnie wyglada, ale jeszzcze trzeba oczyszczac spirytusikiem wewnatrz i zaciskac pieluszka w zapieciu, by nie wyszedl na zewnatrz i uniknac przepuklinki
|
|
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ to okropnie nieśmiała osoba, cicha, niekonfliktowa - woli się nie odezwać, niż odtwarzać na nowo np. sytuację z czasów naszej wyprowadzki, gdy odwiedzał rodziców i słyszał, że jest obcy, bezwartościowy, nieprzydatny. Na jego miejscu już dawno zaczęłabym się stawiać, ale biorąc pod uwagę to, że ilekroć chce postawić na swoim robi się z tego wielką aferę, po prostu oboje odpuszczamy. Najważniejsze, że przychodzą tu tylko raz do roku, a my odwiedzamy ich góra dwa razy w miesiącu - nie wchodzą mi na głowę, a to, że rzucą jakiś tekst przez telefon po mnie spływa, bo już w ostatnich latach przywykłam, że coś jest tam nie tak z głowami.Cytat:
|
|
#4169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech sie zaczyna jak sie wyspie ![]() Cytat:
Jak rodzilam Miśke to w szpitalu byl remont, ciasnota i zle warunki i wpuszczali tylko jedna osobe na raz do jednej poloznicy. I bylo ekstra. Ja sobie nie wyobrazam, zeby osoba odwiedzajaca nie mogla wejsc na sale. Po porodzie bylam w takim stanie ze mama mnie przebierala, podawala butelke z woda, prowadzila do kibla i tak dalej, ogarniala małą, to wszystko na zmiane z Michalem - pelnili przy mnie dyzury bo ja nie bylam w stanie reka ruszyc. Jakbym miala wychodzic do nich na korytarz w ramach odwiedzin to bym chyba tam zdechla. W ogole nie rozumiem opcji zakazu wejscia odwiedzajacych na sale poporodowa. ALE do licha jwdnej osoby, ktora jest potrzebna. A nie rozdzinnych pielgrzymek, ktore naprawde moga poczekac kilka dni. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
szybko wkroczyla w doroslosc
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

wracajcie szybko do siebie
może ujrzysz już dziś swoje maleństwo 

klask i:
stan zapalny juz pomalu schodzi takze jest juz dobrze 

z tego co piszesz to bylas/jestes krytykowana za absolutnie wszytko od wygladu, tatuazy, po dzien w ktorym sie urodzilas
podziwaim Cie, ze nadal funkcjonujesz normalnie i fajna babka z Ciebie jest, bo z Twoich komentarzy wynika, ze zycia to Ty latwego nie mialas

23.06.2011
01.06.2013