|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Latte dzieki
a jaka masz hustawke? bo rozumiem ze lezaczek i hustawka to nie to samoja tez nie mam zabawek,szczerze nawet nie wiem jakie jak cos kupic...
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
Cytat:
poluje na Mate tą którą Anettka zamówiła
|
||
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Ja czaję się na ten nawilżacz: http://www.hurtmedyczny.pl/pl_PL/p/N...a-do-5lat-/782
Chłodzi wodę przed wypuszczeniem jej, więc chodzący w przyszłości maluszek się nie oparzy (koty też) ![]() Kiedyś wrastał mi paznokieć i nie mogłam sobie z nim poradzić przez parę lat. W końcu poszłam do kosmetyczki, która założyła mi taki specjalny pasek podnoszący boki paznokcia. Trochę kosztowało i odpadło mi trochę przed czasem, ale i tak się ładnie zaleczyło i więcej mi nie wrastał. Polecam. Pewnie nie wszystkie kosmetyczki to robią niestety. |
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina - nam wogule wyszedł pepek. I jest wielkości pestki brzoskwini
ale już od tygodnia w porządnym plasterku. Czekam aż się wypycha i zaklejam nowy. Sent from my MT11i using Wizaz Forum mobile app
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, najlepiej się zgłosić do podologa na klamrę z tego co kojarzę, jest z akrylu. Fajny ten nawilżacz, zapisuje
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
O taaak, prezenty,najpierw Mikołaj, później Gwiazdka, nie mogę się doczekać tych Świąt ☺.A na zabawki miejsce się zawsze znajdzie 😊
Edytowane przez Aneta??? Czas edycji: 2014-10-29 o 17:08 |
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Wypisalam malego od jego rypnietej pediatry... kaszle strasznie i sie slini wiec go wzielam bo ja mam angine i chcialam sprawdzic..a ona mnie nie przyjmie bez kolejki,bo moglam przyjsc rano. A wlasnie ze nie moglam bo sama mialam goraczke.. i mi go przyjmie wg kolejki,to nic ze tam prawie 20 dzieci smarkajacych i kaszlacych.. i dzis ja zapisalam sie do nowej przychodni i tam fajna pediatra jest i z nia gadalam na temat naszej sytuacji ze szczepieniami i powiedziala ze ze wszystkim da sie dogadac i ogolem kumata babka,bo sama stwierdzila ze to nasze dziecko i skoro mial przygody po urodzeniu z plucami to tez radzilaby odwlec szczepienia.. jutro go tam zaprowadze bo dzis juz byl zmeczony i to byla 17 ...
Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
Ja wróciałam z zakupów niedawno i jestem zadowolona
Dla siebie kupiłam płaszcz czarny http://www.stradivarius.com/pl/pl/ub...14&colorId=440 komplet bielizny i bluzkę na chrzciny w Mohito, a Jaśkowi kombinezonik z H&M.http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-B Miałam jeszcze upatrzone buty z Lasockiego ale stwierdziłam, że trochę spasuję. Nie jestem tylko zadowolona z tego względu, że nie kupiłam mu ubranka do chrztu. Nie chcę czysto białego, ale na mojego szkraba nie ma nic Ja nie wiem czy Ci ludzie uważają, że dziecko w rozmiarze 56 to ubiera się tylko w śpiochy??:/
|
|
|
|
#2229 |
|
Rozeznanie
|
była ostatnio mowa o matach wiec my dostaliśmy w prezencie firmy Lamaze. Te pałąki są podłączone do czegoś takiego co wprawia je w ruch i są tez 2 melodyjki...
A my mamy kilka zabawek:4 grzechotki, jedna z takim gryzaczkiem,takiego większego misia, 3 przytulanki, taka wibrująca zawieszkę do wózka, matę, karuzelkę, bujaczek kupiłam wczoraj i nie pamietam co jeszcze... A wiecie, ze ja nie lubię świąt...
|
|
#2230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Serio nie lubisz? ja lubię kameralne - tylko w zaciszu domowym miałam czas ze tez nie przepadałam ale pozniej pojawiła sie Maja i dla niej na nowo zaczęłam dostrzegać ich moc teraz jest jeszcze Mieszko "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Co do zabawek to mamy mnóstwo jeszcze po Majusi wiec nawet nie wypisuje chwilowo mata bujaczek karuzela i rączki to najbardziej lubiane ))"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
|
#2231 |
|
Rozeznanie
|
W tym czasie najchętniej zamknelabym sie w pokoju i nie pokazywała nikomu, albo wyjechała daleko... Nienawidzę świat i tych fałszywych uśmieszków...
|
|
#2232 |
|
Rozeznanie
|
Moze właśnie to ze jesteśmy sami z mężem
) jedni lubią gdy jest dużo ludzi a my nie ) Choc tz ma 6 cioro rodzeństwa i kochamy ich wszystkich to i tak cenimy sobie spokoj "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
A my po mojej wizycie u ginki
wszystko ok, podobno nie widać w ogóle, że rodziłam (i w środku i na zewnątrz ) Dostałam tabletki anty, więc spoko. Malutka bardzo grzeczna, cały czas spała... Bidulka jak tylko się budzi to płacze przez to szczepienie ![]() Po czopku jest odrobinę lepiej... Z zabawek to mamy kilka pluszaków, matę, bujak (który teraz jest wypożyczony kuzynowi Lenki), miska z pozytywką, wibrującą owieczkę, miękkie dwie książeczki, kostkę edukacyjną i dwa gryzaki. Z tego wszystkiego my kupiliśmy tylko zajączka-szmatkę.
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez mam dużą rodzine(trójkę rodzeństwa) prawie wszyscy w rozjazdach(dwóch braci pracuje w Niemczech)lubimy sie spotykać, ale oni tez nie przepadają za świetami... Rodzinne u nas
|
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
No to od dziś ubieram córkę w takie coś:
![]() ![]()
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
witamy sie i my ![]() katarek jeszcze jest, ale chyba ciut mniejszy. Nadal dzialamy frida. Maly gaworzy i usmiecha sie cudnie do nas. Az milo tak zaczynac dzien z tym jego cudnym usmiechem ![]() ![]() A i moje drogie mamy butelkowe ![]() powiedzcie mi ile butelek po ile ml zjadaja wasze pociechy w dzien i w nocy. Co ile mniej wiecej wolaja jesc? Ile razy budza sie w nocy i jak i czym je dopajacie? Moj maly w dzien je co 3h ale czasem po 2,5h jest juz glodny. Jak podaje wode lub herbatke hippa koperkowa to wypije ale glod nie mija, wrecz krzyczy glosniej. Wypija 135ml mleka (czyli 120ml wody i 4 lyzeczki proszku). W nocy budzi sie okolo godziny 2-3 i potem nad ranem o 6. Bardzo prosze o wasze uwagi i spostrzezania. Nie chcialabym zle karmic malego. Nie chce go ani glodzic ani przekarmic... a na butelce to rozie bywa. Nie to co cyc...
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez je co 3h. W nocy sie budzi 2 razy i wypija juz 130ml ale czasem nawet dalej 100ml i tez starcza na 3 godziny zalezy jaki ma humor. Karmie go jak wola p jedzenie,nie bede go przetrzymywac jak placze z glodu. I dopajam woda i rumiankiem. czasem koper wloski
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię składać życzeń i tego jak ktoś mi je składa. Tu wszystko pięknie ślicznie, łzy w oczach a miną święta i nóż w plecy prawie. Dla mnie tez święta straciły magię, podobnie jak Paulinka chciałabym je spędzić tylko w trójkę. Ale nie da się... Szczególnie u teściow trzeba będzie być, pierwsza wnuczka szaleją i piszcza.
Wczoraj na chwilę byliśmy i się wkurzylam. Mała nie spała 4 godziny i w samochodzie usneła i wzięłam ją na rece wchodzimy a teść daj mi ją. A ja nie bo będzie spała a on to ja ją uśpie. I ręce wyciąga Patrze na męża a ustaliliśmy ze nie dajemy na rece bo to godzinę przed kąpielą. Jeszcze parę razy powiedział ze u niego już by spała ( Lila zamykala oczy do snu ale jak zaczęł nad uchem na cały głos nie śpij nie śpij to oczy jak 5 zł) i przyszła Teściowa of razu ręce ze ona weźmie. Przez chwilę udało mi się ją powstrzymać ale w końcu dostała bo jeszcze jej nie trzymała bo zawsze teść nosił :/. Dziewczyny mam taką awersje po tym jak mi położne dziecko zabieraly na oddziale, że włącza mi się morderca w oczach jak ktoś mi dziecko wyrywa :/. |
|
|
|
#2240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem teraz jak mam teściowa w gościach to robie wszystko by nie brała małego az poszłam na spacer z małym a ona poszła żale wylewać do tz,ze nie daje jej wnuka i doopa.. ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niienawidze takiego wyrywania... tesciowa go bierze ledwo do niej zapukamy i moja mama tak samo... wkurza mnie to,bo to nie jest mis pluszowy zeby tak sobie podawac z rak do rak... jeszcze tz mama zachowuje sie tak jak ja bym nie miala praw do dziecka bo go karmi,przewija a ja jestem obok..a jeszcze bardziej mnie wkurza jak daje malego siostrze tz na rece zeby go karmila a ona ma 15 lat,jest pusta i rozkrzyczana i jak widze jak ona malego trzyma ze az mu leb caly lata to mam ochote jej strzelic.. dlatego ograniczam wizyty do minimum...
|
|
|
#2242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie ciotki wystswilem wam jezor :P:
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Masakra to wygląda
![]() A ja kocham święta a to dlatego ze nawet jeżeli ludzie robia to bo muszą i udają ja przeżywam je idywidualnie. Mimo kolacji z cala rodziną i tak jak piszecie falszywych uśmiechów. Niby powinno byc tak przez caly rok ale jak nadchodzi czas adwentu jakos tak bardziej wsluchuje sie w siebie. I szczególnie w ten okres dbam o atmosfere świąteczna poprzez dodatki w domu. Nie moze zabraknąć na stole srroika z czterema świecami (co rok własnoręcznie robiony) moj M zapala każdej niedzieli jedna swiece. Zawsze dbam o ti by na paterze nie zabrakło ciastek świątecznych. I zapach w domu. ITD. A w tym roku robie to juz dla dwoch ukochanych mężczyzn matko ja pisze i sze i skonczyn nie mogęKoniec tasiemca :P
10.09.2014 na świecie pojawił się cud-Justus J.M. Edytowane przez Niestabilna Czas edycji: 2014-10-29 o 20:10 |
|
|
|
#2245 |
|
Wtajemniczenie
|
ale pedzicie z tymi postami
wnioskuję ze macie duużo czasu wolnego. Mój Olek święte dziecko spokojny sama sobą się potrafi zając ale ja wiecznie mam cos do roboty a nawet jak nie mam to coś tam znajde jak nie prasowanie to gotowanie zmywanie itd a i jeszcze firma Mój zjada 120 co 2 h czasem 3 . Kiedy zwiekszyc ?? od kilku dni jak juz w butelce wiatr hula i zabieram z ust to delikatnie zapłacze.. ale bez termedii dak delikatnie bardzo , czy myślicie ze to znak "matka ..jeszczeeeee"
|
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
Ja już umyta, siedzę w koszuli, a mała usnęła mężowi ma klacie... słodki widok - taka spora klata, a niej ta nasza kruszyna
Aaa i zapomniałam rano napisać, że mąż niebawem ma urodziny i dziś po cichutku zamówiłam dla niego "prezent" ![]() http://robik.radom.pl/images/zdjecia...20mix/56/3.jpg Ciekawa jestem jego reakcji jak mała się zestroi ![]() Umęczył mnie dziś ten ból głowy, jestem padnięta, zaraz zmykam do wyrka. Do juterka i zdrówka dla wszystkich, dużych i małych!!! |
|
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
Moj Robak po kąpieli...
A teraz juz słodko śpi... 😍
|
|
#2248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się po prostu zakochałam w tej metodzie Karpa - jakie kuźwa kolki - dziecko sobie leży szczęśliwe na kanapie i słucha muzyki co tatuś z youtuba puszcza i uśmiechy wali na prawo i lewo A ja właśnie zapiekankę zrobiłam na jutro, zabieram się za bułeczki pracowo też się dziś już ogarnęłam - maile odpisane, grafiki zrobione, kampania śmiga... no tak to ja mogę mieć dziecko![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Carolciuska jak u Was? Lepiej z Antosią? Ja się jutro na spacer wreszcie wybieram może dołączycie jeśli już lepiej...
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Siedziec nie moge...czyrak mi na tylku wyszedl...
|
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marika ma kolki od 6/7 rano do 11 takie spore a potem to już problem z pierdzeniem tak do popoludnia. Dziś nawet leżała spokojnie z nami w salonie A tż fo mnie : co ona tak macha raczkami i nozkami ?? No myślę sobie tekst jak teście malej Pauliny Teraz zasypiamy 9 ta godzina nie możliwe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

a jaka masz hustawke? bo rozumiem ze lezaczek i hustawka to nie to samo

ale już od tygodnia w porządnym plasterku. Czekam aż się wypycha i zaklejam nowy. 

Ja nie wiem czy Ci ludzie uważają, że dziecko w rozmiarze 56 to ubiera się tylko w śpiochy??:/

) Dostałam tabletki anty, więc spoko. Malutka bardzo grzeczna, cały czas spała... Bidulka jak tylko się budzi to płacze przez to szczepienie 
nie możliwe