Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-01, 10:31   #691
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Jeszcze do północy duuużo czasu, może jeszcze któras się zdecyduje rodzic
Stary 2014-11-01, 10:37   #692
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kasia ja powiedziałem mamie ze dobrze ze dzisiaj nie rodze to mnie uświadomiła ze wszystko się może zdarzyc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 10:38   #693
Kasia427
Wtajemniczenie

Nooo jak sieknie z nienacka to bedzie ciekawie )
Stary 2014-11-01, 10:38   #694
pati12345678
Raczkowanie

Tiera - wielkie gratulacje ! (:
Rosalie, Kostka - dużo sił!!

Ja przez te Wasze wczorajsze schizy na temat 1.11 i kto urodzi, całą noc mi się poród śnił i się budziłam oblana potem! ;D
Witam się w 37 tygodniu;D
pati12345678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 10:42   #695
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Martyna urodzila sie po 3 i w sumie z tego wszystkiego nawet nie wiem ile mierzy i ktora byla dokladnie,miala 10pkt i 3kg,obylo sie bez lyzeczkowania i ogolnie porod bez naciecia pekniecia...ideal bo nic mnie w kroczu nie boli,moge siedziec chodzic i zycze wszystkim takich porodow...no moze bez tych bolacych skurczy... nie zdazyli mi dac znieczulenia bo bylo rozwarcie na 3 a zaraz potem wielki odlot i nie wiem kiedy poczulam glowkemiedzy nogami... jak mi maz przywiezie laptopa to napisze wiecej bo przez fon ciezko... dziewczyny grunt to oddychac na skurczach i duzo sie ruszac,mi pilka wszystko przyspieszyla mimo ze bolalo to skakanie jak nie wiem...
Brawo a poród marzenie!!!! pokaż małą Martynkę

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Tiera sxybciutko poszlo gratulacje!!!!

A u mnie doopa. Nie puszczaja mnie. Jak chce to moge na wlasne zadanie isc. On to sie boi mnie wypuscic, ciaza jest zaawansowana. Obsrali sie ta tachykardia z czwartku i bede kiblowac do poniedzialku bo jutro mnie pewnie nue puszcza. Poplakalam sie przez tel jak Jasia uslyszalam bo tak tesknie za nim.... a on tez tylko 'mama' powiedzial bo nie chciał gadac.... tez biedny przezywa...
No ale co, wypisze sie na wlasne zadanie, stanie sie cos, wroce to dopiero beda jezdzic po mnie.. zreszta niby dobrze sie czuje ale w koncu to nie ja jestem lekarzem... masakra!
Zanudze sie tu i zaplacze.
Kolezanka z sali poszla rodzic wlasnie...

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Tiera gartuluje!
u mnie rozwarcie na 8cm, polozna mowi, ze mala powinna byc z nami ok. 11 mojego czasu czyli waszego 12.00, skurcze co dwie minuty, jade na gas&air (nie wiem, jak to jest po polsku?!).
to naprawde noe jest az takie zle, da sie wytrzymac narazie, zobaczym jak bedzie z partymi?!

ciekawe jak Kostka?
Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Rozwarcie 4 cm i skurcze co 3 minuty, porodowka pusta ide pod prysznic na pilke
wow dziewczyny dzieje się !

Rosalie mała to już pewnie jest z Tobą

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 10:42   #696
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka, Rosalie już niedługo będziecie tuliły swoje dzieciaczki ale super
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 10:43   #697
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Zdaje się ze to kostka pisała wczoraj ze ja pipka kluje tez przy chodzeniu,no ja mam tak samo-tak jakby szpilki w cewke ktoś wbijał i to jak chodze wlasnie

Córka poszła z mama na cmentarz,ja odpuscilam,może się przejde jak będzie ciemno.....

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-11-01, 10:51   #698
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
no wiesz jak moglas udawac spanie w takiej chwili
hehe bylo cos kolo drugiej w nocy

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 10:52   #699
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ela wierze, ze Ci ciezko. Nikt nie lubi lezec w szpitalu. Badz dobrej mysli. Mam nadzieje, ze szybciutko wrocisz do domku

Dziewczyny czy moge w ciazy posmarowac piete voltarenem?
W trzecim już nie bardzo można czymkolwiek smarować :-(

Cytat:
Urodzilam alenapisze potem bo mi dziecko nie daje pisac,ciagle glodne a mleka zero

gratulacje!

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Frau właśnie teraz okres przeziębienia i nasze przedszkolaki będą przynosić chorobska niestety,a tu takie bezbronne noworodki w domu będą..........
Oby jednak się nic nie rozwinelo

Tiera gratulacje

To chyba jednak z suchego powietrza, bo odkręciliśmy już kaloryfery. Teraz jest już całkiem ok.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
tak tak hascosept to do psikania to samo co tantum verde

Nie bój się kochana, będzie dobrze

jaa w Rydułtowach? dopiero teraz wiem, gdzie to jest jak spojrzałam na mapę trochę daleko... ja mieszkam w Tychach.

Rozumiem, że chcesz do rodzinki wracać do domu....ja sobie na razie nie wyobrażam jak mam zostawić Antosię na parę dni na czas porodu

Czekamy chociaż na krótką relację i gratulujemy!!!!

Mi chyba czop odchodzi po kawałeczku po tym masażu takie jasnobrązowe gluty, nie wiadomo co ...fuj

z Tychów? To kto jest z Ryd? Czekoladka i kto jeszcze? ;-)

Cytat:
Tak sie zastanawiam czemu w tytule mamy tez grudzien bo widze, ze wszystkie z terminami na listopad

na początku były jakieś grudniowe mamy i tak zostało. Kasia chyba już w odchowalni zmieni, jak się wszystkie rozpakujemy

Cytat:
Martyna urodzila sie po 3 i w sumie z tego wszystkiego nawet nie wiem ile mierzy i ktora byla dokladnie,miala 10pkt i 3kg,obylo sie bez lyzeczkowania i ogolnie porod bez naciecia pekniecia...ideal bo nic mnie w kroczu nie boli,moge siedziec chodzic i zycze wszystkim takich porodow...no moze bez tych bolacych skurczy... nie zdazyli mi dac znieczulenia bo bylo rozwarcie na 3 a zaraz potem wielki odlot i nie wiem kiedy poczulam glowkemiedzy nogami... jak mi maz przywiezie laptopa to napisze wiecej bo przez fon ciezko... dziewczyny grunt to oddychac na skurczach i duzo sie ruszac,mi pilka wszystko przyspieszyla mimo ze bolalo to skakanie jak nie wiem...
To chyba nagroda za poprzednie przeżycia :-*
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 10:53   #700
tiera
Raczkowanie

Da sie z komorki zdjecia wyslac czy trzeba na serwer?
Dzieki za gratulacje!!!
Rosalie i kostka powodzenia!!! Chociaz rosalie to pewnie urodzila...

Ja wczoraj mowilam ze nic sie nie dzieje a tu nagle plum i sie wam w kolejke wpie%@%#... jak trafilam na porodowke to sie zastanawiali czy urodze bo szyjka dluga i jak sie okazalo rozwarcie bylo na 2cm ale tylko zewnetrzne. Tak wiec to na prawde przychodzi nagle.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 11:10   #701
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Zdaje się ze to kostka pisała wczoraj ze ja pipka kluje tez przy chodzeniu,no ja mam tak samo-tak jakby szpilki w cewke ktoś wbijał i to jak chodze wlasnie

Córka poszła z mama na cmentarz,ja odpuscilam,może się przejde jak będzie ciemno.....
dobrze, ze odpuscilas
ja dzisiaj tez odpuscilam, wczoraj bylam i dostałam za swoje, a dziś dzień lenia, choć przeszłabym się na cmentarze, bo cieplej się zrobilo ale nie będę kusic losu dzisiaj

kurcze mnie wczoraj takie klucie miałam, dziś już chyba lepiej, bo mało się ruszałam poki co

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
hehe bylo cos kolo drugiej w nocy
eeee, ja mysle, ze było później
my poszliśmy spac gdzies kolo 3;30 uuuuuuaaaa!

Cytat:
Da sie z komorki zdjecia wyslac czy trzeba na serwer?
Dzieki za gratulacje!!!
Rosalie i kostka powodzenia!!! Chociaz rosalie to pewnie urodzila...

Ja wczoraj mowilam ze nic sie nie dzieje a tu nagle plum i sie wam w kolejke wpie%@%#... jak trafilam na porodowke to sie zastanawiali czy urodze bo szyjka dluga i jak sie okazalo rozwarcie bylo na 2cm ale tylko zewnetrzne. Tak wiec to na prawde przychodzi nagle.
można, ale czasem z telefonu trzeba kilka razy probowac, ja tak przynamniej mam często!

no proszę, nie spodziewalas się a tu niespodzianka! ale bardzo mila niespodzianka

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-01, 11:13   #702
anuszka21
Zakorzenienie

To Rosalie pewnie już urodziła kurde ale długo i tak was męczy ;/ od nocy...

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Y

Ja też mam tak często. To raczej nic nie znaczy ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 11:14   #703
Monian
Zakorzenienie

Mnie kłuje w sumie od kilku tygodni i nic.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 11:19   #704
anuszka21
Zakorzenienie

Aleska a kiedy miałaś ostatnia @ tudzież zapłodnienie? U mnie zapłodnienie 6 albo 7.03
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 11:24   #705
sloneczko_1201
Zadomowienie

Rasalie szacun ja przy 6 cm juz blagalam o cos przeciwbolowego a ty przy 8 piszesz na forum!
Jeszcze chwila dziewczyny i bdziecie miec przymsobie dzieciaczki. szykujcie cycki

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 11:30   #706
Zanet84
Zakorzenienie

No więc i ja opiszę swój poród...postaram się, bo mała dziś marudna coś

Wtorek 14.10.2014 miałam wizytę u gin w południe, zbadał mnie, powiedział że wszystko ok, rozwarcie utrzymywało się na opuszek palca, stwierdził że mogę wcześniej urodzić, ale to koniec października. Ogólnie nie zapowiadało się na taki przebieg akcji dalej...
Wieczorem leżałam w łóżku, jeszcze coś byłam pogniewana na męża. Około 23 położył się obok mnie do snu, nawet jeszcze nie zdążył usnąć, a ja poczułam mały chlust między nogami (coś jak podczas pierwszych dni okresu) i oznajmiłam mężowi "jeśli to to co myślę to wody mi odeszły...". Poszłam do wc łudząc się, że może to więcej śluzu, no ale jak siadłam i pociekło ze mnie więcej to już wiedziałam... Pierwsze co strach w oczach, że już się dzieje...a ja nie spakowana wcale
Zaczęłam latać jak opetana po domu, nie mogłam się skupić. Musiałam na chwilę usiąść, dostałam ogromnej trzęsawki z nerwów (adrenalina), całą mną telepało. Po kilku minutach w miarę się uspokoiłam i zaczęłam pakować. Nawet jeszcze coś wyprasowałam, ale nie pamiętam co i po co w ogóle wtedy złapał mnie pierwszy skurcz, ale nie za mocny i z krzyża. Potem wzięłam prysznic, wygoliłam co powinnam. Lewatywy, pomimo że miałam, nie użyłam, bo mnie samą przeczyściło mocno. W samochód wsiedliśmy ok 1.00 i pojechaliśmy...po drodze może miałam z 2 - 3 skurcze, ale nieregularne, krótkie. Zajechałam do szpitala w zasadzie bez skurczy. Pierwsze badanie, wywiad lekarski, masę papierków do wypełnienia...trochę to trwało. Sala porodowa była zajęta więc dali mnie na początek do sali poporodowej, gdzie leżała dziewczyny dobę po porodzie z zzo. Biedna chciała spać (choć z urpzejmości mówiła, że nie ), a ja tam chodziłam po sali i stękałam... Mąż ze mną nie mógł wejść, czekał na korytarzu. Za jakiś czas weszła położna, spytała jak się czuję. Powiedziałam że boli dość mocno, skurcze były regularne może co 4-5 minut (na oko, bo męża przy mnie nie było w sali więc nie bylam w stanie sama sobie mierzyć....) i pojawiła się krew w wodach. Wzięła mnie na badanie. Powiedziała, że akcja szybko postępuje i mam sobie przygotować podkłady, podpaski, wodę min. i za 30 min idę na salę porodową. Wszystko przygotowałam, mąż się przebrał w dresy i kapcie i poszliśmy....to było ok 4.00.
Położyli mnie na łóżku, powiedziałam że chcę zzo, no ale...nie miałam konstultacji z anestezjologiem, więc musieliby pobrać krew i zbadać...niby zajęłoby to do godziny, a w ten czas mogłabym już urodzić i radzi mi gaz... Ok zdecydowałam się na gaz. Pierwsze zażycie...co za odlot jak na haju niezły kręciołek w głowie. I na początek na wymioty, ale jakoś powstrzymałam i potem już było ok.
Przy pierwszym skurczu po wdychaniu było ok, potem już mniej pomagało. Najlepiej go zacząć wdychać nie jak się zaczyna skurcz, tylko wyczuć jakiś czas przed nim. Bo jak równo ze skurczem to nie pomoże tak od razu.
Potem położna doradziła, bym może stanęła/kucnęła przy drabince, co też poczyniłam. Spytała czy nie chce mi się sikać. Poszłam z mężem. Miałam przesiedzieć 3-4 skurcze na kiblu...bałam się, że urodzę do kibla Zastanawiałam się czy rozpoznam parte...ale jak już 3 skurcz nastapił na kiblu to od razu wiedziałam, że to to...nie dało się nie przeć, a okrzyki same ze mnie wychodziły heh
Położna po skurczu kazała wrócić, wzięli mnie na samolocik no i zaczeło się parcie...Tu miałam problemy, bo na początek trochę źle parłam (co potem wyszło na drugi dzień, cała twarz w plamkach jak piegi......matko jak ja wyglądałam....). No ale chyba przy 3 partym "załapałam" o co chodzi i jakoś poszło, 2 kolejne skurcze i mała wyszła z brzuszka to była 5.50 No i nie uniknęłam nacięcia, ale nie bolało nic jak nacinali czułam tylko dosłownie jak tną w międzyczasie wezwali doktorka, masował mi brzuszek lekko by pomóc.
Po wszystkim okazało się, że łożysko nie wyszło całe. Czyścili mnie na znieczuleniu ogólnym (10-15 minut), wtedy też zszyli, więc przynajmniej nic nie czułam

Świadomości nie straciłam, pamiętam w zasadzie wszystko - przeklnęłam "ja pier....ę" po czym przeprosiłam , uderzyłam męża z pięści w udo, a w kiblu ciągnęłam mu nogawkę spodni....muszę spytać czy go nie rozebrałam

Czy nie za szczegółowo opisałam ? sorry jak przynudziłam :P

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-01 o 11:36
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 11:37   #707
szybkawolna
Rozeznanie

mrowki !!!! boze ale mi noga scierpla !

a mnie tam co chwila cos kuje, sciganie, usciska ;P i nie rodze ;P

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Zanet ladnie ladnie to malze musza miec kapciuszki ?;p
Stary 2014-11-01, 11:38   #708
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
mrowki !!!! boze ale mi noga scierpla !

a mnie tam co chwila cos kuje, sciganie, usciska ;P i nie rodze ;P

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Zanet ladnie ladnie to malze musza miec kapciuszki ?;p
tak nam mówiła położna w SR, by mąż miał spodnie na zmianę i buty....wzięliśmy mu jakieś kapcie
Stary 2014-11-01, 11:40   #709
fiorella22
Zadomowienie

Zanet, opis suuuper :brawo: ja tam lubie ze szczegolami

spodnie na zmiane po co? jakby popuscil z wrazenia?

You are not alone
I am here with you...
MJ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-01, 11:43   #710
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Begie ja nie z rydow tylko tam rodzic będę i esti tez

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-11-01, 11:44   #711
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet, opis suuuper :brawo: ja tam lubie ze szczegolami

spodnie na zmiane po co? jakby popuscil z wrazenia?
hmm nie wiem... może chodzi o ty by w wierzchnim odzieniu nei wchodzić na porodową, a spodnie jakby nie patrzeć wierzchnie ja wolałam wziąć w razie czego, by męża mi nie wyrzucili :P
a jak wchodziłam na salę porodową, położna spytała czy mąż przebrał się, więc chyba na to patrzą...
Stary 2014-11-01, 11:44   #712
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

U nas tez maz musi mieć ubranie na zmianę i klapki

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-11-01, 11:44   #713
fiorella22
Zadomowienie

Jednak polozna przyjdzie do mnie o 14. Pisala smsa.

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-11-01, 11:47   #714
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet przeczytalam jednym tchem
U nas facet musi miec tylko ochraniacz na buty, ale to szpital daje i trzeba u nich kupic za 7 zl fartuch
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 11:50   #715
Keithlyn
Zadomowienie

Zanet a od razu zabrali mała na ważenie i mierzenie?czy zostawili ci ja na 2h?? W planie porodu jest czy chce odrazu zostac dziekiem.2 h i potem mierzenie czy po wszystkich badaniach itp o nie wiem co zaznaczyc

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 11:53   #716
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet przeczytalam jednym tchem
U nas facet musi miec tylko ochraniacz na buty, ale to szpital daje i trzeba u nich kupic za 7 zl fartuch
ee jak jednym tchem, to aż tak dużo nie napisałam :P albo umiesz długo powietrze zatrzymać

nam położna mówiła, że właśnei w szpitalach oferują dla mężów jednorazówki za bagatela....50 zł ale szpital nie ma prawa żądać od nas wykupu tego, tylko trzeba mieć swoje rzeczy na zmianę.... 7 zł to jeszcze nie dużo ale jak ja słyszałam 50 to wolałam coś z domu mu wziąć

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Zanet a od razu zabrali mała na ważenie i mierzenie?czy zostawili ci ja na 2h?? W planie porodu jest czy chce odrazu zostac dziekiem.2 h i potem mierzenie czy po wszystkich badaniach itp o nie wiem co zaznaczyc
oo tego nie napisałam
położyli mi ją na 5 min na brzuch, ale z uwagi że fragment łożyska mi został to wzięli ją... zważyli, zmierzyli i 2 h doświetlali/nagrzewali lampą (ale tak robią chyba z dziećmi które urodziły się wcześniej)

ja w planie porodu zaznaczyłam, że chcę ją mieć przy sobie i potem ważenie/mierzenie no ale przez to łożysko było tak a nie inaczej

aha i plan porodu wypełniałam na miejscu (nie miałam przygotowanego)
Stary 2014-11-01, 12:01   #717
Keithlyn
Zadomowienie

Dzieki zaznacze zeby mi ją zostawili a wiadomo ze i tak wyjdzie w praniu dzielna byłaś ! Tez chce rodzic na raciborskiej

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-01, 12:07   #718
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Dzieki zaznacze zeby mi ją zostawili a wiadomo ze i tak wyjdzie w praniu dzielna byłaś ! Tez chce rodzic na raciborskiej
no przygotuj sobie plan zawczasu, bo na miejscu i tak kazaliby wypełnić.... przy skurczach to niektórych pytań nie mogłam zrozumieć i czytałam 3 razy
Stary 2014-11-01, 12:18   #719
AnetkaIzabell
Rozeznanie

ale się rozkręciło

kłucia jakby synek igłę wbijał w pęcherz..to i ja mam od paru dni...rzadko..ale przy chodzeniu czuć.. więc to nie poród

najgorsza mieszanina co w ciąży zjadłam..to 2 dni temu...
naleśniki zagryzałam grzybami w zalewie octowej... jak jadłam to mi smakowało..ale 10 minut po... dotarło do mnie co ja zjadłam..

wczoraj mnie mężulek na pączki zabrał
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 12:19   #720
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak polozna przyjdzie do mnie o 14. Pisala smsa.
dobrze, ze chociaż poinformowala, bo tak bys czekala...

Zanet ale super opis ! wow, akcja się szybko toczyla!

Ja wlasnie się zastanawiam, czy u mnie w szpitalu potrzebne jest okrycie wierzchnie dla TZ bo takie 50zl to nie jest mala kasa....

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości