![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Banalne pytanie do pań.
Cytat:
![]() "Ładnie pani pachnie" może być creepy, ale "ma pani piekne perfumy" już nie i spokojnie można do mnie walić takimi tekstami. Autorze, to z tym masz problem - z wyczuciem ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
To przestań napastować kobiety, nikt sobie tego nie życzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Taktyczny Obserwator
|
Polecam słownik języka polskiego, pojęcie "napastować"
![]() I nie wypowiadaj się za wszystkie kobiety. Skoro trolling jest Twoją naturą to wróć chociaż jak będziesz pełnoletnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Taktyczny Obserwator
|
Cytat:
Ty twierdzisz, że to zależy od kobiety, ona, że jestem chory na głowę. Różnica jest, prawda? ![]() Zarówno Twoje wypowiedzi jak i kilku osób obserwuję uważnie i wam dziękuję. Wy czytacie przynajmniej ze zrozumieniem. Najwidoczniej byłyście uważniejsze w szkole na lekcjach z czytania ze zrozumieniem. Jednak istnieją jeszcze ludzie wykształceni i rozwinięci umysłowo. Jestem świadom tego, że jedna kobieta może się uśmiechnąć, podziękować. Inna może to olać albo rzucić we mnie odpychającym spojrzeniem. Inna jeszcze (tak jak z wymienionego przeze mnie przykładu) skusić się na jednorazową pogawędkę podczas powrotu do domu. Każda kobieta jest inna, zresztą facet też nie każdy odpowiedziałby pozytywnie na taką zaczepkę ze strony kobiety. Jednak wciąż wydaje mi się to naturalne. Dlatego argument, iż jednej się to spodoba, innej nie, lub wskazówki dotyczące odpowiedniego podejścia są w porządku. Ale argument na zasadzie, że tak się nie robi bo to chore, świadczy o dzikiej naturze autora takiego argumentu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Miałam w życiu dwie takie sytuacje. Kiedy miałam 16 lat zostałam zagajona na ulicy pełnej ludzi przez mniej więcej trzydziestoletniego chłopaka. Powiedział, że mam piękny biust i włosy.
![]() A druga sytuacja miała miejsce w tamtym roku. Pan, który siedział obok mnie w tramwaju, skomplementował moje oczy. I to było miłe! ![]() Nie mam zatem nic przeciwko, uważam, że to sympatyczne - o ile facet nie wyskakuje nagle z krzaków, albo nie ma obłędu w oczach i nie jest nachalny. Ale, jak widać, jestem w mniejszości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
O i mamy ! Koleś się chce przytulić bo w wątku o komplementach pełno zdesperowanych kobiet.Czyż nie?
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-10-29 o 18:31 Powód: Cytat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast uwielbiam ludzi, pogawędki z nimi, gadki-szmatki, jestem towarzyska i chętnie wdałabym się w taką gadkę w tramwaju, czemu nie. Właśnie, trzeba mieć wyczucie kiedy jak i do kogo zagadać. Najlepiej mniej niż więcej i rzadziej niż częściej, jak z kotami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
http://time.com/3543632/street-haras...llaback-video/
tak mi się trochę skojarzyło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A oni przecież tylko chcieli być mili ![]() Ale też nie zastanawiają się - jeden z drugim - dlaczego do facetów nie przychodzi im podbijać z równie dennymi zaczepkami. Dlaczego facet faceta nie zaczepia z 'god bless you' and 'hi fella, you look wonderful' ? Acha, bo nie chce dostać w mordę. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2014-10-29 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4872065 1] Dlatego tak są wkurzający kolesie święcie przekonani, że przecież kobieta powinna być zachwycona, że poświęcili jej swoją uwagę, chcieli być mili i zrobić jej uroczy dzień. Mało któremu przyjdzie do łba, że kobiety generalnie nie chodzą po ulicach dla ich rozrywki i przyjemności i nie oczekują od nich zainteresowania[/QUOTE]
Zgadzam się w 100%. A co do pytania zadanego przez autora: Zdarzyło mi się kilka razy usłyszeć taki komplement na ulicy od obcego mężczyzny i... było różnie. Niektórzy nie dość, że do komplementu dołączali obleśne taksowanie mnie wzrokiem to jeszcze ich komplement brzmiał ordynarnie albo niesmacznie. Kilka razy usłyszałam miłe słowa wypowiedziane w normalny sposób, bez nachalności. I wtedy to było ok, choć nieco peszą mnie takie sytuacje ![]()
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko wlasnie zalezy wlasnie od tego jak sie mowi ten komplement. Jesli kulturalnie to nie mam nic przeciwko. Zdazylo mi sie np, ze stalo dwoch facetow i jeden mowi do drugiego cos w stylu "o jaka fajna laska", odwrocilam sie i mowie "dzieki" a on speszony na to "ojej Ty mowisz po polsku" i glupio mu sie zrobilo
![]() A jak ktos sie usmiechnie czy jest mily (nie wazne jakiej plci), nawet ekspedientka w sklepie, to jednak humor mi sie poprawia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zielona Driada
|
Wszystko rozbija się o wyczucie i poziom.
Edit: Takie zaczepki jak na filmiku są zwyczajnie żenujące i męczące.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-10-29 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Banalne pytanie do pań.
Cytat:
A ja bede w mniejszosci, bo zgadzam sie z wypowiedzia autora. Mysle jednak, ze to jest kwestia kulturowa. Mieszkam w Meksyku, wiadomo, kraj latino, i tu na porzadku dziennym sa takie zaczepki i gadki. Czesc jest oblesno-zboczkowa, ale wbrew pozorom, wcale nie tak duzo. Zboczkowe to sa odzywki, natomiast gadki juz nie. Podam kilka przykladow. Czesto zaczepia mnie ktos o moj tatuaz, chwile pogadamy itd. Raz, podeszla do mnie w firmie babka (pracowalam dla firmy jako konsultant) zagaic. Dzis jestesmy super przyjaciolkami, bylo to cenne w nowym kraju. Przez jakis czas, gdy mialam do pracy na 9.30, zawsze rano kupowalam kawe a potem na skrzyzowaniu zaczepial mnie starszy pan sprzedajacy gazety. Nie probowal przeciez randki zdobyc hehe, o tak opowiadal o swoim rodzinnym miescie, o kawie pogadalismy (o pogodzie sie nie rozmawia w takim kraju hehe). Jest to mile i mi to nie przeszkadza. Uwazam za smieszne oburzanie sie na takie sytuacje, a potem placze na Intymnym, ze nie ma gdzie kogos poznac nowego, portale sympatia.pl albo ludzie sa wyalienowani i nie maja przyjaciol. Zwlaszcza, jak czlowiek jest w mowym miejscu, to jest to mile. Juz nawet nie chodzi o nawiazywanie mega przyjazni for lajf, ale o to, ze jak ludzie sa tak otwarci, to np. nie ma oporow zapytac o cos, gdzie jest supermarket, przystanek czy jakis budynek. W Polsce jak zatrzymam kogos zeby zapytac, to mam wrazenie, ze wszyscy zaraz mysla, ze ich zadzgam widelcem i zgwalce ich krwawe zwloki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Autor pisze tez o np. porozmawianiu o ksiazce itd., aczkolwiek rozumiemTwoje obiekcje. Kobiety wyczuwaja podtekst , chocbys nie wiem jak staral sie ukryc, autorze. Ja wiem zawsze czy ktos mnie pyta o tatuaz, bo mu sie dziara podoba, czy uzywa jako pretekstu do zagajenia i zaraz wyskoczy z prosba o numer telefonu. Prosta sprawa- jesli uwzasz, ze zagadujesz o tak, towarzysko, to pomysl, czy zagadujesz tyle samo do kobiet, co mezczyzn. Pisze to, bo moj TZ jest takim typem,ze zawsze a kims nawiaze rozmowe, ale w rownym stopniu sa to kobiety , co mezczyzni. Jak walisz jedynie do kobiet, to wiadomo, o co ci chodzi i one tez to wiedza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Mów za siebie koleżanko, bo serio się zapędziłaś z tym najazdem na autora wątku.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4872065 1]No masakra. Ja coś podobnego przeżywam na południu Europy - jestem blondynką z niebieskimi oczami, to szaleństwo jak się tamci faceci potrafią zachowywać (zwłaszcza we Włoszech). Ten filmik pokazuje, że nie trzeba być żadną seksbombą żeby być nagabywaną. Wystarczy być kobietą.
A oni przecież tylko chcieli być mili ![]() Ale też nie zastanawiają się - jeden z drugim - dlaczego do facetów nie przychodzi im podbijać z równie dennymi zaczepkami. Dlaczego facet faceta nie zaczepia z 'god bless you' and 'hi fella, you look wonderful' ? Acha, bo nie chce dostać w mordę.[/QUOTE] Ja się z Tobą zgadzam. Autor niepotrzebnie wziął aluzje o "zbokach" do siebie. Nie autorze, nie chodzi o Ciebie! Chodzi o to, że kobiety których nie spotkała większa przykrość w takich okolicznościach najzwyczajniej się ucieszą i każdy pójdzie w swoją stronę, ale kobiety które jak np. ja miały kontakt np. ze "zbokiem" w młodości ("który tylko miło chciał zagadnąć" - serio był mega miły! - a jak nie podjęłam rozmowy to nie chciał się odczepić, przestał być miły i ledwo uciekłam) zawsze już będą nieufne i Twoje zachowanie przywoła złe wspomnienia, zepsuje dzień. I niestety ale kobiet które doświadczyły ataku ze strony natarczywego, a w pierwszej chwili miłego mężczyzny jest mnóstwo. Nie znam statystyk, ale po koleżankach to połowa. Nie jest to więc coś czego nie można przewidzieć (że kobieta ma złe doświadczenia i może nie chcieć "komplementów"). Dlatego właśnie nie komplementuje się byt bezpośrednio osób na ulicy. Dlaczego właśnie nie na ULICY? Bo to kod społeczny. Jeśli dziewczyna idzie na mieszaną płciowo dyskotekę to zakłada, że może zostać skomplementowana, a nawet "podrywana". Takie zachowanie wobec niej nie będzie więc dla niej czymś zaskakującym. (inaczej mówiąc kobiety, które tak jak ja nie chcą być "komplementowane" ani "podrywane" unikają sytuacji w których jest społeczne na to przyzwolenie (publiczne dyskoteki) pobytu na ulicy uniknąć nie mogą więc kulturowo przyjęło się, że nie przesadza się z wchodzeniem w rozmowę z obcymi w tych okolicznościach) Oczywiście jeśli zobaczy się "miłość życia" na ulicy nie ma problemu, można zagadać tylko trzeba zagadać nie wywołując presji, czyli klasyczna "ładna pogoda". Dziewczyny nie lecą na wymyślne teksty, w pierwszym kontakcie zwykle wystarcza prostota (na wykazanie się jest przecież okazja już w związku). Tekst o pogodzie daje kobiecie poczucie swobody, może go zignorować, nie czuje jakby ktoś na siłę chciał wbić się w jej świadomość. Nie raz zagadywali mnie faceci na "co czytasz" i zwykle było to miłe, bez zobowiązań. "Komplementy" niestety nawet najmilsze psują mi dzień i przypominają tamto i wcale nie mam komplementatora za zboka, po prostu nie chce sprawdzać na swojej skórze czy jest taki czy inny, raz wystarczył. Jeśli więc autor chce sprawiać obcym radość niech bierze przykład z dziadka, którego sam wspomniał. Wspomni o "ładnym dniu" i tyle. Nikt nie będzie się zastanawiał "Miły był, ale czego chciał?" Edytowane przez elamem Czas edycji: 2014-10-30 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Taktyczny Obserwator
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem dyskoteki są od zabawy, potańczyć, zapomnieć, rozerwać się. Wiadomo, że nie pójdzie się tam w piżamie czy dresie ale raczej stawiasz tam na zupełnie co innego. To właśnie na ULICY człowiek wygląda znacznie częściej naturalnie i to na ULICY można poznać człowieka. Ustalmy od razu, że ULICA to nie tylko chodnik w centrum miasta, mogą to też być przeróżne miejsca, tak jak już wspomniałem chociażby sklepy? knajpy? Mój znajomy poznał nawet kobietę na poczcie, co prawda nie są żadną parą ale tam się poznali. Nie ma nigdzie zakazów "Tu się nie poznajemy". Nie oszukujmy się ale dyskoteki to nie są zbyt "naturalne" miejsca. Ludzie idąc tam chcą wyglądać jak bóstwa, idą się bawić, i do tego wchodzi w grę alkohol, który sprawia, że bawią się jeszcze lepiej. Nie wykluczam, że nie można tam nikogo poznać ale to właśnie poza dyskotekami, w ciągu zwykłego, na pozór szarego dnia, gdzie ludzie ani nie muszą ustrajać się na bóstwa, ani nie piją, tylko po prostu są sobą, to wtedy (jak dla mnie) człowiek jest najbardziej wartościowy i można dostrzec w nim najwięcej prawdy. Edytowane przez Braann Czas edycji: 2014-11-04 o 07:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#113 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-11-04 o 13:23 Powód: , |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
jestę wieszczę
|
Miałam sporo takich sytuacji, bo wyglądam jak idealna ofiara dla różnej maści zaczepiaczy, zboków i oszustów, czyli jak naiwny, dobry i kochany człowieczek
![]() ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.