|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI
Cytat:
|
|
|
#4382 |
|
Rozeznanie
|
Między innymi po to robię filmiki. Żeby się nauczyć, polubić, trochę wyluzować i w ogóle.
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wróciłam do pracy po półrocznym macierzynskim. Dostałabym fisia, gdybym była w domu dłużej
|
|
#4384 |
|
Rozeznanie
|
No u nas niestety nie bardzo jest opcja, nawet babci żadnej chętnej do zajęcia się nie ma, więc siedzę już 3 lata w domu i wariuję.
Ale w gruncie rzeczy na dobre mi to wyszło, zadbałam o siebie, poszłam do szkoły i w ogóle. Bardzo się zmieniłam i to pozytywnie. |
|
|
|
#4385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje koleżanki też mówią że nie mogłyby siedzieć w domu ale nie dziwią się że ja bym chciała bo jak to mówią ja jestem taka rodzinna :-P
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie lepiej jak matka ma możliwość wyjść i pobyć trochę bez dziecka
To tak samo jak z facetem, fajnie jest mieszkać razem, ale nigdy na dobre nie wychodzi jak się jest tylko i wyłącznie z sobą 24 godziny na dobę przez cały czas ( i nie mówię tutaj o wakacjach, tylko cały czas przez cały rok), wiem to sama po sobie
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4388 |
|
Rozeznanie
|
Oj tak zgadzam się. Dlatego ja poszłam teraz do szkoły policealnej, powiem Wam że z niecierpliwością wyczekuję tych weekendów, kiedy mam zajęcia. Idę i odpoczywam
![]() A tak poważnie - gdyby pojawiła się taka opcja, żebym z pracą na zero nie wychodziła to bym natychmiast do pracy poleciała. Zastanawiam się czy chociaż na rozmowę do tego Superpharm nie iść, dowiedzieć się jakie warunki mają. Bo w naszym mieści o pracę jest bardzo ciężko, jeśli ktoś straci pracę to w sumie praktycznie jedyną opcją jest wyjazd chociażby do innego miasta. Myślę że siedzenie w domu wygląda inaczej jak się nie ma dziecka i po prostu się tylko domem zajmuję. To nie jest tak że jestem fizycznie zmęczona, jestem zmęczona psychicznie. Cały czas się martwić o wszystko, pamiętać, słuchać wrzeszczenia, gadania, śpiewania. Człowiek czasami chciałby pobyć kilka godzin w spokoju, ciszy i samotności. |
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pracowałam przez chwilę z domu, sama regulowałam czas swojej pracy (nie był to pełny wymiar, około 5 godzin dziennie, ale odpadał czas dojazdu i powrotu) i powiem Wam, ze to było super! Miałam czas na wszystko, na siłownię, na fitness, dom był megaogarnięty, piekłam ciacha, gotowałam pyszności, robiłam biżuterię, myślałam o decoupage, chodziłam na rosyjski, no bardzo mile wspominam ten czas
Wiem, że to nie to samo co siedzenie w domu z dzieckiem, bo pewnie dziecko jest jednak znacznie bardziej absorbujące, ale dziwią mnie troszkę teksty, że ja to bym w domu siedzieć nie mogła, zanudziłabym się.
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo bym chciała w ten sposób pracować ale zobaczymy czy się uda. Z dzieckiem siedziałabym tylko na początku, potem normalnie by poszło do przedszkola ale na krócej (nie od 7.30 do 16.30, tylko na przykład do 13-14) a potem do szkoły. Ja to bym jeszcze chciała mieć własne warzywa w ogródku :-P
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się cieszę w pewnym stopniu, że teraz bez pracy jestem. Mam czas na książki, rozwijanie pasji, gotowanie, wyszukiwanie wystroju przyszłego mieszkania. Zastanawiam się właśnie nad decoupage i wykonaniu kilku gadżetów na przyszłe lokum. Sporo ludzi myśli że siedzenie w domu to leżenie cały dzień przed TV i nic nie robienie
|
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcześniej też zajmowałam się decoupage, robieniem biżuterii, ale jak Młody zaczął raczkować to si wszystko skończyło, bo mieszkanie mamy malutkie, a ja się bałam że dostanie się do tych moich drobiazgów, znajdzie koralika wetknie sobie w nos czy coś. Nie posprzątasz jak dziecko nie śpi, bo to jak mycie zębów w trakcie jedzenia czekolady. Był okres, kiedy nawet nie byłam w stanie ugotować obiadu, bo nie mogłam Młodego spuścić na ułamek sekundy z oka. Zwykle jest ok, ale czasami mam gorsze dni, tak jak dzisiaj i mam ochotę zakneblować go i schować do szafy ![]() Swoją drogą praca z domu to marzenie. Tak bym mogła siedzieć w domu spokojnie, jeszcze żeby ogródek był
Edytowane przez DzikaWozkowa Czas edycji: 2014-11-04 o 08:55 |
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba czasami spotkać się z kimś innym, albo pobyć w samotności przez chwilę - tak w ciszy
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię swoją pracę, daje mi sporo przyjemności, ale nie zarabiam i raczej nie będę zarabiała kokosów. Zatrudnienie niani traktuję trochę jako inwestycję w siebie. Siedząc w domu dłuższy czas i skupiając się głównie na dziecku byłabym pewnie sfrustrowana i niezbyt szczęśliwa. Tak mi się przynajmniej z obecnego punktu widzenia wydaje, być może jak pojawi się w moim życiu dziecko oszaleję na jego punkcie i żadnym obcym babom nie oddam
|
|
|
|
|
#4397 |
|
w krainie snu i marzeń
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym skupiała się tylko na Młodym to bym chyba zwariowała. Zostałabym wojującą blogerką parentingową ![]() |
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
opiekowałam się po 13 godzin 4 małych dzieci + mieszkałam u tej rodziny. Po ''pracy'' szłam do swojego pokoju i dalej słyszałam płacz, piski, wrzaski. Człowiek może psychicznie wysiąść i ja wysiadłam- chodziłam znerwicowana, żołądek okropnie mnie bolał z nerwów i powiedziałam basta. Chociaż do krwi się przyzwyczaiłam, bo czasami lała się strumieniami. Pilnowanie dzieci- jeszcze nie swoich, to nie jest taka przyjemna i prosta sprawa.
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Rozeznanie
|
Tak, nawet czytam czasami, ale mam wrażenie że większość tych blogerek to nie jest do końca normalna
W większości są tak zakręcone na wychowywaniu dzieci, według jedynie słusznego sposobu, że świata poza tym nie widzą. Poza tym, pisałam już o tym wcześniej. Nie wyobrażam sobie, po całym dniu spędzonym z dzieckiem, usiąść i pisać o dziecku. Edytowane przez DzikaWozkowa Czas edycji: 2014-11-04 o 09:30 |
|
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
u nas też był jeden..nigdy bym nie dała dziecku tak na imię ...---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś nie chciała dziecka, po 30 jej się odmieniło i od 4 miesięcy ma małego bąka na pół roku wzięła urlop i spędza z nim tyle czasu ile może (oczywiście też wychodzi bez niego i spotyka się ze znajomymi), bo od stycznia wraca do pracy, ponieważ nie opłaca się jej dłużej na urlopie siedzieć. Prace ma dobrą, więc musi jej pilnować ale po niej szwagier bierze urlop chyba na 3 miesiące, a później będą się zastanawiać co robić czy żłobek, czy niania właśnieAle mam przykazane, że gdyby zaczęła świrować na punkcie dziecka, to mam ją sprowadzić na ziemię i trzasnąć, żeby nie była taką kolejną zwariowaną mamuśką, która gada tylko o dziecku
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie potrafię pojąć rozprawiania o kupce przez 2h np. A jak wchodzę na fb i moje koleżanki teraz masowo rodzą i wdzę te posty: ,,niunia raczkuje'' ,,pierwszy ząbek'' ,,pierwsza kupa w nocniku'' ,,ach jak słodko, że mam dziecko'' itp.. to tęczą,Niektórzy to na mózg dostają od macierzyństwa btw. nie lubię dzieci powyżej 3 roku życia uważam że to małe szatany. Robią hałas, hałas i jeszcze raz hałas. Powinny być plaże ,,no children'' w każdym kurorcie.
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(btw. miesiąc po powrocie z macierzyńskiego, a w sumie po ponad rocznej nieobecności w pracy postraszyłam odejściem - faktycznie miałam inną propozycję i dostalam podwyżkę )---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Własna firma i jeszcze w domu to nie dla mnie. Nie miałabym mobilizacji, poza tym z własną firmą tak naprawdę jest się w pracy 24/dobę i 7 dni w tygodniu.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-11-04 o 10:43 |
|
|
|
|
#4406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo mamy takie warunki w mieście. A jeśli jest cokolwiek lepszego (to znaczy chociażby zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, nie zlecenia) to taka oferta się nie pojawia, bo wszystko leci po znajomości. Miasto dosłownie sie zamyka, znikają sklepy, kluby. Nawet lumpeksy znikają... Mówimy o mieście ze stopą bezrobocia w okolicach 20 % ![]() Żyję w mieście, gdzie pracodawca rzuca ofertę pracy za 6 zł BRUTTO za godzinę i może przebierać w ofertach. Edytowane przez DzikaWozkowa Czas edycji: 2014-11-04 o 11:02 |
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porażka... Nie wiem, czy to macierzyństwo powoduje 'uraz psychiczny' i chęć chwalenia się i afiszowania "mam czas, siedzę w domu i zazdrośćcie"
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam masę osób, które nic w życiu nie zrobiły, nie mają żadnego hobby, nigdzie w życiu nie były i tak dożyją emerytury, to jak coś się wydarzy w ich życiu (ich ślub, wesele kuzynki, ciąża) to się mało z podniecenia nie posikają i codziennie przez miesiąc dodają po zdjęciu, albo przeżywają ile to wyrzygały rano, bo dzidzia w brzusiu |
|
|
|
|
#4410 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Niemniej ja i tak pewnie dziecka mieć nie będę bo ani już młódka ze mnie, ani mężowi się specjalnie nie spieszy, a ja już jestem na tym etapie, że tak uwielbiam moją niezależność i luz, że nie wiem czy byłabym w stanie obrócić swój świat o 180 stopni... Tak, wiem, jestem egoistką. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Nie lubię słuchać własnego głosu, chociaż zaczynam się przyzwyczajać 

tęczą,
Lush & China Glaze lover!